LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania1008 wrote:Witam. Chciałabym się zapytać czy któraś z was robiła USG na początku 4 tygodnia ciąży? Dzisiaj byłam na USG po tym jak wyszły mi trzy pozytywne testy. Niestety na USG nic nie było widać. Czy któraś z was miała taką sytuację. Dopiero u lekarza dowiedziałam się, że przyszłam za wcześnie ale mimo to wykonał mi USG. Mam dużo obaw co do ciąży. Wiem że po zapłodnieniu jest tylko 50% procent na prawidłową ciążę.
-
Chmurka4 wrote:Cześć wszystkim .
Ja brałam hormony przez pół rokui ogólnie z wagi 56 wskoczyłam na 65 i wszystko zrobiło się ciasne. W domu tylko dresik a do pracy spodnie z założona gumką do włosów na guziku, żeby były luźniejsze albo leginsy ciążowe jak zakładam jakąś dłuższą koszule, porażka.
W poprzedniej ciąży przytyłam 29 kg . Do szpitala szłam z wagą 89kg ,okropnie się czułam.
Nie chciałabym tak wyglądać w tej ciąży i staram się pilnować z jedzeniem tylko narazie jest tak,że jem jak przed ciąża tylko mam problem ze śniadaniami-nie mam apetytu wogole rano pomimo,że budzę się w ogromnym głodem. Mam nadzieje, że to się jakoś unormuje.
Dobrego dnia !
Chmurka4 jak dobrze, że nie jestem sama. Ja też w pierwszej ciąży przytyłam sporo. Chyba jesteśmy tego samego wzrostu, bo u mnie waga identyczna.
Też się pilnuje z jedzeniem.👱♀️35🧑40
Elena 🩷👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta❤️ 0.35 cm CRL
25.11. 8+0 1.76cm CRL, wg USG 8+2
11.12. 10+2 3.33cm CRL, wg USG 10+2
12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, dziewczynka 🩷
17.12. 11+1 PAPPA, beta HCG 🧪
19.12. 11+3 USG prenatalne 🩺, niskie ryzyka, wg USG 12+1, dziewczynka 🩷
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Kurde ja w poprzedniej ciąży startowałam z wagą 66kg, a w dniu porodu 79kg więc spoko. Natomiast… pół roku po porodzie przy kp zeszłam wagą do 56.5kg… wyglądałam jak wieszak, cień samej siebie, mam 172cm. Odstawiłam kp i teraz miałam takie 61-62kg i tak się czułam najlepiej.
A szwagierka przytyła w ciąży 24kg, też karmiła kp długo i jest prawie 3 lata po porodzie i dalej nie zeszła do wagi sprzed. Na prawdę co organizm to inaczej.
Mnie kp po prostu zjadało. -
nick nieaktualny
-
Pokahontaz26 wrote:Kurde ja w poprzedniej ciąży startowałam z wagą 66kg, a w dniu porodu 79kg więc spoko. Natomiast… pół roku po porodzie przy kp zeszłam wagą do 56.5kg… wyglądałam jak wieszak, cień samej siebie, mam 172cm. Odstawiłam kp i teraz miałam takie 61-62kg i tak się czułam najlepiej.
A szwagierka przytyła w ciąży 24kg, też karmiła kp długo i jest prawie 3 lata po porodzie i dalej nie zeszła do wagi sprzed. Na prawdę co organizm to inaczej.
Mnie kp po prostu zjadało.
No to nieźle cię kp wykończyło... 😱 -
Dziewczyny dzisiaj od rana zaczęło mnie piec przy sikaniu , boję się czy to nie jakaś infekcja ;( jutro rano pójdę oddam mocz do badania , ale do tego czasu mogę jeszcze coś poza żurawiną działać?
-
A ja dzis sie czuje rewelacyjnie. Nawet mnie dziś cycki nie bolą i już świruje. Ja to chyba zamiast na porodówce to w psychiatryku wyląduje 😂
Karolina93 lubi tę wiadomość
[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷 -
Ambiwalentna wrote:Dziewczyny dzisiaj od rana zaczęło mnie piec przy sikaniu , boję się czy to nie jakaś infekcja ;( jutro rano pójdę oddam mocz do badania , ale do tego czasu mogę jeszcze coś poza żurawiną działać?
Ambiwalentna lubi tę wiadomość
31 & 33
⛪2020r.
starania na luzie od 2020r.
starania na poważnie od 2024r.
04/24 - 💔 9 tydz Madzia
12/24 - 💔 7 tydz Józio
Ona: PCOS, IO, MTHFR hetero, PAI homo
On: IO, morfologia 1%, FDNA 16%, Msome I+II 23%, stres oxy 1.82 mv/mln/ml, wiązanie z hialuronianem 62% -
Cześć, witajcie,
Witam się z Wami po wykonanym dziś teście, pojawiła się blada kreska.
W ubiegłym roku o podobnej porze też dowiedziałam się o ciąży(nieplanowanej) ale płód obumarł, w tym roku poczyniliśmy planowane starania i mam nadzieję, że tym razem zakończy się szczęśliwie.
Termin planowany to 16 lipca , a zapewne zakończy się to wcześniej.
-
Dziewczyny, piszę to mega ostrożnie bo jestem ostatnio jakaś pesymistyczna. Ale chyba przestałam krwawić !!! Co prawda odpadł mi jakiś skrzep ale mam nadzieję że to ten krwiak był i od tego czasu czyściutko. Za to mam uczucie jakby moja macica, całe moje podbrzusze było obolałe, jakbym miałam jeden większy zakwas.
