LIPCOWE mamy 2025 👶🌞🏝️
-
WIADOMOŚĆ
-
Róża kurcze widzisz zapomniałam napisać żebyś zrobiła test. Oseltamiwir już teraz będzie działał na pełnej, nie martw się 💪 jest niestety nadal sezon grypowy, mój syn ma już drugi raz w przeciągu 2 miesięcy grypę A
-
Róża11 wrote:Ja pojechałam fizycznie do lekarza... dostałam antybiotyk Tamivil i mimo, że niby gardlo wygda ok, po prostu jest zaczerwienione, ale żadnych nalotów nie ma, to zrobiłam test i wyszla mi grypa, dlatego pojechalam, bo juz nie dWalam rady nawet przelykac śliny... cieszę się, że poszłam i mam leki, bo jechanie na tym paracetamolu sprawiało, że czułam się jak pijana, a z dnia na dzień z gardłem było gorzej... oby jutro było lepiej...
całymi nocami nie spałam, a mała razem ze mna, mam nadzieję, że wszystko z nią ok
uważajcie dziewczyny na siebie, mnie tak mąż załatwił...
O kurczaki.. to ja może też taki test powinnam zrobić.
Chociaż u mnie po ciężkiej nocy i poranku znowu wyszło światło w tunelu i jest trochę lepiej lecz mój katar mnie troche przeraża...
Na pewno u małej wszystko okej 🫶Starania od 06.2022
Grudzień 2022 -Aniołek 7/8 tc(*)
Listopad 2023- ciąża biochemiczna
Kwiecień 2024- ciąża biochemiczna
21.10.2024 II chwilo trwaj 🥹❤️🤞🏻
6.11 CRL 2,17mm, Twoje serduszko bije 🥰
19.12 badanie prenatalne- niskie ryzyka
31.12 CRL 8,04 cm, rośnij zdrowo Nasz mały Synku🍀
22.01 198 g 💪
13.02 badania połówkowe- wszystko wzorowo. 377g cudnego chłopca 💙
05.03 650g ❣️
26.03 1069 g 🤗💝
-
tygrysek7773 wrote:Róża kurcze widzisz zapomniałam napisać żebyś zrobiła test. Oseltamiwir już teraz będzie działał na pełnej, nie martw się 💪 jest niestety nadal sezon grypowy, mój syn ma już drugi raz w przeciągu 2 miesięcy grypę A
Tak? uważasz, że to dobry lek? Ja jeszcze go nie miałam nigdy, lekko w szoku byłam, że za 10 tabletek 80 zł, no trudno, dawno nie kupowałam antybiotyki, taki sam znów miałam ostatnio z czekoladami, zatrzymałam się jak było po 3,5 zł a teraz ta sama 10 xd
No mój maz zaczal mieć takie poczucie winy, że to przez niego, bo nie mogłam go doprosić żeby poszedł do lekarza, że pojechał przede mną i to jemu kazała zrobić, dlatego ja przed swoja wizyta zrobiłam, żeby mieć podkładkę i już tego nie przedłużać. Ale tak mi szkoda dziecka, mam nadzieję, że nic złego przez to nie będzieAle masz rację, jak jej pokazałam ten test to na początku nie mogła uwierzyć, bo jej zdaniem sezon powinien się skończyć, ale dodała, że jednak jeszcze chorują swoje.. to też musisz uważać.. tylko wiesz, dziecko to dziecko, nieświadomie, a tu dorosły chlop i dopiero jak zobaczyl że tyle dni nie śpię to go sumienie ruszyło... szczepiłaś się na grypę? Bo mi ani lekarka ani moja głowa tego nie podpowiedziała
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
17.02.2024 połówkowe, ok, dziewczynka 371 gramów 💗 -
Kamax9 wrote:O kurczaki.. to ja może też taki test powinnam zrobić.
Chociaż u mnie po ciężkiej nocy i poranku znowu wyszło światło w tunelu i jest trochę lepiej lecz mój katar mnie troche przeraża...
