LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
AnitaK wrote:@Pa-u-linka bardzo mi przykro 😭😭😭
Dziewczyny jak Wasze cukry?
Ja w poprzednich ciążach po 20 tygodniu miałam zdiagnozowaną cukrzycę ciążową, teraz niestety cukry już mi szaleją i na rano mam 105-110. Muszę ostro się wziąć za dietę 🫣
U mnie cukier na czczo 85.[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Dosia_24 wrote:Tak 😊 Dzisiaj jedziemy zobaczyć okruszka. Już mnie stresy dopadły i nie śpię ,a wizyta dopiero 16:45 😅 tak bardzo chcę żeby było już serduszko ,a wiem ,że ma prawo go jeszcze nie być ,a jak nie będzie to mimo wszystko się będę martwić. Ciężki los matki
Dosia mam dokładnie tak samo 🙈 leżę i patrzę w sufit i się stresuje. Tak bym chciałaby już było serduszko i by wszystko było okej… byle do wizyty 🙈🙈Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
No właśnie a co do coli to można czy nie można? 😅 Bo mnie wczoraj tak naszło na pepsi że wypiłam 0.5l butelke. I kurde miałam taki dobry humorek po tym,nic mnie nie męczyło, żadnych mdlisci nic. Jakbym w ciąży nie była 😂 i nie wiem czy to dobrze czy źle 🤭👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne
31.01 wizyta
WG OM
-
shaylen wrote:No właśnie a co do coli to można czy nie można? 😅 Bo mnie wczoraj tak naszło na pepsi że wypiłam 0.5l butelke. I kurde miałam taki dobry humorek po tym,nic mnie nie męczyło, żadnych mdlisci nic. Jakbym w ciąży nie była 😂 i nie wiem czy to dobrze czy źle 🤭
Musisz uważac ze względu na zawartość kofeiny i cukru. Oczywiście wszystko z umiarem 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 06:11
-
Dosia i Myszka - mocne kciuki za dzisiejsze wizyty. Mam nadzieję, że usłyszycie serduszko i będziecie spokojniejsze. 🍀🤞
myszka1991, Dosia_24, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Ja to mam odwrotnie wcale mi się nie chce pić. W ogóle wszystkie objawy mi zniknęły i szczerze to się zaczynam tym martwić. A do wizyty jeszcze 1,5 tygodnia 😨👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
@Pa-u-linka bardzo mi przykro 😔
Jeśli można to zapytam czy miałaś jakieś złe przeczucia albo ustanie objawów? Czy miałaś te wszystkie ciążowe dolegliwości?-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Wojcinka wrote:Dzień dobry wszystkim.
Wstałam i czuje się znowu jak 💩
Niby w miarę ok spałam a jednak nie mogę powiedzieć żebym się wyspała. Do tego męczy nas jakiś wirus w domu (nie grypa, nie rsv i nie covid bo robiliśmy z mężem testy) i najpierw córka miała przez weekend gorączkę, potem mąż się zaczął źle czuć i od wczoraj mnie też bierze chociaż u mnie lajtowo bez gorączki tylko troche kaszle i mam lekkie duszności.
Chciałabym sobie wziąć dzisiaj wolne i odpocząć ale niestety nie mogę i zarówno dzisiaj jak i jutro muszę być w pracy a jeszcze w przyszłym tyg mam 4 dniowy wyjazd służbowy do Rzymu i już na samą myśl słabo mi się robi 🥴🤦♀️
Mam nadzieję że wy macie lepszy początek dnia 🫶
Oj, to kuruj się przez weekend chociaż. Stosujesz coś, żeby sobie ulżyć?
Powodzenia w pracy 🌷 -
Anulek84 wrote:Tak, nawet jak się kładę spać to już czuję suchoty e ustach 😅
a macie może katar i częste kichanie? Najgorzej z rana i w ciągu dnia jakby mnie w nosie wierciło🫣
A czy wy też odczuwacie taki ból na dole pleców, ten odcinek krzyżowy? Ból taki jakbym miała tam z bitą kość, czasami ciężko mi nawet się schylić -
ConteBis wrote:Ja po wizycie. Dr włączył bicie serduszka na dosłownie 2 sekundy, piękne bicie 167bpm. Maluszek młodszy o 2 dni, z usg wychodzi 9+1 czyli termin 8.07 ale jeszcze może się zmienić 😅 Fasola całe 2.54cm, kolejna wizyta 23 grudnia i dostałam też skierowanie na badania prenatalne w klinice w Lublinie. I dziś już usg przez brzuch więc luźniutko 😅
Oooo ja tez wczoraj mialam wizyte, kropek ma 2,65cm, kolejna wizyte tez mam 23 i prenatalne tez w Lublinie, wiec jestesmy z tej samej okolicy 😊angelfromhell, Wojcinka, Galaxis lubią tę wiadomość
26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
myszka1991 wrote:Dosia mam dokładnie tak samo 🙈 leżę i patrzę w sufit i się stresuje. Tak bym chciałaby już było serduszko i by wszystko było okej… byle do wizyty 🙈🙈
Godzinowo też chyba podobnie mamy z tego co pamiętam nie?
