LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dołączyłam do lipcowych 2025 Zapytam z ciekawości, jest tutaj któraś na grupie na fb ?
Ambiwalentna lubi tę wiadomość
2015 CP💔
2016 CP💔
2017.07👶Marcel
2018 poronienie 💔
2018-starania kilka lat
2024.06 rozpoczęta przygoda z in vitro
2024.10.17-transfer zarodka
23.10 beta 7.5
25.10 beta 54.5
28.10beta 419
31.10 beta 1219
04.11 USG pęcherzyk z ciałkiem żółtym 🤗
18.11 kolejna wizyta ❤️
Klinika Gameta Rzgów
Termin 05.07.2025
-
ConteBis wrote:Crl nie ma wartości tylko wymiar 😉 na takim etapie crl ma od 2 do 5mm. U każdej kobiety w tym samym dniu może być inny.
Liczba podana w jednostekach si to jednak wartość
Dzięki za odpowiedź. Czytałam na jednych publikacjach, że 3mm, na innych, że od 4-9 mm. Zainteresowana byłam ocena lekarza, bo moja to jakoś przeliczała tygodniami. Tak czy tak dzięki za odp ;P08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
19.11.2024 1,24 crl 💛 bije serduszko
03.12.2024 2,51 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKto w przyszłym tygodniu ma wizyty? Ile osób? Ja jeszcze nie mam stresu, ale przed wizytą na bank będę się trząść. Ciekawe czy później jest łatwiej czy nadal stres z wizyty na wizytę. Do mnie jeszcze nie dociera, że to naprawdę, chociaż czuję się mega zmęczona, głowa mnie boli cały czas prawie. Może za mało piję.
-
Róża11 wrote:Liczba podana w jednostekach si to jednak wartość
Dzięki za odpowiedź. Czytałam na jednych publikacjach, że 3mm, na innych, że od 4-9 mm. Zainteresowana byłam ocena lekarza, bo moja to jakoś przeliczała tygodniami. Tak czy tak dzięki za odp ;P -
nick nieaktualny
-
rolka355 wrote:Skierowanie dostałam juz na kilka badań na pierwszej wizycie.
-
nick nieaktualnyGosiaczek.prosiaczek wrote:Dziewczyny, piszę to mega ostrożnie bo jestem ostatnio jakaś pesymistyczna. Ale chyba przestałam krwawić !!! Co prawda odpadł mi jakiś skrzep ale mam nadzieję że to ten krwiak był i od tego czasu czyściutko. Za to mam uczucie jakby moja macica, całe moje podbrzusze było obolałe, jakbym miałam jeden większy zakwas.
Jutro o 8 idę na oddział na kontrolę, mam nadzieję na pozytywne wiadomości.
Dziękuję Wam za słowa wsparcia, mam nadzieję że stan zagrożenia ciąży minął albo powoli mija. Ale ja nadal leżę 😛😝
A jakie to krwawienie było, duże? Ja cały czas plamię od tygodnia już, mam duphaston i tyle w sumie. Też dużo leżę. -
nick nieaktualnyAmbiwalentna wrote:Dziewczyny dzisiaj od rana zaczęło mnie piec przy sikaniu , boję się czy to nie jakaś infekcja ;( jutro rano pójdę oddam mocz do badania , ale do tego czasu mogę jeszcze coś poza żurawiną działać?
Zadzwon do rodzinnego, coś na bank poradzi, albo Pani w aptece.Ambiwalentna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyConteBis wrote:Ale masz jakieś wskazania? Jakieś problemy z cukrzycą? Krzywa robi się między 24 a 28 tc, dlatego pytam. Żeby ocenić wynik, same suche liczby to trochę mało bez szerszego kontekstu 😉
Tak, no na czczo mi wychodzi zły cukier 99-107 a dla ciężarnych max to 92. Ale za to po obciążeniu widzę bardzo ładnie spadł i nie wykazuje cukrzycy. Więc nie wiem czy wynik jest dobry czy nie. Dowiem się na wizycie pewnie -
ConteBis wrote:Nie będę wchodzić w dyskusje, dla mnie to człowiek i jego wymiar, dla ciebie wartość crl 🫡
Ej no tak to nie mow, jakbym tego nie traktowała poważnie. Mega słabe jest zarzucenie mi czegoś takiego, gdzie o bobasa staram się od 2,5 roku i jest wymodlone, wypłakane. A Ty mi piszesz, że dla mnie to wartość crl a nie człowiek, co to za przeinaczanie i odwaracanie tego co mowie, jestem scislowcem i nie lubie poprawiania mnie, a juz na pewno nie tak prymitywnego, ktore polega tylko na tym, zeby sie czepnąć. Mega słabe, fuuuuuuuuj! Jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak glupim, niedojrzałym i plytkim mysleniem i w ogole jak śmiesz cos takiego zarzucic, ze to dla mnie tylk owartosc, obrzydliwe! Przykro mi strasznie i nie odnoś się więcej do moich komentarzy, proszę. HejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 21:39
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025 -
Chmurka4 wrote:Właśnie dołączyłam do lipcowych 2025 Zapytam z ciekawości, jest tutaj któraś na grupie na fb ?
