X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, zamiast wystawiać na śmietnik było wystawić na eBayu :).

Katepr, anastazjologów każdy szpital musi mieć tylu, żeby zapewnić ciągłość dyżurów. Jak jeden pracuje, to inny odpoczywa. Jeżeli dodatkowo zatrudnią kogoś dochodzącego albo wprowadzą np. "dyżury telefoniczne" ekstra płatne (a niech z tych 400zł dla szpitala anastazjolog ściągnięty z wypoczynku dostanie połowę) to myślę, że powinno być lepiej z dostępnością znieczulenia niż teraz.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 21:36

kahaśka, katepr lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    hahaha sorry padłam jak to przeczytałam ' Księżna Kate postawiła na podobny wózek jak Małgorzata Kożuchowska' - taaak na pewno wzorowała się na naszej księżnej - serialowej chyba ;] w ogole to wygląda jakby to nie był jej wozek, bo sam się prowadzi? z tego co widze w jednej ręce ma książki a w drugiej torbę, a wózek stoi dość daleko w przód...dziwne ;p doczytałam na tej stronie że to nie jest wózek Kożuchowskiej tylko dekoracja przy sklepie. Ha! ;p

Aż zajrzałam w artykuł :D. Widzisz, ja pamiętałam tylko, że widziałam zdjęcie Kożuchowskiej z takim wózkiem - a że się nie przyglądałam to i nie zczaiłam, że to jakaś dekoracja :D. Swoją drogą to paparazzi mają zarąbiste zajęcie, przyczaić się z odpowiedniej perspektywy i czekać aż ktoś znany będzie przechodził :D. Dobrze, że nie szedł Ojciec Rydzyk, byłby dym :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej no ale nie wymagajcie od KATEPR że Wam napiszę, że na 100% się dostaniecie jak sama tego nie wie... przepraszam jeśli źle to odbieram Wasze słowa (a mam dziś humor do d...) ale odbieram właśnie w ten sposób że skoro tam pracuje to musi powiedzieć na 1000% że tak i nie ma opcji że nie... sama nieraz pisała, że ona sama ma nadzieję, że się dostanie tam gdzie chce

Morroind, wikaa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka gratuluję :) szybko dochodzi do siebie.
    Karola powodzenia oby krótko i bez problemów :) trzymam u nóg i rąk kciuka.

Ola a powiedz to jest w formie becika czy kocyka? Bo mi właśnie chodzi w formie kocyka tak że można dziecko opatulic samemu tak jak ktoras dała ten film.

Anestezjologow też jest mało w naszym kraju ponieważ przyjeżdżali i to też jest problem Polski :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 18:14

joka789 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

katepr, radiszka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Dora akurat ja i Katepr mamy w planie rodzić w tym samym szpitalu. Wyluzuj.

P.s. Ivettka będzie miała CC w środę po południu ;)

ale ja to wiem i dlatego tak to odbieram

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuch twardnieje zawsze po 16.00, czyżby gdyby miało się coś dziać to właśnie po południu?

katepr lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, trzymam kciuki :)

Daven, niestety wiem, że tak jest z rozstępami:/ też miałam już wcześniej na cyckach. ale chyba człowiek zawsze się łudzi, że nie wyjdą ;)

OlaW, ja dałam prawie całą butelkę (byłam zdesperowana), a wody w misce do kostek (wydaje mi się, że ważne, żeby kostki też były zamoczone, bo to większą ulgę przynosi). znalazłam też w internecie, że wystarczy 1 łyżka na pół litra wody. dałam tak dużo, bo przeczytałam też, że np. w obrzękach jak ma się jakiś uraz, to wtedy robi się okłady z ręcznika, a wodę i ocet miesza w proporcji 1:1. więc jak masz wrażliwe stopy to może spróbuj tą łyżeczkę na pół litra. i koniecznie bardzo zimna woda:) naprawdę Ci polecam. właśnie teraz znowu moczę. i przynosi ulgę

wózek też wygooglowałam, niezły;)

ja dzisiaj dzielnie sprzątam kuchnię, już mi została tylko jedna szafka i podłoga, musiałam zrobić przerwę na moczenie nóg, bo już nie mogłam ustać. mam nadzieję, że jeszcze łazienkę zacznę chociaż (a najlepiej skończę;)

Joka, serdeczne gratulacje :) współczuję porodu, szkoda, że Cię tyle wymęczyli! podobno później się zapomina, jak było źle..

