LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanana wrote:Gosiaczek piękny bobas 😍❤️
Kinia92 no totalny pajac z tego szefa. Współczuję, ale uważam, że nie ma co się męczyć. Ja byłam kilka dni na L4, bo miałam mocne mdłości to jak nie przyszłam do pracy to szef przeżywał czy na pewno wszystko jest u mnie w porządku. To było bardzo miłe. Więc współczuję Ci, że musiałaś usłyszeć coś takiego, ale nie przejmuj się, Twoje samopoczucie jest najważniejsze !
Ja dziewczyny odchodzę od zmysłów. Czekam na wynik nifty. Pobranie miałam w czwartek popołudniu i już mam szczerze mówiąc dosyć. Chyba te wszystkie doświadczenia z poprzednich ciąż tak na mnie działają, że mam same złe myśli…
Sanana widzę w stopce że też masz mutacje PAI hetero, czy bierzesz coś na to?6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Clexane 0,2
[/url] -
nick nieaktualnyGalaxis wrote:Z niftytest. Też właśnie robię te przed prenatalnymi, z podobnym zamysłem, że jak będę miała już te wyniki to na prenatalnych będę spokojniejsza
Ja tak samo. Próbkę oddałam wczoraj. Dzisiaj dostałam maila, że "dokumenty dotarły do laboratorium". Ale nie rozumiem. Dokumenty czy próbka? -
nick nieaktualnyOptymistka90 wrote:Ja się ostatnio naczytałam o tym nifty że wcale nie są takie dokładne i dość często dają fałszywe wyniki. W ogóle jednej dziewczynie na innym wątku nie byli w stanie zbadać bo w próbce było za mało DNA dziecka .
To mnie ostatecznie przekonało że odpuszczę na razie te badania, bo tanie nie są i poczekam na prenatalne
Tak. W regulaminie jest tak, że jak było za mało dna to próbkę pobierają kolejny raz bez opłat. Nic w tym strasznego. -
Myślicie, że warto zrobić ten test nifty? Nie zastanawiałam się w ogóle nad tym.
Dzisiaj mam świetny stan, głodna BEZ PRZERWY. Cały czas coś chrupię i nic. No, ale przynajmniej mnie nie mdli. -
Truśka wrote:Dziewczyny czy jeśli mam l4 do 27 grudnia później normalnie będę mogła wrócić do pracy ?
-
angelberry wrote:Myślicie, że warto zrobić ten test nifty? Nie zastanawiałam się w ogóle nad tym.
Dzisiaj mam świetny stan, głodna BEZ PRZERWY. Cały czas coś chrupię i nic. No, ale przynajmniej mnie nie mdli.
Ja wyszłam z założenia że jak pappa i usg wzbudza wątpliwości to wtedy, raz że i tak może się mylić a dwa że to są spore koszty
W ogóle to ciężki temat ale go poruszę w razie bardzo złych wyników macie już w głowie co zrobicie dalej ? Myślałyście nad tym ?Lusia90, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
Truśka wrote:Ja wyszłam z założenia że jak pappa i usg wzbudza wątpliwości to wtedy, raz że i tak może się mylić a dwa że to są spore koszty
W ogóle to ciężki temat ale go poruszę w razie bardzo złych wyników macie już w głowie co zrobicie dalej ? Myślałyście nad tym ?
Pewnie zależy też co to by był za czarny scenariusz. Czy zespół downa czy jakaś choroba że dziecko byłoby warzywem….Truśka lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Truśka wrote:Ja wyszłam z założenia że jak pappa i usg wzbudza wątpliwości to wtedy, raz że i tak może się mylić a dwa że to są spore koszty
W ogóle to ciężki temat ale go poruszę w razie bardzo złych wyników macie już w głowie co zrobicie dalej ? Myślałyście nad tym ?Truśka lubi tę wiadomość
♀️ '95
16.10.24 10 dpo⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
18.10.24 beta 78,7 prog 19,43
22.10.24 beta 330,4 prog 17,74
31.10.24 beta 12869,7 prog 18,68
12.11.24 7tc+0 - 0,9 cm i jest serduszko ❤️
03.12.24 10tc+0 - 3,2 cm i 166 bpm
14.12.24 nifty pro ryzyka niskie i dziewczynka 🩷
23.12.24 12tc+6 - prenatalne ok, 7cm i 148 bpm
07.01.25 15tc+0 - 9,1 cm
04.02.25 19tc+0 - wizyta
20.02.25 21tc+2 - połówkowe
-
@Ann12 mam Acard 75 i mam heparynę 40. Ogólnie przy tej mutacji wielu lekarzy nie daje nic dodatkowo, ale u mnie ze względu na obciążony wywiad lekarz chciał dmuchać na zimne. Mam szczerze mówiąc nadzieje, że może uda się odstawić zastrzyki w 2 trymestrze.
