LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
88Ania88 wrote:Gosiaczek, Kas, co u Was?
Dziękuję że pytasz, u mnie większych krwawień narazie nie ma. W poniedziałek kontrola… i żyję tzn. Wegetuję. Za dwa tygodnie wizyta u psychiatry bo niestety zaorało mnie to … mam koszmary ze zalewam się całą krwią, boję się wyjść z domu bo znowu mogę dostać krwotoku. Także podczytuję Was ale tematy, które poruszacie są tak odrealnione dla mnie że nie odzywam się
Jeszcze mój ukochany pies się pochorował, u weta zostawiłam już tysiaka a zero poprawy, właśnie przy nim siedzę bo widzę że coś mu jest nie tak… niby ma 16 lat ale denerwuje się w moim stanie razu 100… no jak nie urok to… wszystko na raz -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Dziękuję że pytasz, u mnie większych krwawień narazie nie ma. W poniedziałek kontrola… i żyję tzn. Wegetuję. Za dwa tygodnie wizyta u psychiatry bo niestety zaorało mnie to … mam koszmary ze zalewam się całą krwią, boję się wyjść z domu bo znowu mogę dostać krwotoku. Także podczytuję Was ale tematy, które poruszacie są tak odrealnione dla mnie że nie odzywam się
Jeszcze mój ukochany pies się pochorował, u weta zostawiłam już tysiaka a zero poprawy, właśnie przy nim siedzę bo widzę że coś mu jest nie tak… niby ma 16 lat ale denerwuje się w moim stanie razu 100… no jak nie urok to… wszystko na raz
Znasz powód krwawienia, a to najważniejsze. Szyjkę masz ok, zobaczysz, że będzie dobrze. Czytałam gdzieś, że wit C pomaga zmniejszyć krwiaka, poszukaj sobie info o tym. -
88Ania88 wrote:Dla mnie na razie kwesta porodu i wyboru wózka to też abstrakcja, mam nadzieję, że niedługo się to zmieni i uwierzę, że będzie dobrze.
Znasz powód krwawienia, a to najważniejsze. Szyjkę masz ok, zobaczysz, że będzie dobrze. Czytałam gdzieś, że wit C pomaga zmniejszyć krwiaka, poszukaj sobie info o tym.
Ja nie znam powodu krwawienia, w grudniu nie było krwiaka. To Kaskas ma. I to mnie właśnie dojechało.
Wit. C biorę od początku ciąży bo też czytałam że pomaga uszczelnić naczynia krwionośne. -
Gosiaczek dobrze zrobiłaś z wizytą u specjalisty...po takich przejściach jak Twoje każdemu by się przydał.
O, jest jeszcze jedna przeszkoda zarówno jeśli chodzi o detektor a tym bardziej ruchy. Jestem wzdęta prawie cały czas. Nawet nie mam kiedy się skupić nad ruchami bo ciągle czuje jelita i tez zdarza się ze przykładam detektor i słyszę tylko bulgotanie jelit, tak głośne ze od razu go odstawiam . Jestem wkurzona bo w 14tc z córką często czułam już rybki a tu tylko te jelita i przelewanieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 08:15
-
Jeśli chodzi o ten detektor to uważam że wszystko z nim ok. Jednak testowaliśmy na mężu i tam pokazywał ok, więc nie sądzę by to był problem ze sprzętem.
W każdym razie ja na razie dziewczyny zrobię sobie przerwę od forum. Tu można znaleźć wiele przydatnych informacji, ale też z drugiej strony czasem jak człowiek nie czyta i nie wie to lepiej śpi. 😴 chyba na razie nie jestem gotowa na taką radość jaką wam daje ciąża. Jak myślę i rozmawiam o wyprawce to potem mam wyrzuty sumienia że to za wcześnie itp. Większość z was jest ode mnie dalej już z 3 tyg to jak przepaść w ciąży. Może wrócę po prenatalnych jeśli wszystko będzie ok lub jeszcze trochę później jak już poczuje że to ten moment kiedy w końcu mogę odetchnąć i zacząć się tym cieszyć.Gosiaczek.prosiaczek, 3erin, tygrysek7773, Sanana, Anka657 lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1🔹9 dpt 88,3🔹12 dpt 379🔹14 dpt 914🔹17 dpt 3553
6+3 ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne 🩵
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
15+4 👶🏻 147 g 🩵
19+3 👶🏻 327 g 🩵
20+3 👶🏻 374 g 🩵 połówkowe ok
23+4 👶🏻 688 g 🩵
-
Optymistka90 wrote:Jeśli chodzi o ten detektor to uważam że wszystko z nim ok. Jednak testowaliśmy na mężu i tam pokazywał ok, więc nie sądzę by to był problem ze sprzętem.
