LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokahontaz26 wrote:Dziewczyny mi już mdłości jakoś ustały, na prawdę dobrze się czułam, ale dziś o 16 zjadłam rosół. Był taki pyszny! Ale chyba mój żołądek twierdził inaczej… od 16 mnie tam mdli, mam znowu odruchy wymiotne i ciągle czuję ten rosół… masakra 🤢 ratuje się colą i czekam… ale znowu robię się głodna 🤣 śmieszne i tragiczne na raz 🥴
-
Dziewczyny, wiem, że wątek o tym już był ale nie mogę na niego trafić. Co polecacie na rozstępy, czy jest to Mustela?
Dobrego dnia dla Was mimo różnych dolegliwości 😚 -
AkacjowaM wrote:Po poronieniu można też skorzystać ze skróconego urlopu macierzyńskiego 8 tygodni.
Ja korzystałam. -
ConteBis wrote:po poronieniu jest 8tyg? Słyszałam, ze po urodzeniu martwego dziecka a łyżeczkowanie traktują jak "zabieg chirurgiczny"
Tak jeżeli zdecydujesz się na testy DNA, które określa już płeć dziecka (a za pomocą nawet samej kosmówki mogą to zrobić). Z tym idziesz do szpitala po kartę martwego urodzenia, potem do urzędu stanu cywilnego zarejestrować i ze wszystkimi dokumentami do pracodawcy. Masz 8 tygodni od momentu utraty dziecka 100% macierzyńskiego.
Jeżeli masz prywatne ubezpieczenie możesz się również starać o odszkodowanie z tytułu martwych narodzin (ja miałam jakoś 3400).AkacjowaM, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Trzymam kciuki za wizyty, moja już jutro!
No i obiecałam sobie, że w ciąży będę myśleć o sobie. I znowu nic z tego. Miałam plan poprosić o tydzień L4, żeby odpocząć z tymi dolegliwościami od żołądka. No to koleżanka rzuciła L4 na dziecko, drugą osoba na urlopie, no to przecież nie zostawię trzeciej osoby samej Ehh -
Hej dziewczyny
A mi znów dokucza ząb. Nigdy nie miałam takich problemów z zębami jak w tej ciąży. Jestem tym wykończona. Jak tak będzie całą ciążę to oszaleje.
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Pa-u-linka wrote:Dziewczyny mam pytanie. Może któraś z Was będzie wiedziała . 5 grudnia miałam zabieg łyżeczkowania . Bardzo to przeżyłam psychicznie i wiadomo dalej jest ciężko się z tym pogodzić .
Jak to jest z L4 po takim zabiegu ? U mnie w pracy wszyscy wiedzieli o ciąży . Musiałam powiedzieć gdyż to praca ciężka fizycznie więc od pozytywnego testu byłam na l4. Dostałam zwolnienie do 18 grudnia i umówiłam się z lekarzem że mi przedłuży o kolejne 2 tygodnie . Choć fizycznie do siebie dochodzę to psychicznie nie wiem czy udźwignę falę pytań ciekawskich… i te współczujące spojrzenia … zastanawiam się czy jeszcze nie pociągnąć l4 na styczeń . Tylko nie wiem czy lekarz ginekolog moj się zgodzi na to. A jak nie od niego to od kogo mogę ewentualnie prosić zwolnienie . Dodam że pracę mam taką że nawet jak bym w styczniu była 1-2 dni na l4 to zabierają mi całą premię obecnosciowa a to kilkaset złotych . Gdybym była cały styczeń na l4 to wezmę podobne pieniądze . Więc albo muszę od stycznia wrócić na pełnych obrotach albo jeszcze cały miesiąc pociągnąć l4 -
angelberry wrote:Dzień dobry dziewczyny. Trzymam kciuki za wizyty, moja już jutro!
