Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania podawalas może link do staników? Buszuje na allegro i nie wiem jaki zamówić:/aa mam mieć bez fiszbin z uwagi na pieprzyk. Dziewczyny gdzie kupowalyscie?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :p dzięki za info Ola będę musiała się prZejechać tam :]

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdę na neta to ci dam linka bo jest zarabisty co kupiłam na allegro mięciutki i fajnie lezy

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita to będzie coś w ten deseń:

http://3.bp.blogspot.com/-LGCctMWZwpE/UMiUaHweJJI/AAAAAAAABEc/Q-Ndq4N5sRo/s1600/41Y9WyaW0KL._AA300_.jpg

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nigdy nie ma pewności czy się dostaniemy do wybranego szpitala, ani czy dostaniemy zzo. Ale jakoś to chyba pójdzie, mam nadzieję :)

O wiem co jeszcze na klinicznej trzeba mieć - adres przychodni do której dziecko będziemy zapisywać, wtedy karta szczepień jest tam wysyłana a jak nie mamy adresu to wysyłana jest do sanepidu i wtedy chyba to dłużej zajmuje i w ogóle, lepiej mieć ten adres :)
    Ja chyba wolałabym w nocy rodzić, chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie w srodku nocy wstawać, łazić,jęczeć i pod prysznicem siedzieć ;p
    jak tam w ogóle, jakieś skurcze, coś się dzieje u kogoś? u mnie ciszaa

Ola fajny, ja mam coś w ten deseń - http://bitly.pl/942558 , tylko inny wzór w jakies autka i kolorowo zielony, w środku taki pluszowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:43

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też fajny. Te w tk maxx są jednokolorowe. Różowe zielone białe i niebieskie. Ja sobie wzięłam zielony i różowy;)

Co do skurczy i tego co się w weekend działo: jakbym kurde w ciazy nie była...nawet jednego małego skurczyku nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:47

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2150692

od tego sprzedawcy bralam stanik jestem zadowoloną klientką :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja się skusiłam dziś na prywatną wizytę bo myślałam wczoraj, że wody Mi się sączą ;)

Brzuch obniżony, wody płodowe w porządku ..
    Młody już jest bardzo nisko bo wstawanie, chodzenie, spanie sprawia ogromny ból ..
    Szyjka miękka prawie zgładzona, waży 3351 ;)
    Buzinki uparciuch nie chciał pokazać cały czas ssał kciuka bądź całą rękę wkładał ..

Carmen.92, OlaW84, amarranta, katepr, kate851, ewela86 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;) a raczej wieczór ;)

Gratulacje nowym mamusią ;)

Przepraszam z góry że nie odniosę się do wszystkich wypowiedzi, ale niestety czuje się fatalnie i nie mam siły Was nadrobić :( cały dzień leżę w łożu i śpię. Gardło na szczęście już nie boli, ale pozostał felerny katar i osłabienie. Jakbym miała dzisiaj rodzić to chyba bym sobie w łeb strzeliła ;/

Kochane jestem myślami z Wami i trzymam cały czas kciuki za szybkie porody ;)

joka789 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mi jeszcze do porodu daleko, ale podczytuję was trochę jak się "rozpakowujecie" ;) i widzę, że przewija się temat w opisach porodu, że boli jak diabli, a skurcze "słabe"... otóż chciałam was uczulić na to, że często to jest winą... źle podłączonego KTG :) miałam to przy synku, przy córce byłam już cwana :P ja już gwiazdki z bólu widziałam, a na ktg ledwo 50, wiedziałam, że coś nie tak, położna wyszła i zniżyłam pas z ktg, zapis się zresetował, ona przyszła, powiedziałam, że się przekrzywiło, maszynę włączyła od nowa i nagle "ooooo widze dostała Pani mocnych skurczy!!" taaaaa oczywiście :P

także żeby nie przedłużać, obserwujcie się i patrzcie na brzuch, podczas skurczu widać dokąd kurczy się macica i sprawdźcie czy ktg jest na niej, a nie gdzieś wyżej :)

szybkiego, lekkiego i szczęśliwego rozwiązania życzę :)

wikaa, Carmen.92, amarranta, OlaW84, kate851, rex, dora8201, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was cały dzień ale jakoś weny nie mam na pisanie. Humor do dupy, pogoda do bani a na nogi już mi się patrzeć nie chce.... :-/ Do tego wczoraj wieczorem pojechałam na działkę z m. po czereśnie i komary mnie tak pocięły i to głównie w stopy i łydki. Jeden nawet dobrał się do brzucha... :-/