W każdym razie ja na razie dziewczyny zrobię sobie przerwę od forum. Tu można znaleźć wiele przydatnych informacji, ale też z drugiej strony czasem jak człowiek nie czyta i nie wie to lepiej śpi. 😴 chyba na razie nie jestem gotowa na taką radość jaką wam daje ciąża. Jak myślę i rozmawiam o wyprawce to potem mam wyrzuty sumienia że to za wcześnie itp. Większość z was jest ode mnie dalej już z 3 tyg to jak przepaść w ciąży. Może wrócę po prenatalnych jeśli wszystko będzie ok lub jeszcze trochę później jak już poczuje że to ten moment kiedy w końcu mogę odetchnąć i zacząć się tym cieszyć.
Bądź bardziej optymistką tak jak twoi nick 💪💪 będzie wszystko dobrze zobaczyszale jak potrzebujesz przerwy to ok, odpoczywaj
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Dziewczyny ja chciałam się pochwalić. Dzisiaj w nocy córką cycoholik ani razu nie chciała cycka. To jest pierwsza taka noc ever. Obudziła się z trzy cztery razy, ale pomacała mnie i spala dalej. Dwa razy usiadła zaspana na łóżku tez, ale od razu ją kładłam i spala dalej. Zwykle cyc musiał wejść. Niesamowite to jest dla mnie... Oby szlo ku dobremu, żeby się sama odstawiła to moje marzenie....
ConteBis, Kinia92, angelfromhell, tygrysek7773, Sanana, Minji, Anka657, Emii, 88Ania88, Wojcinka, Galaxis, Praskovia, Dosia_24 lubią tę wiadomość
👰🤵 2017
👶🩷 08.2023
18.10.2024 ⏸️
Niedoczynność tarczycy - letrox 100
Wizyta 7.11 0,5cm
Wizyta 19.11 1,54cm ❤️169ud/min
Wizyta 26.11 2,25cm
Wizyta 21.12 6,74cm
Prenatalne 23.12 6,9cm🩷 girl 164ud/min
07.01 wizyta 9,79cm🩷
04.02 wizyta 295g🩷
17.02 połówkowe 388g🩷
04.03 wizyta 590g🩷
25.03 wizyta 965g
22.04 wizyta 1800g
23.04 prenatalne 1600g🩷
22.05 wizyta
-
Vilka wrote:Dziewczyny, stresujecie się tylko przez te detektory. Właśnie dlatego ja tego nie używałam w pierwszej ciąży i teraz też nie używam. Odstawcie je do szafy albo na olx
Optymistka, jeśli Cie bardzo niepokoi, że nie znalazłaś tętna, pojedź dla własnego spokoju na IP. Powiedz o co chodzi i sprawdź maluszka przed wizytą żebyś się noe zamartwiała. Na pewno wszystko jest w porządku.
Ja ostatnio mniej na forum, jakoś nie mam weny na nic 🫣 i tematy nie pode mnie. Wizyte mam jutro u swojego ginka i w ogóle szalony tydzień mi się szykuje... więc korzystam ile się da, leżakuje siebie😅 Mąż przejął paleczke rannego wstawania i odwożenia syna do żłobka i nawet w weekend nie muszę wstawać rano. Absolutna cisza w domu, chłopaki na siłowni bo Mąż stwierdził, że musi syna od małego zarażać sportem 🤭 nie powiem, że mi to nie pasuje.
W środę Mąż wylatuje do UK więc będę musiał wrócić na stare tory na kilka dni 😅 później my lecimy do niego i czuje, że nie wrócę z pustymi rękami bo już mnie świeżbi, wczoraj na dodawałam do koszyka w hm dziewczęce body 😅
Miłej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 09:12
-
Vilka wrote:Dziewczyny ja chciałam się pochwalić. Dzisiaj w nocy córką cycoholik ani razu nie chciała cycka. To jest pierwsza taka noc ever. Obudziła się z trzy cztery razy, ale pomacała mnie i spala dalej. Dwa razy usiadła zaspana na łóżku tez, ale od razu ją kładłam i spala dalej. Zwykle cyc musiał wejść. Niesamowite to jest dla mnie... Oby szlo ku dobremu, żeby się sama odstawiła to moje marzenie....