Na pewno u małej wszystko okej 🫶
Zrob sobie może dla spokoju ten test? Mam nadzieje, ze u Ciebie szybko minie i nie będziesz musiała się faszerować lekami. Jak coś na gardlo mi dała bezpieczny w ciazy argentin-t łagodzący jest takie piekące gardlo (ze srebrem) bez recepty on jest jak cos16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Róża11 wrote:Zrob sobie może dla spokoju ten test? Mam nadzieje, ze u Ciebie szybko minie i nie będziesz musiała się faszerować lekami. Jak coś na gardlo mi dała bezpieczny w ciazy argentin-t łagodzący jest takie piekące gardlo (ze srebrem) bez recepty on jest jak cos
Tak, Argentin-T jest już od jakiegoś czasu w mojej apteczce, pisałam Ci o nim ostatnio, nawet daje spoko efekt 😀Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
26.03 1069 g 🤗💝
-
Kamax9 wrote:Ja to tak około 30 tc to już bym chciała mieć mniej więcej uszykowana, spakowana torbę do szpitala wrazie w. Jakieś mam dziwne i czarne scenariusze w głowie że powinnam być przygotowana wcześniej 😅
Najbardziej mnie przeraża fakt że to już wcale nie jest tak odległy termin tylko w zasadzie niebawem w moim przypadku 😂
Jestem na praktycznie tym samym etapie co Ty, ale totalnie nie czuję, że to już tak zleciało i mentalnie jestem na 3 miesiącu ciąży 🫣😂Kamax9 lubi tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was używa zamiast cukru ksylitolu albo erytrolu? Ostatnio po wynikach krzywej cukrowej lekarz kazał mi odstawić słodycze, owoce, ziemniaki no ale jeść coś trzeba. Zupełnie się na tym nie znam, a czasami a słodkie ciągnie i kupiłam ksylitol brzozowy żeby chociaż do placków dodać ale tam we właściwościach jest coś o alkoholu... Pomóżcie 🙁 można go w ciąży bezpiecznie używać czy wywaliłam kasę w błoto?
Ja używam już od paru lat xilitol. Nawet nie wiedziałam że jest jakaś informacja na opakowaniu odnośnie alkoholu. Później sprawdzę u siebie co jest napisane. Akurat dzisiaj kupiłam całe opakowanie i nie zdążyłam przesypać, więc jak wstanę z łóżka to spojrzę na opakowanie. Teraz kiepsko się czuje bo też dzisiaj dużo zrobiłam. Od jutra mam mieć gości więc cały dzień przygotowywałam się.Lusia90 lubi tę wiadomość
-
Kamax9 wrote:Chyba jutro wyślę męża po niego.
Tak, Argentin-T jest już od jakiegoś czasu w mojej apteczce, pisałam Ci o nim ostatnio, nawet daje spoko efekt 😀
A widzisz, przepraszam, bo ja juz wtedy chyba kupilam ten tentum verde, myslalam, ze to jeden grom, chodzę jak pijana teraz, slabo kontaktuje(i w tym momencie uklony dla kobiet, ktore maja jeszcze dodtkowe dzieci oprocz tych w brzuszku- jestescie wielkie, nie wiem jak to robicie, mam nadzieje, ze bede tez potrafiła byc taka mamą)...
