Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest super, bo elegancko czyści zęby a do tego wszystkiego w razie jak ktoś ma problemy z nadwrażliwością, i odsloniętymi szyjkami zębów, to nie pogłębia tego problemu.
A jeszcze jak już tak gadam i gadam, to pamiętajcie mamusie, że jakakolwiek nie byłaby to szczoteczka, to nitkować trzeba, zwlaszcza teraz, w ciąży.
Plus, ciąża nie jest wymówką, do tego, że "poleciały mi zęby po ciąży"To taki mit, niestety bardzo mocno zakorzeniony.
Sabela, Daisy lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
i zgadzam sie tez z Mia
Wszystko zalezy od umiejetnoscimi zwykla szczoteczka nie podeszła tak jak elektr. i z elektr. jestem bardzo zadowolona
moze to tez zasługa ze nie mam wrazliwych zebow i problemów np. z krwawieniem z dziaseł
-
Mia, a to nie jest tak ze jak kobieta a za mało wapnia w ciąży to dziecko sobie z kości wyciąga i dlatego niektórym się ogólnie kościec osłabia? Ja używam zwykłej szczoteczki i płynu do płukania, nitki niestety nie tak regularnie jak powinnam, muszę nad tym popracować
. A elektrycznej nie próbowałam, jakos mnie przeraża
.
U mnie już 9ty tydzień, już się nie moge doczekać 13., wtedy wreszcie będę się mogła przestać martwić tak bardzo o kropka. CHociaż mam nadzieję, że moje kolejne USG wyjdzie super i wtedy też juz będę dużo spokojniejsza. -
Tigna, wlasnie nie... bo to zupełnie nie ten wapń
ten z zębów w zębach siedzi i nigdzie się nie wybiera.
Jedynie my same powodujemy że te ubytki zaczynają się tworzyć, lub przyspiesza się proces niszczenia tych ktore już były.
Bo podjadamy między posiłkami częściej, a i zachcianki, plus w nocy tez sie niektorym zdarza. Picie słodkiego albo kwiasniego np Coli, w dzien w nocy itd. To wlasnie to wplywa na to że potem przychodzi młoda mama z katastrofą i zrzuca wine na ciążę.
A wina jest jej.
Inna sprawa jest jak sa niedoleczone ubytki albo prochnica wtorna, czyli pod wypelnieniem, niedostrzeżoa przez stomatologa. potem takie kwiatki wychodzą, tez z wyzej wspomnianego powodu.
Jak wroce to wieczorkiem chcetnie odpowiem jakby któras miala jescze pytanieDaisy, Sabela, Ivettka lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Usia ja mam rowniez utrudnione wyrzynanie sie osemki. Raz na pare msc chodze do lekarza i mi znieczula i plucze mi tak wszystko. Zab jest caly i dentysta mowi ze daje mu szanse na wyrosniecie, bo musialby krpic mi dziaslo, kosc(!) i bog wie co jeszcze. Ostatni raz robilam to w sierpniu przed urlopem i poki co spokoj. Przejdz sie do dentysty, On na pewno zaproponuje Ci cos rozsadnego. Ja czekam az mi opryszczka zejdzie calkiem i ruszam na fotel. Ostatnio bylam ze 2 msc temu to mi tylko plombe wymienil i fluor nalozyl, bo nie bylo nic do roboty
zobaczymy co teraz bedzie.
Co do szczoteczki to ja uzywam slim soft ultra cos tam niby 17x ciensze wlokna dla najbardziej wrazliwych zebow. Mam juz 2 ga i jestem zadowolona, wymieniam szczoteczki co miesiac. Nitkuje rowniez, regularnie odkamieniam i plucze meridolem dla delikatnych na zmiane z colgate sensitive. Ten colgate jest wg mnie najlepszy dla mnie bo zostawia fajna otoczke na zebach, no a jednak dla mnie to konieczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 14:59
usia89 lubi tę wiadomość
-
Daisy bede w Polsce w styczniu
i wtedy planuje : dentyste, ginekologa, endokrynologa, okuliste i badania krwi
Póki co modle się żeby na lekkim bólu sie skończyło i żebym wytrzymała do stycznia. Nie mam możliwości lecieć wcześniej a tutaj w Norwegii stomatologia jest bardzo droga.
Przynajmniej nie jestem sama z wrednymi ósemkamiDaisy lubi tę wiadomość
-
Mia pięknie dziękuję za super wykład
U mnie po ciązy było tak, że chyba 4 czy 5 miesicy nagły ból - okazało się że "poszła" leczona wcześniej "6". dzień później nadal boli... "poszła" 7tak samo - wcześniej leczona.... całą ciążę bardzo dbałam o zęby, zresztą i bez ciąży dbam, a tu taki numer ehh nie wiem na ile miała wpływ ciąża, na ile zbieg okoliczności a na ile moje błędy - choć z tego co pisałaś, to na nic się nie łapałam - widocznie taka moja maść
A tej pasty używam bo na samym początku w ciązy miałam bbbbaaardzo wrażliwe dziąsła - do tego stopnia, że zwykłe pasty po prostu "piekły" mnie. dopiero te delikatne dały ulgę. Nitkuję również, choć nie przy każdym myciu - właśnei przez te wrażliwe dziąsłaZdarza się czasem, że nawet przy nitkowaniu raz dziennie dziąsła bolą i krwawią...