-
Cześć dziewczyny!
Ja zaraz zabieram chłopaków na sanki/ jabłuszka na górkę. Dużo mamy już dziewczyn na L4 ja mam zamiar do końca stycznia pracować a jak dalej to nie wiem w sumie bo na jedno dobrze mi chodzić do pracy ale wiem że to jedyny czas na odpoczynek zanim pojawi się bobas a i tak na zwolnieniu będę miała co robić bo szkoła dzieci dom obiady itd -
88Ania88 wrote:Gosiaczek, Kas, co u Was?
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Dziękuję że pytasz, u mnie większych krwawień narazie nie ma. W poniedziałek kontrola… i żyję tzn. Wegetuję. Za dwa tygodnie wizyta u psychiatry bo niestety zaorało mnie to … mam koszmary ze zalewam się całą krwią, boję się wyjść z domu bo znowu mogę dostać krwotoku. Także podczytuję Was ale tematy, które poruszacie są tak odrealnione dla mnie że nie odzywam się
Jeszcze mój ukochany pies się pochorował, u weta zostawiłam już tysiaka a zero poprawy, właśnie przy nim siedzę bo widzę że coś mu jest nie tak… niby ma 16 lat ale denerwuje się w moim stanie razu 100… no jak nie urok to… wszystko na raz
Jestem weterynarzem, jeżeli masz ochote to napisz do mnie na priv, może coś podpowiem co z pieskiem, albo przynajmniej wespre.. -
KasKas wrote:Gosiaczek, mam bardzo podobnie..
Jestem weterynarzem, jeżeli masz ochote to napisz do mnie na priv, może coś podpowiem co z pieskiem, albo przynajmniej wespre..
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, bo chyba tylko tak można napisać ? -
KasKas wrote:Zaakceptowalam
Napisałam. Dziękuję Ci bardzo może coś podpowiesz jak jemu i mi ulżyć. -
Gosiaczek i Kas, współczuję Wam mocno stresu
Ja miałam raz delikatne plamienie w listopadzie i teraz podczas każdej wizyty w toalecie dokładnie oglądam, czy nic się nie pojawia. Więc co dopiero Wy musicie przeżywać... Ale wierzę, że będzie u Was dobrze, macie silne dzidziusie, co już udowodniły 💪
Gosiaczek, trzymam też kciuki za pieska ❤️
Te całe detektory od zawsze wydawały mi się wyłącznie źródłem stresu. Po co go sobie dokładać...Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość
15.11.24 ⏸️ 18cs
27.11.24 pierwsze USG
11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
12.02.25 172g żabeczki 🐸
12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
16.04.25 885g, wszystko super🩷 i po anemii
07.05.25 kolejna wizyta
14.05.25 USG III trymestru
23.07.25 TP 🍼
-
Dwa dni temu przyszła mi poduszka z poofi i muszę przyznać, że bardzo dobrze mi się na niej śpi. Zaczynało mi się robić niewygodnie podczas zasypiania, musiałam się obkładać zwykłymi poduszkami, a teraz śpię opatulona jak dziecko. Ale ja lubię jak jestem czymś owinięta z każdej strony 😁
Wypchana jest bardzo fajnie, na plus jest też to, że można „zarządzać” tym wypełnieniem.
Ja polecam, jeszcze dodam, że mam 172cm wzrostu 😊3erin, Truśka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Podczytuję Was od początku listopada, ale dopiero teraz nabrałam odwagi aby się odezwać.. po prenatalnych.
Aktualnie jestem w 13 tydz 2 dzień.
Lekarka podczas badań zasugerowała płeć, może Wy bardziej doświadczone mamuśki spojrzycie swoim okiem i zobaczycie co się kryje w moim brzuchu ☺️
https://zapodaj.net/plik-n0AiNRbLhk#Galaxis, Somebody_33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy też wyczuwacie taką twardość w podbrzuszu dotykając brzucha? Niby to moja druga ciąża , ale kompletnie nie pamietam tego i nie wiem czy to normalne tak szybko