To jest test combo, tylko poczekaj tak te 12 -14 minut, bo on się powoli wybarwia. Jedyny dość śmieszny incydent, to to, że poczułam się znów jak przy robieniu testu ciążowego... A ostatnio o tym pisałyśmy hehtrzymam kciuki, żeby Ci było lepiej już jutro 😘
Kamax9 lubi tę wiadomość
16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Róża oseltamiwir to nie antybiotyk tylko taki lek przeciwwirusowy typowo na grypę, nie umiem tego profesjonalnie nazwać 😀 jest bardzo skuteczny i bezpieczny w ciąży . Ja nie szczepiłam Się na grypę bo nigdy w życiu jej nie miałam. Zaszczepiłam tylko dzieciaki. Syn i tak zachorował ale obyło się bez powikłań
-
tygrysek7773 wrote:Róża oseltamiwir to nie antybiotyk tylko taki lek przeciwwirusowy typowo na grypę, nie umiem tego profesjonalnie nazwać 😀 jest bardzo skuteczny i bezpieczny w ciąży . Ja nie szczepiłam Się na grypę bo nigdy w życiu jej nie miałam. Zaszczepiłam tylko dzieciaki. Syn i tak zachorował ale obyło się bez powikłań
No to się cieszę, że nie załapałaś, no właśnie ona mi tłumaczyła, że to nie tak, że bym nie zachorowała, ale na pewno nie było by takich objawów. Dobrze, dzięki, że to mówisz, nie chciałam w internecie szukać i się nakręcać. Ale dużo mi lżej, bo ciążyło mi na głowie już, że sobie ulżę a jej zaszkodzę.. dzięki... 😘tygrysek7773 lubi tę wiadomość
Do 2.04 obowiązuje kod zniżkowy -20% do La millou (na cały asortyment). Zostawiam bo może komuś się jeszcze przyda ☺️
serwery minecraft za darmoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia, 21:57
Sanana, Begginer lubią tę wiadomość
-
Somebody_33 wrote:Jestem na praktycznie tym samym etapie co Ty, ale totalnie nie czuję, że to już tak zleciało i mentalnie jestem na 3 miesiącu ciąży 🫣😂
Razem z mężem trochę nie dowierzamy ze w zasadzie to moja ciąża już jest całkiem zaawansowana a ja zaraz wkraczam w ostatni trymestr. Zobaczysz, że nie obejrzymy się i będziemy mieć 3 z przodu na suwaczku😅 to dopiero będzie wielkie odliczanie! 😅
Ostatnio dowiedziałam się że moja kumpela jest w ciąży, jakoś ma teraz końcówkę 1 trymestru i trochę się czuje jak bym była na jej etapie bo przecież te 1. badania prenatalne to były tak niedawno! 🙈
Mój algorytm instagramowy pokazuje mi już same rolki odnośnie 3 trymestru więc nic się nie ukryje 😂😂Somebody_33 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2022
22.01 198 g 💪
05.03 650g ❣️
26.03 1069 g 🤗💝
-
Róża11 wrote:Tak? uważasz, że to dobry lek? Ja jeszcze go nie miałam nigdy, lekko w szoku byłam, że za 10 tabletek 80 zł, no trudno, dawno nie kupowałam antybiotyki, taki sam znów miałam ostatnio z czekoladami, zatrzymałam się jak było po 3,5 zł a teraz ta sama 10 xd
No mój maz zaczal mieć takie poczucie winy, że to przez niego, bo nie mogłam go doprosić żeby poszedł do lekarza, że pojechał przede mną i to jemu kazała zrobić, dlatego ja przed swoja wizyta zrobiłam, żeby mieć podkładkę i już tego nie przedłużać. Ale tak mi szkoda dziecka, mam nadzieję, że nic złego przez to nie będzieAle masz rację, jak jej pokazałam ten test to na początku nie mogła uwierzyć, bo jej zdaniem sezon powinien się skończyć, ale dodała, że jednak jeszcze chorują swoje.. to też musisz uważać.. tylko wiesz, dziecko to dziecko, nieświadomie, a tu dorosły chlop i dopiero jak zobaczyl że tyle dni nie śpię to go sumienie ruszyło... szczepiłaś się na grypę? Bo mi ani lekarka ani moja głowa tego nie podpowiedziała
To nie jest antybiotyk, tylko lek przeciwwirusowy dedykowany grypie, ale i pomocny przy innych wirusach. Żeby mieć większą szansę na jego działanie, trzeba go przyjąć maksymalnie w 2-3 dobie objawów. On po prostu zatrzymuje namnażanie wirusa - więc jest większa szansa na ubicie choroby w zarodku i uniknięcie powikłań (np zapalenia oskrzeli/płuc/uszu czy nawet gardła). Trzymam kciuki żeby zadziałał.Róża11 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:To nie jest antybiotyk, tylko lek przeciwwirusowy dedykowany grypie, ale i pomocny przy innych wirusach. Żeby mieć większą szansę na jego działanie, trzeba go przyjąć maksymalnie w 2-3 dobie objawów. On po prostu zatrzymuje namnażanie wirusa - więc jest większa szansa na ubicie choroby w zarodku i uniknięcie powikłań (np zapalenia oskrzeli/płuc/uszu czy nawet gardła). Trzymam kciuki żeby zadziałał.