Twoja beta szybko wystartowała ,20 już miałaś ponad 200 ,a ja 21 dopiero 50 ,mój okruszek się troszkę ociągał z zagnieżdżeniem 😅
Dobra nie ma co myśleć, będzie dobrze ,musi być przecież -
Tak, ja mam 16:00 ale możliwe że się trochę opóźni bo u mojego ginekologa tak się zdarza, więc możliwe że będziemy wchodzić równo 🙈🙈🙈 trzymam za nas kciuki i za te bąbelki, niech serduszka biją ♥️
Dosia_24 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj na liczniku zaczął się 11-sty tydzień 🥰 oby tak dalej ☺️ trzymam kciuki za wszystkie fasolki na wizytach ❤️
Pokahontaz26, AnitaK, Wojcinka, Elena20, Dosia_24, Optymistka90, Galaxis, Sanana, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
AnitaK wrote:Dzień dobry dziewczyny
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Smacznej kawusi
Co do kawusi to przestała mi smakować na kilka dni zanim zobaczyłam dwie kreski na teście 😅
Od tamtej pory nie wypiłam ani jednej i obrzydzenie mnie bierze jak o niej pomyślę
Czuję się dziś jak na kacu 🤢 nawet woda z cytryną nie wchodzi. Mężowi śniadanie do pracy przygotowałam ,a ja chyba sama nic nie zjem.
Za to odkryłam ,że podłoga w łazience jest strasznie brudna i może wykrzesam resztki energi żeby posprzątać.... albo po prostu położę się na kanapie i odpocznę -
Dosia_24 wrote:Co do kawusi to przestała mi smakować na kilka dni zanim zobaczyłam dwie kreski na teście 😅
Od tamtej pory nie wypiłam ani jednej i obrzydzenie mnie bierze jak o niej pomyślę
Czuję się dziś jak na kacu 🤢 nawet woda z cytryną nie wchodzi. Mężowi śniadanie do pracy przygotowałam ,a ja chyba sama nic nie zjem.
Za to odkryłam ,że podłoga w łazience jest strasznie brudna i może wykrzesam resztki energi żeby posprzątać.... albo po prostu położę się na kanapie i odpocznę
U mnie w tym tygodniu totalnie zero sił i mdłości są na tyle uporczywe, że też musiałam zrezygnować z kawy, gdzie ja kawę kocham...
Jem na siłę, bo na głodzie jest jeszcze gorzej. -
shaylen wrote:No właśnie a co do coli to można czy nie można? 😅 Bo mnie wczoraj tak naszło na pepsi że wypiłam 0.5l butelke. I kurde miałam taki dobry humorek po tym,nic mnie nie męczyło, żadnych mdlisci nic. Jakbym w ciąży nie była 😂 i nie wiem czy to dobrze czy źle 🤭
shaylen lubi tę wiadomość
-
cherrybloom wrote:U mnie w tym tygodniu totalnie zero sił i mdłości są na tyle uporczywe, że też musiałam zrezygnować z kawy, gdzie ja kawę kocham...
Jem na siłę, bo na głodzie jest jeszcze gorzej.
Ja przed chwilą wcisnęłam pół banana na siłę ale nie wiem czy cokolwiek to da nie mam na nic siły, serio ,po prostu totalny brak energii. Muszę zanieść papiery do pracy, mam coś około kilometra, może ciut więcej i kurde nie wiem czy podołam -
Ja dziś ledwo przywlekłam się do pracy, mdli mnie, kreci mi się w głowie i od 2h nic nie zrobiłam, gapie się bezczynnie w monitor. Chciałabym spojrzeć w oczy temu komuś kto po raz pierwszy rzucił hasłem, że "ciąża to nie choroba"...
Wojcinka, Dosia_24, cherrybloom, Pokahontaz26, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
-
cherrybloom wrote:Oj, to kuruj się przez weekend chociaż. Stosujesz coś, żeby sobie ulżyć?
Powodzenia w pracy 🌷
Ale ostatecznie do pracy dzisiaj nie poszłam... Leżę w wyrku i odpoczywam. Jutro niestety się nie wykręcę ale mam nadzieję że będzie już lepiej