X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, zamiast wystawiać na śmietnik było wystawić na eBayu :).

Katepr, anastazjologów każdy szpital musi mieć tylu, żeby zapewnić ciągłość dyżurów. Jak jeden pracuje, to inny odpoczywa. Jeżeli dodatkowo zatrudnią kogoś dochodzącego albo wprowadzą np. "dyżury telefoniczne" ekstra płatne (a niech z tych 400zł dla szpitala anastazjolog ściągnięty z wypoczynku dostanie połowę) to myślę, że powinno być lepiej z dostępnością znieczulenia niż teraz.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:36

kahaśka, katepr lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    hahaha sorry padłam jak to przeczytałam ' Księżna Kate postawiła na podobny wózek jak Małgorzata Kożuchowska' - taaak na pewno wzorowała się na naszej księżnej - serialowej chyba ;] w ogole to wygląda jakby to nie był jej wozek, bo sam się prowadzi? z tego co widze w jednej ręce ma książki a w drugiej torbę, a wózek stoi dość daleko w przód...dziwne ;p doczytałam na tej stronie że to nie jest wózek Kożuchowskiej tylko dekoracja przy sklepie. Ha! ;p

Aż zajrzałam w artykuł :D. Widzisz, ja pamiętałam tylko, że widziałam zdjęcie Kożuchowskiej z takim wózkiem - a że się nie przyglądałam to i nie zczaiłam, że to jakaś dekoracja :D. Swoją drogą to paparazzi mają zarąbiste zajęcie, przyczaić się z odpowiedniej perspektywy i czekać aż ktoś znany będzie przechodził :D. Dobrze, że nie szedł Ojciec Rydzyk, byłby dym :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no ale nie wymagajcie od KATEPR że Wam napiszę, że na 100% się dostaniecie jak sama tego nie wie... przepraszam jeśli źle to odbieram Wasze słowa (a mam dziś humor do d...) ale odbieram właśnie w ten sposób że skoro tam pracuje to musi powiedzieć na 1000% że tak i nie ma opcji że nie... sama nieraz pisała, że ona sama ma nadzieję, że się dostanie tam gdzie chce

Morroind, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka gratuluję :) szybko dochodzi do siebie.
    Karola powodzenia oby krótko i bez problemów :) trzymam u nóg i rąk kciuka.

Ola a powiedz to jest w formie becika czy kocyka? Bo mi właśnie chodzi w formie kocyka tak że można dziecko opatulic samemu tak jak ktoras dała ten film.

Anestezjologow też jest mało w naszym kraju ponieważ przyjeżdżali i to też jest problem Polski :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:14

joka789 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

katepr, radiszka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Dora akurat ja i Katepr mamy w planie rodzić w tym samym szpitalu. Wyluzuj.

P.s. Ivettka będzie miała CC w środę po południu ;)

ale ja to wiem i dlatego tak to odbieram

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuch twardnieje zawsze po 16.00, czyżby gdyby miało się coś dziać to właśnie po południu?

katepr lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, trzymam kciuki :)

Daven, niestety wiem, że tak jest z rozstępami:/ też miałam już wcześniej na cyckach. ale chyba człowiek zawsze się łudzi, że nie wyjdą ;)

OlaW, ja dałam prawie całą butelkę (byłam zdesperowana), a wody w misce do kostek (wydaje mi się, że ważne, żeby kostki też były zamoczone, bo to większą ulgę przynosi). znalazłam też w internecie, że wystarczy 1 łyżka na pół litra wody. dałam tak dużo, bo przeczytałam też, że np. w obrzękach jak ma się jakiś uraz, to wtedy robi się okłady z ręcznika, a wodę i ocet miesza w proporcji 1:1. więc jak masz wrażliwe stopy to może spróbuj tą łyżeczkę na pół litra. i koniecznie bardzo zimna woda:) naprawdę Ci polecam. właśnie teraz znowu moczę. i przynosi ulgę

wózek też wygooglowałam, niezły;)

ja dzisiaj dzielnie sprzątam kuchnię, już mi została tylko jedna szafka i podłoga, musiałam zrobić przerwę na moczenie nóg, bo już nie mogłam ustać. mam nadzieję, że jeszcze łazienkę zacznę chociaż (a najlepiej skończę;)

Joka, serdeczne gratulacje :) współczuję porodu, szkoda, że Cię tyle wymęczyli! podobno później się zapomina, jak było źle..

