Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny:*!!! cudownie dwa szczescia, dwa serca:)
Gratuluje kochana.Dbaj o siebie podwojnie
Ja zjadlam pysznyyyy barszczyk mamusi... wrocilam do domku, wykapalam się I I I? RZYG...:]jenny88 lubi tę wiadomość
-
Jennny aaaaaaaaaaaa ogromne gratulacje!!!!!!! Baaardzo się cieszę, sama bym chciała bliźniaki i tym chętniej słucham takich wieści
Szkoda że mnie to już nie spotka, ale z chęcią będę śledziła losy Twoje i Gigsy!
Rośnijcie zdrowo!jenny88 lubi tę wiadomość
-
gigsa wrote:Jeszcze nie wiem. Ale wiem już, że o porodzie w prywatnej klinice muszę zapomnieć, bo u nas nie odbierają takich porodów. Nie zajmują się tym. Ponoć za duże ryzyko i dodatkowo ciążę bliźniacze często kończą się przed 37 tc, a tam można rodzic dopiero po skończonym 37 tc.
A Ty czemu cc? Jakies przeciwskazania do porodu naturalnego?
edit:
Moje 2 znajome urodziły bliźniaki - jedna w 34/35 tc, a druga 35/36 tc.
Gin mi powiedział, że od 34 tc są już płuca wykształcone, a dobrze byłoby dotrwać do 36 tc.
Ja się muszę dowiedzieć jak to jest z bliźniakami, w szpitalu w którym chcę rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:39
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
jenny88 wrote:U mnie ciąża z synkiem po 12h porodu w szpitalu skończyła się CC i mój gin (bo chodzę do tego samego) stwierdził, że przy ciąży bliźniaczej raczej będzie drugie CC.
edit:
Moje 2 znajome urodziły bliźniaki - jedna w 34/35 tc, a druga 35/36 tc.
Gin mi powiedział, że od 34 tc są już płuca wykształcone, a dobrze byłoby dotrwać do 36 tc.
Ja się muszę dowiedzieć jak to jest z bliźniakami, w szpitalu w którym chcę rodzić.
Z tego co piszesz to trzeba trzymać kciuki obyśmy jak najdłużej chodziły w trójpaku -
gigsa wrote:Ja przy bliźniakach wolałabym cc, ale zobaczymy jak to będzie. Na kolejnej wizycie popytam trochę o wszystko, bo ostatnio za duży szok był i nie zapytałam praktycznie o nic. Poza tym mój gin nie jest zbyt rozmowy. Jak coś zapytam to odpowie, a jak nie to nie. Mam nadzieję, że z czasem znajdę z nim wspólny język.
Z tego co piszesz to trzeba trzymać kciuki obyśmy jak najdłużej chodziły w trójpaku
Tak, tak każdy dzień - tydzień są ważneMusi być dobrze - innej opcji nie widzę
gigsa lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak Lipcowe Mamusie zapatrują się na przygotowywanie Świąt, spędzacie je w domu czy wyjeżdżacie do rodziny? Nie wyobrażam sobie w takim stanie w jakimjestem (ciągłe zmęczenie i senność) przygotowywać Świąt.
Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wproszenie się do rodziców -
KasieńskaA wrote:Witam:) Również jestem Lipcóweczką
Termin mam na 18-go
Wytrwałości i samych pozytywnych dni wszystkim Lipcóweczkom:)
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
jenny88 wrote:Gigsa a wiesz jaką masz dokładnie ciążę ??
Mi dziś gin powiedział, że ciąża bliźniacza jednokosmówkowa-dwuowodniowa... Ponoć dzieci maja być tej samej płci - zobaczymy -
nick nieaktualnyJenny ściskam Ci ęmocno i gratuluję
lepszego prezentu nie mogliście otrzymać
Kasieńka witamy po fioletowej stronie
U mnie był cały dzień w łóżkumyślałam że jak przyjdzie ten 10 tydzień to ustąpi a tu coraz gorzej, co nie zjem to blee. Jak tak dalej będzie to też ruszam do apteki po coś. A wczoraj zasnęłam wpół do 4
. Zazdroszczę co niektórym że wstają tak wcześnie..
Miłego dzionkajenny88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Jeeny, piękny prezent dostaliście, również bym taki chciała dostać ale przed owulacją był tylko jeden pęcherzyk
..
Cieszę się że chodź jeden cud noszę podWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:05
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny, ostatnio nie mam głowy się odzywać, siedzę w domu na zwolnieniu, wstaję o 12, kładę się spać o 20, mdłości jak były tak są - i tak mi mija dzień za dniem, chyba nawet szybciej leci jak jest się w domu, niż jak się chodzi do pracy bo już od 2 dni jesteśmy w 10 tygodniu!
Wizyta kontrolna u gina już w najbliższy poniedziałek, to już 2 tygodnie odkąd po raz drugi widzialam moje maleństwo, mam nadzieję, ze wszystko jest ok i ustalę z ginem kolejną wizytę (mam zwolnienie do 22.12 i zamierzam je kontynuować) oraz termin badań prenatalnych na które pójdę z mężem.
Jak na razie tajemnica jest zachowana, nikt nic nie wie, wczoraj przyszły dodatki do prezentów świątecznych dla rodziców - książki 'Poradnik dla babci i dziadka' - w ten sposób chcemy im powiedzieć podczas WigiliiDo nas przychodzi moja mama z bratem, a wieczorkiem po naszej wigilii skoczymy do K rodziców
Zamówiłam też sobie 'Kalendarz mojej ciąży' i już zaczynam go studiować i wypisywać
Miłego weekendu Kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:36