X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ach i zapomniałam się pochwalić - Tomasz waży 4770g :D

czyli te dwójeczki donosicie :)

livia30 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy ze spacerku,wyszlam na dwor wow,bylam ostatnio w sb.Dobrze sie przewietrzyc,M wczesniej wrocil to udalo sie wyjsc bo poki co nie dam rady zniesc wozka z 2p.

Dora dzis wyslali sztyft,kurier jutro piwinien byc:)przeszlam sie i czuje szwy jeszcze,ale szczesliwa ze moge chodzic,ze tak nie piecze:)

Zania wow co 2godz?:)niezla jest a ja myslalam ze moja duzo je:)w nocy max raz zje a tak to budze ja rano bo spi cala noc.

Polozna przychodzi do Ciebie z waga?czy masz w domu?nam mowili zeby przychodzic co 2tyg wazyc.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wszystkie rady i wskazówki. A czy wiecie ile czasu tworzy się pokarm? Tzn. Ile czasu po zmianie diety w moim pokarmie nastąpi zmiana? Temat draze, bo chciałabym karmić piersią. Sprawia mi to przyjemność i tworzy więź.
    I pytanie jeszcze jak ewentualnie przestawie Lilke na mm to jak zastąpić potrzebe ssania? Smoczek wystarczy? Kurcze, moja wypluwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:08

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam bardzo fajny artykuł o pokarmie - nie mogę go znaleźć ale przelecę jeszcze historię i może znajdę - generalnie chodziło w nim o to, że tak naprawdę to co my jemy ma niewielki wpływ na pokarm - skład pokarmu niezależnie od tego co jemy jest taki sam - no w czasie wojny kiedy ludzie niedojadają, nie mają warzyw czy owoców itp to mleko jest tak samo treściwe i wystarczające dla dziecka jak w sytych czasach. Różnie tylko na matkę to wpływa bo to od niej uciekają wszystkie cenne składniki do mleka jeśli ich nie dostarczamy - więc podsumowanie było takie, że dieta matki karmiącej jest dla MATKI a nie dziecka - musi być taka, żeby matce dostarczyła wszystkiego co potrzebne żeby nie było anemii, żeby wapń z kości nie był pobierany, nie wypadały włosy, cera się nie psuła itd...
    jeśli chodzi o przenikanie do pokarmu to zależny jest on od czasu trawienia danej rzeczy - jeśli jest coś lekkostrawne to szybciej (nawet po godzinie czy 2) jeśli coś ciężkostrawne to kilka godzin - więc KONWALIA Twoja dieta max po 2-3 dniach powinna przynieść jakieś efekty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:44

Daven, rex, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze kupa - KONWALIA kupa na piersi może być co karmienie, luźna, wodnista, biegunkowa... moja Luśka dziś przy jedzeniu walnęła taką kupę, że po pachy była brudna ona i ja bo przeciekła bokiem pieluchy!

smoczek zaspokoi potrzebę ssania jeśli zostanie zaakceptowany co po ponad miesiącu może być dość trudne i niestety niekoniecznie oczywiste - i może spróbuj ten co dziewczyny polecały MAM takie cienkie

edit

znalazłam!!! dziewczyny karmiące piersią przeczytajcie ten artykuł bo naprawdę warto! http://lovi.pl/pl/breast-feeding/60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 21:20

zpbnio4p92q84lda.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dora ma racje z tym pokarmem.
    mam taki jadłospis że lepiej nie mówić :p
    Ja tez sie martwię ze jak będę chciała na mm przejść to będą krzyki bo mały bedzie chciał cycka :(
    U nas ten skok by się zgadzał, dokładnie wszystko tak jak tam napisali :)
    Widziałam ta promocje w lidlu ale zielone pampersy jakies mi się wydają takie foliowe strasznie :p a na białe mały jest uczulony, więc narazie jedziemy na dadach przed którymi tak bardzo się broniłam.
    Dostaliśmy leżaczek bujaczek , zajebista sprawa bo nawet jak mały nie zaśnie to sie gapi na te zabawki, ba dziś nawet sam się bujał waląc jedną nogą i sie cieszył bo zabawki się bujały :D :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    położna przychodzi z wagą:-)

