LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj też się kiepsko czuję. Jak nie jem to ciągle mnie mdli.👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
Starania z kliniką od 03.2024
03.2024 podejrzenie hpv szyjki macicy
04.2024 kolposkopia ✅
06.2024 IUI ❌
07-08.2024 dieta, suplementy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
-
Ja dzisiaj 10+4 i szczerze mówiąc wydaje mi się, że mdłości już powoli przestają bym aż takie silne jak były. Co prawda nadal są ale nie jest to już tak męczące jak było. Chyba, że już się przyzwyczaiłam żyć z nimi😅Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Ja z objawów nadal tylko cycki i jak się przegłodzę to mi niedobrze, ale bez sensacji.
Powtórzyłam dziś mocz i nadal bardzo liczne bakterie i obecne azotyny Na pewno próbkę oddałam prawidłowo, bardzo dziś na to uważałam. Mój ginekolog jest na urlopie i kazał się umówić do rodzinnej na posiew i antybiotykoterapię. Trochę to potrwa, ciekawe czy w tym tygodniu się coś wyjaśni. Najdziwniejsze jest to, że nie mam żadnych objawów infekcji. No ale ponoć może być bezobjawowa.
Co do współżycia, ja też potem wieczorem i na drugi dzień miałam delikatne plamienia brązowe. Ale potem zniknęły. Więc myślę, że to nic groźnego.
-
nick nieaktualnyAla1416 wrote:Ja z objawów nadal tylko cycki i jak się przegłodzę to mi niedobrze, ale bez sensacji.
Powtórzyłam dziś mocz i nadal bardzo liczne bakterie i obecne azotyny Na pewno próbkę oddałam prawidłowo, bardzo dziś na to uważałam. Mój ginekolog jest na urlopie i kazał się umówić do rodzinnej na posiew i antybiotykoterapię. Trochę to potrwa, ciekawe czy w tym tygodniu się coś wyjaśni. Najdziwniejsze jest to, że nie mam żadnych objawów infekcji. No ale ponoć może być bezobjawowa.
Co do współżycia, ja też potem wieczorem i na drugi dzień miałam delikatne plamienia brązowe. Ale potem zniknęły. Więc myślę, że to nic groźnego.
Ja miałam ze 3 razy pod rząd bardzo liczne bakterie i nic z tym gin nie robi ani ja. Nie czuje żebym miała infekcję. -
nick nieaktualnyKamax9 wrote:Ja dzisiaj 10+4 i szczerze mówiąc wydaje mi się, że mdłości już powoli przestają bym aż takie silne jak były. Co prawda nadal są ale nie jest to już tak męczące jak było. Chyba, że już się przyzwyczaiłam żyć z nimi😅
Ja od kilku dni tez znacznie lepiej, wracam do żywych 😁Kamax9 lubi tę wiadomość
-
AkacjowaM wrote:Ja od prawie dwóch tygodni biorę Bonjesta, niestety mdłości u mnie ciągle się utrzymują i zdarza mi się wymiotować (zwłaszcza po 19 bardzo mi się pogorszą samopoczucie). Ale na razie ich nie odstawiam, nie wiem jak by było bez nich a w pierwszej ciąży więcej wymiotowałam, więc może mimo wszystko jakoś mi pomagają. Jeśli źle się czujesz to ja bym na Twoim miejscu spróbowała brać, wiem, że wiele kobiet czuje się po nich całkiem dobrze Mnie jedynie co to w xonvea dużo bardziej przeszkadzał taki posmak który one zostawiały, a w bonjeście tego nie czuję
Ja od miesiąca biorę Bonjesta i jest to jedyny ratunek niestety. Zrobiłam raz próbę odstawienia za zgodą lekarza i po dwóch dniach jeszcze gorzej 🤮🤮 Więc póki co jestem zmuszona braćAkacjowaM lubi tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Ja miałam ze 3 razy pod rząd bardzo liczne bakterie i nic z tym gin nie robi ani ja. Nie czuje żebym miała infekcję.
