X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Amarranta współczuję;/

Konwalia ja jestem na diecie,ale mleka dużo piję, śniadanie i kolacja to na mleku.Reszta gotowana i serki waniliowe, galaretki, jabłka. Moja kupkę robi dużą raz na 3 dni.
    Aaa i zaczęłam jeść po buraku dziennie, wczoraj ugotowałam cały garnek i mam na kilka dni. Od razu morfologia się polepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:01

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadłam nabiału przez około 3 tygodnie ale nie widziałam poprawy w kupce.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia mój Tomcio na początku przytył sporo na mm (500g w 2 tygodnie) a teraz już normalnie tzn nawet za mało bo 120g wychodzi no a le zmiana mleka więc usprawiedliwiam to tym. A lek na "zabicie" pokarmu w cycach 2 tygodnie brałam ;) Teraz mam śliczne, puste zwisy :D

Sprawozdanie z wizyty u lekarza! Uwaga :D

Lekarka się zrehabilitowała, jestem zadowolona. Ponad pół godziny z nią rozmawiałam i zapytałam nawet o odstawienie jedzenia Tomkowi w nocy ha ha kategoryczny zakaz i jak teściowa ma jakieś pytania to ona zaprasza ja na rozmowę do siebie. Oczywiście od razu mężowi to napisałam i mam nadzieję, że temat w końcu zostanie zakończony ;-) No ale wracając do tematu... Jesteśmy na Nutramigenie, zapisała już sobie, że od piątku i tak mam podawać 2 tygodnie. Potem ona sobie zapisze w dokumentach, że była próba powrotu do zwykłego mleka (oczywiście mam tego nie robić) - nieudana i po tygodniu może mi już wystawiać recepty zniżkowe. Nie muszę iść do alergologa ;) Więc teraz rajd po aptekach i jak na razie dorwałam jedną puszkę :/

Mam skierowanie do dermatologa i na czwartek nawet udało się zapisać - na NFZ :O No zadowolona jestem z wizyty. 8 września szczepienia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:05

Daven, rex, Konwalia, dora8201, radiszka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammaranta - https://www.youtube.com/watch?v=nveb8QzxHdo a akcja z pralką kiepska :/. Pociągnie Cię po kieszeni naprawa i kompletowanie wyprawki po raz wtóry :(?

Livia - super! Widzisz jak się zmieniło - jeszcze 2 lata temu bez alergologa nie podchodź :D. Szkoda, że nie byłaś u lekarza wczoraj, może dziś ominęłaby męża wizyta z Lidką u lekarza ;). Ale nic - zaświadczenie mamy, Nutramigen ze zniżką mamy, czas stanąć do walki ze skokiem rozwojowym, bo na nic innego tego marudzenia nie da się zwalić :).
    A teraz do dermatologa to trzeba skierowanie O.o? Do dentysty też :D?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:53

livia30 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co z tym skierowaniem i właściwie po co mi :D Ale mam iść sprawdzić te naczyniaki (ma na pleckach, karku i powiekach dość sporo) Tomcia to pójdę a co mi tam :D

Zaraz do ginekologa trzeba będzie ze skierowaniem przychodzić :P

Kupiłaś Daven mleko? Ile puszek dorwałaś? :D Stresujące to jest bo w każdej aptece mówią mi, że co jakiś czas takie akcje są i nie wiadomo ile zastój potrwa :/

Daven lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff nie jest źle!!!! młoda mi zasnęła na cycku, więc poszłam znowu do pralki.

narazie jest dalej za gorące, żeby wyciągnąć, ale udało mi się calkiem otworzyć!!! (po 12 tam bylam pierwszy raz!!!), ale otworzyłam i nie wygląda źle, chyba do odratowania przynajmniej część, to co wyjęłam miało niezmieniony kształt :) dogrzebałam się do kocyka minky, którego mi najbardziej szkoda było i chyba nic mu nie jest :P wyprawka chyba ocalała.. pralki nie będę naprawiać, bo ona stara - dostaliśmy ją w zeszłym roku od takiej babki ode mnie z pracy (przeprowadzaliśmy się nie mając nic poza materacem do pustego mieszkania) i ją raczej ze starości szlag trafił - nie będę ryzykować, że mi znowu coś zagotuje, będąc ustawiona na 40 stopni.. za duży stres. poza tym ona nie zrobila całego programu tylko stanęła w trakcie - a powinna była wyprac. no nic. opowiem Wam jeszcze, co z niej wyjęłam, jak w końcu ostygnie.. ;)

