LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaxis wrote:Moze spróbuj dostać się wcześniej do lekarza rodzinnego? ja tak zrobiłam- przy rejestracji powiedziałam że jestem w ciąży to mi nagle znaleźli termin na ten sam dzień, teleporade, i u swojego rodzinnego wyjaśniłam który tydzień, że mdłości okropne i że wiem że jest lek na to xonvea, lekarz musiał na szybko googlowac bo nie wiedzial że taki istnieje, ale ogarnął i wypisał receptę od razu. Chyba że masz opcje sms do ginekologa wysłać to może też Ci wystawi od razu receptę?
-
KasKas wrote:Po imbirze w kazdej postaci boli mnie żołądek.. Ratuje się wodą z cytryną, ale efekt jest krótkotrwały
O kurcze, to kiepsko.. może faktycznie spróbuj się skontaktować ze swoim lekarzem rodzinnym lub prowadzącym żeby telefonicznie wystawił e receptę. Po co masz się zamęczać kochana. U mnie lekarz nie robi problemu, mogę napisać i wystawi e receptę na potrzebne leki, nie muszę gonić na wizytę.Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
16.12 CRL 5,5 cm i prawdopodobnie będziesz chłopcem 🩵
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
-
Wojcinka wrote:To właśnie miałam napisać tak że tylko potwierdzam że to wszystko to prawda 🙏
@Anulek strasznie ale to strasznie mi przykro tule Cie mocno i słuchaj nie bój się szpitala i łyżeczkowania. Na prawdę nie jest to takie złe jak się może wydawać. W moim przypadku to była jedna noc w szpitalu - tabletka, skurcze, krwawienie w nocy, zabieg rano i po południu do domu. Po wyjściu ze szpitala już nic nie bolało i temat był "zakończony" jakkolwiek to zabrzmi.
Ja pobrałam material do badania bo była to moja druga strata po 1,5 roku starań i chciałam wiedzieć z czego wynikała (była wada genetyczna, zespol Patau), pochówku nie chciałam.
Dobrze wiedzieć jakie masz opcje, przedyskutuj to z mężem i wybierzcie dla siebie najlepsze rozwiązanie.
Jesteśmy tu dla Ciebie jeśli będziesz chciała się wygadać lub będziesz szukała wsparcia 💛
Dziękuję za słowa wsparcia ❤️ Właśnie chcielibyśmy przebadać, bo jesteśmy w programie do invitro i byśmy się pewnie decydowali na badanie zarodków, więc wtedy wiedzą co mają szukać. Strasznie boję się bólu, jestem w stałym kontakcie z lekarzem więc jak już będzie kiepsko to pewnie wolę wybrać opcję najmniej bolesną. Właśnie też to moja druga strata w tym roku, więc pewnie zrobimy ze 3 miesiące przerwy aby lepiej się przygotować. Choć już nie mam pomysłów co można by jeszcze zrobić.. 🥺👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔👼 9t5d (por.zatrz.6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno. -
AkacjowaM wrote:Rozumiem Cię 😔 U mnie mimo że jestem już na maksymalnej dawce Bonjesty ciągle mdłości i wymioty l, też mam dni większych i mniejszych kryzysów i wiem jakie to jest ciężkie i jak odbiera siły do życia. Jedyne co to pozostaje nam trzymać się tego że to w końcu minie i znowu będziemy mogły jeść normalnie ulubione rzeczy i cieszyć się ciążą. Przytulam Cię mocno 🫂 Trzymam kciuki, żeby na Ciebie leki podziałały świetnie i problem z mdłościami szybko minął!
AkacjowaM lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:Hej, ja jednak będę się żegnać z Waszą grupą 🥺😢 musiałam odpocząć od forum trochę, moje przeczucia się sprawdziły..
Ciąża zatrzymała się w 6t1d a dzisiaj jestem w 9t4d.. odstawiam leki. Mam czekać na rozwój wydarzeń i w piątek do szpitala na kontrol ew podanie leków lub zabieg 😭
Czy orientujecie się czy warto badać zarodek i co mi to da? Jak wygląda sprawa z pracą ew czy w szpitalu wydają kartę ur. Martwego dziecka w tak młodym tygodniu ciąży? Wiem, że aby dostać zasiłek to musi być zbadana płeć. Przepraszam jeśli kogoś tu uraziłam, ale zależy mi na czasie bo jutro sylwester a akcja może być rozwojowa😢
Ja sie zdecydowalam na badanie zarodka, dzięki temu dowiedziałam się ze to byla losowa wada genetyczna i latwiej bylo mi sie pogodzic ze stratą, że nic wiecej nie moglam zrobic i tak niestety miało byc..Anulek84 lubi tę wiadomość
-
myszka1991 wrote:Dziewczyny jest mi tak przykro że muszę się wygadać
Ja znowu chora, tym razem grypa… nie przechodzę jakoś źle, nie miałam gorączki większej niż 37,8, tylko uciążliwy kaszel i zmęczenie. Ale bardzo boje się o dziecko obawiam się jak to na nie wpłynie, czy nic się nie stanie… wizytę mam w czwartek 2.01, mam nadzieję że będą tylko dobre informacje.
