LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Opowiadanie o swoich doświadczeniach i planach to nie są przekomarzanki... dajcie żyć. To, że jednym się niepowodzi, nie znaczy, że wszystkie mamy zyć jak w jaskini i nie marzyć...
Ja powiem z doświadczenia, że lot z dzieckiem im młodszym, tym lżejszy (i tańszy) 😉 podróżować się da i warto to robić bo podróże kształcą. Nasz Syn też ma już odbytych od groma lotów, nigdy ich nie liczyłam ale Wojcinko podsunęłaś mi pomysł 😁
Z i formacji przydatnych na lot powiem jeszcze, że dla dziecka do 2r.ż. przysługuje Wam 2 sztuki bagażu dla niemowląt do luku bezpłatnie, tj. wózek/fotelik/łóżeczko turystyczne (i chyba coś jeszcze ale nie pamietam). Oddajecie przy nadaniu bagażu lub przed wejściem do samolotu.
Jeśli chce się wziąć bobasa w foteliku (skorupa) do samolotu, musi on spełniać wymogi linii żeby zmieścił się na fotelu z rozłożonymi podłokietnikami i mieć 5pktowe pasy tylko wtedy trzeba kupować normalnie bilet dla dorosłego i przez infolinię zmieniać dane. Ja żałuję, że tak nie zrobiłam podczas pierwszego lotu (nie wiedziałam, że mozna) bo musiałam syna przerzucić z gondoli do spacerówki i kupić w UK fotelik dla niego, mimo, że w Polsce jeszcze jeździł w skorupie, ktora można było wpiąć w stelaż wózka. Ile by mi to problemów oszczędziło 😅
I ja też latałam i latam w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia, 13:47
3erin, Elena20 lubią tę wiadomość
-
KasKas wrote:Jakie preparaty z żurawiną bierzecie w pierwszym trymestrze ciąży?
Elena20 lubi tę wiadomość
-
FlowerGirl wrote:Dziewczyny 😭 niestety ale moja ciąża obumarła 😭 jestem załamana 😭
Tak mi przykro 😭 Tulę mocno 🫂🫂🫂 -
shaylen wrote:Myślę że zamiast tak "wybiegać" w przyszłość powinniśmy żyć aktualnie tu i teraz i po prostu o siebie dbac... jak widać do lipca jeszcze wiele może się zmienić... a takie przekomarzanie się na temat podróżowania nic tutaj nie daje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia, 14:16
Optymistka90, angelfromhell, Praskovia, Letycja, Anka657, Afalvia, Elena20 lubią tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
ConteBis wrote:Opowiadanie o swoich doświadczeniach i planach to nie są przekomarzanki... dajcie żyć. To, że jednym się niepowodzi, nie znaczy, że wszystkie mamy zyć jak w jaskini i nie marzyć...
Ja powiem z doświadczenia, że lot z dzieckiem im młodszym, tym lżejszy (i tańszy) 😉 podróżować się da i warto to robić bo podróże kształcą. Nasz Syn też ma już odbytych od groma lotów, nigdy ich nie liczyłam ale Wojcinko podsunęłaś mi pomysł 😁
Z i formacji przydatnych na lot powiem jeszcze, że dla dziecka do 2r.ż. przysługuje Wam 2 sztuki bagażu dla niemowląt do luku bezpłatnie, tj. wózek/fotelik/łóżeczko turystyczne (i chyba coś jeszcze ale nie pamietam). Oddajecie przy nadaniu bagażu lub przed wejściem do samolotu.
Jeśli chce się wziąć bobasa w foteliku (skorupa) do samolotu, musi on spełniać wymogi linii żeby zmieścił się na fotelu z rozłożonymi podłokietnikami i mieć 5pktowe pasy tylko wtedy trzeba kupować normalnie bilet dla dorosłego i przez infolinię zmieniać dane. Ja żałuję, że tak nie zrobiłam podczas pierwszego lotu (nie wiedziałam, że mozna) bo musiałam syna przerzucić z gondoli do spacerówki i kupić w UK fotelik dla niego, mimo, że w Polsce jeszcze jeździł w skorupie, ktora można było wpiąć w stelaż wózka. Ile by mi to problemów oszczędziło 😅
I ja też latałam i latam w ciąży.Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
KasKas wrote:Jakie preparaty z żurawiną bierzecie w pierwszym trymestrze ciąży?
