LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala1416 wrote:Ja czekam na pierwszą wypłatę z ZUSu i w ogóle nie wiem czego się spodziewać, a na ich stronie nie umiem znaleźć żadnej informacji kiedy i ile mi zapłacą
-
Ja dostaje na l4 ponad tysiąc więcej niż normalnie xd a za luty przyszło jeszcze więcej. Nie wiem dlaczego.
Dziewczyny wystarczy parę wizyt w szpitalu a wyzbedziecie się wstydu
Np badanie krocza przy 10 studentach 😀 albo po porodzie wchodzi obchód i jest hasło,,pokazujemy krocza " . Ja tam śmiało paraduje przy ginie z gołym pupskiem , jak mam kiecke to zakrywam ale co to on gołej baby nie widział? Haha 😂Kamax9, Alima lubią tę wiadomość
-
Alima wrote:Ja mam stałą pensję niezależnie od ilości dni i dlatego te skoki mnie dziwią 🙈
Sasana u mnie na l4 jest więcej niż normalnej pensji 🤪
Właśnie słyszałam o tym, że jest więcej. A procentowo jakbyś oceniła? O ile wyższa jest wypłata ?
Mi się l4 i tak chyba nie opłaca, bo nie będę mogła pracować dodatkowo, a połowa mojej pensji to właśnie praca na inne umowy niż UOPdlatego póki mam siłę i chęci to cisnę
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
10dpo Beta 45 progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
29.01 330 g 🐥
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Ambiwalentna wrote:Na swoim koncie ZUS jak się zalogujesz to musisz wejść w zasiłki bodajże i tam w chorobowych powinno wszystko być , ja bynajmniej mam wyliczone za jaki okres i podane kiedy będzie wypłata
Właśnie nie umiem znaleźć tej zakładki. Mój baby brain chyba się aktywował👨🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024
07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach
4.11 ledwo widoczne ⏸️
4.02 SANCO, będzie dziewczynka, wyższe ryzyko duplikacji 6 chromosomu, trisomia 21 wykluczona
6.02 amniopunkcja, ACGH w 17% komórek trisomia mozaikowa chromosomu 21
6.03 połówkowe
-
Sanana wrote:Właśnie słyszałam o tym, że jest więcej. A procentowo jakbyś oceniła? O ile wyższa jest wypłata ?
Mi się l4 i tak chyba nie opłaca, bo nie będę mogła pracować dodatkowo, a połowa mojej pensji to właśnie praca na inne umowy niż UOPdlatego póki mam siłę i chęci to cisnę
Sanana lubi tę wiadomość
-
Ala1416 wrote:Właśnie nie umiem znaleźć tej zakładki. Mój baby brain chyba się aktywował
-
Sanana wrote:Właśnie słyszałam o tym, że jest więcej. A procentowo jakbyś oceniła? O ile wyższa jest wypłata ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 22:18
Sanana lubi tę wiadomość
-
Ala1416 wrote:Właśnie nie umiem znaleźć tej zakładki. Mój baby brain chyba się aktywował
-
tygrysek7773 wrote:Ja dostaje na l4 ponad tysiąc więcej niż normalnie xd a za luty przyszło jeszcze więcej. Nie wiem dlaczego.
Dziewczyny wystarczy parę wizyt w szpitalu a wyzbedziecie się wstydu
Np badanie krocza przy 10 studentach 😀 albo po porodzie wchodzi obchód i jest hasło,,pokazujemy krocza " . Ja tam śmiało paraduje przy ginie z gołym pupskiem , jak mam kiecke to zakrywam ale co to on gołej baby nie widział? Haha 😂
Ja też na l4 mam wyższą wypłatę i za luty więcej niż za styczeń 🫣
Dokładnie, pamiętam jak w szpitalu przychodzili tłumem na obchód. Zresztą ja przy porodzie miałam studentkę, ale wyraziłam na to zgodę. Dobrze to wspominam, bo w sumie ciągle ktoś ze mną był zanim mąż dojechał. -
Możecie mi nie wierzyć, ale ani na komputerze ani w apce nie mam zakładki świadczeniobiorca👨🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024
07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach
4.11 ledwo widoczne ⏸️
4.02 SANCO, będzie dziewczynka, wyższe ryzyko duplikacji 6 chromosomu, trisomia 21 wykluczona
6.02 amniopunkcja, ACGH w 17% komórek trisomia mozaikowa chromosomu 21
6.03 połówkowe
-
Róża11 wrote:Te ponad 4 to pewnie mowisz o samym początku ciąży?
Wziernik jest, żeby zobaczyć czystość a nie szyjkę. Wszystkie tu piszemy że szyjkę poprzez włożenie palców.
Ja miałam 4 cm na badaniu połówkowym. A wcześniej to samo zmierzył lekarz dopochwowo - 10 lutego.
Gosiaczek, dopiero teraz nadrabiam, jestem i ja z kciukami! ✊✊ -
Kejtaa wrote:Hejo, trzymam mocno kciuki za dziewczyny w szpitalach ♥️ wszystko będzie dobrze. Mnie dzisiaj przyjęli i w sumie od razu wypisali, żeby sprawdzić to łożysko. Stawiłam się na polnej w Poznaniu i w sumie nie wiem jak porodówka, ale ten oddzial perinatalny super, głównie tam leżały dziewczyny z cukrzyca z tego co widziałam. Wszystko w porządku ogólnie, mam tylko spore żylaki przymacicz (stąd też ta heparyna i to wiedziałam), więc mam się mocno nastawiać na poród naturalny, bo lżej pójdzie niż cesarka. Lekarze mili i naprawdę skupieni, praktycznie pół godziny oglądali samo łożysko, później dodatkowe pomiary. Także jakby coś się działo to myślę, że polecam
-