Jutro o 8 idę na oddział na kontrolę, mam nadzieję na pozytywne wiadomości.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, mam nadzieję że stan zagrożenia ciąży minął albo powoli mija. Ale ja nadal leżę 😛😝Karolina93, rolka355, tygrysek7773, Ala1416, Pokahontaz26, Ambiwalentna, Styśka1998, Elena20, framtid, Galaxis, Motylek93 lubią tę wiadomość
-
Meeegy91 wrote:A ja dzis sie czuje rewelacyjnie. Nawet mnie dziś cycki nie bolą i już świruje. Ja to chyba zamiast na porodówce to w psychiatryku wyląduje 😂
Generalnie mam takie samo podejście, jak nic mi nie jest to świruje też 🤣 także do psychiatryka możemy pójść razem 🤣Meeegy91 lubi tę wiadomość
Ona 31 l.
On 31 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Dziewczyny, piszę to mega ostrożnie bo jestem ostatnio jakaś pesymistyczna. Ale chyba przestałam krwawić !!! Co prawda odpadł mi jakiś skrzep ale mam nadzieję że to ten krwiak był i od tego czasu czyściutko. Za to mam uczucie jakby moja macica, całe moje podbrzusze było obolałe, jakbym miałam jeden większy zakwas.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, mam nadzieję że stan zagrożenia ciąży minął albo powoli mija. Ale ja nadal leżę 😛😝
Na pewno jest dobrze czekamy na dobre wieści ❤️Ona 31 l.
On 31 l .
22.05.2022 synek Jasiu 🥰
06.2023 9tc 💔👼
12.2024 9tc 💔👼 -
nick nieaktualny
-
Elena20 wrote:Chmurka4 jak dobrze, że nie jestem sama. Ja też w pierwszej ciąży przytyłam sporo. Chyba jesteśmy tego samego wzrostu, bo u mnie waga identyczna.
Też się pilnuje z jedzeniem.
Mam nadzieje,ze nie będę wyglądać tak jak ostatnio bo kiepsko się czułam2015 CP💔
2016 CP💔
2017.07👶Marcel
2018 poronienie 💔
2018-starania kilka lat
2024.06 rozpoczęta przygoda z in vitro
2024.10.17-transfer zarodka
23.10 beta 7.5
25.10 beta 54.5
28.10beta 419
31.10 beta 1219
04.11 USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🤗
18.11 kolejna wizyta ❤️
Klinika Gameta Rzgów
Termin 05.07.2025
-
Gosiaczek czekam z niecierpliwością na twoją wizytę, oby to był już koniec tego stresu !
Tycie w ciąży jest mi obce bo w obu ciążach miałam cukrzycę ciążowa i przytyłam...6kg. Już się cieszę na myśl o tym ze schudnę, bo ważę teraz 59 kg i przy moim wzroście 165 czuje się dość grubo. Przed 30tką zawsze miałam niedowagę, po urodzeniu syna ważyłam zaledwie 49kg. Niestety weszła 30tka, stan po dwójce dzieci i łatwo się przytyło. Jeszcze 3 dni do wizyty. Denerwuje się bo przeszły mi wszystkie objawy, dziś czuje się świetnie i nawet piersi nie bolą. I każdego ranka budzę się z myślą czy biją we mnie dwa serca czy tylko jedno. Pokrzepiające że i wy martwicie się o to samo, że nie jestem tu sama.
JoaJoa masz termin zaraz po mnie, kiedy wizytujesz ? I jakim cudem tak długo dotrwałaś bez testu, masz długie cykle ? Ja wiem już od poprzedniej soboty o ciąży, OM była 10.10 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 19:15
-
Gosiaczek.prosiaczek wrote:Dziewczyny, piszę to mega ostrożnie bo jestem ostatnio jakaś pesymistyczna. Ale chyba przestałam krwawić !!! Co prawda odpadł mi jakiś skrzep ale mam nadzieję że to ten krwiak był i od tego czasu czyściutko. Za to mam uczucie jakby moja macica, całe moje podbrzusze było obolałe, jakbym miałam jeden większy zakwas.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, mam nadzieję że stan zagrożenia ciąży minął albo powoli mija. Ale ja nadal leżę 😛😝 -
Moje samopoczucie dzisiaj to dramat. Mdłości cały dzień, ale na szczęście bez wymiotów. Mam znowu ataki głodu naprzemian z odrzuceniem od żarcia. Jestem senna, jeszcze ta pogoda... A spać nie mam szans w ciągu dnia ze względu na młodszą córkę
Popołudniu mąż skoczył po kebaby i dopiero mi się lepiej zrobiło, mdłości trochę ustały. 🙈🙈 Niech ten dzień się już kończy. I niech ten paskudny listopad się też już skończy.Elena20 lubi tę wiadomość
-
Róża11 wrote:Dziewczyny, bo już oczywiście zaczęłam czytać w necie.. i się gubię. Na usg wyszło mi, że to 5 tydzien i 6 dni. Z moich obliczeń się zgadza, bo wychodziło rowno 6 tygodni+0dni. Wartość crl 2,8 mm. Hm? Źle, dobrze?
Róża11 lubi tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Dziewczyny robiłam krzywą cukrową i wyszło mi 100 na czczo, 99 po godzinie, 94 po dwóch godzinach. Myślicie, że ok czy da skierowanie do diabetyka?
rolka355 lubi tę wiadomość
-
Ambiwalentna wrote:Dziewczyny dzisiaj od rana zaczęło mnie piec przy sikaniu , boję się czy to nie jakaś infekcja ;( jutro rano pójdę oddam mocz do badania , ale do tego czasu mogę jeszcze coś poza żurawiną działać?