X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh moja wizyta przełożona na środę niestety.... nie udało się dojechać dziś doktorkowi - zwolnienie lekarskie położna mi załatwiła od lekarza pierwszego kontaktu - w karcie mam napisane "brak lekarza ginekologa" :P no nic trudno musze poczekać jeszcze te kilka dni....

Nona dobrze, ze dobrze u Ciebie choć szkoda, że lekarz taki... ja mam 1 gina który przyjmuje na nfz i prywatnie - teraz muszę na nfz żeby dał mi skierowanie na badania żebym nie płaciła...

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Nona faktycznie jakiś oschły ginek, ale najważniejsze że z maluszkiem ok :)

Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mdlości wlaśnie sie zorientowalam ze coca cola jest wysmienita ;)

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    I taka zachodzi w ciąże bez problemów rodzi zdrowe dziecko truje je dalej i żyje sobie dalej jak gdyby nigdy nic a tu dziewczyny zachodza w ciąze po długich staraniach dbaja o nią a ja tracą gdzie tu sprawiedliwość:(

no to wiesz taka młodziutka była - chyba 20 lat miała, drugie 3-letnie dziecko w domu, mieszka w "dzielnicy cudów" - takim praktycznie patologicznym getcie więc wiesz... a mała czy zdrowa? no nie wiem - donoszona z wagą ok 2 kg, zielone wody płodowe, niedotleniona, malusia taka, że płakać nie miała chyba siły nawet bo w ogóle tego nie robiła albo od razu wiedziała, ze to bezsensu - szkoda tracić sił... jak się zażółciła i lekarze powiedzieli że pewnie będzie musiała iść pod lampy więc zostaną dłużej to powiedziała, że ona małą zostawi a sama się wypisze... jak przyszła pani z opieki społecznej (bo nie wiem czy wiecie ale w szpitalu każdym jest pani która robi wywiad i pilnuje te matki które są po opieką opieki i każdą "samotną" znaczy bez ślubu ;P) to świetnie ją znała i gdzies tam usłyszałam przy wywiadzie - nie że podsłuchuje ale nie mogłam wyjść bo synu był podłączony pod pompę infuzyjną więc z nim nie miałam jak a samego nie chciałam zostawiać) że ojciec pierwszego dziecka siedzi, drugiego bez pracy jakiś młody kajtek, matka i ojciec piją (czyli babcia i dziadek)... masakra... tak mi żal było tego dzieciaczka... tylko spała i jadła - całą noc przesypiała!

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :) Nona faktycznie jakiś oschły ginek, ale najważniejsze że z maluszkiem ok :)

Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka?

no właśnie ja... ale słuchać serducha będę dopiero w 2 trym. do końca 1 będziemy tylko oglądać

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, ja nie słyszałam, tylko widziałam pulsujące ;) śliczne ;)

A Ty kiedy masz gina ?

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również witam się z rana :)
    już po badanich z bety oraz z progesteronu i po wizycie u endo :) kolejna za miesiąc. Też się zapisze z NFZ do ajkiego ginekologa aby miec bo tak cały czas prywatnie chodze to wszystkich lekarzy i laboratorium.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ale chociaż oglądasz sobie maluszka, wiesz czy się dobrze rozwija, to najważniejsze.

Mia ja mam wizytę dopiero w poniedziałek :( oszaleję z niepokoju chyba...

Monita trzymam kciuki za wyniki badań :)

mon!ta^ lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona fajnie, że u maluszka wszystko ok.

Dora na szczęście do środy blisko i zobaczysz swojego bąbla

Straszne jest to co piszesz o tej dziewczynie, ehh

Nona lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sona! będzie większy !

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Nona fajnie, że u maluszka wszystko ok.

Dora na szczęście do środy blisko i zobaczysz swojego bąbla

Straszne jest to co piszesz o tej dziewczynie, ehh

nie ma się co czarować - i tacy ludzie dzieci mają... iloraz inteligencji, emocje, rozsądek i inne rzeczy nie są sprawdzane przed zajściem w ciąże

zpbnio4p92q84lda.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

Ja jeszcze czekam żeby zobaczyć serduszko bo w 6t3d jeszcze nie było widać. Oby do poniedziałku <3 :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:17

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

Ja też czekam na to spotkanie :) Wizytę mam we wtorek :)

zem3wn15az3szllg.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, mój poprzedni gin mówił, że dopplera się na początku ciąży nie wlącza, bo dla takiego mikro maluszka to źle wpływa, jak mu się tłucze ultradźwiękami "po glowie".

co by się zgadzało, bo np ja mam w swojej pracy zakaz używania ultradźwięków przez całą ciążę. Co czyni pomału moją pracę bezsensowną, bo RTG też robić nie mogę, wiadomo, także za dużego pola manewru nie mam ;) więc np ten tydzień to wogole do pracy nie poszlam :D

piszę prace. muszę prędko skończyć zanim mnie dopadną takie mdlości że nie będę mogła patrzeć na kompa.

Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

• Agi Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poniedziałek ide do lekarki:)
    na razie łapło mnie przeziębienie i leże :( gardło boli katar leci z nosa i mdłości .. chociaż jakby mniej .. u mnie wieczorami bardziej się nasilają. Jakie czopki na mdłości ? pisały dziewczyny?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ja serducho na 2 różnych usg u 2 różnych gin tylko widziałam. Może głośników nie mają dziady :) jeden gin dał mi skierowanie na cukier i kile, inny na cytologie i gr krwi. Mimo że mam cytologie z lipca ok. Także spoko chodzić do 2 na NFZ. Każdy na coś skieruje wiec badania za free no i co 2 tyg widzę Groszka. A prywatnie oczywiście też :)

mój mi też tłumaczył, że włączanie dopplera może być niebezpieczne tylko mój mówił, że to duża wiązka i podnosi temperaturę zarodka czy płodu i jest to na początku dla niego zbyt niebezpieczne... od 12tc już na chwilę mozna

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnei bo usg to też ultradźwięki, ale doppler to jakaś dodatkowa wiązka leci, więc niektorzy są zdania, żeby tego jednak zarodkom nie robić ;)
    ja tam się nieźle ucieszyłam z samego patrzenia :D

dora8201 lubi tę wiadomość

• Sabela Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w kolejnym tygodniu:)
    Zapisałam się wczoraj na prenatalne. 22 grudnia. Cieszę się, że jeszcze przed świętami.
    Mam pytanie, a będziecie robić to usg 3d/4d? Bo się właśnie zastanawiam czy same prenatalne czy już cały pakiet.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Libusza Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Dołączam do Was :) mój termin 31 lipca :)

Mia S, Nona, dora8201, Lena87, believe, MarliOne, Ivettka lubią tę wiadomość

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