@Truśka wydaje mi się, że większość z nas myśli o takich rzeczach. To wszystko zależy też od wielu czynników i nie jest zero jedynkowe. Są wady i wady, każdy ma tez swoje przekonania i zasoby psychiczne czy finansowe żeby wychowywać dziecko z niepełnosprawnością. Ja ogólnie mam wszystko przemyślane, a i tak po wcześniejszych doświadczeniach wiem, że wszystkiego nie przewidzę. Nifty i tak nie daje nam pewności, że dziecko będzie zdrowe. Moja ciąża była książkowa, badania prenatalne książkowe, wszystko pięknie super, a dziecko było chore na chorobę, której żadne badanie wolnego płodowego DNA nie zbada. Nie życzę nikomu żeby musiał się zastanowiac po wynikach badań co dalej i mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie miała takich dylematów, bo to najgorsze co może spotkać rodziców oczekujących na dziecko❤️Truśka, Afalvia, Wojcinka lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
nick nieaktualnyNie, nie wymyślam na zapas. Jeśli będzie coś nie tak to oczywiście amniopunkcja, bo nifty też może się pomylić. A jeśli coś ma być nie tak to im wcześniej się człowiek dowie tym więcej czasu na zapoznanie się z tematem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:04
Truśka lubi tę wiadomość
-
Sanana wrote:@Ann12 mam Acard 75 i mam heparynę 40. Ogólnie przy tej mutacji wielu lekarzy nie daje nic dodatkowo, ale u mnie ze względu na obciążony wywiad lekarz chciał dmuchać na zimne. Mam szczerze mówiąc nadzieje, że może uda się odstawić zastrzyki w 2 trymestrze.
@Truśka wydaje mi się, że większość z nas myśli o takich rzeczach. To wszystko zależy też od wielu czynników i nie jest zero jedynkowe. Są wady i wady, każdy ma tez swoje przekonania i zasoby psychiczne czy finansowe żeby wychowywać dziecko z niepełnosprawnością. Ja ogólnie mam wszystko przemyślane, a i tak po wcześniejszych doświadczeniach wiem, że wszystkiego nie przewidzę. Nifty i tak nie daje nam pewności, że dziecko będzie zdrowe. Moja ciąża była książkowa, badania prenatalne książkowe, wszystko pięknie super, a dziecko było chore na chorobę, której żadne badanie wolnego płodowego DNA nie zbada. Nie życzę nikomu żeby musiał się zastanowiac po wynikach badań co dalej i mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie miała takich dylematów, bo to najgorsze co może spotkać rodziców oczekujących na dziecko❤️
Bardzo współczuję straty ♥️
Tak też nam tego życzę, biorąc pod uwagę możliwości i tak chyba niewiele aktualnie w Polsce ich jest, wierzmy że będzie dobrze -
Truśka wrote:Bardzo współczuję straty ♥️
Tak też nam tego życzę, biorąc pod uwagę możliwości i tak chyba niewiele aktualnie w Polsce ich jest, wierzmy że będzie dobrze
W Polsce są możliwości. Ograniczone, ale są i to legalne. Ale bądźmy dobrej myśli! Oby wszystko było dobrze do samego końca i żebyśmy latem popitalały na spacerki z bobaskami 👶🏻Truśka lubi tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Sanana wrote:W Polsce są możliwości. Ograniczone, ale są i to legalne. Ale bądźmy dobrej myśli! Oby wszystko było dobrze do samego końca i żebyśmy latem popitalały na spacerki z bobaskami 👶🏻
A napiszesz coś więcej na ten temat ? Jest mi on kompletnie nie znany muszę przyznać.
Tak niech będzie już lato i spacer z wózkiem ♥️😀
Chociaż przyznam, że na brzuch ciążowy też czekam i ruchy Bąbla w środku już nie pamiętam jak to jest 😻 -
Są szpitale w Polsce (ja znam przynajmniej 3)które dokonują terminacji ciąży jeśli psychiatra orzecze, że kontynuacja ciąży zagraża zdrowiu psychicznemu kobiety i może być dla niej destrukcyjne. To tak w skrócie. Ale dobra koniec tych trudnych tematów 😅
A co do brzucha ciążowego, wiem, że jeszcze wcześnie, ale widać już cos u Was ?32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Ja bym chyba nie dala rady usunąć. Nie chce o tym nawet myśleć, ale prawie na pewno wiem, że nie mogłabym potem na siebie patrzeć. To są straszne dylematy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 19:00
-
I oby nikt nie musiał mieć tych dylematów. Prawda jest taka, że dopiero jak człowiek stoi po tej drugiej stronie i faktycznie ma problem to wtedy dopiero wie jak postąpi. Wcześniej może nam się tylko wydawać
Truśka, Ann12, Anka657 lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Październik 24⏸️
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Sanana u mnie nic, a nic 🙈 Jak sobie pojem to mam zaokrąglone podbrzusze, ale miałam tak już przed ciążą 😅 W ogóle chciałabym nie mieć jakiegoś mega brzucha, bo by mi się źle funkcjonowało, no ale na to wpływu nie mam 🙈
Ważne, żeby dzidzi było zdrowe ❤️-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29