X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od wczoraj w domu, wszystko z małym ok. Mi niestety strasznie spuchl szew, więc siedzieć wcale nie mogę i ledwo chodzę z bólu. Aż po położną dziś zadzwoniłam, żeby zobaczyła co i jak. M. Dziś musiał jeszcze do pracy iść, także spedzam dzień z maluchami sam na sam i umieram przy każdym ruchu. A po porodzie miało być lepiej;)
    No nic. Doczytam co tam u Was a zdjęcie Ola wrzucę jak tylko będę mogła usiąść do komputera, bo z telefonu nie chce mi załadować:(

amarranta, Kamyk1989 lubią tę wiadomość

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jedyne co mnie pociesza to fakt, ze zrobiłam co mogłam i nie moge mieć do siebie pretensji, ze to wina mojego lenistwa...
    Zawsze to łatwiej jak można winę zrzucić na coś innego ;-) hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:39

1usah371io4htfas.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola napisz mi jaki Ty otulacz kupilaś w tkmaxx i ile dalas?

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie super ze juz w domku jesteście :-)
    Juz nie będę pisać ze Ci zazdroszczę bo ileż można sie powtarzać ;-)
    Nie dobrze tylko ze ze szwem nie tak, a stosujesz coś na niego, tantum rosa czy coś w tym rodzaju?
    Oby to nic poważnego i niech sie szybko goi.
    Jak widać nawet po porodzie nie można odetchnąć i powiedzieć że to juz koniec męczarni... :-/
    Czekamyz niecierpliwoscią na zdjęcie Twojego bąbelka :-)

1usah371io4htfas.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia, my też mamy tylko kącik. narazie musi wystarczyć :)

Zania, przykro mi z powodu wypadku Twojego taty :( Trzymam kciuki, żeby Ci się udało wygrać tą sprawę:* musi Ci być ciężko tak to rozgrzebywać, ale nie poddawaj się!

Daven, gąbki używam na co dzień i i tak mi wyszły, ale zaczęłam sobie częściej piling robić, może to coś pomoże?

Rex, to się jeszcze naczekasz:/ też słyszałam, że ten masaż to masakra:/

Olisie, fajnie, że jesteście w domu (polubiłam jak to przeczytałam i dopiero później resztę dokończyłam), ojej, żeby Ci się jakieś zakażenie nie zrobiło :( napewno będzie lepiej:*

o1489vvjal2gnmht.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex słyszałam o masażu szyjki,że podobno masakra;/ współczuję,ale żeby coś się ruszyło!
    Olisie fajnie,że jesteście już w domku:) podobno na ranę oprócz tantum rosa i białego jelenia dobry jest rywanol też no i octanisept.
    Mia przynajmniej coś robiłaś,żeby uniknąć rozstępów, pomyśl jakbyś tego nie robiła.
    Ja po obiadku i podwójnych lodach, Wy też macie taki apetyt? bo ja bym ciągle jadła, zjem obiad lody i za pół godziny otwieram lodówkę;/ ważyłam się dziś i w tydzień przytylam 600g, nie wiem czy to dużo. Ważycie się teraz pod koniec ciąży?

• Daven Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisie - dobrze, że już w domku i jeszcze lepiej, że położna dziś przyjdzie - niech się rozejrzy co i jak :).

Amarranta - tak jak pisałam, jak ktoś ma tendencje do rozstępów to NIC nie pomoże i co ma wyleźć to wylezie, ale kompleksowa "opieka" nad skórą, peelingi (szorstka gąbka to też peeling ;)) i oliwka może sprawić, że zamiast 300 rozstępów będziesz miała 30. Mi moje rozstępy nie przeszkadzają, ale fakt - nie mam ich dużo. Nie mam też obwisłej skóry na brzuchu, więc generalnie efekt nie jest zły.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora w tym wypadku to ja czepiam się ich o takie słowa;-) właśnie. bo to jest czasem mega ważne,:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze z telefonu jestem na porodowce, rano wody zaczynely mi się sączyc i pojechaliśmy z m na izbę zobaczyć co się dzieje. Skurczów jako tako mocnych na razie nie mam, badała mnie położna a teraz czekam na lekarza... nie wiem czy będę miała potem jak pisac, 3majcie kciuki żeby jakoś poszło bo nie chce cesarski...