No i obiecałam sobie, że w ciąży będę myśleć o sobie. I znowu nic z tego. Miałam plan poprosić o tydzień L4, żeby odpocząć z tymi dolegliwościami od żołądka. No to koleżanka rzuciła L4 na dziecko, drugą osoba na urlopie, no to przecież nie zostawię trzeciej osoby samej Ehh
Wydaje mi się ,że nie ma co patrzeć na innych. Myśl o sobie, Twoim samopoczuciu i maluszka. Słuchaj wątpię żeby koleżanka na opiece się zastanawiała czy kogoś na lodzie nie zostawiła, albo ta na urlopie. Jesteś w ciąży ,jak Ty o siebie nie zadbasz to nikt tego za ciebie nie zrobi. Nikt Twojego poświęcenia nie doceni ,na nagrobku nikt nie napisze "przyszła do pracy kiedy nie było komu pracować". Na Twoim miejscu bym wzięła to l4 i miała wszystko w nosie. To ,że braknie pracowników nie jest Twoim zmartwieniem tylko pracodawcy.
Od wizyty USG na której usłyszałam serduszko prawie tu nie zaglądałam. Nie dlatego ,że nie chce ale było dużo przykrych informacji i idąc na swoją wizytę miałam czarne myśli. Okazało się ,że wszystko jest dobrze i naprawdę chcę myśleć pozytywnie ,a czytając forum nie potrafię. Każda z nas dostaje tu dużo wsparcia i potrzebnych informacji ale jest też ogrom przytłaczających postów. Wiadomo nie mamy wpływu na wiele rzeczy, przykro mi z powodu każdej dziewczyny która straciła swoje dzieciątko.
Nie zamierzam was opuszczać ale pewnie nie będę czytać na bieżąco aż zdołam się troszkę zdystansować 🙂
Shanti, Kamax9, Anulek84, Galaxis, Truśka, Begginer, tralalina, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
Mojej mamie po traumatycznym przeżyciu, zwolnienie na miesiąc (2x2tygodnie) wystawiła rodzinna, 100% płatne na coś psychicznego chyba na depresję albo wypalenie z tego co pamietam
-
Dosia_24 wrote:Wydaje mi się ,że nie ma co patrzeć na innych. Myśl o sobie, Twoim samopoczuciu i maluszka. Słuchaj wątpię żeby koleżanka na opiece się zastanawiała czy kogoś na lodzie nie zostawiła, albo ta na urlopie. Jesteś w ciąży ,jak Ty o siebie nie zadbasz to nikt tego za ciebie nie zrobi. Nikt Twojego poświęcenia nie doceni ,na nagrobku nikt nie napisze "przyszła do pracy kiedy nie było komu pracować". Na Twoim miejscu bym wzięła to l4 i miała wszystko w nosie. To ,że braknie pracowników nie jest Twoim zmartwieniem tylko pracodawcy.
Od wizyty USG na której usłyszałam serduszko prawie tu nie zaglądałam. Nie dlatego ,że nie chce ale było dużo przykrych informacji i idąc na swoją wizytę miałam czarne myśli. Okazało się ,że wszystko jest dobrze i naprawdę chcę myśleć pozytywnie ,a czytając forum nie potrafię. Każda z nas dostaje tu dużo wsparcia i potrzebnych informacji ale jest też ogrom przytłaczających postów. Wiadomo nie mamy wpływu na wiele rzeczy, przykro mi z powodu każdej dziewczyny która straciła swoje dzieciątko.
Nie zamierzam was opuszczać ale pewnie nie będę czytać na bieżąco aż zdołam się troszkę zdystansować 🙂 -
Dziś o 12 pierwsze USG. Bardzo się denerwuje. A miałam dziś sen że na USG wyszły...pięcioraczki 😂
Dosia_24, Sanana, AnitaK, Róża11, JoaJoaJoa, Kinia92, Wojcinka, Anka657 lubią tę wiadomość
-
Nowucjuszka wrote:Dziś o 12 pierwsze USG. Bardzo się denerwuje. A miałam dziś sen że na USG wyszły...pięcioraczki 😂
Będzie dobrze ;* trzymam kciuki, za serduszko albo pięć xDNowucjuszka lubi tę wiadomość
-
JoaJoaJoa wrote:Dziewczyny, wiem, że wątek o tym już był ale nie mogę na niego trafić. Co polecacie na rozstępy, czy jest to Mustela?