Domisia, trzymam kciuki za czwartek:) fajnie, że znasz termin :)

Ivetka, za Ciebie też trzymam kciuki :)

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - wydaje mi się, że to naturalne, że nikt nie może niczego na 1000% powiedzieć, bo jak się do szpitala nagle zechce przyjąć 20 rodzących, to więcej miejsc nie będzie. Chyba wszystkie jak tu jesteśmy zdajemy sobie z tego sprawę.

Monita - jestem ciekawa jak szpitale rozwiążą ten nowy dla nich "problem" jak prawa rodzącej :/.

Juwelka - pozdrów Ivetkę :)

juwelka lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się sfrajerowałam ;). Wsadziłam dzieciaki pod szybki prysznic, żeby je trochę ochłodzić. Wychodzę z łazienki a tu burza w natarciu :D. Mam przed oknami wzgórze i nie widać co w dalszej perspektywie - a tu chmury i coś tam grzmi ;D. Ciekawe czy dotrze, czy wzgórze "odetnie", bo czasem tak jest że po jednej stronie górki pada a po drugiej już nie.

Zania - nie wiem ile w tym prawdy, ale chodzą na porodówkach słuchy, że większośc dzieci rodzi się nocą :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joka gratuluję i życzę szybkiej regeneracji po porodzie

joka789 lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak by się zaczęło kolo 16.00 to akurat w nocy końcówka:-D hehe ciekawe ile w tym prawdy

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniu, nie wiem, ale tak twierdzi matka chrzestna mojego M, która położną była dobre 30 lat :). Niemniej - kiedy ja chciałam zwiedzać porodówkę za dnia, to musiałam odpuścić, bo były akurat 2 porody i położne zajęte rodzącymi, a na następny wieczór spokój i nikogo :). Ile razy byłam w szpitalu - tyle razy nie zaobserwowałam żadnej reguły rodzenia się dzieci, ale ile ja tak naprawdę leżałam w tym szpitalu? Jak się dwa tygodnie nazbierają w sumie to będzie dużo ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe teraz zobaczyłam co napisałam :p Ale już poprawilam

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita to jest taki kocyk bardzo cieniutko z bawełny ze możesz nim spokojnie opatulic malucha. Wyobraź sobie romb. Jeden róg jest zacięty i to jest miejsce na nóżki (wkładasz do środka) potem jednym końcem zawijasz z jednej strony i pod dziecko a drugim końcem opatulasz i tam jest rzep żeby trzymało. Dziecko wygląda jak w kokonie

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta dzięki już wysłałam faceta po ocet:) mam takie łydki i stopy jak słoń. Nie pomagało nawet trzymanie do góry więc mam nadzieję ze to pomoże.

A z tymi aneatezjologami to rzeczywiście jest kłopot i zawsze był. Trudna specjalizacja, mało ludzi idzie i taki mamy skutek. Ale ja w sumie nie wiem czy będę chciała zzo...chociaż dobrze jest mieć taką opcję.

Katepr dzięki za info o klinicznej. Kurczę no właśnie nie wiem co robić...

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam o tym zzo, w moich 2szpitalach które biorę pod uwagę nie było ich a fajnie ze wchodzi to od lipca, dobrze mieć taką opcję w razie czego, zapytam gina na wizycie czy jest już w szpitalu zzo

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o zzo było w Faktach:)

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