X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
Odpowiedz

LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️

Oceń ten wątek:
  • Ambiwalentna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1416 wrote:
    Ja czekam na pierwszą wypłatę z ZUSu i w ogóle nie wiem czego się spodziewać, a na ich stronie nie umiem znaleźć żadnej informacji kiedy i ile mi zapłacą :(
    Na swoim koncie ZUS jak się zalogujesz to musisz wejść w zasiłki bodajże i tam w chorobowych powinno wszystko być , ja bynajmniej mam wyliczone za jaki okres i podane kiedy będzie wypłata ;)

👩🏻29 👱🏻‍♂️ 38 . 👧🏼 12.2019

01.2024- początek starań o rodzeństwo
    31.10- mamy upragnione II
    21.11- pierwsza wizyta , widoczny zarodek 0,34 cm ❤️
    19.12- wizyta ❓
    07.01- prenatalne

preg.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaje na l4 ponad tysiąc więcej niż normalnie xd a za luty przyszło jeszcze więcej. Nie wiem dlaczego.

Dziewczyny wystarczy parę wizyt w szpitalu a wyzbedziecie się wstydu
    Np badanie krocza przy 10 studentach 😀 albo po porodzie wchodzi obchód i jest hasło,,pokazujemy krocza " . Ja tam śmiało paraduje przy ginie z gołym pupskiem , jak mam kiecke to zakrywam ale co to on gołej baby nie widział? Haha 😂

Kamax9, Alima lubią tę wiadomość

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alima wrote:
    Ja mam stałą pensję niezależnie od ilości dni i dlatego te skoki mnie dziwią 🙈
    Sasana u mnie na l4 jest więcej niż normalnej pensji 🤪

Właśnie słyszałam o tym, że jest więcej. A procentowo jakbyś oceniła? O ile wyższa jest wypłata ?
    Mi się l4 i tak chyba nie opłaca, bo nie będę mogła pracować dodatkowo, a połowa mojej pensji to właśnie praca na inne umowy niż UOP :( dlatego póki mam siłę i chęci to cisnę :)

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    10dpo Beta 45 progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3
    25.11 2,5 cm 👶🏻
    12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
    29.01 330 g 🐥

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • Ala1416 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambiwalentna wrote:
    Na swoim koncie ZUS jak się zalogujesz to musisz wejść w zasiłki bodajże i tam w chorobowych powinno wszystko być , ja bynajmniej mam wyliczone za jaki okres i podane kiedy będzie wypłata ;)

Właśnie nie umiem znaleźć tej zakładki. Mój baby brain chyba się aktywował :(

👨‍🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024

07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach

4.11 ledwo widoczne ⏸️
    4.02 SANCO, będzie dziewczynka, wyższe ryzyko duplikacji 6 chromosomu, trisomia 21 wykluczona
    6.02 amniopunkcja, ACGH w 17% komórek trisomia mozaikowa chromosomu 21 o.O
    6.03 połówkowe

preg.png
  • Alima Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Właśnie słyszałam o tym, że jest więcej. A procentowo jakbyś oceniła? O ile wyższa jest wypłata ?
    Mi się l4 i tak chyba nie opłaca, bo nie będę mogła pracować dodatkowo, a połowa mojej pensji to właśnie praca na inne umowy niż UOP :( dlatego póki mam siłę i chęci to cisnę :)
    Tak na szybko około 15% u mnie, ale tak jak pisałam do tego wliczają się wszystkie dodatkowe pieniądze od których odprowadzają składki. Ja jestem tylko na UOP. Jak masz dodatkowe umowy i masz siłę to bym raczej pracowała dalej, bo nie wiem jak to jest dokładnie liczone. Może w księgowości u siebie zapytaj, żeby Ci wstępnie przeliczyli.