Domisia, trzymam kciuki za czwartek:) fajnie, że znasz termin :)

Ivetka, za Ciebie też trzymam kciuki :)

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - wydaje mi się, że to naturalne, że nikt nie może niczego na 1000% powiedzieć, bo jak się do szpitala nagle zechce przyjąć 20 rodzących, to więcej miejsc nie będzie. Chyba wszystkie jak tu jesteśmy zdajemy sobie z tego sprawę.

Monita - jestem ciekawa jak szpitale rozwiążą ten nowy dla nich "problem" jak prawa rodzącej :/.

Juwelka - pozdrów Ivetkę :)

juwelka lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się sfrajerowałam ;). Wsadziłam dzieciaki pod szybki prysznic, żeby je trochę ochłodzić. Wychodzę z łazienki a tu burza w natarciu :D. Mam przed oknami wzgórze i nie widać co w dalszej perspektywie - a tu chmury i coś tam grzmi ;D. Ciekawe czy dotrze, czy wzgórze "odetnie", bo czasem tak jest że po jednej stronie górki pada a po drugiej już nie.

Zania - nie wiem ile w tym prawdy, ale chodzą na porodówkach słuchy, że większośc dzieci rodzi się nocą :).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joka gratuluję i życzę szybkiej regeneracji po porodzie

joka789 lubi tę wiadomość

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak by się zaczęło kolo 16.00 to akurat w nocy końcówka:-D hehe ciekawe ile w tym prawdy

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniu, nie wiem, ale tak twierdzi matka chrzestna mojego M, która położną była dobre 30 lat :). Niemniej - kiedy ja chciałam zwiedzać porodówkę za dnia, to musiałam odpuścić, bo były akurat 2 porody i położne zajęte rodzącymi, a na następny wieczór spokój i nikogo :). Ile razy byłam w szpitalu - tyle razy nie zaobserwowałam żadnej reguły rodzenia się dzieci, ale ile ja tak naprawdę leżałam w tym szpitalu? Jak się dwa tygodnie nazbierają w sumie to będzie dużo ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe teraz zobaczyłam co napisałam :p Ale już poprawilam

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita to jest taki kocyk bardzo cieniutko z bawełny ze możesz nim spokojnie opatulic malucha. Wyobraź sobie romb. Jeden róg jest zacięty i to jest miejsce na nóżki (wkładasz do środka) potem jednym końcem zawijasz z jednej strony i pod dziecko a drugim końcem opatulasz i tam jest rzep żeby trzymało. Dziecko wygląda jak w kokonie

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarranta dzięki już wysłałam faceta po ocet:) mam takie łydki i stopy jak słoń. Nie pomagało nawet trzymanie do góry więc mam nadzieję ze to pomoże.

A z tymi aneatezjologami to rzeczywiście jest kłopot i zawsze był. Trudna specjalizacja, mało ludzi idzie i taki mamy skutek. Ale ja w sumie nie wiem czy będę chciała zzo...chociaż dobrze jest mieć taką opcję.

Katepr dzięki za info o klinicznej. Kurczę no właśnie nie wiem co robić...

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam o tym zzo, w moich 2szpitalach które biorę pod uwagę nie było ich a fajnie ze wchodzi to od lipca, dobrze mieć taką opcję w razie czego, zapytam gina na wizycie czy jest już w szpitalu zzo

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o zzo było w Faktach:)

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