Daven, dziękuję za link :*

Daven lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 na początku jak zaczęłaś brać ten lek to musiałaś jeszcze sobie odciągać pokarm? Jakie miałaś skutki uboczne? Ja kiedyś brałam bromocorn na zbicie prolaktyny, to pamiętam, że trzy pierwsze dni były z życia wyjęte. Dobrze, że byłam w domu na urlopie.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia przez pierwsze dwa czy trzy dni odciągałam jeszcze (rano i wieczorem tylko), za każdym razem coraz mniej aż przestałam. Poza tym owijałam cycki bandażem elastycznym przez pierwsze dni żeby mleko nie miało miejsca do gromadzenia się (tak mi ginka kazała, tak zrobiłam). Później już tylko łykałam tabletki. Skutki uboczne no miałam po pierwszej tabletce tzn po połowie bo najpierw dwa razy wzięłam po pół tabletki a potem juz po całej. Słabo mi się zrobiło i prawie zemdlałam ale położyłam się na chwilę i przeszło. Później Daven napisała, że trzeba Bromergon przyjmować z jedzeniem i tak robiłam - skutków ubocznych już nie miałam ;)

Aaa i piłam szałwie w między czasie - 3 szklanki dziennie, też pomaga pozbyc się laktacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:25

Konwalia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pudelek.pl/artykul/82590/65-latka_urodzila_czworaczki_z_in_vitro_kobieta_z_berlina_ma_juz_17_dzieci/

Dziewczyny, ja nie wyrabiam... Co takie baby mają w głowie zamiast mózgu???

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, ja zawsze biorę receptę na 10 puszek, starcza mi na miesiąc i nie biegam w kółko do lekarza po recepty. Zastanawiam się czy teraz nie wziąć 20 puszek albo od razu 60 na pół roku :D.

Dorwałam 5puch i pani w aptece mówi, że kolejnych 5 będzie pod koniec tygodnia, więc mi to rybka - już nie będę biegała po innych aptekach :).

Konwi - jednak się dalej łamiesz nad mm?

livia30, kate851 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obiadku i deserku,umyłam naczynia, nawet zlew wyszorowałam;p mieszkanie ogarnięte, zaraz biorę się za siebie:) siedzę na lewym półdupku, więc jest sukces:) Nela śpi od 13 tak jak wczoraj, jej pora widać, budzi się zazwyczaj tuż przed 16.

Livia fajnie,ze wszystko ogarnęłaś:) od stycznia trzeba miec skierowanie do dermatologa i okulisty. Dobrze,że wiesz już,że to mleko dobrze działa na Tomusia,obyś mogła go normalnie kupować:)

Też czytałam o tej kobiecie.. szok!

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę przed komputerem z przyklejonym dzieckiem - śpi na mnie i za cholerę nie mogę go odłożyć bo od razu wrzeszczy. Co za przylepa no :D

To ja zamówię Nutrę w Gemini bo też nie chce mi się już szukać. A przy okazji i kremik na dupkę i może jakieś herbatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 15:14

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven myślę o tym czy nie przejść na mm po wczorajszej wizycie u pediatry. Lilka ma biegunki, kolki i biedna strasznie się meczy. Lekarka powiedziała żeby przejść na rygorystyczna dietę (tylko gotowane, bez nabiału) a po miesiącu powinny być efekty. Trochę przeraża mnie to, że trzeba czekać aż miesiąc. Szkoda mi dziecka i siebie też. Zważywszy że karmi się 6 m-cy to efekt będzie jakoś w połowie ;) A jak Wy uważacie ile czeka się na zmianę składu pokarmu po zmianie diety?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry.. nie wiem czy ja się dziś witałam?? aaa chyba coś o tym zen pisałam z DAVEN.. po nocce Luśka mnie w bambuko zrobiła bo zburzyła plan dnia - zawsze spała kilka godzin od 10-11, po wizycie w sklepie i żarciu więc akurat dziś zaplanowałam, że wyśpię się z nią i co?? i cholera zasnęła w wózku w sklepie, wróciłam, zjadłam śniadanie (czego nigdy nie mogłam zrobić bez niej bo tylko na podwórko wchodziliśmy a ona już oczy jak 5zł i kwęk), ogarnęłam zmywarę i siedziałam i czekałam kiedy się zbudzi a tu spała i spała w związku z czym nie ma drzemki o 10-11... :/

AMARRANTA współczuje stresu z pralką, uff dobrze, że się dobrze skończyło ale może nie wywalaj jej - zostaw na jakieś większe gotowanie?? taki gigantyczny kocioł?? grochóa dla pułku wojska czy co??

