LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie dogodzisz 😆
Wojcinka, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 3.01.2025 prenatalne 🏥
-
A i jeszcze a propos detektora tętna płodu to ja miałam i ogólnie polecam.
Żeby nie panikować to ja pierwszy raz użyłam go w poprzedniej ciąży świeżo po wizycie u gina. Miałam wtedy praktycznie pewność że serduszko bije i mogłam na spokojnie szukać w domu tętna aż znalazłam. Nauczyłam się go wtedy używać i nie miałam później nigdy żadnego problemu ze znalezieniem serduszka.
Oczywiście jako zasada traktować detektor jako gadżet i nie panikować. Ważne jesy też odpowiednie nawilżenie. Ja nie miałam dostępu do żelu usg więc używałam żelu intymnego lol działało 😂 -
Truśka wrote:W dniu dzisiejszym bardzo zazdroszczę Wam braku dolegliwości serio przy takim fatalnym samopoczuciu to się dopiero martwię..
Choć dziś trochę pomógł mi poranny spacer.
Natomiast te skurcze żołądka z głodu doprowadzą mnie do nerwicy, muszę coś cały czas podjadać. A że się odchudzałam, to boję się, że zaczną coś podejrzewać w pracy. Nie chcę ich jeszcze informować. -
angelberry wrote:Piąteczka
Choć dziś trochę pomógł mi poranny spacer.
Natomiast te skurcze żołądka z głodu doprowadzą mnie do nerwicy, muszę coś cały czas podjadać. A że się odchudzałam, to boję się, że zaczną coś podejrzewać w pracy. Nie chcę ich jeszcze informować. -
Wojcinka wrote:A i jeszcze a propos detektora tętna płodu to ja miałam i ogólnie polecam.
Żeby nie panikować to ja pierwszy raz użyłam go w poprzedniej ciąży świeżo po wizycie u gina. Miałam wtedy praktycznie pewność że serduszko bije i mogłam na spokojnie szukać w domu tętna aż znalazłam. Nauczyłam się go wtedy używać i nie miałam później nigdy żadnego problemu ze znalezieniem serduszka.
Oczywiście jako zasada traktować detektor jako gadżet i nie panikować. Ważne jesy też odpowiednie nawilżenie. Ja nie miałam dostępu do żelu usg więc używałam żelu intymnego lol działało 😂
Polecasz jakis konkretny model i od ktorego tygodnia ?
-
Letycja wrote:Rozumiem Cię.. ja podjadam z szuflady jak tylko jestem sama w pokoju i czuje ze mnie mdli😅 w pracy jestem traktowana jak guru diet i zdrowego odżywiana. A jakby ktoś zajrzal do szuflady...🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:13
-
Ja detektora tętna raczej nie mam zamiaru kupować. Jakoś nie przekonuje mnie to.
Wciągnęłam się w serial „Matki pingwinów”, polecam.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Truśka wrote:Dziewczyny wiem że ktoś brał tabletki na mdłości w ciąży jakie to były ? Ja mam przepisane xonvea i zastanawiam się czy braćhttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10004;116/st/20250710/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/6ad6/preg.png
-
Hej dziewczyny 💐 melduje się na wątku.
2 kreski pojawiły się w moje urodziny 19/11/2024 ❤️
21/11 beta 120
23/11 beta 290
To był 3cs.
Wg aplikacji termin porodu 30 lipca.
Jutro idę na pierwsze USG, jestem trochę w nerwach... trzymam za nas wszystkie kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:54
AkacjowaM, Róża11, Begginer, Optymistka90, Ania1008, Ala1416, Kinia92, Kamax9, angelberry, Anulek84, KasKas, wave533, angelfromhell, Praskovia, Pokahontaz26, Styśka1998, Emii, AnitaK, Afalvia, Galaxis, Ambiwalentna, Lileepi lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o współżycie, to my też się wstrzymujemy praktycznie od początku ciąży z powodu krwiaka. Na szczęście krwiak się zmniejsza, ale czekam na wizytę na której usłyszę, że już go nie ma 😮💨https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10004;116/st/20250710/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/6ad6/preg.png
-
Ja z mężem co nie raz tam podziałamy ale to nie jest to co przed ciążą 🥴😅 oboje uważamy żeby nie zaszaleć za mocno. Teraz wgl chyba jakąś infekcje złapałam bo coś mnie podswęduje i dziwne te upławy są. Na czwartek dostałam się prywatnie do lekarza po pracy to od razu może podejrzymy kropeczka.
-
Optymistka90 wrote:Ja detektora tętna raczej nie mam zamiaru kupować. Jakoś nie przekonuje mnie to.
Wciągnęłam się w serial „Matki pingwinów”, polecam.
Obejrzałam cały sezon dla mnie trochę przekoloryzowane jednak -
U nas też się pojawiło plamienie po stosunku i się przeraziliśmy. Dostaliśmy zgodę od lekarza, ale chyba się już nie przełamiemy. Zresztą moje libido teraz to -100/10.
-
angelberry wrote:U nas też się pojawiło plamienie po stosunku i się przeraziliśmy. Dostaliśmy zgodę od lekarza, ale chyba się już nie przełamiemy. Zresztą moje libido teraz to -100/10.
Kiedy Ci to ustało? Pamiętasz ? -
Ja już po wizycie, wszystko w porządku. 😊 Serduszko bije. ♥️ Z usg wychodzi mi 7+2, ale na razie trzymam się daty z miesiączki, bo mój lekarz ma tak przedpotopowy aparat usg, że nie wiem czy tam cokolwiek widzi. 😅 Zatem mam termin na 24.07.
AkacjowaM, Optymistka90, Pokahontaz26, angelberry, Kinia92, Róża11, Ala1416, Ann12, AnitaK, LadyBug, Galaxis, angelfromhell, Lileepi lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Hejka,
Ja też dorzucę swoje tezy grosze do tematu objawów i ich braku... Wyluzujcie 😜🙈
To czy objawy są czy ich nie ma na prawdę nie ma żadnego znaczenia. Ja najwieksze mdłości miałam w ciąży która straciłam i to już po tym jak się serduszko zatrzymało 🤷♀️ w ciąży z Mayą nie miałam prawie w ogóle żadnych objawów i wsyztsko było dobrze.
Teraz mogę objawy od początku do był bol piersi a potem od 6tc lekkie mdłości i ogromne zmęczenie.
Bol piersi nadal mam choć mniejszy a mdłości i zmeczenie prawie w ogóle ustąpiły jakieś 3 dni temu i bardzo mnie to cieszy.
Nie analizuje czy to ustepienie objawów coś oznacza. Co ma być to będzie. Wizytę mam 19.12 o wtedy się dowiem czy ciąża się dalej prawidłowo rozwija czy nie.
Poronienia zatrzanego nie da się w żaden sposób zdiagnozować tak że na prawdę nie panikujcie tymi objawami. A już po 10tc brak objawów to w ogóle totalnie normalna sprawawave533, Praskovia, Afalvia lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Kiedy Ci to ustało? Pamiętasz ?