LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
ConteBis wrote:Ostatnia miesiączkę miałaś w czerwcu? A test pozytywny w październiku? 😳
Róża11, LadyBug, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:W suwaku mam datę na podstawie om czyli na 28.06 🙄 lekarz na razie nie zmienia terminu
Jeśli ciąża jest młodsza/strasza to waśnie na tym etapie lekarz powinien dostosować termin porodu, bo później on niż się nie zmienia nie zależnie od wielkości dziecka.Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
Pa-u-linka wrote:Niestety straciłam ciążę . Serce nie bije choć 3 tygodnie temu było wszystko ok . Jutro zabieg 😭😭😭👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Pa-u-linka wrote:Niestety straciłam ciążę . Serce nie bije choć 3 tygodnie temu było wszystko ok . Jutro zabieg 😭😭😭
Tak bardzo mi przykro …. Najgorszy sen każdej z wizyt. Pamiętaj że to było jeszcze bardzo wcześnie więc próbujcie dalej.
Ale wiecie co? To jest trochę dramatyczne, bo tak naprawdę cokolwiek byśmy nie robiły, jakkolwiek o siebie dbały to i tak natura sama zadecydujeDomi1999 lubi tę wiadomość
-
Maniaaa. wrote:Termin porodu z om mam na 28.06 🫣 ostatnią miesiączkę miałam 21.09 więc się zgadza
Ale i tak - lekarz powinien już dostosować TP bo jeśli ciąża jest młodsza/starsza to pierwszy dzień OM nie ma w takiej sytuacji większego znaczenia
Z artykuły mamy gin:
"Do 11. tygodnia ciąży wszystkie zarodki rozwijają się w tym samym tempie. Na podstawie pomiaru CRL – czyli długości zarodka, możemy bardzo dokładnie (co do dnia) określić wiek ciąży."
angelfromhell lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Aaa ok teraz rozumiem. 😂
Ale i tak - lekarz powinien już dostosować TP bo jeśli ciąża jest młodsza/starsza to pierwszy dzień OM nie ma w takiej sytuacji większego znaczenia
Z artykuły mamy gin:
"Do 11. tygodnia ciąży wszystkie zarodki rozwijają się w tym samym tempie. Na podstawie pomiaru CRL – czyli długości zarodka, możemy bardzo dokładnie (co do dnia) określić wiek ciąży." -
Maniaaa. wrote:Lekarz powiedział ,że bliżej 12 TC będziemy obliczać termin , ale wstępnie wychodzi na 4.07
Identycznie jak u mnie termin 💛 też mi tak wychodzi i również około prenatalnych dokładny termin ustalamy 😊Maniaaa. lubi tę wiadomość
🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Maniaaa. wrote:Lekarz powiedział ,że bliżej 12 TC będziemy obliczać termin , ale wstępnie wychodzi na 4.07
To ja mam na 7.04 czyli 3 dni później i nadal jest to 9 tydzień -
Paulinka strasznie mi przykro... To okropne że stało się to na tym etapie a nie wcześniej ... Jedyne co pociesza to fakt że natura jest mądra i wie co robi, widocznie dzieciątko nie rozwijało się prawidłowo... A nikt z nas nie chce mieć chorego dzieciątka ... Ściskam cię mocno. Życzę ci żeby się udało następnym razem. Przytulam...
-
Letycja wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki badań podstawowych i jest coś nie tak z moczem. Wyszły mi bardzo liczne fosforany bezpostaciowe, mocz był mętny, ph 7. Czy któraś tak miała? Martwi mnie też TSH, zawsze miałam około 1, a teraz skoczyło prawie do 2. Nie wiem czy po tych wynikach z moczu powinnam przyspieszyć wizytę?
Planowo mam mieć we wtorek...
Ja miałam azotyny w moczu, powtórzyłam badanie i już ich nie było. Tak samo miałam za wysokie PH a przy powtórce już ok. Więc warto abyś powtórzyła. Ogólnie pH moczu w ciąży ma tendencję do wzrastania. Ja w pierwszej ciąży ciągle miałam podwyższone pH. Fosforany też mi raz wyszły wtedy, ale to może być wynik diety .
Jeśli nie ma bakterii i leukocytów to znaczy że nie ma infekcji. Spokojnie. Powtórz badanie.
Przyjmujesz jakieś leki na tarczycę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 19:20
-
Maniaaa. wrote:Termin porodu z om mam na 28.06 🫣 ostatnią miesiączkę miałam 21.09 więc się zgadza
Maniaaa. lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:To ja mam na 7.04 czyli 3 dni później i nadal jest to 9 tydzień
Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Aaa okej bo zrozumiałam inaczej 😆 mamy teoretycznie tydzień różnicy bo ja om 28.09
ConteBis nie ma cię na pierwszej stronie nie wiem czemu.. kiedy masz TP? -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:To ja mam na 7.04 czyli 3 dni później i nadal jest to 9 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2024, 19:43
-
Pa-u-linka wrote:Niestety straciłam ciążę . Serce nie bije choć 3 tygodnie temu było wszystko ok . Jutro zabieg 😭😭😭
Bardzo, bardzo mi przykro 💔💔
-
Vilka wrote:ConteBis nie ma cię na pierwszej stronie nie wiem czemu.. kiedy masz TP?
-
Vilka wrote:Ja miałam azotyny w moczu, powtórzyłam badanie i już ich nie było. Tak samo miałam za wysokie PH a przy powtórce już ok. Więc warto abyś powtórzyła. Ogólnie pH moczu w ciąży ma tendencję do wzrastania. Ja w pierwszej ciąży ciągle miałam podwyższone pH. Fosforany też mi raz wyszły wtedy, ale to może być wynik diety .
Jeśli nie ma bakterii i leukocytów to znaczy że nie ma infekcji. Spokojnie. Powtórz badanie.
Przyjmujesz jakieś leki na tarczycę? -
Letycja wrote:Nie biorę leków na tarczycę, przed ciąża tsh miałam na poziomie między 1 a 1.3, chociaż ostatni raz badałam pewnie niecały rok temu. Dzwoniłam do przychodni, lekarka ma zerknąć na wyniki jutro i dać znać czy mam przyjść wcześniej. Ale tak czy tak powtórzę badanie.
W ciąży rośnie tsh, myślę że trzeba kontrolować co miesiąc, w razie czego dostaniesz lek od endokrynologa i będzie dobrze. Nie martw się -
Vilka wrote:W ciąży rośnie tsh, myślę że trzeba kontrolować co miesiąc, w razie czego dostaniesz lek od endokrynologa i będzie dobrze. Nie martw się