LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
angelfromhell wrote:Ja mam teraz brzuch jak gdzies 16/18 tygodniu w pierwszej 🫣 a wagę mam taka samą
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie, niestety ciąża jest młodsza. Zarodek malutki był, ale 5+5, pęcherzyk ciążowy 6+1, bez serduszka, a powinno być 7+2 i serduszko. Dodatkowo zrobił się krwiak i albo się oczyści albo to już początek poronienia 😢. Szyjka twarda i zamknięta.
Pozostaje mi czekać 😭😭😭Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
1cs po poronieniu chybionym 🍀🍀🍀 -
Wojcinka wrote:W kolejnych ciążach to normalne bo brzuch już tak nie trzyma jak kiedyś 🙈 ja jak na razie wyglądam jakbym była wzdęta non stop i ogólnie czuje się no mało atrakcyjnie. W ciąży z Mayą nie było po mnie widać że jestem w ciąży aż praktycznie do połówkowych. Potem lekko zaczął się brzuszek zaokraglac. Teraz myślę że szybciej wyskoczy bo też formy nie mam takiej jaka miałam kiedyś 🥴
Z wagą boję się że też pójdę szybciej i bardziej w górę niż w poprzedniej ciąży bo mam teraz bardziej siedzący tryb życia i obecnie mogłabym non stop jeść 🙈
To chyba wszystko zależy od kobiety bo ja mam 3 ciążę i nic nie widać za bardzo -
AnitaK wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie, niestety ciąża jest młodsza. Zarodek malutki był, ale 5+5, pęcherzyk ciążowy 6+1, bez serduszka, a powinno być 7+2 i serduszko. Dodatkowo zrobił się krwiak i albo się oczyści albo to już początek poronienia 😢. Szyjka twarda i zamknięta.
Pozostaje mi czekać 😭😭😭
Ojej ale poczekaj może jeszcze wszystko będzie ok!AnitaK lubi tę wiadomość
-
AnitaK wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie, niestety ciąża jest młodsza. Zarodek malutki był, ale 5+5, pęcherzyk ciążowy 6+1, bez serduszka, a powinno być 7+2 i serduszko. Dodatkowo zrobił się krwiak i albo się oczyści albo to już początek poronienia 😢. Szyjka twarda i zamknięta.
Pozostaje mi czekać 😭😭😭 -
nick nieaktualnyAnitaK wrote:Hej dziewczyny, ja już po wizycie, niestety ciąża jest młodsza. Zarodek malutki był, ale 5+5, pęcherzyk ciążowy 6+1, bez serduszka, a powinno być 7+2 i serduszko. Dodatkowo zrobił się krwiak i albo się oczyści albo to już początek poronienia 😢. Szyjka twarda i zamknięta.
Pozostaje mi czekać 😭😭😭
Przecież ciąża faktycznie może być młodsza. Czemu tak Cie od razu nastraszyli na pierwszej wizycie? Kiedy kolejna? -
Pozostaje mi czekać 😭😭😭
Nie martw się na zapas. Kilka z nas ma tu krwiaki a z dzidzia wszystko okej:) grunt to wypoczywać no i pozytywne nastawienie ☺️AnitaK lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Pozostaje mi czekać 😭😭😭
A kiedy masz następną wizytę?-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Pozostaje mi czekać 😭😭😭AnitaK lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Raczej nie odebrałam tego jako straszenie
Wiem, że dzidzia może jeszcze nadrobić, mojej przyjaciółce lekarz dwa razy nie chciał wystawić karty ciąży po ciąża była o tydzień młodsza, a jednak później ładnie nadrobiła. Pamiętam jak płakała, bo 2 lata się starali. Krwiak jest nad pęcherzykiem, nie zagraża ciąży. Kolejną wizytę mam za tydzień 18.12, ale u innego lekarza. Ten dzisiejszy zaproponował mi zrobić w sobotę i w poniedziałek betę, ale nie wiem czy iść, skoro mam umówioną wizytę u lekarza.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
U mnie też ciąża okazała się młodsza, o 6 dni. Ale lekarz kazał się nie martwić i mówił, że tak się zdarza trzeba być dobrej myśli!