Moja mama na to jak powiedziałam jej że martwię się czy z dzieckiem wszystko dobrze, czy serduszko nie przestało bić to powiedziała, że to moja odpowiedzialność…. No wyobrażacie sobie?? Nie mogę przestać płakać. Nie takiego „wsparcia” oczekiwałam od jednej z ważniejszych osób. Pewnie chodziło jej o to że mam o siebie dbać ale odczułam to tak że jak poronię to będzie moja wina ;( nie mogę dojść do siebie…
Mnie już mój tata wystarczająco uruchamia swoim ględzeniem, że przesadzam z tym narzekaniem na samopoczucie itp... a co dopiero taki tekst.
Mama nie ma racji, pamiętaj.Truśka lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Zerknij sobie na muuvo trick, też na wszelkie tereny, sklada się razem z spacerówką i cena w porównaniu z rokiem 2022 jest 50% niższa a ja z ręką na sercu polecam.
Na początku byłam zajarana cybexem baliosem, ale widzę że za te pieniądze to kupię i nowy w miarę spoko wózek 😃3.01.2024 - wizyta - wszystko dobrze, prawdopodobnie mamy dziewczynkę ❤️
31.01.2024 - kolejna wizyta -
Anulek84 wrote:Hej, ja jednak będę się żegnać z Waszą grupą 🥺😢 musiałam odpocząć od forum trochę, moje przeczucia się sprawdziły..
Ciąża zatrzymała się w 6t1d a dzisiaj jestem w 9t4d.. odstawiam leki. Mam czekać na rozwój wydarzeń i w piątek do szpitala na kontrol ew podanie leków lub zabieg 😭
Czy orientujecie się czy warto badać zarodek i co mi to da? Jak wygląda sprawa z pracą ew czy w szpitalu wydają kartę ur. Martwego dziecka w tak młodym tygodniu ciąży? Wiem, że aby dostać zasiłek to musi być zbadana płeć. Przepraszam jeśli kogoś tu uraziłam, ale zależy mi na czasie bo jutro sylwester a akcja może być rozwojowa😢 -
Kamax9 wrote:Tak, właśnie przed chwilą się zagłębiłam w temat w Internecie i już wiem o co chodzi. U mnie w szpitalu nie było albo nie pamiętam żeby był jakiś wybór jeśli chodzi o badanie histopatologiczne ale to też były takie emocje że ja tam dobrze długopisu nie mogłam utrzymać a co dopiero czytać ze zrozumieniem…
No u mnie praktycznie to badanie nie wykazało totalnie nic, jedynie to że materiał wyskrobiony to były resztki zarodka ale myślę że to może kwestia tego że już mogłam z siebie wszystko „wydalić” w domu i tego materiału nie było wiele.
Przepraszam z góry za takie bardziej medyczne sformułowania ale jest tak mi prościej to wspominać. Pamiętam jak pielęgniarka mi powiedziała jak czekałam na zabieg żeby minął czas od ostatniego posiłku i żeby mogli mnie uśpić do narkozy, że jak coś wyleci to „łapać, łapać”.