😘16.12.2024 prenatalne usg+ pappa; niskie ryzyka, 80% dziewczynka 💗 z usg i OM 04.07.2025
Lusia90 na opakowaniu była pewnie wzmianka że to alkohol wielowodorotlenowy (alkohol cukrowy) czyli poliole tak się nazywają wszystkie substancje słodzące.
Jedynie na co trzeba uważać to na właściwości przeczyszczające w nadmiernym spożyciuLusia90 lubi tę wiadomość
-
Witam się jeszcze wieczorową porą. Pochłonęło mnie dziś ogarnianie szafy, wywaliłam z niej pełno rzeczy, w które w najbliższe miesiące się nie zmieszczę.
Z goleniem bikini mam problem już chyba z miesiąc, a jak tam obcinanie paznokci u stóp? Bo ja po ostatnim razie powiedziałam mężowi, że kolejny raz on mi będzie obcinał 🤣
Odkąd biorę magnez, to brzuch przestał mi twardnieć.
Co do ciuszków, to zrobiłam dziś zamówienie na 450zł 🫣 zobaczymy, co to przyjdzie.
Dziewczyny, co to tyle choróbsk tu ostatnioZdrowiejcie!
carolka lubi tę wiadomość
15.11.24 ⏸️ 18cs
27.11.24 pierwsze USG
11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
12.02.25 172g żabeczki 🐸
12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
16.04.25 kolejna wizyta
14.05.25 USG III trymestru
23.07.25 TP 🍼
-
angelberry wrote:Witam się jeszcze wieczorową porą. Pochłonęło mnie dziś ogarnianie szafy, wywaliłam z niej pełno rzeczy, w które w najbliższe miesiące się nie zmieszczę.
Z goleniem bikini mam problem już chyba z miesiąc, a jak tam obcinanie paznokci u stóp? Bo ja po ostatnim razie powiedziałam mężowi, że kolejny raz on mi będzie obcinał 🤣
Odkąd biorę magnez, to brzuch przestał mi twardnieć.
Co do ciuszków, to zrobiłam dziś zamówienie na 450zł 🫣 zobaczymy, co to przyjdzie.
Dziewczyny, co to tyle choróbsk tu ostatnioZdrowiejcie!
najgorzej jeśli chodzi o spodnie, mam tylko dwie pary z czego jedne z rozsądku bo mi się wcale nie podobają 😅
-
Lawenda_a wrote:Też właśnie ogarnialam szafę i mam teraz spore pustki
najgorzej jeśli chodzi o spodnie, mam tylko dwie pary z czego jedne z rozsądku bo mi się wcale nie podobają 😅
Lawenda_a lubi tę wiadomość
15.11.24 ⏸️ 18cs
27.11.24 pierwsze USG
11.12.24 CRL 1.49cm i ❤️
16.01.25 masz 6.73cm i jesteś zdrową dziewczynką 🧬🩷🥹
12.02.25 172g żabeczki 🐸
12.03.25 połówkowe, 350g, wszystko ok 🫶
19.03.25 416g, wszystko idealnie, tylko mama z anemią
16.04.25 kolejna wizyta
14.05.25 USG III trymestru
23.07.25 TP 🍼
-
Aga0590 wrote:Lusia90 na opakowaniu była pewnie wzmianka że to alkohol wielowodorotlenowy (alkohol cukrowy) czyli poliole tak się nazywają wszystkie substancje słodzące.
Jedynie na co trzeba uważać to na właściwości przeczyszczające w nadmiernym spożyciu
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! ♥️ -
Dziewczyny, czy Wy też czasem macie takie lekkie bóle jak menstruacyjne? Nie są niewiadomo jak bolesne, ale wkurzające… zwłaszcza w nocy 😩29.10 - dwie kreski (10 dpo) ⏸️
29.10 - beta 16,52 ⬆️
4.11 - beta 494,62 ⬆️
15.11 - wizyta mamy serduszko ❤️, 2,5 mm 🌱
27.11 - wizyta: serduszko 149/min ❤️, 13,8 mm 🌱, 8+1 termin na 8.07
12.12 - wizyta: serduszko ❤️, 29 mm 🌱
03.01 - prenatalne wyniki dobre, ryzyka małe, 7,7 cm 🌱
10.01 - kontrola synek rośnie 🩵
21.02 - prenatalne 340g zdrowego szczęścia🌱
10.03 - kontrola wszystko w porządku 😍