AnitaK, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Przecież ciąża faktycznie może być młodsza. Czemu tak Cie od razu nastraszyli na pierwszej wizycie? Kiedy kolejna?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
AnitaK wrote:Prowadziłam wykres więc raczej w 99% owulacja była, tak jak wyznaczyło ovu. Nawet jak była z 2 dni później, to i tak za mało ☹️
Ale implantacja też może zająć kilka dni więcej z tego co pamiętam. Więc to też mogło dodać kilka dniAnitaK lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trochę z innej beczki pytanie.
Zaczyna mi się robić stos badań 😆
Czy polecacie jakieś fajne segregatory na prowadzenie dokumentacji ciążowej?
Wiem że mogę kupić zwykły A5, ale kurczę może pamiątka będzie z takiego trochę fancy 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 21:22
29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
Kolejna wizyta 3.01.2025 prenatalne 🏥
-
AnitaK wrote:Raczej nie odebrałam tego jako straszenie
Wiem, że dzidzia może jeszcze nadrobić, mojej przyjaciółce lekarz dwa razy nie chciał wystawić karty ciąży po ciąża była o tydzień młodsza, a jednak później ładnie nadrobiła. Pamiętam jak płakała, bo 2 lata się starali. Krwiak jest nad pęcherzykiem, nie zagraża ciąży. Kolejną wizytę mam za tydzień 18.12, ale u innego lekarza. Ten dzisiejszy zaproponował mi zrobić w sobotę i w poniedziałek betę, ale nie wiem czy iść, skoro mam umówioną wizytę u lekarza.
Ja bym chyba zrobiła betę dla spokoju i proga. Na razie bym się nie martwiła, miałyśmy podobnie II. Mnie lekarz uspokoił, że wszystko wygląda dobrze, betę mam coś ok 9tys. ciąża jest młodsza i wygląda wg niego też na ponad 5 tyg (a byłam wg om 6tyg. 4dni ) widać było pęcherzyk z zarodkiem jeszcze bez serduszka, Niechciał jeszcze mierzyć i założył mi kartę ciąży. W poniedziałek i we środę mam dla kliniki zrobić betę i 19.12 mam wizytę.
Na proga mam 2x 200 mg besins i neoparin.👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔👼 9t5d (por.zatrz.6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno. -
Ala1416 wrote:Ale implantacja też może zająć kilka dni więcej z tego co pamiętam. Więc to też mogło dodać kilka dniStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Cześć dziewczyny , dzisiaj robiłam komplet badań na wizytę , którą mam za tydzień i właśnie przeglądam wyniki i trochę zaniepokoił mnie mocz bo wyszły mi fosforany bezpostaciowe - dość liczne i pojedyncze bakterie . Powinnam próbować przyspieszyć wizytę ?
-
AnitaK wrote:Prowadziłam wykres więc raczej w 99% owulacja była, tak jak wyznaczyło ovu. Nawet jak była z 2 dni później, to i tak za mało ☹️
AnitaK lubi tę wiadomość
-10.01.- 4 wizyta
-13.12- 3 wizyta (9+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
nick nieaktualnyBegginer wrote:Dziewczyny, trochę z innej beczki pytanie.
Zaczyna mi się robić stos badań 😆
Czy polecacie jakieś fajne segregatory na prowadzenie dokumentacji ciążowej?
Wiem że mogę kupić zwykły A5, ale kurczę może pamiątka będzie z takiego trochę fancy 😆
Jeny a co Ty zbierasz? Ja mam tylko kartę ciąży + skierowania i recepty, które po użyciu wywalam. Wszystkie wyniki ma moja lekarka. Ja nic nie mam 😅 -
Ambiwalentna wrote:Cześć dziewczyny , dzisiaj robiłam komplet badań na wizytę , którą mam za tydzień i właśnie przeglądam wyniki i trochę zaniepokoił mnie mocz bo wyszły mi fosforany bezpostaciowe - dość liczne i pojedyncze bakterie . Powinnam próbować przyspieszyć wizytę ?
Ja bym powtórzyła badanie moczuAmbiwalentna lubi tę wiadomość