Totalnie rozumiem jeśli chodzi o „nieogarnianie” różnych rzeczy z powodu emocji, szczerze to jak byłam w szpitalu to też jakoś nie do końca rozumiałam czym się różnią te wszystkie opcje badań i nie byłabym w stanie wypełnić tej całej papierkologi sama, na szczęście mój mąż ogarnął właśnie te rzeczy z dokumentami, wyborem laboratorium do badań itp. Nie wiem jak miałabym to wtedy sama ogarnąć szczerze…
Jeśli chodzi o czas to u mnie też było podobnie, pierwszego dnia dostałam tabletki w dwóch dawkach, po nich, ból u mnie nie był jakiś tragiczny, bardziej jak na gorszy okres, ale po jednej dawce paracetamolu bardzo mi się poprawiło. Drugiego dnia po USG miałam zabieg. Niestety mnie akurat trochę dokuczały różne dolegliwości po zabiegu, głównie czułam ciągle taką uciążliwą ciężkość w dole brzucha i nieprzyjemne parcie na pęcherz cały czas, ale z czasem wszystko wróciło do normy, korzystałam też z pomocy fizjoterapeutki uroginekologicznej.Kamax9 lubi tę wiadomość
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10004;116/st/20250710/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/6ad6/preg.png -
Anulek84 wrote:Dziękuję za słowa wsparcia ❤️ Właśnie chcielibyśmy przebadać, bo jesteśmy w programie do invitro i byśmy się pewnie decydowali na badanie zarodków, więc wtedy wiedzą co mają szukać. Strasznie boję się bólu, jestem w stałym kontakcie z lekarzem więc jak już będzie kiepsko to pewnie wolę wybrać opcję najmniej bolesną. Właśnie też to moja druga strata w tym roku, więc pewnie zrobimy ze 3 miesiące przerwy aby lepiej się przygotować. Choć już nie mam pomysłów co można by jeszcze zrobić.. 🥺
Ja jak tylko wybudziłam się z narkozy to nie czułam nic bólu no o krwawienia nie było już, jedynie była to jak skąpa miesiączka w moim przypadku ale też się bałam że po zabiegu będzie boleć ale pani pielęgniarka powiedziała, że mam się nie martwić bo jak tylko coś mnie zaboli to dadzą mi leki przeciwbólowe ale nie wzięłam ani jednej tabletki bo ból był zerowy.
Ja do dzisiaj nie wiem co było przyczyną moich poronień… ale mam gdzieś tam z tyłu głowy taką myśl bo moja babcia miała taki problem, że nie mogła utrzymać ciąży z dziewczynką i ma samych synów. A ja teraz prawdopodobnie noszę pod sercem chłopczyka i jakoś tak mi to siedzie głowie, że może u mnie też tak jest…
Nie wiem..
Ból pozostał po poprzednich startach, mimo że dwie z trzech to były „tylko” biochemy to bolało, ale z czasem nauczyłam się z tym żyć i radzić. Bardzo pomagało mi właśnie czytanie historii innych dziewczyn, czułam że nie jestem w tym sama. Nikt nie zrozumie, jak to jest jak kobieta kobietę która utraciła swoje dziecko. Sama nie wiedziałam jak bardzo dużo osób w moim bliskim otoczeniu poroniło, jak bardzo często się to zdarza dopóki również mnie to nie spotkało.3erin, Anulek84, AkacjowaM lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
-
AkacjowaM wrote:Totalnie rozumiem jeśli chodzi o „nieogarnianie” różnych rzeczy z powodu emocji, szczerze to jak byłam w szpitalu to też jakoś nie do końca rozumiałam czym się różnią te wszystkie opcje badań i nie byłabym w stanie wypełnić tej całej papierkologi sama, na szczęście mój mąż ogarnął właśnie te rzeczy z dokumentami, wyborem laboratorium do badań itp. Nie wiem jak miałabym to wtedy sama ogarnąć szczerze…
Jeśli chodzi o czas to u mnie też było podobnie, pierwszego dnia dostałam tabletki w dwóch dawkach, po nich, ból u mnie nie był jakiś tragiczny, bardziej jak na gorszy okres, ale po jednej dawce paracetamolu bardzo mi się poprawiło. Drugiego dnia po USG miałam zabieg. Niestety mnie akurat trochę dokuczały różne dolegliwości po zabiegu, głównie czułam ciągle taką uciążliwą ciężkość w dole brzucha i nieprzyjemne parcie na pęcherz cały czas, ale z czasem wszystko wróciło do normy, korzystałam też z pomocy fizjoterapeutki uroginekologicznej.
Ja jestem wdzięczną pielęgniarkom, że mimo bardzo późnej godziny pozwoliły mojemu mężowi siedzieć ze mną w szpitalnym pokoju i czekać na zabieg. Sama bym chyba oszalała z myślami. No i oczywiście, że dostałam pokój w którym byłam sama, bez innych pacjentek mogłam się wypłakać.
Na pewno, każda kobieta będzie inaczej się czuła po zabiegu to w końcu ingerencja w ciało, więc mają prawo wystąpić różne dolegliwości
AkacjowaM lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm
-
Optymistka90 wrote:Ech i po co to znów było. Tylko niektórzy mogą tu pisać co chcą, innym się nudzi jak napiszą swoje zdanie i robią z igły widły. 🤨
W takim razie szkoda mi czasu i energii by myśleć czy mogę się odezwać i będzie to mile widziane czy może jednak lepiej nie pisać bo zostanie to odczytane za szukanie emocji.
