LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Optymistka90 wrote:Rozumiem. Jasne, każda ma swoje wizje a potem życie pokaże czy dobrze wymyśliłyśmy czy beznadziejnie 😂🙈 ja też w razie co zrobię szybki wjazd z łóżeczkiem do sypialni jak się okaże że coś się nie sprawdza, ale na razie plan jest jaki jest 😂🙈
Dokładnie 😂 synek pokaże co myśli o tych planach 😂😂😂Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Optymistka90 wrote:Ja za to bardzo nie chce mieć łóżeczka w sypialni bo wiadomo trzeba też dostawić komodę i przewijak. Zagracę całą sypialnie, bo śpią z nami jeszcze 2 psy. Też bym nie chciała żeby z dzieckiem psy spały.
Mąż już powiedział że będziemy się najwyżej wymieniać w sensie że on pójdzie do młodego a ja będę w sypialni jak będzie potrzeba. 😊
Co do oddalenia się od siebie to znamy się 22 lata, jesteśmy razem już też długo, nie takie rzeczy przeżyliśmy żeby 3 msc kombinacji ze spaniem miały nas od siebie oddalić 😌
Właśnie ze względu na śmierć łóżeczkowa myślę o tym monitorze oddechu. Zastanawiam się tylko czy jest miarodajny 😊Optymistka90 lubi tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:U mnie komoda i przewijak będą w pokoju synka i planuje też tam zrobić drugie łóżeczko na ew drzemki w ciągu dnia, tylko na noc żeby spał przy nas bo przecież i tak w przypadku jak ktoś jest KPI czy na mleku modyfikowanym to trzeba wstać i przygotować mleczko co się wiąże z rozbudzeniem. Słyszałam że polecane jest aby używać w nocy lampki ze światłem czerwonym bo tak nie rozbudza maluszka i nie drażni zaspanych oczu😊
-
Optymistka90 wrote:Ale to z każdym przewijaniem będziesz chodzić do drugiego pokoju w nocy? Czy przewijać na łóżku?
Alima lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Dokładnie tak funkcjonowałam.przy synu 😉 swój pokój miał, tam swoje meble, ubrania itd a tylko na noc w sypialni
To mam nadzieje ze i u nas się to sprawdzi bo to dla mnie najlepsze rozwiązanie jak na ten czas 😁ConteBis lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
ConteBis wrote:Miałam przewijak, nie używałam 😂 przewijałam gdzie popadło, na łóżku, na kanapie, na dywanie, na macie...👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
18.09.24 start stymulacji 💉
30.09.24 punkcja ➡️ ❄️❄️❄️❄️
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
13+5 NIFTY PRO zdrowy synek 🩵
-
ConteBis wrote:Dokładnie tak funkcjonowałam.przy synu 😉 swój pokój miał, tam swoje meble, ubrania itd a tylko na noc w sypialni
Też tak planuję w sypialni dostawka, a w pokoju obok łóżeczko na drzemki, przewijak, komoda i fotel do karmienia. Mam nadzieję, że sprawdzi się to rozwiązanie.ConteBis, Kamax9 lubią tę wiadomość
-
Jakby u którejś z was zaczelo padać to sorki, ale umyłam okno w kuchni 😂 A moje szczęście do mycia okien jest takie że zawsze pada po umyciu 🤷♀️
Ogolnie to mam dość intensywny tydzień, dlatego was podczytuje ale się nie udzielam 🙈 Jutro znów z kotem do weta, tym razem będzie miała rtg... w czwartek jade do Poznania do poradni chorób zakaźnych i mam nadzieję że w końcu zamknę temat różyczki 🤦♀️ a w piątek w końcu jedziemy zobaczyć bobasa 🥰
Ogolnie to nie wiem jak tam wasze zachcianki ale ja pochłaniam paczkę smiejzelkow KWAŚNYCH w kilka minut 😂 właściwie wszystko co kwasne to mi mega smakuje, a wcześniej się strasznie krzywiłam 🙈Kinia92, Kamax9 lubią tę wiadomość
👱♀️27 👱♂️29
👫+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
25.10.24 badanie hsg
diagnoza : brak owulacji, prawy jajowod niedrozny, pcos
I nagle cud
19.11.24 popołudniowy test ciazowy pokazuje cień
20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
20.11.24 beta hcg 139,6 mlU/ml
22.11.24 beta hcg 362.2 mlU/ml
27.11.24 po wizycie : pęcherzyk ciążowy 4.5mm, pęcherzyk żółtkowy 1.4mm
12.12 9mm człowieczka 🥹❤️ wg usg 6+6 144bpm
7.01 4.51cm czlowieczka🫶 wg usg 11+2 163bpm
17.01 prenatalne niskie ryzyka ❤️
31.01 wizyta
WG OM
-
3erin wrote:Potwierdzam słowa tej Pani 🤗
Zrobiłam próbę wczoraj wieczorem- znów bez sukcesu.