Sanana lubi tę wiadomość

• Ambiwalentna Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1416 wrote:
    A wchodziłaś na ten panel świadczeniobiorcy? O ile się nie mylę to jest zaraz jakoś pod danymi z prawej strony ;)

👩🏻29 👱🏻‍♂️ 38 . 👧🏼 12.2019

01.2024- początek starań o rodzeństwo
    31.10- mamy upragnione II
    21.11- pierwsza wizyta , widoczny zarodek 0,34 cm ❤️
    19.12- wizyta ❓
    07.01- prenatalne

preg.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanana wrote:
    Sanana u mnie To około tysiąca ale jestem tylko na uop. Po prostu wliczyly mi się wszystkie premie trzynastka i nagrody wypłacone w zeszłym roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca, 22:18

Sanana lubi tę wiadomość

👩33 🧔31
    age.png
    age.png
    preg.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala1416 wrote:
    A masz apkę Mzus ? Ściągnij sobie, to jest mega intuicyjne i wyraźne.

👩33 🧔31
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Aga0590 Znajoma

Wysłany: 4 marca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ja dostaje na l4 ponad tysiąc więcej niż normalnie xd a za luty przyszło jeszcze więcej. Nie wiem dlaczego.

Dziewczyny wystarczy parę wizyt w szpitalu a wyzbedziecie się wstydu
    Np badanie krocza przy 10 studentach 😀 albo po porodzie wchodzi obchód i jest hasło,,pokazujemy krocza " . Ja tam śmiało paraduje przy ginie z gołym pupskiem , jak mam kiecke to zakrywam ale co to on gołej baby nie widział? Haha 😂

Ja też na l4 mam wyższą wypłatę i za luty więcej niż za styczeń 🫣

Dokładnie, pamiętam jak w szpitalu przychodzili tłumem na obchód. Zresztą ja przy porodzie miałam studentkę, ale wyraziłam na to zgodę. Dobrze to wspominam, bo w sumie ciągle ktoś ze mną był zanim mąż dojechał.

👩🏻‍❤️‍👨🏻 ’90
    Synek 👦🏻 2017 r.
    🟰23.10.2024 r.
    TP🤱🏻 06.07.2025 r.

preg.png
  • Ala1416 Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mi nie wierzyć, ale ani na komputerze ani w apce nie mam zakładki świadczeniobiorca o.O

👨‍🦱 91 👩94 -> 👰🤵 5.10.2024

07.2024 - początek starań i odstawienie antykoncepcji (Kontracept) po 12 latach

4.11 ledwo widoczne ⏸️
    4.02 SANCO, będzie dziewczynka, wyższe ryzyko duplikacji 6 chromosomu, trisomia 21 wykluczona
    6.02 amniopunkcja, ACGH w 17% komórek trisomia mozaikowa chromosomu 21 o.O
    6.03 połówkowe

preg.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 4 marca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża11 wrote:
    Te ponad 4 to pewnie mowisz o samym początku ciąży?:)
    Wziernik jest, żeby zobaczyć czystość a nie szyjkę. Wszystkie tu piszemy że szyjkę poprzez włożenie palców.

Ja miałam 4 cm na badaniu połówkowym. A wcześniej to samo zmierzył lekarz dopochwowo - 10 lutego.

Gosiaczek, dopiero teraz nadrabiam, jestem i ja z kciukami! ✊✊

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • KasKas Ekspertka

Wysłany: 4 marca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtaa wrote:
    Hejo, trzymam mocno kciuki za dziewczyny w szpitalach ♥️ wszystko będzie dobrze. Mnie dzisiaj przyjęli i w sumie od razu wypisali, żeby sprawdzić to łożysko. Stawiłam się na polnej w Poznaniu i w sumie nie wiem jak porodówka, ale ten oddzial perinatalny super, głównie tam leżały dziewczyny z cukrzyca z tego co widziałam. Wszystko w porządku ogólnie, mam tylko spore żylaki przymacicz (stąd też ta heparyna i to wiedziałam), więc mam się mocno nastawiać na poród naturalny, bo lżej pójdzie niż cesarka. Lekarze mili i naprawdę skupieni, praktycznie pół godziny oglądali samo łożysko, później dodatkowe pomiary. Także jakby coś się działo to myślę, że polecam :)
    Ja leżałam tam 4 dni jak miałam amniopunkcje, też uważam że nie było źle. Ale jedzenie maja kiepskie i ja (i z tego co dziewczyny inne mówiły to standard) na łóżko czekalam od 8 rano do 14 na krzesełkach na korytarzu..

preg.png
‹‹ 702 703 704 705 706
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