Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrocilismy ze spacerku,wyszlam na dwor wow,bylam ostatnio w sb.Dobrze sie przewietrzyc,M wczesniej wrocil to udalo sie wyjsc bo poki co nie dam rady zniesc wozka z 2p.
Dora dzis wyslali sztyft,kurier jutro piwinien byc:)przeszlam sie i czuje szwy jeszcze,ale szczesliwa ze moge chodzic,ze tak nie piecze:)
Zania wow co 2godz?:)niezla jest a ja myslalam ze moja duzo je:)w nocy max raz zje a tak to budze ja rano bo spi cala noc.
Polozna przychodzi do Ciebie z waga?czy masz w domu?nam mowili zeby przychodzic co 2tyg wazyc.
-
Dziewczyny dzięki za wszystkie rady i wskazówki. A czy wiecie ile czasu tworzy się pokarm? Tzn. Ile czasu po zmianie diety w moim pokarmie nastąpi zmiana? Temat draze, bo chciałabym karmić piersią. Sprawia mi to przyjemność i tworzy więź.
I pytanie jeszcze jak ewentualnie przestawie Lilke na mm to jak zastąpić potrzebe ssania? Smoczek wystarczy? Kurcze, moja wypluwa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:08
-
czytałam bardzo fajny artykuł o pokarmie - nie mogę go znaleźć ale przelecę jeszcze historię i może znajdę - generalnie chodziło w nim o to, że tak naprawdę to co my jemy ma niewielki wpływ na pokarm - skład pokarmu niezależnie od tego co jemy jest taki sam - no w czasie wojny kiedy ludzie niedojadają, nie mają warzyw czy owoców itp to mleko jest tak samo treściwe i wystarczające dla dziecka jak w sytych czasach. Różnie tylko na matkę to wpływa bo to od niej uciekają wszystkie cenne składniki do mleka jeśli ich nie dostarczamy - więc podsumowanie było takie, że dieta matki karmiącej jest dla MATKI a nie dziecka - musi być taka, żeby matce dostarczyła wszystkiego co potrzebne żeby nie było anemii, żeby wapń z kości nie był pobierany, nie wypadały włosy, cera się nie psuła itd...
jeśli chodzi o przenikanie do pokarmu to zależny jest on od czasu trawienia danej rzeczy - jeśli jest coś lekkostrawne to szybciej (nawet po godzinie czy 2) jeśli coś ciężkostrawne to kilka godzin - więc KONWALIA Twoja dieta max po 2-3 dniach powinna przynieść jakieś efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:44
Daven, rex, Konwalia lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
aaa i jeszcze kupa - KONWALIA kupa na piersi może być co karmienie, luźna, wodnista, biegunkowa... moja Luśka dziś przy jedzeniu walnęła taką kupę, że po pachy była brudna ona i ja bo przeciekła bokiem pieluchy!
smoczek zaspokoi potrzebę ssania jeśli zostanie zaakceptowany co po ponad miesiącu może być dość trudne i niestety niekoniecznie oczywiste - i może spróbuj ten co dziewczyny polecały MAM takie cienkie
edit
znalazłam!!! dziewczyny karmiące piersią przeczytajcie ten artykuł bo naprawdę warto! http://lovi.pl/pl/breast-feeding/60Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:20
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hej
Dora ma racje z tym pokarmem.
mam taki jadłospis że lepiej nie mówić :p
Ja tez sie martwię ze jak będę chciała na mm przejść to będą krzyki bo mały bedzie chciał cycka
U nas ten skok by się zgadzał, dokładnie wszystko tak jak tam napisali
Widziałam ta promocje w lidlu ale zielone pampersy jakies mi się wydają takie foliowe strasznie :p a na białe mały jest uczulony, więc narazie jedziemy na dadach przed którymi tak bardzo się broniłam.
Dostaliśmy leżaczek bujaczek , zajebista sprawa bo nawet jak mały nie zaśnie to sie gapi na te zabawki, ba dziś nawet sam się bujał waląc jedną nogą i sie cieszył bo zabawki się bujały
-
położna przychodzi z wagą
No moja ci dwie godziny zjada prawie 90ml plus czasem kończy się to dodatkowo cycem! Kiedy to moje dziecie zacznie dłużej spać??
katepr ja mam tę pampers dry te zielone właśnie i też uważam że są jak cerata. więcej ich nie kupie. Używałam też tych białych z pampersa- miękkie, fajne. Używałam też z rossmana- też polecam.
Chusteczki nawilzane miałam różne już. specjalne zmieniam na różne żeby wypróbować. Pampers sensitive jak dla mnie do niczego- suche i brzydko pachną.
Dada cotton- fajne, ładnie pachną i dość mokre. Fitti z biedronki mogą byc, choć cienkie Ale zapach ok nawilżenie w miare. I ku mojemu zaskoczeniu Huggies wydawaloby się ze będą do bani a są super nawilzone i nie trzeba ich dużo do wystarcia pupy więc polecam. w domu mam JesZCe z nivea u z dady takie inne rodZaje -zobaczyny -
Ja właśnie miałam najpierw chusteczki zielone huggies a potem mnie cos podkusilo i kupilam pampers - masakra! Szybciutko zakupiłam znowu huggiesy, sa super do trgo pięknie pachną. Teraz staram się myć wodą bo mały ma takie odparzenie ze ranka mu sie zrobiła i za cholerę nie chce sie zagoic dzis juz nawet gotowalam siemię lniane i mu tym glutem wysmarowalam po kąpieli, mam nadzieje ze to coś da
-
Here I go again, jak to śpiewała Mandaryna ..ale później tak łamała język na szybkim śpiewie po angielsku, że nie do końca wiem o co jej chodziło w tej piosence - być może o nocne wstawanie do niemowląt i to plątanie się języka to z niewyspania, jak u mnie.
