X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D gratuluję Kasiula wracaj szybko do zdrówka :) jestem ciekawa, która następna będzie...

A no właśnie Ola Ty masz tam czekać na mnie, a nie już się dpo przodu wybijasz są ze wcześniejszymi terminami xD :P trzymaj się Kochana :D

Rex oby szybko poszło u Ciebie bo jak widać to już dzisiaj powinien być ten dzień.

A co do mnie to wczoraj miałam tylko kłucie w szyjce i tyle. Nogi nie puchna, rece leciutko ale obrączkę mogłam ściągnąć więc nie jest źle.

Milego dzionka dziewczynki :D na termometrze po zachodniej stronie o 8:30 rtęć wskazuje 28C :D uwielbiam takie cieplo ale za to w nocy okien nie moge miec otwartych bo mi za bardzo zimno xD

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka, Karolla, trzymam kciuki, żeby coś Wam się ruszyło!

nie zazdroszczę Wam bezsenności takiej, że oczy pieką - ja się budzę wcześnie, ale o dziwo wyspana. tylko później w dzień dosypiam jak mogę;)

upał już się robi, nogi spuchnięte, eh!

Ola, ale blisko u Ciebie było :) Rex biedna, jak Ty się męczysz :*

karolla26, beata1313 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Przedwczoraj 4 urodziły, wczoraj 5, więc dziś czas na 6 dziewczyn - zbierać się kto ma dość ;).

U mnie od rana znów gorąco, plus taki, że wyprałam wszystkie rzeczy dla małej. Leżą poukładane w szafie. Ciuszki na wyjście przygotowane, fotelik, wózek... chyba wszystko jest :).

ewela86, Carmen.92, katepr, Mia1988 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w niedzielę:)

Ulala:) Kasiulka gratuluję!:) no właśnie nic nam nie pisała,że coś się dzieje i od razu,że już po porodzie:) może dziewczyny rodzą w godzinę;p i nie mają jak napisać hihi:) ale fajnie jakby przed pisały,że coś się zaczyna:)
    Ola o to byłyby jaja,ale dobrze,że fałszywy alarm, Ty chyba jeszcze masz czas?:)
    Beata zobaczysz wszystko się rozkręci, widocznie maluszkowi dobrze w środku:) a muszą Tobie wywoływać poród, nie mogą czekać 2 tygodnie po terminie?
    Ciekawe jak dziewczyny dają radę w te upały w szpitalu, pewnie taka duchota, bo zazwyczaj zamykają okna i mega gorąco zawsze.
    Tasha Ty w Lublinie mieszkasz też?:)
    Dora uu współczuję tyle wody poszło..
    Rex dzielna kobieto dasz radę:) lepiej w domu przeczekać to wszystko a jak ruszy to zobaczysz od razu będzie dzidziuś:)
    Dziewczyny widzę,że noc zarwana u Was;/ ja poszłam spać po 23 i M mnie obudził o 8.40:) bo bym dalej spała jak suseł:) na 10 poszliśmy do kościółka a teraz relax przy wiatraku:) M zakuwa a ja nie wychodzę z domu, bo mega żar na dworze.
    Ja jak teraz w te upały mniej chodzę, to mam lekko opuchnięte nogi,ale tak minimalnie,że kostki nadal widać, obrączkę też noszę i bez problemu zdejmuję, więc nie jest źle:) Niunia mnie w nocy nie budzi, śpi razem ze mną:)
    W następny weekend chcemy jechać 120km do rodziców,ale u mnie to póki co cisza, więc myślę,że raczej możemy jechać w taką trasę:)

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nowe Mamuśki. Gratuluję!

Ja w piątek poszłam na planowe ktg na 15. Nie wyszło ono za dobrze, dzidzius miał wysokie tętno i u mnie zapisywaly sie skurcze, więc po badaniu na samolocie poproszono mnie o przyjazd powtorny na 19. Na usg tego dnia wyszla waga 2960g. Po badaniu gin dostałam jeszcze większych skurczy i po 2 ktg zestawiono mnie na oddziale. Miałam rozwarcie na 3 cm.

Carmen.92, wikaa, dora8201, ewela86, Mia1988 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia widzę,że miałaś termin na 19 lipca:) to równo 15 dni przed terminem urodziłaś:) no i fajnie:) jak poród Kochana?:)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc nie spalam przez skurcze. Nad ranem o 6 miałam rozwarcie 4cm i pękł mi pęcherz. Wody czysciutkie. Potem się zaczęło... Skurcze dość intensywne. Poprosiłam o znieczulenie, które może trochę pomogło, ale bardziej na to, że skurcze stały się krótsze niż na to, że mniej bolesne. Po jakimś czasie szyjka miała 7 cm rozwarcia. Dostałam oxcy i po chwili było pełne. Skurcze parte może trwały z godzinę z przerwami. Ogolnie dość szybki poród zdaniem mojej położnej. Mąż też się spisał na medal. Niesamowite uczucie jak wszystko się czuje i gdy usłyszy się po raz pierwszy głos dzidziusia. Kangurowanie to równie piekny moment.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:09

Carmen.92, kate851, rex, wikaa, amarranta, dora8201, ewela86, radiszka, Mia1988 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Konwalia widzę,że miałaś termin na 19 lipca:) to równo 15 dni przed terminem urodziłaś:) no i fajnie:) jak poród Kochana?:)