W każdym bądź razie nie zasnę bez nitkowania
A o tej szczoteczce co pisałam, to nie słyszałam, idę się doedukować -
nick nieaktualny
-
Mi tam róż nie przeszkadza, kolor jak kolor, wszystko zależy co, do czego itp. Np. samochodu różowego w życiu bym nie kupiła
Widziałam też dzieci od skarpetek po spinki we włosach ubrane w różu to też mnie to mroziło, różowe buty, różowa czapka, różowe rękawiczki, szalik, spodnie itd., bleee... no bez przesady! Ale łączenie różu z innymi kolorami jest ok. Choć przyznam, że wolę jeśli już są to te róże pastelowe. W mojej garderobie różu też nie widać, ale miska na pranie jest pink
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
u mnie róż to też tylko na wibratorze
Po cichutku marzę o chłopcu, bo ten róż mnie przeraża. Wiem, że to wszystko zależy ode mnie ale moja koleżanka ma córkę i tonę różowych ubrań. I nie dlatego, że zawsze chciała córkę na różowo ubierać (jej ulubionym kolorem jest czarny i zarzekała się, że Młoda będzie na czarno chodziła), Ona większość rzeczy dostaje, a jak dostajesz to nie pogardzisz. I takim sposobem Młoda jest bardzo różowaNona, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Skoro mówicie o szczoteczkach, to się też wtrącę. Jakiś czas temu też sobie kupiliśmy z mężem elektryczną i teraz sobie nie wyobrażam wrócić do manualnej. W końcu czuję, że po myciu zębów one po prostu są wyczyszczone
Ja już po wizycie. Miałam dzisiaj USG robione z powodu ostatnich plamień, ale lekarka powiedziała, że nic niepokojącego nie widzi. Dzidziuś jest na swoim miejscu i rośnie (1.71 cm) i nic tam się nie odkleja. Znowu usłyszałam bicie serduszka
i dostałam zdjęcie, chociaż się tego nie spodziewałam, bo to była wizyta na NFZ. Mam iść do mojej gin w poniedziałek, wtedy zobaczy na wyniki ostatnich badań, dostanę skierowania na następne i od tego momentu postanowiłam już chodzić tylko prywatnie.
usia89, Libusza, Daisy, jenny88, MarliOne, Nona, Sabela, Ivettka, mała2930, dora8201 lubią tę wiadomość
-
believe wrote:Jakiś czas temu też sobie kupiliśmy z mężem elektryczną i teraz sobie nie wyobrażam wrócić do manualnej. W końcu czuję, że po myciu zębów one po prostu są wyczyszczone
W tamtym roku pod choinkę zażyczyłam sobie od M taką szczoteczkę. Teraz innej sobie nie wyobrażam. A mój M jak początkowo był sceptycznie nastawiony tak teraz sam ma swoją końcówkę
-
Cześć
Wybaczcie, że nie nadrabiam; bo póki co jestem na chwilę. Chciałam się pochwalić relacją z wizyty...
Plamienia ustałyWyniki mam dobre, żadnych infekcji i waga stoi w miejscu
Miałam usg przez brzuch i towarzyszył mi mąż z synkiem. Wszystko jest ok ale... dostaliśmy prezent na Mikołajki... Gin w szoku, my w jeszcze większym... BĘDĄ BLIŹNIAKI !!!
Słyszeliśmy 2 serduszka bijące ok 160 ud/min
Maluch nr 1 ma 2,01 cm; a Maluch nr 2 ma 1,75cm. Leżą gdzieś przy kręgosłupie i nie za bardzo chciały się pokazać
Wg gina maluchy będą jednej płci - okaże się w styczniu
No i witamy w 10 tcSana, believe, pepitka, kahaśka, Daisy, MarliOne, Nona, Sabela, kusiczka, gigsa, Mia S, Tysia85, usia89, Lena87, Ivettka, mała2930, dora8201, Libusza, mufinka, libellula83 lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
jenny88 wrote:Cześć
Wybaczcie, że nie nadrabiam; bo póki co jestem na chwilę. Chciałam się pochwalić relacją z wizyty...
Plamienia ustałyWyniki mam dobre, żadnych infekcji i waga stoi w miejscu
Miałam usg przez brzuch i towarzyszył mi mąż z synkiem. Wszystko jest ok ale... dostaliśmy prezent na Mikołajki... Gin w szoku, my w jeszcze większym... BĘDĄ BLIŹNIAKI !!!
Słyszeliśmy 2 serduszka bijące ok 160 ud/min
Maluch nr 1 ma 2,01 cm; a Maluch nr 2 ma 1,75cm. Leżą gdzieś przy kręgosłupie i nie za bardzo chciały się pokazać
Wg gina maluchy będą jednej płci - okaże się w styczniu
No i witamy w 10 tc
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ale supergratuluję z całego serca
wcześniej miałaś już USG? nie było widać dwóch fasolek?
jenny88 lubi tę wiadomość