LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
@Pa-u-linka bardzo mi przykro 😭😭😭
Dziewczyny jak Wasze cukry?
Ja w poprzednich ciążach po 20 tygodniu miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, teraz niestety cukry już mi szaleją i na rano mam 105-110. Muszę ostro się wziąć za dietę 🫣Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
AnitaK wrote:@Pa-u-linka bardzo mi przykro 😭😭😭
Dziewczyny jak Wasze cukry?
Ja w poprzednich ciążach po 20 tygodniu miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, teraz niestety cukry już mi szaleją i na rano mam 105-110. Muszę ostro się wziąć za dietę 🫣
U mnie glukoza z surowicy na czczo 103 😂😂😂
Za tydzień w piątek idę już na krzywą a za dwa tygodnie mam już diabetologa. Moja ginekolożka nie rozdrabnia się 😂😂 -
Pa-u-linka wrote:Niestety straciłam ciążę . Serce nie bije choć 3 tygodnie temu było wszystko ok . Jutro zabieg 😭😭😭
Tak mi przykro Kochana 🥺 Tulę mocno 🫂🫂🫂 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:U mnie glukoza z surowicy na czczo 103 😂😂😂
Za tydzień w piątek idę już na krzywą a za dwa tygodnie mam już diabetologa. Moja ginekolożka nie rozdrabnia się 😂😂Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
AnitaK wrote:Zastanawiam się po co mamy iść na krzywą, skoro wystarczy jeden zawyżony wynik i już jest cukrzyca ciążowa. Skoro wyszło nam na czczo za dużo, to po co jeszcze dodatkowo obciążać organizm glukozą 🫣
No mi sama diabetolog powiedziała, że to badanie jest takie... no szok dla organizmu, ja np miałam na czczo 87, po 1h 110 i nieprawidłowy po 2h, bo tylko 49... I też mam stwierdzona cukrzycę, badam po każdym posiłku i na czczo glukometrem. Po posiłkach jest super po ok 100-110, a na czczo Po ok 90, 92, więc też podwyzszone, wprowadziłam to co chciała czyli dwie kolację o 18 i o 21, za dwa tyg znoq do niej idę.. ciekawe co powie..🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
AnitaK wrote:Zastanawiam się po co mamy iść na krzywą, skoro wystarczy jeden zawyżony wynik i już jest cukrzyca ciążowa. Skoro wyszło nam na czczo za dużo, to po co jeszcze dodatkowo obciążać organizm glukozą 🫣
Zapewne po to aby sprawdzić jak nasza trzustka radzi sobie z wyrzutem cukru po posiłku, czy trzeba wprowadzić insulinę czy wystarczy samokontrola i dieta. Ja niestety w rodzinie mam cukrzyków, przed ciążą miałam IO więc sugeruję się tym co lekarz zaleca. Ona mówiła żeby właśnie poczekać do tego 10-12 tygodnia z krzywą żeby też jej za wcześnie nie robićWojcinka lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży miałam 89 na czczo, 98 po godzinie i 72 po dwóch. Teraz na czczo mam cukier 87. Porozmawiam z lekarzem czy muszę robić krzywą, czy może po prostu będę badała cukry po posiłkach i mu tak pokażę jak mój organizm działa. Takie testowanie trzustki może być niebezpieczne, a przecież umówmy się, nikt takiej ilości cukru nie spożywa na raz.
Róża11, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Maja0811 wrote:Laski a was też tak suszy? Mnie to aż już meczy, ciagle ile nie wypije to sucho w buzi jak na ostrym kacu 🙈😂Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Dziewczyny, czy Wy też miewacie plamienia koloru brązowego? Co prawda nie miewam przy tym żadnych skurczy, bóli, ale wizytę mam dopiero w poniedziałek i trochę się martwię.