Dziś rano po kilku sekundach już go slyszałam 🩵
Mój eksperyment z telefonem:
Sobota wieczór ❌
Niedziela rano✅
Niedziela wieczór ❌
Poniedziałek wieczór ❌
Wtorek rano ✅ -
Natka922 wrote:U mnie znajome polecają dostawkę firmy Chicco ale jeszcze nie sprawdzałam po ile one są na Internecie, może poszukam używanej i kupię nowy materac. Najbardziej mnie dziwi że są dostawki za 3k i za 400zl a dla mnie to czarna magia czym one się technicznie różnią 😋 pewnie przez pierwsze 6 mcy będę ją mieć przy łóżku a potem się zobaczy bo juz w tej małej się dziecko nie mieści a miejsca na większą w sypialni za bardzo nie mam.
Zastanawiam się tez jak zareaguje mój pies na dziecko… słyszałam różne historie o napadach agresji u psów i atakach na małe dzieci i trochę się boję bo jednak ten piesek będzie cały czas w pobliżu… -
Jak tam samo planuje dostawkę w sypialni a reszta w osobnym pokoju , wydaje się to wygodnym rozwiązaniem bo przewijak/półki używa się w ciągu dnia w dostawka na spanie w nocy lub drzemki w pokoju w którym jest trochę ciemniej i spokojniej. Oprócz dostawki w mojej 10m2 sypialni już nic się więcej nie zmieści 😄
Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:Ale to z każdym przewijaniem będziesz chodzić do drugiego pokoju w nocy? Czy przewijać na łóżku?
Łóżeczko kupimy veres Monaco tapicerowane na kołysce przód tył, z opuszczanym bokiem. Do ok 3 rż będzie w sypialni mojej, a potem zobaczymy czy z synem czy w swoim pokoju. Materac syn ma piankowo lateksowy z fiki miki, teraz też o takim myślę
Co do relacji z mężem, a spanie osobno. Moim zdaniem to zależy od rekacji, charakterów, pracy nad związkiem, ja np nie lubię się przytulać itp, mąż się wierci strasznie i późno chodzi spać, więc często śpimy osobno. Seks a dziecko w sypialni? A to tylko w łóżku można? 😁
Nianie mamy sam dźwięk, korzystamy do dziś syn 3,5rz, na ten moment drugiej nie kupuje, poradzę na jednej.
Apropo spania z dzieckiem, syn spał ze mną w łóżku 3 lata, w sumie sam zdecydował że spróbuje u siebie (wcześniej się bał) i śpi, czasem przyjdzie wiadomo, ale to nie reguła -
Kamax9 wrote:Też mamy pieska i też mam obawy jak zareaguje. Słyszałam że warto żeby tata ze szpitala przyniósł do domu pieskowi ubranka które nosiło dziecko żeby pies się przyzwyczajał do zapachów. No i też nie odtrącać tylko dać obwąchać pod kontrolą oczywiście i pieskowi dawać uwagę żeby nie widziałam w dziecku „wroga” i nie czuł się odtrącony.
Kamax9 lubi tę wiadomość
-
My monitoru oddechu nie mieliśmy i nie zamierzam teraz też kupować. Kamerke mam i nadal używam z Mayą więc pewnie dokupimy drugą.
Co do spania to mieliśmy z Maya chicco next to me i baaardzo poelcam I teraz też chcę te samą dostawkę. Dziecko śpi w niej tak do ok 6 mies życia. Później Maye przenieśliśmy do łóżeczka że szczebelkami które jakoś do 10 mies było u nas w sypialni a później w końcu wyprowadzka do swojego pokoju.
Jak Maya się urodziła to mieszkaliśmy w mieszkaniu z gigantyczną sypialnia więc mieliśmy miejsce na wystko, teraz w domu nasza sypialnia jest bardzo mała więc logistykę wszystkiego będziemy musieli jeszcze ogarnąć. Ale ja sobie nie wyobrażam wychodzić z dzieckiem w nocy kilka razy do innego pokoju żeby je przebrać tak że wszystko musi być dla mnie pod ręką. Sama też się z małą do innego pokoju nie planuje wynosić bo z mężem zawsze na przemiennie w nocy wstawaliśmy na karmienie i przebranie. Nie ma opcji żebym co 2-3h sama to robiła 😂 -
Mając na myśli spanie osobno nie miałam na myśli tylko współżycia, tylko ogólnie bliskość i obecność drugiej osoby.
My też już dużo razem z mężem przeszliśmy i może to zabrzmi dla was źle ale dla mnie nasz relacja żona- mąż jest dla mnie priorytetowa. Szczęśliwi rodzice=szczęśliwe dziecko.
Sama pochodzę z domu w którym było niezbyt ciekawie jeśli chodzi o relacje mojej mamy z ojczymem, była przemoc słowna i czasem nawet fizyczna i wiem jak to się odbija na dziecku.