Miłego dnia, dziewczyny!Konwalia, amarranta, livia30, katepr, LillaMy, dora8201 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Dora super ten artykuł.
Moja Lilka na kp ma luźne kupki wręcz wodniste i nie przejmowalabym się nimi gdyby nie to że są strzelajace i zielone oraz kwasowość powoduje odparzenia. Dala popis podczas badania u pediatry.
No nic, jestem na drastycznej diecie od wczoraj. Poczekam z 3 dni i jak nie będzie poprawy to wtedy zdecyduje. Ale jak piszecie, że są dziewczyny, które dwa tygodnie stosowaly dietę i kolka nadal nie ustepowala to ciekawe czy jest szansa że kupki się poprawia.
-
Hej:)
My juz po karmieniu dosc dlugim,ale Nelka ladnie spi w nocy bo zasnela o 21.30 a wstala znow przed 4:)az znow czulam pelne piersi,teraz lezy sobie w lozeczku.
Hmm to tylko moja robi 1kupe na 3-4dni?niby na kp to norma,ale wczoraj widzialam jak podczas jedzenia sie prezyla i nie mogla zrobic,dzis ma byc polozna to zapytam,bo tak to nie marudzi tylko raz wczoraj podczas karmienia.
Tez slyszalam bdb opinie o Huggies,ja duzo uzywam wacikow z woda,bo kupki sa rzadko a nie chce za czesto chusteczek.
Zania to fajnie ze z waga przychodzi,kurcze moja nie ma a szkoda.
Dora poczytam sobie ten artykul:)
Mozna juz klasc maluszka do bujaczka?my mamy jeden to taka pozycja prawie siedzaca,to na pozniej bedzie ok 5msc a na teraz to sa jakies plaskie?bo slyszalam ze mozna dopiero po skonczonym 3msc. -
Moja odparzen nie ma,a zmieniam jej i chusteczki i pampersy coraz na inne. Dużo leży bez pampersa i wietrzy dupcie:-) może dlatego.
Raz zauważyłam lekko czerwone miejsce koło odbytu to jej posmarowałam właśnie zielonym linomagiem i teraz skórkę tam ma ładną różową
No jest postep Gabi ma ze dwie dłuższe przerwy od karmienia Ale max 3, 3,5h -
Witam się po niezbyt udanej nocce ale jak czytam, że co niektóre miały gorzej to nie narzekam
Wieczory mamy już zgrane ładnie. Kąpiel (ok godz 19), butla i lulu ok 20. O 23 jak w zegarku się budzi, wciąga butlę i śpi dalej. Tu jest wszystko cacy zawsze. Gorzej przy następnym budzeniu ok 2-3. No zawsze mi się wybudza bo męczy go jakiś zaległy bek. Dzisiaj do 4 się wierci, spacerowałam z nim po sypialni, klepałam... Zasnął. O 6 jedzonko znowu po którym przysnął ale śmieciara go obudziła za oknem ha ha no i koniec spania. Starałam się jeszcze bo mi było mało ale w końcu się poddałam. Wstałam a on co? ZASNĄŁ!
katepr zielony linomag właśnie na problemy skórne już jest. Smaruj i nie żałuj - zagoi się raz dwa U nas odparzeń nie ma (odpukać) ale przy każdej zmianie smaruję Linomagiem białym z kolei
kate ja wkładam do bujaczka codziennie Tomka jak idę do kuchni obiad robić to on ze mną jeśli akurat nie śpi
Co do chusteczek to ja używam Pampers Natural Clean i pasują mi najbardziej jak na razie ale Huggies też spróbuję skoro tak zachwalacie. Najwyżej bedzie na was późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:03
katepr lubi tę wiadomość
-
Mąkę ziemniaczana Katepr też używaj. Mój ma odparzenie Ale dostał maść która robią w aptece i jest zarabista jak chcesz to mogę podać skład. A co do mnie dzisiejsza nocka piękna tylko raz wstał po godzinie bo go męczył kupa. A tak co 2-2 i pół chyba był te dwa dni wcześniej za ciepło ubrany w nocy i to był efekt częstego wstawania. A dzisiaj znowu do lekarza bo wczoraj miał pobierana krew i wyniki bilurbiny ma wysokie. Dwa razy go kult bo w łokciu żyła uciekła to potem w rączkę dwie nad nim się znecaly :p a do fiolki kropelka po kropelce splywaloCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
livia30 wrote:spacerowałam z nim po sypialni, klepałam...
Naprawdę nie wiem dlaczego przeczytałam "klęłam" . Może dlatego, że jako żywo przypominałoby to moją dzisiejszą noc .
W ogóle mój poziom zrozumienia tekstu pisanego i mówionego jest na poziomie tej oto piosenki:
https://www.youtube.com/watch?v=y6oXW_YiV6g
Pamięta to ktoś jeszcze ?livia30, dora8201, amarranta lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
TEraz mu smaruję glutem, gotowałam siemię lniane ale linomag mam więc ja kto nic nie da to będzie linomag. Mączka nam na jedno juz raz pomogła ale tym razem jest o wiele gorzej .
Wczoraj mały był taki grzeczny, szok a dziś już koniec tego dobrego od rana