LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie w telefonie zapisuje co chce i co potrzebujemy, ale mnóstwo rzeczy mam po synu. Pierwsze ubranko dla synka kupiłam po prenatalnych i tak powoli szło. W 25 tygodniu miałam wszystko bo szyjka się gwałtownie skracać zaczęła. Teraz gdzieś około 18-20 zacznę dokupować pewnie.
Olga000, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Dzieczyny, dziś zaczynam 8 tydzień i praktycznie nie mam objawów oprócz tkliwych piersi, lekkiego bólu podbrzusza jak na okres i zauważyłam że mam dość wyraźne sny. To tyle z objawów. A jak piszecie, że się źle czujecie, macie mdłości, drzemki to się zastanawiam czy u mnie wszystko w porządku. Już sama nie wiem co gorsze
Lusia90, Meeegy91 lubią tę wiadomość
6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Clexane 0,2
[/url] -
U nas też spora różnica wieku.
Rozbujałam temat wieku swoim tekstem „że jestem starą dupą”. 😂😂😂😂
Ja jestem z 11.12.1990 moj chłopak równe 8 lat starszy i dobrze nam z tą różnicą wieku .
Co do wyprawki to ja sobie założyłam lokatę, wpłaciłam pewną sumę i tyle.
Wyprawkę będziemy robić w okolicach 7-8 miesiąca.
Szczepić się nie szczepię bo podobnie jak Rolka mam krwiaka i nie wychodzę praktycznie z domu .
Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej… szczerze ? Całkiem przyjemne badanie 😜 -
Ann12 wrote:Dzieczyny, dziś zaczynam 8 tydzień i praktycznie nie mam objawów oprócz tkliwych piersi, lekkiego bólu podbrzusza jak na okres i zauważyłam że mam dość wyraźne sny. To tyle z objawów. A jak piszecie, że się źle czujecie, macie mdłości, drzemki to się zastanawiam czy u mnie wszystko w porządku. Już sama nie wiem co gorsze
-
Ann12 wrote:Dzieczyny, dziś zaczynam 8 tydzień i praktycznie nie mam objawów oprócz tkliwych piersi, lekkiego bólu podbrzusza jak na okres i zauważyłam że mam dość wyraźne sny. To tyle z objawów. A jak piszecie, że się źle czujecie, macie mdłości, drzemki to się zastanawiam czy u mnie wszystko w porządku. Już sama nie wiem co gorsze
Też mam to samo jeśli chodzi o objawy. Czasem piersi bardziej tkliwe, czasem mniej. Ale to zależy od dnia. Tak samo delikatna senność, ale tak do południa i właśnie lekkie bóle podbrzusza jak na okres.
Ostatnio miałam też jakiś problem z dziąsłami i ciężko mi się jadło 😅
Przez te lekkie objawy też czasem myślę czy wszystko jest jak powinno 😅 -
A jeśli też jesteś panikara jak ja to zapisz się gdzieś na cito, do innego lekarza i powiedz to co ja że ustąpiły objawy i masz obawy i chcesz sprawdzić. Ja nie żałuje wydanych wczoraj 300 zł na wizytę. Super lekarz. -
U mnie jest bardzo podobnie z objawami. Aż mi głupio, że tak dobrze się czuję. Jedynie co do Twoich objawów bym dodała, to że szybko się męczę, mam smaki i jestem zmierzła ale przed ciążą miałam podobnie.
Też się martwię, czy na pewno wszystko w porządku, skoro tak dobrze się czuję. Ale rozmawiałam z mamą i ona kiepsko się czuła dopiero od 4tego miesiąca. -
-
Ala1416 wrote:U mnie jest bardzo podobnie z objawami. Aż mi głupio, że tak dobrze się czuję. Jedynie co do Twoich objawów bym dodała, to że szybko się męczę, mam smaki i jestem zmierzła ale przed ciążą miałam podobnie.
Też się martwię, czy na pewno wszystko w porządku, skoro tak dobrze się czuję. Ale rozmawiałam z mamą i ona kiepsko się czuła dopiero od 4tego miesiąca.
Moja mama tak samo, mówiła, że od drugiego trymestru ledwo funkcjonowała, odrzucało ją od zapachów. A teściowa mi opowiadała, że wszystkie trzy ciąże przeszła super bezobjawowo6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0.83cm CRL, 125 bpm
31.12 - 10w5d, 3.84cm CRL, 178 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Clexane 0,2
[/url] -
Mamy to! 1,63cm małego człowieczka z rączkami i nóżkami i silnym serduchem! 7+6, termin na 26.07 (dzień urodzin synka!!!) bedzie cesarka, więc pewnie tydzień wcześniej urodzę. Zobaczymy.
Kolejna wizyta za pięć tygodni: 17.01 prenatalne ❤️Pokahontaz26, ConteBis, Kinia92, JoaJoaJoa, Elena20, Paulina66, Praskovia, AnitaK, Ania1008, Emii, Optymistka90, angelberry, Galaxis, Ala1416, angelfromhell, Begginer, Róża11, AkacjowaM, Anka657, Wojcinka, Meeegy91, 88Ania88 lubią tę wiadomość
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:U nas też spora różnica wieku.