Ja poczekam do l4 bo jeszcze ktoś znajomy dołączy i zaraz może być po umowie[/url]
14.01.24 ⏸
27.02.24 ciąża obumarla, zabieg Łyżeczkowania💔
06.24 ponowne rozpoczęcie starań
19.10.24 ⏸
05.11.24 CRL 3.87mm ❤105ud/min
26.11.24 CRL 2.3 cm ❤ 181 ud / min
17.12.24 CRL 5.5 cm ❤ 167 ud / min, USG prenatalne, wszystko na miejscu, pomiary ok, 95 % dziewczynka 🩷
14.01 bez pomiaru CRL, ❤157 ud / min, z dziewczynki zrobił się chłopiec 💙 -
rolka355 wrote:Tak, no na czczo mi wychodzi zły cukier 99-107 a dla ciężarnych max to 92. Ale za to po obciążeniu widzę bardzo ładnie spadł i nie wykazuje cukrzycy. Więc nie wiem czy wynik jest dobry czy nie. Dowiem się na wizycie pewnie
Po godzinie i dwóch spadek więc moim zdaniem jest okej.rolka355 lubi tę wiadomość
-
Róża11 wrote:Ej no tak to nie mow, jakbym tego nie traktowała poważnie. Mega słabe jest zarzucenie mi czegoś takiego, gdzie o bobasa staram się od 2,5 roku i jest wymodlone, wypłakane. A Ty mi piszesz, że dla mnie to wartość crl a nie człowiek, co to za przeinaczanie i odwaracanie tego co mowie, jestem scislowcem i nie lubie poprawiania mnie, a juz na pewno nie tak prymitywnego, ktore polega tylko na tym, zeby sie czepnąć. Mega słabe, fuuuuuuuuj! Przykro mi strasznie i nie odnoś się więcej do moich komentarzy, proszę. Hej
-
ConteBis wrote:Ale ty sama napisałaś, że dla ciebie to wartość. Dwukrotnie 🤔 Okres tłumaczenia i wyjaśniania wszystkiego i wszystkim mam już za sobą wiec niech to co napisalam wystarczy. Twojej historii nie znam i nie muszę znać, wystarczy mi, że dla ciebie to wartość. Tym bardziej po takim czasie starań 🙈 meeeeega słabe. Mega! 🫡
Słuchaj, ja Ci się nudzi i nie masz co robić, to możemy zaraz porozmawiać, nie ma problemu jeśli myślisz, że jesteś taki ,,mądry" cwaniak, to jesteś w bardzo dużym błędzie ja Twojej historii też nie znam, ale musiałaś mieć duże perturbacje, skoro tak Ci zrylo łeb08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
Róża11 wrote:Ej no tak to nie mow, jakbym tego nie traktowała poważnie. Mega słabe jest zarzucenie mi czegoś takiego, gdzie o bobasa staram się od 2,5 roku i jest wymodlone, wypłakane. A Ty mi piszesz, że dla mnie to wartość crl a nie człowiek, co to za przeinaczanie i odwaracanie tego co mowie, jestem scislowcem i nie lubie poprawiania mnie, a juz na pewno nie tak prymitywnego, ktore polega tylko na tym, zeby sie czepnąć. Mega słabe, fuuuuuuuuj! Jeszcze nigdy nie spotkalam sie z tak glupim, niedojrzałym i plytkim mysleniem i w ogole jak śmiesz cos takiego zarzucic, ze to dla mnie tylk owartosc, obrzydliwe! Przykro mi strasznie i nie odnoś się więcej do moich komentarzy, proszę. Hej
Niedojrzałe, głupie i płytkie jest pisanie "czy wartość crl 2.7mm to okej?". I przestań się już emocjonowac i próbować mi ubliżyć.Róża11 lubi tę wiadomość
-
Róża11 wrote:Słuchaj, ja Ci się nudzi i nie masz co robić, to możemy zaraz porozmawiać, nie ma problemu jeśli myślisz, że jesteś taki ,,mądry" cwaniak, to jesteś w bardzo dużym błędzie ja Twojej historii też nie znam, ale musiałaś mieć duże perturbacje, skoro tak Ci zrylo łeb
Róża11 lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Niedojrzałe, głupie i płytkie jest pisanie "czy wartość crl 2.7mm to okej?". I przestań się już emocjonowac i próbować mi ubliżyć.
Już, ochłonęłaś? Emocje to ty masz i to destrukcyjne. Napisałam w tym i w tym tygodniu odnośnie do tego, bo zglupialam, to moja pierwsza ciaza, a lekarka cos sobie pod nosem liczyla. Nie uważam, że komuś zrobiłam krzywdę tym, to ty się przywalilas o to bo słowo Ci nie podpasowalo. Emocjonujesz się Ty i siejesz zła energię. Paskudne komentarze. Zajmij się sobą, swoimi schorzeniami i czasem starania. A nie analizyjesz to co ja piszę. Fuj, fuuuuj. Jeszcze na takiego człowieka nie trafiłam. Nie muszę próbować Ci ubliżać, bo kompletnie nie trzeba się starać nawet xDWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2024, 21:54
ConteBis lubi tę wiadomość
08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
ConteBis wrote:Z takim poziomem konwersacji dawno nie miałam sposobności 😁 ale prowokować się nie dam, ominie cie ta przyjemność 😉 enjoy your pregnancy
Widocznie brak sposobnosci denerminują twoje odzywki, ludzie po prostu nie chcą na nie odpowiadać, dlatego nie spotkałaś się z taką konwersacja, bo tylko taka mozna z toba prowadzic xd ale mnie akuart się chce, bo to niezła rozrywka, paskudna, ale zawsze jakąś odskocznia08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
ConteBis wrote:Niedojrzałe, głupie i płytkie jest pisanie "czy wartość crl 2.7mm to okej?". I przestań się już emocjonowac i próbować mi ubliżyć.
2,8 lalka08.11.2024 0,28 crl 💛 bije serduszko
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💜 termin z usg i OM 04.07.2025