Dobrego dnia dla Was mimo różnych dolegliwości 😚
Ja kupiłam niedawno Mustellę krem i olejek do pielęgnacji ciała z lini mama, dzieci jeszcze nie miałam więc nie wiem czy pomoże na rozstępy ale świetnie nawilżaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 10:58
JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
-
Z rozstępami to głównie genetyka, możemy nawilżać, warto, ale jeśli mają być to niestety będą. Ja używałam musteli i oliwki dla niemowlat, super nawilża. Nie mam rozstępów ale mama i siotra też nie mają
JoaJoaJoa lubi tę wiadomość
-
Mam przełożoną wizytę na 19:15, czyli 2h szybciej
Paulina66, Róża11, Ala1416, Galaxis, Maja0811, Sanana, Anulek84, Kinia92, Wojcinka lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Wczoraj jak się kładłam do łózka jakoś dziwnie mnie brzuch zabolał i miałam jakby uczucie pełności macicy mam nadzieję, że to nic złegoStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Dziękuję za kciukasy, wszystko dobrze ❤️ na USG widać było ślad po drugim zarodku, który się nie rozwinął, takze mój sen o ciąży bliźniaczej coś znaczył 😉😉 ale mam 1 piękny zarodek z bijącym serduszkiem. Kamień z serca 😄
Sanana, Ania1008, Gosiaczek.prosiaczek, Paulina66, Ambiwalentna, angelberry, Kamax9, angelfromhell, Optymistka90, Nieprzejrzysta, Ala1416, Róża11, AkacjowaM, Kinia92, Galaxis, Praskovia, AnitaK, Anulek84, ConteBis, Lileepi, Lusia90, Wojcinka, Pokahontaz26, Anka657, Emii lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś nowy tryb: jestem głodna CAŁY CZAS. Podjadam cały dzień. Ale przynajmniej nie mam tych okropnych skurczy w żołądku.
-
Cześć Dziewczyny ❤️ Dawno się tu nic nie udzielałam bo chciałam trochę odpocząć bo po tym przeziębieniu byłam osłabiona ale już jest wszystko dobrze 😊 Wczoraj już wróciłam do pracy ale tylko na półtorej tygodnia i idę już na L4 😊 Dzisiaj czuję się super, ani nie mam nudności ani nie czuję się zmęczona 🤭 Mam nadzieję, że nie napisałam tego w złym momencie 🤣
@JoaJoaJoa Ja używam Musteli i bardzo sobie chwalę bo super nawilża skórę 👍Róża11, angelfromhell lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie!!!
Mamy 3.33 cm
Serduszko ❤️ 170 uderzeń na minutę
Mega uczucie jak takie małe coś machało do mnie rączkami przez monitor 🥲🥹🥹🥹
Termin idealnie pokrywa się z datą OM
Krwiak? Nadal coś jest jednak Pan doktor nazwała to bardziej „krwistkiem” mam się oczyścić i koniec 🥹🥹🥹
Ze względu na brak termin końca wystawionego l4 kolejna wizyta już 16.12. Potem prenatalne i widzę sie z nią już w jej gabinecie prywatnie w styczniu. Teraz ostatni już raz byłam na NFZ
A tu przedstawiam swojego już nie kropka a prawdziwego bobasa:
https://zapodaj.net/plik-qdaWTh76HKWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 14:58
Letycja, Kinia92, Paulina66, angelberry, Galaxis, Róża11, Praskovia, Ambiwalentna, AkacjowaM, angelfromhell, Ala1416, Sanana, AnitaK, Domi1999, Optymistka90, Afalvia, ConteBis, Lileepi, Vilka, Lusia90, AniulkA, Pokahontaz26, Styśka1998 lubią tę wiadomość