No moja ci dwie godziny zjada prawie 90ml plus czasem kończy się to dodatkowo cycem! Kiedy to moje dziecie zacznie dłużej spać??

katepr ja mam tę pampers dry te zielone właśnie i też uważam że są jak cerata. więcej ich nie kupie. Używałam też tych białych z pampersa- miękkie, fajne. Używałam też z rossmana- też polecam.
    Chusteczki nawilzane miałam różne już. specjalne zmieniam na różne żeby wypróbować. Pampers sensitive jak dla mnie do niczego- suche i brzydko pachną.
    Dada cotton- fajne, ładnie pachną i dość mokre. Fitti z biedronki mogą byc, choć cienkie Ale zapach ok nawilżenie w miare. I ku mojemu zaskoczeniu Huggies wydawaloby się ze będą do bani a są super nawilzone i nie trzeba ich dużo do wystarcia pupy więc polecam. w domu mam JesZCe z nivea u z dady takie inne rodZaje -zobaczyny

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam najpierw chusteczki zielone huggies a potem mnie cos podkusilo i kupilam pampers - masakra! Szybciutko zakupiłam znowu huggiesy, sa super do trgo pięknie pachną. Teraz staram się myć wodą bo mały ma takie odparzenie ze ranka mu sie zrobiła i za cholerę nie chce sie zagoic :/ dzis juz nawet gotowalam siemię lniane i mu tym glutem wysmarowalam po kąpieli, mam nadzieje ze to coś da :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr na odparzenia najlepszy jest zielony linomag, kiedyś Majce tyłek tak się odparzył, no masakra była - posmarowałam na noc i rano już było lepiej ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Here I go again, jak to śpiewała Mandaryna ;D..ale później tak łamała język na szybkim śpiewie po angielsku, że nie do końca wiem o co jej chodziło w tej piosence - być może o nocne wstawanie do niemowląt ;) i to plątanie się języka to z niewyspania, jak u mnie.
    Miłego dnia, dziewczyny!

Konwalia, amarranta, livia30, katepr, LillaMy, dora8201 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora super ten artykuł.
    Moja Lilka na kp ma luźne kupki wręcz wodniste i nie przejmowalabym się nimi gdyby nie to że są strzelajace i zielone oraz kwasowość powoduje odparzenia. Dala popis podczas badania u pediatry. ;)
    No nic, jestem na drastycznej diecie od wczoraj. Poczekam z 3 dni i jak nie będzie poprawy to wtedy zdecyduje. Ale jak piszecie, że są dziewczyny, które dwa tygodnie stosowaly dietę i kolka nadal nie ustepowala to ciekawe czy jest szansa że kupki się poprawia.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

My juz po karmieniu dosc dlugim,ale Nelka ladnie spi w nocy bo zasnela o 21.30 a wstala znow przed 4:)az znow czulam pelne piersi,teraz lezy sobie w lozeczku.

Hmm to tylko moja robi 1kupe na 3-4dni?niby na kp to norma,ale wczoraj widzialam jak podczas jedzenia sie prezyla i nie mogla zrobic,dzis ma byc polozna to zapytam,bo tak to nie marudzi tylko raz wczoraj podczas karmienia.

Tez slyszalam bdb opinie o Huggies,ja duzo uzywam wacikow z woda,bo kupki sa rzadko a nie chce za czesto chusteczek.

Zania to fajnie ze z waga przychodzi,kurcze moja nie ma a szkoda.

Dora poczytam sobie ten artykul:)

Mozna juz klasc maluszka do bujaczka?my mamy jeden to taka pozycja prawie siedzaca,to na pozniej bedzie ok 5msc a na teraz to sa jakies plaskie?bo slyszalam ze mozna dopiero po skonczonym 3msc.

