Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
eh moja wizyta przełożona na środę niestety.... nie udało się dojechać dziś doktorkowi - zwolnienie lekarskie położna mi załatwiła od lekarza pierwszego kontaktu - w karcie mam napisane "brak lekarza ginekologa"
no nic trudno musze poczekać jeszcze te kilka dni....
Nona dobrze, ze dobrze u Ciebie choć szkoda, że lekarz taki... ja mam 1 gina który przyjmuje na nfz i prywatnie - teraz muszę na nfz żeby dał mi skierowanie na badania żebym nie płaciła...Nona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyNona faktycznie jakiś oschły ginek, ale najważniejsze że z maluszkiem ok
Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka?
Julia07.2015
-
mała2930 wrote:I taka zachodzi w ciąże bez problemów rodzi zdrowe dziecko truje je dalej i żyje sobie dalej jak gdyby nigdy nic a tu dziewczyny zachodza w ciąze po długich staraniach dbaja o nią a ja tracą gdzie tu sprawiedliwość
no to wiesz taka młodziutka była - chyba 20 lat miała, drugie 3-letnie dziecko w domu, mieszka w "dzielnicy cudów" - takim praktycznie patologicznym getcie więc wiesz... a mała czy zdrowa? no nie wiem - donoszona z wagą ok 2 kg, zielone wody płodowe, niedotleniona, malusia taka, że płakać nie miała chyba siły nawet bo w ogóle tego nie robiła albo od razu wiedziała, ze to bezsensu - szkoda tracić sił... jak się zażółciła i lekarze powiedzieli że pewnie będzie musiała iść pod lampy więc zostaną dłużej to powiedziała, że ona małą zostawi a sama się wypisze... jak przyszła pani z opieki społecznej (bo nie wiem czy wiecie ale w szpitalu każdym jest pani która robi wywiad i pilnuje te matki które są po opieką opieki i każdą "samotną" znaczy bez ślubu ;P) to świetnie ją znała i gdzies tam usłyszałam przy wywiadzie - nie że podsłuchuje ale nie mogłam wyjść bo synu był podłączony pod pompę infuzyjną więc z nim nie miałam jak a samego nie chciałam zostawiać) że ojciec pierwszego dziecka siedzi, drugiego bez pracy jakiś młody kajtek, matka i ojciec piją (czyli babcia i dziadek)... masakra... tak mi żal było tego dzieciaczka... tylko spała i jadła - całą noc przesypiała!
Sana wrote:Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyNona faktycznie jakiś oschły ginek, ale najważniejsze że z maluszkiem ok
Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka?
no właśnie ja... ale słuchać serducha będę dopiero w 2 trym. do końca 1 będziemy tylko oglądać
również witam się z rana
już po badanich z bety oraz z progesteronu i po wizycie u endokolejna za miesiąc. Też się zapisze z NFZ do ajkiego ginekologa aby miec bo tak cały czas prywatnie chodze to wszystkich lekarzy i laboratorium.
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
mufinka wrote:Nona fajnie, że u maluszka wszystko ok.
Dora na szczęście do środy blisko i zobaczysz swojego bąbla
Straszne jest to co piszesz o tej dziewczynie, ehh
nie ma się co czarować - i tacy ludzie dzieci mają... iloraz inteligencji, emocje, rozsądek i inne rzeczy nie są sprawdzane przed zajściem w ciąże
Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka? -
nick nieaktualny
-
Jak ja Wam zazdroszczę tych bijących ♥... czy tylko ja jeszcze nie słyszałam bicia serca? Ktoś jeszcze oczekuje na wizytę z pierwszym "osłuchiwaniem" maluszka?Wizytę mam we wtorek
-
Nona, mój poprzedni gin mówił, że dopplera się na początku ciąży nie wlącza, bo dla takiego mikro maluszka to źle wpływa, jak mu się tłucze ultradźwiękami "po glowie".
co by się zgadzało, bo np ja mam w swojej pracy zakaz używania ultradźwięków przez całą ciążę. Co czyni pomału moją pracę bezsensowną, bo RTG też robić nie mogę, wiadomo, także za dużego pola manewru nie mamwięc np ten tydzień to wogole do pracy nie poszlam
piszę prace. muszę prędko skończyć zanim mnie dopadną takie mdlości że nie będę mogła patrzeć na kompa.Nona, Ivettka lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Nona wrote:Ja serducho na 2 różnych usg u 2 różnych gin tylko widziałam. Może głośników nie mają dziady
jeden gin dał mi skierowanie na cukier i kile, inny na cytologie i gr krwi. Mimo że mam cytologie z lipca ok. Także spoko chodzić do 2 na NFZ. Każdy na coś skieruje wiec badania za free no i co 2 tyg widzę Groszka. A prywatnie oczywiście też
mój mi też tłumaczył, że włączanie dopplera może być niebezpieczne tylko mój mówił, że to duża wiązka i podnosi temperaturę zarodka czy płodu i jest to na początku dla niego zbyt niebezpieczne... od 12tc już na chwilę mozna
Dokladnei bo usg to też ultradźwięki, ale doppler to jakaś dodatkowa wiązka leci, więc niektorzy są zdania, żeby tego jednak zarodkom nie robić
ja tam się nieźle ucieszyłam z samego patrzeniadora8201 lubi tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Witam i ja w kolejnym tygodniu:)
Zapisałam się wczoraj na prenatalne. 22 grudnia. Cieszę się, że jeszcze przed świętami.
Mam pytanie, a będziecie robić to usg 3d/4d? Bo się właśnie zastanawiam czy same prenatalne czy już cały pakiet.