Daven, kate851, livia30, radiszka, Verona, Mia1988, katepr, rex, Blue:), OlaW84, dora8201, wikaa, Carmen.92, amarranta, mon!ta^, Kamyk1989, ewela86 lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie i maleństwo

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki!:)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla kciukamy, kciukamy... ;-)
    &&&&&&&&&&&&&
    Powodzenia :-)

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate mi tez ostatnio coś apetyt wzrasta :-/
    Normalnie zjem coś a za pół godziny juz coś mi sie chce... :-/
    Z takim apetytem to przez ten ostatni miesiąc nadrobię całe 9 :-(
    Co do wagi to ja akurat masochistką jestem i wazę sie nadal...
    Na dzień dzisiejszy 9,5kg na plusie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 14:52

1usah371io4htfas.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia to malutko przytyłaś:) ja się pilnuję całą ciążę i dziś mam 10,4 na plusie i jestem zadowolona,że tak mało, bo moja siostra przytyła 25kg w ciąży:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla super że coś się zaczęło :) trzymamy kciuki

Ja też zjem coś i zaraz szukam znowu kolejnej rzeczy do opchnięcia, chyba przytyję na tej końcówce masakrycznie a 3 tyg temu miałam 12kg na plusie :|
    No i umówiłam sobie wizytę na środę, skoro nie rodzę to pewnie się zważę tam.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w domu jestem.
    Dora, nikt mnie nie pytał czy chcę masaż :( po prostu mnie zbadała, powiedziała, że szyjka rozciągliwa bardzo, główki dotyka normalnie i zaczęła masowac :/ a jak się wtdarłam to powiedziała, że wie, że to boli ale to tylko chwilka :(
    Po czym stwierdziła, ze jak szyjka ma takie warunki to masaż już w sumie nic więcej nie da, bo jest idealnie :/
    Ehhh

Karolla, kciukam!!! :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie wózek księżnej Kate?!
    No poprostu ma-sa-kra!
    Przeokropienstwo moim zdaniem...
    Ja wiem ze to rodzina królewska i gustach sie nie dyskutuje...
    No ale proszę was....
    Musiałam to napisać, nie mogłam sie powstrzymać.... :-P

1usah371io4htfas.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra widziałam - masakra. Ale pewnie to wózek 'królewski' i ona nie miała nic do gadania ...współczuje w sumie takiego życia ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:40

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex przechodzisz do księgi Guinessa normalnie...Ale masażu współczuję... Na pocieszenie mogę dodać ze mi przy pierwszym porodzie położna robiła masaż na skurczu co pół godziny w ciągu ustatnich dwóch godzin:)

Olisie super ze już jesteście w domku! Ciocie czekają na zdjęcia:)

Amarranta a ile tego octu na ile wody? I jak skóra potem się ma? Bo moja to taka delikatna na tych stopach ze boję się ze sobie coś zrobię jak wloze je do octu. A co do piersi to moje mnie zaczęły tak dziwnie bolesne. Czasem jakby prąd przeszedł a czasem takie klucia igła czuje.
    Nie było tego w pierwszej ciąży więc może a nuż będzie mleko:)))

Monita zabij mnie nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzucilam. Ale cena byla 39.99. Jak wchodzisz na górę tk maxxa to kieruj się na dział dziecięcy i jak patrzysz na ścianę to one były powieszone najbardziej po prawej stronie koło skarpetek bucikow i skoczków i innych piedol. Z takim noworodkiem opatulonym na obrazku w przezroczystej plastikowej torebce.

Karolla czekamy na wieści!!kciuki zaciśnięte za szybki i bezbolesny poród!

Dora mi humor może wróci bo zaczynam reagować na bodźce zewnętrzne a jeszcze rano nie było o tym mowy. I chyba u mnie jest jak u Livii: trzy dni coś się działo i nagle cisza

Ja jakoś w ogóle apetytu teraz nie mam. Dosłownie jeśli nie pamiętam by zjeść to bym pewnie przez cały dzień nie jadla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:50

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż wygooglowalam ten wózek:) o wow jaki oldschool:) ale wiecie co może i kompletnie niepraktyczny ale mi się podoba...zajebiste koła:)

Katepr ja Ci to pytanie juz kiedys zadalam ale wtedy jakaś nieogarnieta byłaś więc pytam jeszcze raz:) czy na kliniczna żeby rodzić to lepiej mieć lekarza prowadzącego stamtąd? I czy oblozenie nadal takie duze? Bo ja się zaczynan wahać czy przypadkiem tam nie pojechać w razie w. I czy dla młodej muszę mieć coś więcej poza ubraniami chusteczkami i pampersami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:46

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