Życzę wam nudnych ciąż, a sama proszę o usunięcie z pierwszej strony bo naprawdę nie po to wchodzę na to forum żeby jedni mogli pisać co chcą a z innych się śmiano za to co napiszą. -
mamastasia2020 wrote:Sądzę, że to będzie ciężko wybór 😅 dobrze, że fotelik jest już ogarnięty 😅
Na początku byłam zajarana cybexem baliosem, ale widzę że za te pieniądze to kupię i nowy w miarę spoko wózek 😃
No i jak będziesz oglądała wózki to poproś o kukłę do wózka. My wkładaliśmy takie 8 i 10kg kukły, żeby zobaczyć jak działa amortyzacja i skręt przy obciążeniu bo na pusto wszystkie pięknie się prowadziły. My wybieraliśmy między venicci upline a właśnie muuvo trick i ten trick jak dla mnie było miej wywrotny w zakrętach a jak mi kobitka dołożyła gratis adaptery podwyższające i adaptery do fotelika i jeszcze 5% zniżki, to już się nie zastanawiałam nawet 😅 no ale my wtedy zapłaciliśmy prawie 6 tys za wózek 2w1 i fotelik z bazą 360°. No i nie kupować 5 msc przed porodem bo się kurzy i gwarancja leci. -
88Ania88 wrote:Nie odpuszczaj ze względu na 1 czy 2 osoby lubiące siać zamęt i muszące zawsze mieć ostatnie słowo. Jest tu mnóstwo fajnych dziewczyn.
Róża11 lubi tę wiadomość
👩🏼 90’ Hashimoto i niedoczynność tarczycy, amh 2,89
👦🏻90’ mała ruchliwość plemników, mało plemników prawidłowej budowy
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
88Ania88 wrote:Nie odpuszczaj ze względu na 1 czy 2 osoby lubiące siać zamęt i muszące zawsze mieć ostatnie słowo. Jest tu mnóstwo fajnych dziewczyn.
Możesz konkretnie wymienić te osoby? No uderz w stół.
Celowo milczałam nie odpowiedziałam na Twoje ostatnie zaczepki. Uznałam, że trudno będę mądrzejsza i nie odpowiem.
Róża Ty dzisiaj to samo. Najpierw rzucasz obraźliwymi epitetami do contebis, cyt. "patus". A na koniec zgrywasz ofiarę, chociaż sama atakujesz i prowokujesz. Rozumiem odmienne zdanie, ale Ty kochana przekraczasz WSZELKIE granice dobrego smaku. Ty po prostu obrażasz i wyzywasz tutaj dziewczynę personalnie.
Niezła grupka widzę na tym wątku. Zawsze musicie swoje grosze wrzucić, a reszta ma milczeć.
wczoraj leje się od Was jad i nie potraficie przestać bić piany.
Ostatni raz się do Was zwracam, od tej pory Wasze posty będę celowo omijać i nie czytać.
ConteBis lubi tę wiadomość
👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
AkacjowaM wrote:Kamax9 Właśnie też jak mnie to spotkało, to dowiedziałam się jak wiele kobiet z mojego otoczenia to przeżyło …
U mnie w pracy wszystkie dziewczyny to przeszły nawet po 2 razy.. moja bratowa w 13 tyg z bliźniakami 😭👩40 👨41
II.2024 💔 (5t)
XII.2024 💔👼 9t5d (por.zatrz.6t1d)
start programu IVF (wrzesień '24)
🔜 immunolog
🔜 genetyk
🔜 poszerzona diagnostyka gen. i immuno. -
AkacjowaM wrote:Kamax9 Właśnie też jak mnie to spotkało, to dowiedziałam się jak wiele kobiet z mojego otoczenia to przeżyło …
Niestety tak jest
Ja to dostałam kubeł zimnej wody na łeb jak poroniłam pierwsza ciążę, myślałam że przecież jestem młoda, zdrowa i bardzo chcę, to co się może złego stać… teraz już wiem, że życie dużo weryfikuje. Ale koniec końców, wbrew pozorom bardzo to ukształtowalo mój charakter i już chyba nic w życiu mnie nie złamie.. jest taki cytat, z zasadzie z piosenki „jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, powiedz mu o swoich planach” u mnie niestety nie raz się sprawdziło..Anulek84 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
14.11 CRL 9.93 mm
27.11 CRL 2,9 cm