Tak, 15 dni. A przed ktg smialam się, że torbę wezmę na wszelki wypadek ;) O porodzie wyżej.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie,że miałaś opcję ze znieczuleniem, zawsze to coś pomoże:) ciesz się maleństwem i wracaj do pełni sił:) byłaś nacinana czy ochronili Tobie krocze? ja w następnym tygodniu dopakuję torbę, bo będzie się kończyć 37tc:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka gratulacje :)

ja się piszę chętnie na dzisiejszą rodzącą szóstkę :D ale jak zwykle nic się nie zapowiada ... na ktg nie chodzę, to chyba nigdy nie urodzę ;p

Beata a to u Ciebie wywołują dzień po terminie?? Chociaż wolałabym tak chyba niż czekać tydzień, dwa ...
    Ola ale by było :D
    Kate pakuj, pakuj może i Ty prześcigniesz po terminowe lipcówki :D :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chętnie bym wskoczyła do tej 6.
    Ale coś się nie zapowiada.
    Konwalia, fajnie, że szybko poszło :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr jak widzę,że dziewczyny 2 tygodnie przed terminem rodzą, to zaczynam chyba mieć motywację do pakowania torby;p obejrzę zaraz jakieś staniki do karmienia;p
    Trzymam kciuki za Ciebie:) może coś się ruszy:)

katepr lubi tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki, troche sobie poryczalam i mi troszke ulzylo :/ . Co do tak szybkiego wywolywania to jesli by ode mnie zalezalo moglabym sobie jeszcze pochodzic, mlodsza core urodzilam 10 dni po terminie takze teraz tez jeszcze bym sobie pochodzila, aleee ze mam cukrzyce i biore insuline na noc musze stawic sie w szpitalu w dniu terminu (no ale ze dzis niedz, to laskawie moge pojechac jutro) . Wlasnie najbardziej obawiam sie tej indukcji ...

Konwalia troszke zazdroszcze takiej szybkiej akcji ;)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ale przynajmniej zdrowie malucha będzie pod kontrolą w szpitalu :) a może dziś w nocy wyskoczy? :D
    bo po terminie to ja będę się tylko stresować czy wszystko jest ok...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate byłam nacinana, ale to z góry wiedziałam że nie uda się ochronic krocza. Położna mi powiedziała że bardzo drobna jestem. W sumie wolę tak niż jak bym miała peknac.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Ja jeszcze rodzic nie chcę więc gdyby co, oddaje pierwszeństwo Wam :-) !
    Siedzę pod wiatraczkiem i się chłodzę. M. dzisiaj pojechał ze starszym na basen a ja - siedzenia w domu- ciąg dalszy... I dalej nic mi się nie chce, chociaż wczoraj na wieczór zmobilizowałam się i posprzątałam mieszkanie i łazienkę...
    We wtorek jadę na lotnisko po mojego skarbeczka, już się nie mogę doczekać, a w piątek m. leci ze starszym do Grecji, ale ich już nie odwiozę.... :-( Będą mieli teściową, hi, hi....

Beata nie martw się, będzie dobrze ! Będziesz monitorowana w szpitalu, chociaż wiem, że pewnie wolałabyś być w domku... Co zrobić, taki juz nasz los, nie dość, że się namęczymy w ciąży to jeszcze czeka nas ból porodu.... Głowa do góry, co ma być, to będzie ;-)

Rex nie poddawaj się, jeszcze troszkę...

Dora zestaw "małego majsterkowicza" zakupiony ? :-) Syn z rana bardzo się zmartwił brakiem basenu ?

Konwalia - a jak Lilianka się sprawuje ? Karmicie się piersią ?

Monita - ja w nocy dopiero dochodzę do siebie przy otwartym balkonie i oknach w całym mieszkaniu.... Powinna mieszkać w Afryce... ;-) Twój m. tez taki ciepłolubny ?

amarranta, beata1313 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, fajny poród miałaś :) a jak tam Lilianka? :) pewnie jesteście w małej zakochani!

Beatko, dobrze, że Ci chociaż trochę ulżyło jak popłakałaś:)

beata1313 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka jest bardzo podobna do taty, ale co nieco znajdzie się też po mnie :) Po porodzie dzidzia dostala cyca a potem dopiero wieczorem, bo odpoczywala po porodzie. Położna powiedziała że to naturalne i nie kazała na sile wybudzać. Teraz cały czas karmie, choć mleka nie mam za duzo. No ale pobudzam laktacje. Po pierwszej dobie spadła waga o 5% więc w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:43

Carmen.92 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to fajnie, że próbujecie... Na początku zawsze nie ma mleka ale za to jest siara - też bardzo potrzebna maluszkowi. Około trzeciej doby powinnaś się rozkręcić. Trzymam kciuki.

Miłego poznawania siebie ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia zazwyczaj córeczki są podobne do tatusia:) nasza na usg 4d ma identyczne usta jak mój M, ale nosek mój, więc zobaczymy:) fajnie,że karmisz piersią, czytałam wczoraj,że po pierwszym karmieniu po porodzie później jest przerwa od 6 do nawet 12 godzin, bo maluszek ma żołądeczek orzeszka laskowego i wystarczy mu tylko kilka kropel siary:) Dużo zdrówka dla Was:)
    Ja już po obiadku, lodach i relax przy wiatraku:)
    To która dzisiaj rodzi?:)

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