X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania podawalas może link do staników? Buszuje na allegro i nie wiem jaki zamówić:/aa mam mieć bez fiszbin z uwagi na pieprzyk. Dziewczyny gdzie kupowalyscie?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :p dzięki za info Ola będę musiała się prZejechać tam :]

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdę na neta to ci dam linka bo jest zarabisty co kupiłam na allegro mięciutki i fajnie lezy

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita to będzie coś w ten deseń:

http://3.bp.blogspot.com/-LGCctMWZwpE/UMiUaHweJJI/AAAAAAAABEc/Q-Ndq4N5sRo/s1600/41Y9WyaW0KL._AA300_.jpg

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety nigdy nie ma pewności czy się dostaniemy do wybranego szpitala, ani czy dostaniemy zzo. Ale jakoś to chyba pójdzie, mam nadzieję :)

O wiem co jeszcze na klinicznej trzeba mieć - adres przychodni do której dziecko będziemy zapisywać, wtedy karta szczepień jest tam wysyłana a jak nie mamy adresu to wysyłana jest do sanepidu i wtedy chyba to dłużej zajmuje i w ogóle, lepiej mieć ten adres :)
    Ja chyba wolałabym w nocy rodzić, chociaż z drugiej strony nie wyobrażam sobie w srodku nocy wstawać, łazić,jęczeć i pod prysznicem siedzieć ;p
    jak tam w ogóle, jakieś skurcze, coś się dzieje u kogoś? u mnie ciszaa

Ola fajny, ja mam coś w ten deseń - http://bitly.pl/942558 , tylko inny wzór w jakies autka i kolorowo zielony, w środku taki pluszowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:43

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O też fajny. Te w tk maxx są jednokolorowe. Różowe zielone białe i niebieskie. Ja sobie wzięłam zielony i różowy;)

Co do skurczy i tego co się w weekend działo: jakbym kurde w ciazy nie była...nawet jednego małego skurczyku nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:47

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2150692

od tego sprzedawcy bralam stanik jestem zadowoloną klientką :)

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja się skusiłam dziś na prywatną wizytę bo myślałam wczoraj, że wody Mi się sączą ;)

Brzuch obniżony, wody płodowe w porządku ..
    Młody już jest bardzo nisko bo wstawanie, chodzenie, spanie sprawia ogromny ból ..
    Szyjka miękka prawie zgładzona, waży 3351 ;)
    Buzinki uparciuch nie chciał pokazać cały czas ssał kciuka bądź całą rękę wkładał ..

Carmen.92, OlaW84, amarranta, katepr, kate851, ewela86 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;) a raczej wieczór ;)

Gratulacje nowym mamusią ;)

Przepraszam z góry że nie odniosę się do wszystkich wypowiedzi, ale niestety czuje się fatalnie i nie mam siły Was nadrobić :( cały dzień leżę w łożu i śpię. Gardło na szczęście już nie boli, ale pozostał felerny katar i osłabienie. Jakbym miała dzisiaj rodzić to chyba bym sobie w łeb strzeliła ;/

Kochane jestem myślami z Wami i trzymam cały czas kciuki za szybkie porody ;)

joka789 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mi jeszcze do porodu daleko, ale podczytuję was trochę jak się "rozpakowujecie" ;) i widzę, że przewija się temat w opisach porodu, że boli jak diabli, a skurcze "słabe"... otóż chciałam was uczulić na to, że często to jest winą... źle podłączonego KTG :) miałam to przy synku, przy córce byłam już cwana :P ja już gwiazdki z bólu widziałam, a na ktg ledwo 50, wiedziałam, że coś nie tak, położna wyszła i zniżyłam pas z ktg, zapis się zresetował, ona przyszła, powiedziałam, że się przekrzywiło, maszynę włączyła od nowa i nagle "ooooo widze dostała Pani mocnych skurczy!!" taaaaa oczywiście :P

także żeby nie przedłużać, obserwujcie się i patrzcie na brzuch, podczas skurczu widać dokąd kurczy się macica i sprawdźcie czy ktg jest na niej, a nie gdzieś wyżej :)

szybkiego, lekkiego i szczęśliwego rozwiązania życzę :)

wikaa, Carmen.92, amarranta, OlaW84, kate851, rex, dora8201, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was cały dzień ale jakoś weny nie mam na pisanie. Humor do dupy, pogoda do bani a na nogi już mi się patrzeć nie chce.... :-/ Do tego wczoraj wieczorem pojechałam na działkę z m. po czereśnie i komary mnie tak pocięły i to głównie w stopy i łydki. Jeden nawet dobrał się do brzucha... :-/