Rozbujałam temat wieku swoim tekstem „że jestem starą dupą”. 😂😂😂😂
Ja jestem z 11.12.1990 moj chłopak równe 8 lat starszy i dobrze nam z tą różnicą wieku .
Co do wyprawki to ja sobie założyłam lokatę, wpłaciłam pewną sumę i tyle.
Wyprawkę będziemy robić w okolicach 7-8 miesiąca.
Szczepić się nie szczepię bo podobnie jak Rolka mam krwiaka i nie wychodzę praktycznie z domu .
Dzisiaj byłam na krzywej cukrowej… szczerze ? Całkiem przyjemne badanie 😜 -
tralalina wrote:Mamy to! 1,63cm małego człowieczka z rączkami i nóżkami i silnym serduchem! 7+6, termin na 26.07 (dzień urodzin synka!!!) bedzie cesarka, więc pewnie tydzień wcześniej urodzę. Zobaczymy.
Kolejna wizyta za pięć tygodni: 17.01 prenatalne ❤️ -
Dziewczyny, cieszcie się z braku objawów, to naprawdę błogosławieństwo! Któraś z Was napisała, żeby korzystać z tego pierwszego i drugiego trymestru, bo trzeci jest już ciężki. A ja powiem Wam, że wolałabym trzy miesiące dłużej chodzić z tym „końcówkowym” brzuchem niż znosić ten pierwszy trymestr. 😫 Trzeci raz przez to w życiu przechodzę i już serio mam dość. Dla mnie ten 2 i 3 miesiąc ciąży to katorga! Cały zestaw nieprzyjemności, tyle tylko że mnie cycki nie bolą. Ale ja ciągle karmię młodszego synka, więc może są po prostu zahartowane. 😅 No nic, byle do prenatalnych, potem już z górki!
Ja się umówiłam na prenatalne na 20.01. To będzie 13+3. ♥️Elena20, AnitaK, Anka657 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o wyprawkę na razie zapisuję sobie co mi się podoba. W sensie wózki, foteliki. Teoretycznie mam po córce. Jesteśmy w trakcie remontowania pokoiku, w sensie gładź, farba i płytki na podłodze. Jak to skończymy to zacznę kupować meble do środka.
Takie śpioszki, ubranka to wiem, że można nawet na ostatnią chwilę kupić, albo przez neta zamówić i nie trzeba tego jakoś dużo dużo wcześniej szykować 😉
Ja dla córki miałam za dużo ubranek, połowy nie użyłam.
Jakieś sprzęty to faktycznie warto wcześniej sobie pooglądać, zastanowić się poszukać okazji cenowych. Zwłaszcza przy pierwszym dziecku, jak się jeszcze nie wie co i jak.
Reszta jest tak naprawdę na wyciągnięcie ręki 😃😃
Aaa ale rozumiem kompletnie mamy, które po raz pierwszy są w ciąży. Pamiętam tę radość kiedy oglądałam te malutkie ciuszki. Wszystko było takie nowe i sprawiało radość. I mentalnie przygotowywało mnie do tego co nadchodzi 🥰
Dzisiaj mam 5 letnią córeczkę i na codzień takie atrakcje 😄 Zupełnie inaczej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 13:01
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Anulek84 wrote:To ja rozbije bank na grupie 🫣40 i tak to będzie pierwsze 😄
To ja będę zaraz po Tobie, w tym roku skoncze 39, i też to bedzie pierwsze dziecko, Ale tak to jest jak sie późno poznaje właściwą osobę 😉, a pozniej jeszcze prawie 5 lat starań, wczesniej myslalam ze wystarczy zaczac sie starac i szybko pojdzie, gdyby tak bylo to tez zostalabym mamą majac 34 lata 😜Elena20, rolka355, Anulek84 lubią tę wiadomość
26.10.24 ⏸️ 🥹❤️
26.10.24 beta hcg 144mlU/ml
28.10.24 beta hcg 397 mlU/ml
06.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 11 mm, torbiel krwotoczna na jajniku 8cm
20.11 12 mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 7+3 157ud/min
21.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
tralalina wrote:Mozna na życzenie mieć cesarkę? Myślałam, że zawsze trzeba mieć jakieś wskazanie. To jednak poważna operacja.
Jestem po dwu cesarkach, więc nie ma opcji na naturalny poród.
Można, papier wszystko przyjmie i oczywiście jeśli trafisz na lekarzy którzy respektują takie dokumenty. Na NFZ najczęściej mają w nosie te wskazania z tego co mi koleżanki opowiadały i pierw naciskają na naturalny a jak już jest sytuacja krytyczna to robią cc -
Nowucjuszka wrote:Tak się zastanawiam, myślicie że mogą być problemy z wypisaniem L4 w okolicach 13-14 tygodnia, jeśli nie ma ku temu ważnych wskazań? trochę sytuacja w pracy mnie do tego zmusza, obawiam się czy gin nie będzie marudziła?? 🧐
Nowucjuszka lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Olga000 wrote:Dziewczyny a kiedy planujecie kompletować wyprawkę?
Może już był tu ten temat.. ale ciężko się przebić przez tyle stron 😂
Ja już coś bym najchętniej kupowała 😅Nowucjuszka lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Optymistka90 wrote:Ja dopiero po prenatalnych zacznę o tym myśleć. Teraz jakoś nie mam głowy. Wydaje mi się że to za wcześnie na razie