Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
My już od wczoraj w domu, wszystko z małym ok. Mi niestety strasznie spuchl szew, więc siedzieć wcale nie mogę i ledwo chodzę z bólu. Aż po położną dziś zadzwoniłam, żeby zobaczyła co i jak. M. Dziś musiał jeszcze do pracy iść, także spedzam dzień z maluchami sam na sam i umieram przy każdym ruchu. A po porodzie miało być lepiej;)
No nic. Doczytam co tam u Was a zdjęcie Ola wrzucę jak tylko będę mogła usiąść do komputera, bo z telefonu nie chce mi załadowaćamarranta, Kamyk1989 lubią tę wiadomość
-
No właśnie jedyne co mnie pociesza to fakt, ze zrobiłam co mogłam i nie moge mieć do siebie pretensji, ze to wina mojego lenistwa...
Zawsze to łatwiej jak można winę zrzucić na coś innego hihihiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:39
-
Olisie super ze juz w domku jesteście
Juz nie będę pisać ze Ci zazdroszczę bo ileż można sie powtarzać
Nie dobrze tylko ze ze szwem nie tak, a stosujesz coś na niego, tantum rosa czy coś w tym rodzaju?
Oby to nic poważnego i niech sie szybko goi.
Jak widać nawet po porodzie nie można odetchnąć i powiedzieć że to juz koniec męczarni...
Czekamyz niecierpliwoscią na zdjęcie Twojego bąbelka -
Mia, my też mamy tylko kącik. narazie musi wystarczyć
Zania, przykro mi z powodu wypadku Twojego taty Trzymam kciuki, żeby Ci się udało wygrać tą sprawę:* musi Ci być ciężko tak to rozgrzebywać, ale nie poddawaj się!
Daven, gąbki używam na co dzień i i tak mi wyszły, ale zaczęłam sobie częściej piling robić, może to coś pomoże?
Rex, to się jeszcze naczekasz:/ też słyszałam, że ten masaż to masakra:/
Olisie, fajnie, że jesteście w domu (polubiłam jak to przeczytałam i dopiero później resztę dokończyłam), ojej, żeby Ci się jakieś zakażenie nie zrobiło napewno będzie lepiej:*
-
Rex słyszałam o masażu szyjki,że podobno masakra;/ współczuję,ale żeby coś się ruszyło!
Olisie fajnie,że jesteście już w domku:) podobno na ranę oprócz tantum rosa i białego jelenia dobry jest rywanol też no i octanisept.
Mia przynajmniej coś robiłaś,żeby uniknąć rozstępów, pomyśl jakbyś tego nie robiła.
Ja po obiadku i podwójnych lodach, Wy też macie taki apetyt? bo ja bym ciągle jadła, zjem obiad lody i za pół godziny otwieram lodówkę;/ ważyłam się dziś i w tydzień przytylam 600g, nie wiem czy to dużo. Ważycie się teraz pod koniec ciąży? -
Olisie - dobrze, że już w domku i jeszcze lepiej, że położna dziś przyjdzie - niech się rozejrzy co i jak .
Amarranta - tak jak pisałam, jak ktoś ma tendencje do rozstępów to NIC nie pomoże i co ma wyleźć to wylezie, ale kompleksowa "opieka" nad skórą, peelingi (szorstka gąbka to też peeling ) i oliwka może sprawić, że zamiast 300 rozstępów będziesz miała 30. Mi moje rozstępy nie przeszkadzają, ale fakt - nie mam ich dużo. Nie mam też obwisłej skóry na brzuchu, więc generalnie efekt nie jest zły.Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, pisze z telefonu jestem na porodowce, rano wody zaczynely mi się sączyc i pojechaliśmy z m na izbę zobaczyć co się dzieje. Skurczów jako tako mocnych na razie nie mam, badała mnie położna a teraz czekam na lekarza... nie wiem czy będę miała potem jak pisac, 3majcie kciuki żeby jakoś poszło bo nie chce cesarski...
Daven, kate851, livia30, radiszka, Verona, Mia1988, katepr, rex, Blue:), OlaW84, dora8201, wikaa, Carmen.92, amarranta, mon!ta^, Kamyk1989, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Kate mi tez ostatnio coś apetyt wzrasta
Normalnie zjem coś a za pół godziny juz coś mi sie chce...
Z takim apetytem to przez ten ostatni miesiąc nadrobię całe 9
Co do wagi to ja akurat masochistką jestem i wazę sie nadal...
Na dzień dzisiejszy 9,5kg na plusie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:52
-
Karolla super że coś się zaczęło trzymamy kciuki
Ja też zjem coś i zaraz szukam znowu kolejnej rzeczy do opchnięcia, chyba przytyję na tej końcówce masakrycznie a 3 tyg temu miałam 12kg na plusie
No i umówiłam sobie wizytę na środę, skoro nie rodzę to pewnie się zważę tam.
-
Tak w domu jestem.
Dora, nikt mnie nie pytał czy chcę masaż po prostu mnie zbadała, powiedziała, że szyjka rozciągliwa bardzo, główki dotyka normalnie i zaczęła masowac a jak się wtdarłam to powiedziała, że wie, że to boli ale to tylko chwilka
Po czym stwierdziła, ze jak szyjka ma takie warunki to masaż już w sumie nic więcej nie da, bo jest idealnie
Ehhh
Karolla, kciukam!!! -
Rex przechodzisz do księgi Guinessa normalnie...Ale masażu współczuję... Na pocieszenie mogę dodać ze mi przy pierwszym porodzie położna robiła masaż na skurczu co pół godziny w ciągu ustatnich dwóch godzin:)
Olisie super ze już jesteście w domku! Ciocie czekają na zdjęcia:)
Amarranta a ile tego octu na ile wody? I jak skóra potem się ma? Bo moja to taka delikatna na tych stopach ze boję się ze sobie coś zrobię jak wloze je do octu. A co do piersi to moje mnie zaczęły tak dziwnie bolesne. Czasem jakby prąd przeszedł a czasem takie klucia igła czuje.
Nie było tego w pierwszej ciąży więc może a nuż będzie mleko:)))
Monita zabij mnie nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzucilam. Ale cena byla 39.99. Jak wchodzisz na górę tk maxxa to kieruj się na dział dziecięcy i jak patrzysz na ścianę to one były powieszone najbardziej po prawej stronie koło skarpetek bucikow i skoczków i innych piedol. Z takim noworodkiem opatulonym na obrazku w przezroczystej plastikowej torebce.
Karolla czekamy na wieści!!kciuki zaciśnięte za szybki i bezbolesny poród!
Dora mi humor może wróci bo zaczynam reagować na bodźce zewnętrzne a jeszcze rano nie było o tym mowy. I chyba u mnie jest jak u Livii: trzy dni coś się działo i nagle cisza
Ja jakoś w ogóle apetytu teraz nie mam. Dosłownie jeśli nie pamiętam by zjeść to bym pewnie przez cały dzień nie jadla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:50
-
Aż wygooglowalam ten wózek:) o wow jaki oldschool:) ale wiecie co może i kompletnie niepraktyczny ale mi się podoba...zajebiste koła:)
Katepr ja Ci to pytanie juz kiedys zadalam ale wtedy jakaś nieogarnieta byłaś więc pytam jeszcze raz:) czy na kliniczna żeby rodzić to lepiej mieć lekarza prowadzącego stamtąd? I czy oblozenie nadal takie duze? Bo ja się zaczynan wahać czy przypadkiem tam nie pojechać w razie w. I czy dla młodej muszę mieć coś więcej poza ubraniami chusteczkami i pampersami?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:46