A niestety wiele par po nardzoinach dziecka zapomniana nazwajem o sobie i skupia się w 100% na dziecku co odbija się na relacji.
Moj wujek sam mi powiedział będąc w małżeństwie kilkanaście lat i mając 4 dzieci że najważniejsze co jest fundamentem to właśnie ich relacja na płaszczyźnie mąż- żonaKinia92, Wojcinka, Alima, angelfromhell, ConteBis, Ala1416 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
08.01 135 g szczęścia ♥️
22.01 198 g 💪
-
Co do szykowania pokoju dla dziecka i kupowania takich dużych rzeczy jak wózki, dostawki, łóżeczka itd to moim zdaniem jest na to jescze duuuzo czasu. Ja planuje wszystkie zakupy dopiero w 3 trym, tak samo zresztą zrobiłam w poprzedniej ciąży
3erin lubi tę wiadomość
-
angelfromhell wrote:U nas przewijak też będzie w innym pokoju niż dziecko. Nie odwale tego co z pierwszym. Człowiek się uczy na przeżyciach i na tym co jemu konkretnie pasuje. Jeśli będzie trzeba przewinąć w nocy w łóżku, jeśli będzie „grubo bardzo”( co z mojego doświadczenia się nie zdarzało (tak po pachy) ) to pójdę na przewijak.
Łóżeczko kupimy veres Monaco tapicerowane na kołysce przód tył, z opuszczanym bokiem. Do ok 3 rż będzie w sypialni mojej, a potem zobaczymy czy z synem czy w swoim pokoju. Materac syn ma piankowo lateksowy z fiki miki, teraz też o takim myślę
Co do relacji z mężem, a spanie osobno. Moim zdaniem to zależy od rekacji, charakterów, pracy nad związkiem, ja np nie lubię się przytulać itp, mąż się wierci strasznie i późno chodzi spać, więc często śpimy osobno. Seks a dziecko w sypialni? A to tylko w łóżku można? 😁
Nianie mamy sam dźwięk, korzystamy do dziś syn 3,5rz, na ten moment drugiej nie kupuje, poradzę na jednej.
Apropo spania z dzieckiem, syn spał ze mną w łóżku 3 lata, w sumie sam zdecydował że spróbuje u siebie (wcześniej się bał) i śpi, czasem przyjdzie wiadomo, ale to nie regułaangelfromhell lubi tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
13+3 👶🏻 7,4 cm 🧬 prenatalne USG ok 🩵, trisomie ok, zwiększone ryzyko stanu przedrzucawkowego (acard 150)
-
Każda musi zrobić jak uważa i jak czuje 😊 dla mnie po prostu spanie w jednym łóżku nie jest fundamentem związku i na pewno nie zaburzy naszej bliskości i relacji bo co innego jest jego podstawą 😊 dlatego kompletnie się tym nie przejmuje i nie biorę tego jakoś pod uwagę 😊🙈
angelfromhell, Begginer lubią tę wiadomość
👩🏼 , 👦🏻 90’ + 2 🐈 i 2 🦮
IVF 09.2024:
6.11.24 FET 5AA + EG ❤️
7 dpt ⏸️ i beta 38,1
9 dpt 88,3
12 dpt 379
14 dpt 914
17 dpt 3553
26 dpt ❤️ CRL 0,47 cm
8+3 👶🏻 2,0 cm, ❤️ 178
9+1 👶🏻 2,4 cm ❤️
11+1 👶🏻 4,8 cm ❤️ 158
-
Ależ oczywiście, że relacja jest bardzo ważna a po narodzinach dziecka wszystko się zmienia. Seks nie tylko w łóżku ale tylko wtedy, gdy dziecko śpi dlatego wspomniałam o odsuwaniu dostawki w nocy od łóżka 😁
Ogólnie połóg i natłok obowiązków przy dziecku/dzieciach, często zapędzą w kozi róg i można o sobie nawzajem zapomnieć. My nie mieliśmy zamiaru rezygnować z wspólnego spania na rzecz spania dziecka w osobnym pokoju. Ja uwielbiam kontakt fizyczny, chociażby nogę na męża zarzucić do spania a syn i tak zaczął zasypiać sam jak miał ok 1.5 roku. Jak przeprowadziliśmy się z mieszkania, w którym łóżeczko stało obok łóżka, do domu, w którym łóżeczko stało w osobnym pokoju to syna usypiałam u niego a jak budził się w nocy na Mleko to przychodził do nas do łóżka. Z czasem jak oduczyłam go mleka nocnego to całe noce przesypiał u siebie. Teraz ma jakos regres... koło 5 rano przychodzi do nas na łóżko 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 14:46
3erin, Kamax9, angelfromhell lubią tę wiadomość
-
Optymistka90 wrote:No u mnie to odpada. Z dwoma psami w sypialni raczej nie byłoby opcji spokojnie przebrać jakby wyczuli 💩🙈😂
angelfromhell lubi tę wiadomość