U mnie to plamienie wystąpiło dziś i w sobotę, więc nie ma go też codziennie. -
Maja0811 wrote:Laski a was też tak suszy? Mnie to aż już meczy, ciagle ile nie wypije to sucho w buzi jak na ostrym kacu 🙈😂
Tak, nawet jak się kładę spać to już czuję suchoty e ustach 😅
a macie może katar i częste kichanie? Najgorzej z rana i w ciągu dnia jakby mnie w nosie wierciło🫣Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔👼 9t5d (por.zatrz.6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno. -
Anulek84 wrote:Tak, nawet jak się kładę spać to już czuję suchoty e ustach 😅
a macie może katar i częste kichanie? Najgorzej z rana i w ciągu dnia jakby mnie w nosie wierciło🫣 -
Maja0811 wrote:Laski a was też tak suszy? Mnie to aż już meczy, ciagle ile nie wypije to sucho w buzi jak na ostrym kacu 🙈😂
Widzę ,że nie tylko ja tak mam. Przed ciążą nie piłam nawet szklanki wody dziennie ,a teraz bywają dni ,że 2 litry to mało 😅 mnie ciągnie do coli ale piję wodę z cytryną patrząc jak mąż pije cole 🥲😅 -
Dosia_24 wrote:Widzę ,że nie tylko ja tak mam. Przed ciążą nie piłam nawet szklanki wody dziennie ,a teraz bywają dni ,że 2 litry to mało 😅 mnie ciągnie do coli ale piję wodę z cytryną patrząc jak mąż pije cole 🥲😅
Dosia, widzę, że jutro masz wizytę, a jesteś na tym samym etapie co ja 😊 Trzymam kciuki 🤞💕Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycherrybloom wrote:Dziewczyny, czy Wy też miewacie plamienia koloru brązowego? Co prawda nie miewam przy tym żadnych skurczy, bóli, ale wizytę mam dopiero w poniedziałek i trochę się martwię.
U mnie to plamienie wystąpiło dziś i w sobotę, więc nie ma go też codziennie.
Ja mam różne kolory i też nie w każdy dzień. Jeden dzień mialam nawet trochę krwi. Teraz mam kawa z mlekiem. -
Wojcinka wrote:Ja się szczepiłam w poprzedniej ciąży w 12 i 16tc. (To był jeszcze okres pandemii)
Zależy która szczepionka - Pfizer jest przebadany i bezpieczny. Nie miałam absolutnie żadnych problemów po szczepieniu w ciąży.
Na grypę sezonowa też na pewno warto się zaszczepić, szczególnie w ciąży. -
cherrybloom wrote:Dosia, widzę, że jutro masz wizytę, a jesteś na tym samym etapie co ja 😊 Trzymam kciuki 🤞💕
Tak 😊 Dzisiaj jedziemy zobaczyć okruszka. Już mnie stresy dopadły i nie śpię ,a wizyta dopiero 16:45 😅 tak bardzo chcę żeby było już serduszko ,a wiem ,że ma prawo go jeszcze nie być ,a jak nie będzie to mimo wszystko się będę martwić. Ciężki los matki -
88Ania88 wrote:Ja włąśnie o pfizerze ostatnio słyszałam, że po czasie wyszło, że sporo jest po nim powikłań, szczególnie zakrzepowo - zatorowych.
cherrybloom, Izaxx, angelfromhell lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim.
Wstałam i czuje się znowu jak 💩
Niby w miarę ok spałam a jednak nie mogę powiedzieć żebym się wyspała. Do tego męczy nas jakiś wirus w domu (nie grypa, nie rsv i nie covid bo robiliśmy z mężem testy) i najpierw córka miała przez weekend gorączkę, potem mąż się zaczął źle czuć i od wczoraj mnie też bierze chociaż u mnie lajtowo bez gorączki tylko troche kaszle i mam lekkie duszności.
Chciałabym sobie wziąć dzisiaj wolne i odpocząć ale niestety nie mogę i zarówno dzisiaj jak i jutro muszę być w pracy a jeszcze w przyszłym tyg mam 4 dniowy wyjazd służbowy do Rzymu i już na samą myśl słabo mi się robi 🥴🤦♀️
Mam nadzieję że wy macie lepszy początek dnia 🫶