DAVEN LIVIA fajnie, że udało się ząłatwić recepty na nutra i oby nigdy go nie zabrakło

KONWALIA eh no nie chcę Cię straszyć ale u syna mego jedynego żadna dieta moja restrykcyjna ani nic nie pomogło, nawet przejście na mm, na pepti bez laktozy... po prostu miał kolki i już... przeszły same w 6 miesiącu życia -dopiero... a efekty diety powinno być widać szybciej - po kilku dniach max

KATE przyszedł sztyft??

amarranta lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia ja bym od razu przechodziła na mm - szkoda Ciebie i Lilki. Uwierz mi, ja po zmianie mleka nie poznaję swojego dziecka. Jest takie cudowne a nie rozwrzeszczane i wymęczone ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dokarmialam Lilke mm rano i wieczorem, to konsystencja kupki była zupełnie inna. Najbardziej zależy mi żeby te biegunki zniwelować. I tak zastanawiam się nad trzema opcjami: przejść od razu na mm, pozostać z kp i zmienić dietę albo przez parę dni karmić Lilke mm, ściągać pokarm i zmienić dietę a za jakiś tydzień powrócić do kp i zobaczyć jak reaguje na nową dietę. Tylko nie wiem czy tak można mieszać jej w żołądku? I czy ilosc pokarmu mi się nie zmniejszy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 16:50

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie mieszała.... a tak w ogóle to skonultowałabym z innym lekarzem bo ta Twoja mało mi się podoba

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daven Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia - efekt zmiany zachowania dziecka powinien być za miesiąc, góra 6 tygodni, bo wtedy Twój brzdąc kończy 3 miechy i właśnie wtedy większości niemowląt przechodzą kolki :D. Jak nie będzie efektu, to znaczy że to nie kolki tylko dieta i wtedy łaskawie lekarka przepisze pepti albo nutramigen :D. Zgadzam się z Dorą, tego pediatrę chyba rutyna zeżarła a na bank idzie na łatwiznę - bo najprościej zrzucić wszystko na jakość kobiecego pokarmu :/. Moja pediatra powiedziała mi kiedyś, że jeśli trafi się dziecko kolkowe to na czym by nie było - będzie miało kolki. A jeśli niekolkowe - to od żadnego mm ani "wyskoków" matki owych kolek nie dostanie (może je co najwyżej poboleć trochę brzuch po jednym czy dwóch posiłkach i koniec). Podczas moich pobytów na forach dla mam widziałam wiele matek, które poddało się eksperymentowi: przez jakiś okres czasu (np 2tyg) jadły wszystko a przez kolejne 2 tyg gotowanego kurczaka z marchewką - dzieci jak miały kolki tak miały.
    Efekt zmiany diety po miesiącu O.o? A czemu nie po roku :D??? Patrz, Livia zmieniła mleko i efekt był od razu, u moich dzieci też - cuda, Panie, cuda :D!!!

No a ja zaliczyłam zdziwko, bo wrócił Małż z Nutrą a ona za 17zł. Ostatnio kupowałam za 9zł...Trudno, brak wrzasków od rana do...rana jest wart każdych pieniędzy, nawet jakby kosztowało 170zł a nie 17 to i tak bym kupiła :).

dora8201 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była dziś położna po raz kolejny( mloda jakaś to się chce wykazac), Gabrysia waży już 4090:-) więc ładnie jak na 3 tygodnie i 4 dni:-)

Ale paskuda nie chce spac od 13.30. położna ja wybudzila i ta na znak protestu teraz spać nie chce. Wczoraj nawet od 20.00 do 24.00 pospala CUD!! BO ONA BUDZI SIE CO 2 h przez 24 h/dobe:-) na jedzenie. WYTRZYMAM! :-)

A MEDELA SWING SPRAWDZA SIE SUPER-POLCEAM! WARTA TYCH PIENIEDZY

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzina 18 a moje dziecko padło i śpi :/ I jak ja mam kąpać go o 19? :D No dobra i tak miałam mu przesunąć godzinę kąpieli bo za wcześnie mi potem wstaje rano to niech będzie, że o 20 ewentualnie 20:30 ;)

Daven a że 17zł teraz Nutra to wiedziałam, gdzieś dorwałam na necie informacje. Ładnie cenę podnieśli jak po 9zł było :/

Konwalia mi pediatra mówił, że żeby zobaczyć czy mm pasuje potrzeba 2 tygodni - u nas po 2 tygodniach na Bebilonie zaczęły się właśnie akcje i stąd zmiana na Nutrę. Po kilku butlach była już zmiana i Tomka brzuszek nie boli. Zrobisz jak uważasz ale ja bym odstawiała od cycka. Co miała od Ciebie dobrego wyciągnąć już wyciągnęła ;)

Ach i zapomniałam się pochwalić - Tomasz waży 4770g :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 18:37

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