Joka gratuluję. Imię dla córki bardzo mi się podoba. Zapomnisz o bólu. Wracaj do sił. .. ;-)

Tasha ja też jestem z 80 rocznika.... Stare dupy juz jesteśmy, he, he.... :-/ A pan doktor mega kulturalny, powinna któraś ciężarna mu kiedyś walnąć w pysk ;-)

Domisia nie martw się. Będzie ok. ;-)

Co do wozeczków w stylu retro też mi się podobają, ale ten księżnej wydał mi się strasznie wielki - w sensie szeroki, jak dla bliźniaków. Ale koła miał zawaliste.
    A o znieczuleniu wielki boom w tv, NFZ się chwali, pan doktor w faktach poleca a w szpitalu powiedzą - sorry nie ma anestezjologa bo jest przy cesarkach. Położna ostrzegała, że na porodowce kto pierwszy ten lepszy, bo anestezjolog jest tylko jeden, o !

Nie wiem co tam miałam jeszcze naskrobać. ... Chyba tyle....

joka789 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dzięki za info. Powodzenia w oczekiwaniu na Bobaska ;-)

anulka557 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnosnie wlasnie tego wózka kurde kola jak do samochodu tylko cieńszde xD mnie takie się nie podobają :P brakuje jeszcze wielkich spręzyn - amortyzatorów xD

a co do jedzenia to jak mi sie chce jesc to albo wodę pije np z cytrynka i meliska lub mieta albo arbuza z lodówki ooo tak xD to najlepsze na takie dni :) pyyycha

A odnosnie KTG to potwierdzam, ze tak jest bo nawet jak mialam robione 3 razy dziennie w szpitalu jak lezalam to czesto byl problerm bo maly sie wiercil to sama przekladalam aby bylo ok :) tylko trzeba widziec jak idzie

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie:

Po wizycie byliśmy jeszcze na obiedzie, w decathlonie po piłkę do skakania dla mnie i wielkie poszukiwania truskawek bo tak mi się zachciało, że nie było opcji, że przetrwam bez nich :D Więc jeszcze nie rodzę :/ Tomasz waży 3500g i nadal ma długi giry :D Rozwarcie malutkie na jeden palec więc lekarka zrobiła mi masaż szyjki bo poprosiłam i wcale jakoś nie bolało jak to wszyscy mówią. Teraz mam bóle okresowe delikatne tylko ale nie zanosi się raczej na poród. Mam skakać na piłce, dużo chodzić i męża bałamucić :D Jak nie urodzę do 15 lipca to mam wizytę i skierowanie do szpitala na wywołanie :/

Więc teraz kicam na piłce :D

dora8201, amarranta, kate851 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy super ze wizyta udana:) pewnie niedługo maluch będzie na świecie:)

Carmen biedaku tak Ci współczuję. Szybko zdrowiej by mieć siły na poród!

Anulka dzięki za info mam nadzieję ze u mnie nie będzie z tym problemów.

Wikaa dobrze wiem jak się czujesz...miałam tak cały weekend i połowę dzisiejszego dnia... Tylko miałam nadzieję że się poród rozkreci a tu nici.

Livia no to z Tomasza kawał chłopa:) pewnie jeszcze przybierze do porodu;)

wikaa lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:36

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy będziecie korzystały z TENSa podczas porodu? Czy któraś ma doświadczenie jak pomaga?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masuje i rozluznia też jest bardzo dobre jak ktoś ma rwe kulszowa :) jednym pomaga innym nie trzeba wypróbować. Srodowiskowa Mam z przychodni na morenie ta starsza. Idziesz wypełniasz druczek i tyle na 1 piętrze. A tam można iść naktg jak nie chodzisz do ginki tam? Mój będzie Robcio zapisany w tej przychodni w razie czego Ale chodzić będę do Lux medu

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dlaJoli:) dziewczyny o 18.20 powitalismy naszego syna na świecie, poród SN bez żadnegozznieczulenia , 10 punktów, 55cm, 3250 g szczęścia, teraz śpi słodko kolo mnie:) poród postaram się jutro opisać, kciuki się przydały i dziękuję serdecznie:)

amarranta, wikaa, LillaMy, Carmen.92, joka789, dora8201, rex, mon!ta^, Pay, katepr, radiszka, ewela86 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monta dziękuję za linka; zobaczę jak wejdę na lapa.
    Rozmiarowka jest ok?
    Jutro bym zamówiła.
    Anulka dzięki za rady:)
    Carmen wracaj szybko do zdrowia!
    Wikaa oj to nie bardzo. .ale upały mina i będzie lepiej zobaczysz:)
    Livia to atakuj swojego i do dzieła:)
    My byliśmy na spacerku i lodach:)

wikaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