• katepr Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kładę, gdyby nie to to bym nic nie ogarnęła w domu. No ale razem chyba nie siedzi w nim więcej niż 3 może 4 godzinki.

No właśnie mam ten zielony linomag tylko myślałam ze to na zdrowy tyłek tylko?? Zaraz wysmaruje i zobaczymy :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja odparzen nie ma,a zmieniam jej i chusteczki i pampersy coraz na inne. Dużo leży bez pampersa i wietrzy dupcie:-) może dlatego.
    Raz zauważyłam lekko czerwone miejsce koło odbytu to jej posmarowałam właśnie zielonym linomagiem i teraz skórkę tam ma ładną różową:-)
    No jest postep Gabi ma ze dwie dłuższe przerwy od karmienia Ale max 3, 3,5h

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po niezbyt udanej nocce ale jak czytam, że co niektóre miały gorzej to nie narzekam ;)

Wieczory mamy już zgrane ładnie. Kąpiel (ok godz 19), butla i lulu ok 20. O 23 jak w zegarku się budzi, wciąga butlę i śpi dalej. Tu jest wszystko cacy zawsze. Gorzej przy następnym budzeniu ok 2-3. No zawsze mi się wybudza bo męczy go jakiś zaległy bek. Dzisiaj do 4 się wierci, spacerowałam z nim po sypialni, klepałam... Zasnął. O 6 jedzonko znowu po którym przysnął ale śmieciara go obudziła za oknem :D ha ha no i koniec spania. Starałam się jeszcze bo mi było mało ale w końcu się poddałam. Wstałam a on co? ZASNĄŁ! :D

katepr zielony linomag właśnie na problemy skórne już jest. Smaruj i nie żałuj - zagoi się raz dwa ;-) U nas odparzeń nie ma (odpukać) ale przy każdej zmianie smaruję Linomagiem białym z kolei ;-)

kate ja wkładam do bujaczka codziennie Tomka jak idę do kuchni obiad robić to on ze mną jeśli akurat nie śpi ;)

Co do chusteczek to ja używam Pampers Natural Clean i pasują mi najbardziej jak na razie ale Huggies też spróbuję skoro tak zachwalacie. Najwyżej bedzie na was później :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:03

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąkę ziemniaczana Katepr :) też używaj. Mój ma odparzenie Ale dostał maść która robią w aptece i jest zarabista :) jak chcesz to mogę podać skład. A co do mnie dzisiejsza nocka piękna :) tylko raz wstał po godzinie bo go męczył kupa. A tak co 2-2 i pół :) chyba był te dwa dni wcześniej za ciepło ubrany w nocy i to był efekt częstego wstawania. A dzisiaj znowu do lekarza bo wczoraj miał pobierana krew i wyniki bilurbiny ma wysokie. Dwa razy go kult bo w łokciu żyła uciekła to potem w rączkę dwie nad nim się znecaly :p a do fiolki kropelka po kropelce splywalo

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    spacerowałam z nim po sypialni, klepałam...

Naprawdę nie wiem dlaczego przeczytałam "klęłam" :D. Może dlatego, że jako żywo przypominałoby to moją dzisiejszą noc ;).

W ogóle mój poziom zrozumienia tekstu pisanego i mówionego jest na poziomie tej oto piosenki:
    https://www.youtube.com/watch?v=y6oXW_YiV6g

Pamięta to ktoś jeszcze :D?

livia30, dora8201, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha Scatman, moja młodość :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też, ale druga ;D. Niemniej - tekst tak głęboki, że (se)dna trudno się dopatrzeć. Z podobną uwagą i zrozumieniem śledziłam wypowiedzi nauczyciela fizyki :).

livia30 lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEraz mu smaruję glutem, gotowałam siemię lniane :D ale linomag mam więc ja kto nic nie da to będzie linomag. Mączka nam na jedno juz raz pomogła ale tym razem jest o wiele gorzej :( .

Wczoraj mały był taki grzeczny, szok a dziś już koniec tego dobrego od rana :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