Mi właśnie dzwonili w piątek od ginekologa, że wyszły bakterie i kazali na własną rękę powtórzyć badanie ogólne moczu i jak znowu będą bakterie to kazali się zgłosić do rodzinnego i upomnieć się o antybiotyk. Ciekawe, że co lekarz to inne podejście. -
Ala1416 wrote:Ja z objawów nadal tylko cycki i jak się przegłodzę to mi niedobrze, ale bez sensacji.
Tak jak wcześniej czytalam jest to ponoć bardzo powszechne w ciazy, no i dobrze, zrobisz posiew wtedy już konkretnie wyjdzie Ci jaka bakteria. no ja jednak bym leczyła bakterie lekami bezpiecznymi i konsultowala z lekarzem, tym bardziej bedac w ciazy, ale to już wybór zależy od Ciebie, polecam pic dużo soku z żurawiny, takiego 100%, ja w zielarskim sklepie kupiłam i moze do momentu posiewu juz sie troche wyplucza to raz, a dwa pewnie sa rozne bakterie i z roznymi inaczej sie dziala i niekoniecznie bedziesz musiala brac antybiotyk. Powodzenia, wszystko na pewno będzie dobrze 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 15:02
Ala1416 lubi tę wiadomość
🚺 29
🚹 31
Razem 13 lat
2021 💒
2 lata starań, rok w klinicie, badania- ja wszystko ok, mąż lekko obniżone parametry nasienia, przerwanie wizyt sierpień 2024
Ostatnia miesiączka 27.09.2024, cykle regularne
22.10.2024 dwie kreski🤞
Leki: progesteron besins 100mg raz dziennie
Beta:
24.10.2024; 52
26.10.2024; 148
28.10.2024; 498; prog.; 42,7 ng/ml
30.10.2024; 1343
05.11.2024; 14109; prog.; 194 nmol/l
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Domi1999 wrote:Ja od miesiąca biorę Bonjesta i jest to jedyny ratunek niestety. Zrobiłam raz próbę odstawienia za zgodą lekarza i po dwóch dniach jeszcze gorzej 🤮🤮 Więc póki co jestem zmuszona braćhttps://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10004;116/st/20250710/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/6ad6/preg.png
-
Karolina93 wrote:Cześć, dziewczyny ja już w szpitalu. Dostałam tabletki i czekam na rozwój akcji ..
Trzymaj się kochana. Jesteś silna❤️❤️❤️💪💪💪Karolina93 lubi tę wiadomość
-
Karolina93 wrote:Cześć, dziewczyny ja już w szpitalu. Dostałam tabletki i czekam na rozwój akcji ..
Karolina93 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Dziewczyny mam do oddania za koszty wysyłki duphaston całe opakowanie bez trzech tabletek
-
AkacjowaM wrote:A jak ją bierzesz to całkiem dobrze się czujesz? Tzn nie masz mdłości i nie wymiotujesz?
Absolutnie nic, zero mdłości i wymiotów, a bez wymioty nawet wodą.. I najgorszy ból żołądka, brak sił i przez większość dnia nie mogę nic jeść, jedynie pod wieczór udaje się jakieś paluszki czy suchy chleb -
Wam też dzisiaj stronka nie działała?
I do tego aplikacja IKO też ma jakąś awarię akurat jak potrzebna 🥲Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Tak u mnie też szwankuje. Dopiero teraz udało się wejść, a przez kilka godzin była niedostępna i strona i apka u mnie
Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Polecasz jakis konkretny model i od ktorego tygodnia ?
Później przekazałam go koleżance bo zarzekałam się że kolejnego dziecka nie będzie lol a teraz koleżanka mi odsyła i ktoś mi że znajomych musi do emiratów przywieźć 😜
Ja będę używać po prenatalnych -
Karolina93 lubi tę wiadomość