Trzeba przyjmować preparaty z żurawiną? Ja nic nie przyjmuje ale może robię błąd. Możesz napisać po co się przyjmuje je? -
FlowerGirl wrote:Dziewczyny 😭 niestety ale moja ciąża obumarła 😭 jestem załamana 😭Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
Wojcinka wrote:Jak chcesz to zrobię Ci taki logbook napisz do mnie na priv 💛
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Olga000 wrote:Ja wybrałam tabletki. Lekarz zaproponował 3 opcje:
- Czekać na samoistne poronienie
- Podanie tabletek w szpitalu i wszystko się w domu
- łyżeczkowanie
Ja wybrałam właśnie drugą opcję i jestem już po6.2024 10tc 💔
10.2024 cb 💔
4.12 - 6w5d, 0,83cm CRL, 125 bpm
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Omega Med Optima, Clexane 0,2
[/url] -
Olga000 wrote:Ja wybrałam tabletki. Lekarz zaproponował 3 opcje:
- Czekać na samoistne poronienie
- Podanie tabletek w szpitalu i wszystko się w domu
- łyżeczkowanie
Ja wybrałam właśnie drugą opcję i jestem już po
A nie chciałaś robić badań dzidziusia? Dla mnie przemawia opcja szpital, tabletka, a później zabieg. -
FlowerGirl wrote:A nie chciałaś robić badań dzidziusia? Dla mnie przemawia opcja szpital, tabletka, a później zabieg.
Ogólnie "polecam"... Jedna noc w szpitalu. Tabletka, skurcze, zabieg i wypis. Dzięki temu mogłam oddać materiał do badań genetycznych i wiem teraz że maleństwo miało wadę genetyczną (zespół Patau) i bardzo bardzo pomogło mi to w pogodzeniu się z sytuacjąFlowerGirl lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
FlowerGirl… tak bardzo mi przykro
Wiadomo na jakim etapie ciąża się zatrzymała? Tak bardzo się boję moich prenatalnych
Od dwóch dni czuje ból pachwin, znowu jestem zemdlona -
Ja od dwóch dni czuje już to "pulsowanie" tętna w brzuchu 🥴 jestem prawie pewna że w ciąży z Mayą później mi się to pojawiło. Teraz nawet mężowi już pokazałam jak widać moje "bicie serca" w górnej części brzuchaŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
20/11 Beta - 470 🥹
22/11 Beta - 1151 😍🥹
03/01 - wizyta 🤞
17/01 - prenatalne 🙏🤞
-
Wojcinka wrote:Ja tak miałam kilka lat temu. U mnie było poronienie zatrzane i nie miałam za bardzo innej opcji.
Ogólnie "polecam"... Jedna noc w szpitalu. Tabletka, skurcze, zabieg i wypis. Dzięki temu mogłam oddać materiał do badań genetycznych i wiem teraz że maleństwo miało wadę genetyczną (zespół Patau) i bardzo bardzo pomogło mi to w pogodzeniu się z sytuacją
Właśnie chcę zrobić te badania genetyczne. A jak było później przy kolejnych staraniach by nie powtórzyła się ta sytuacja? -
Dziewczyny było to okropne przeżycie. Dobrze, że byłam z mężem w gabinecie. Na USG dzidziuś się nie ruszał tak jak ostatnio, nie było słychać serduszka. Lekarz powiedział, że wg niego wada genetyczna, bo ja zastrzykami z heparyną, progesteronem, luteiną byłam obstawiona od początku ciąży 😞😞😞
-
FlowerGirl wrote:Dziewczyny było to okropne przeżycie. Dobrze, że byłam z mężem w gabinecie. Na USG dzidziuś się nie ruszał tak jak ostatnio, nie było słychać serduszka. Lekarz powiedział, że wg niego wada genetyczna, bo ja zastrzykami z heparyną, progesteronem, luteiną byłam obstawiona od początku ciąży 😞😞😞
Ostatnio na USG się nie ruszał? A co pulsem? Co wtedy lekarz na to?
Ja bym jednak zrobiła te badania o których pisze Wojcinka -
Dziewczyny co mogę wziąć na zatoki ? Głowa mi pęka , brałam Apap ale średnio pomaga ;(