Joka gratuluję. Imię dla córki bardzo mi się podoba. Zapomnisz o bólu. Wracaj do sił. .. ;-)

Tasha ja też jestem z 80 rocznika.... Stare dupy juz jesteśmy, he, he.... :-/ A pan doktor mega kulturalny, powinna któraś ciężarna mu kiedyś walnąć w pysk ;-)

Domisia nie martw się. Będzie ok. ;-)

Co do wozeczków w stylu retro też mi się podobają, ale ten księżnej wydał mi się strasznie wielki - w sensie szeroki, jak dla bliźniaków. Ale koła miał zawaliste.
    A o znieczuleniu wielki boom w tv, NFZ się chwali, pan doktor w faktach poleca a w szpitalu powiedzą - sorry nie ma anestezjologa bo jest przy cesarkach. Położna ostrzegała, że na porodowce kto pierwszy ten lepszy, bo anestezjolog jest tylko jeden, o !

Nie wiem co tam miałam jeszcze naskrobać. ... Chyba tyle....

joka789 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dzięki za info. Powodzenia w oczekiwaniu na Bobaska ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnosnie wlasnie tego wózka kurde kola jak do samochodu tylko cieńszde xD mnie takie się nie podobają :P brakuje jeszcze wielkich spręzyn - amortyzatorów xD

a co do jedzenia to jak mi sie chce jesc to albo wodę pije np z cytrynka i meliska lub mieta albo arbuza z lodówki ooo tak xD to najlepsze na takie dni :) pyyycha

A odnosnie KTG to potwierdzam, ze tak jest bo nawet jak mialam robione 3 razy dziennie w szpitalu jak lezalam to czesto byl problerm bo maly sie wiercil to sama przekladalam aby bylo ok :) tylko trzeba widziec jak idzie

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:

Po wizycie byliśmy jeszcze na obiedzie, w decathlonie po piłkę do skakania dla mnie i wielkie poszukiwania truskawek bo tak mi się zachciało, że nie było opcji, że przetrwam bez nich :D Więc jeszcze nie rodzę :/ Tomasz waży 3500g i nadal ma długi giry :D Rozwarcie malutkie na jeden palec więc lekarka zrobiła mi masaż szyjki bo poprosiłam i wcale jakoś nie bolało jak to wszyscy mówią. Teraz mam bóle okresowe delikatne tylko ale nie zanosi się raczej na poród. Mam skakać na piłce, dużo chodzić i męża bałamucić :D Jak nie urodzę do 15 lipca to mam wizytę i skierowanie do szpitala na wywołanie :/

Więc teraz kicam na piłce :D

dora8201, amarranta, kate851 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy super ze wizyta udana:) pewnie niedługo maluch będzie na świecie:)

Carmen biedaku tak Ci współczuję. Szybko zdrowiej by mieć siły na poród!

Anulka dzięki za info mam nadzieję ze u mnie nie będzie z tym problemów.

Wikaa dobrze wiem jak się czujesz...miałam tak cały weekend i połowę dzisiejszego dnia... Tylko miałam nadzieję że się poród rozkreci a tu nici.

Livia no to z Tomasza kawał chłopa:) pewnie jeszcze przybierze do porodu;)

wikaa lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:36

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy będziecie korzystały z TENSa podczas porodu? Czy któraś ma doświadczenie jak pomaga?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masuje i rozluznia też jest bardzo dobre jak ktoś ma rwe kulszowa :) jednym pomaga innym nie trzeba wypróbować. Srodowiskowa Mam z przychodni na morenie ta starsza. Idziesz wypełniasz druczek i tyle na 1 piętrze. A tam można iść naktg jak nie chodzisz do ginki tam? Mój będzie Robcio zapisany w tej przychodni w razie czego Ale chodzić będę do Lux medu

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dlaJoli:) dziewczyny o 18.20 powitalismy naszego syna na świecie, poród SN bez żadnegozznieczulenia , 10 punktów, 55cm, 3250 g szczęścia, teraz śpi słodko kolo mnie:) poród postaram się jutro opisać, kciuki się przydały i dziękuję serdecznie:)

amarranta, wikaa, LillaMy, Carmen.92, joka789, dora8201, rex, mon!ta^, Pay, katepr, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta dziękuję za linka; zobaczę jak wejdę na lapa.
    Rozmiarowka jest ok?
    Jutro bym zamówiła.
    Anulka dzięki za rady:)
    Carmen wracaj szybko do zdrowia!
    Wikaa oj to nie bardzo. .ale upały mina i będzie lepiej zobaczysz:)
    Livia to atakuj swojego i do dzieła:)
    My byliśmy na spacerku i lodach:)

wikaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