Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny:*!!! cudownie dwa szczescia, dwa serca:)
Gratuluje kochana.Dbaj o siebie podwojnie 
Ja zjadlam pysznyyyy barszczyk mamusi... wrocilam do domku, wykapalam się I I I? RZYG...:]
jenny88 lubi tę wiadomość
-
Jennny aaaaaaaaaaaa ogromne gratulacje!!!!!!! Baaardzo się cieszę, sama bym chciała bliźniaki i tym chętniej słucham takich wieści

Szkoda że mnie to już nie spotka, ale z chęcią będę śledziła losy Twoje i Gigsy!
Rośnijcie zdrowo!
-
U mnie ciąża z synkiem po 12h porodu w szpitalu skończyła się CC i mój gin (bo chodzę do tego samego) stwierdził, że przy ciąży bliźniaczej raczej będzie drugie CC.gigsa wrote:Jeszcze nie wiem. Ale wiem już, że o porodzie w prywatnej klinice muszę zapomnieć, bo u nas nie odbierają takich porodów. Nie zajmują się tym. Ponoć za duże ryzyko i dodatkowo ciążę bliźniacze często kończą się przed 37 tc, a tam można rodzic dopiero po skończonym 37 tc.
A Ty czemu cc? Jakies przeciwskazania do porodu naturalnego?
edit:
Moje 2 znajome urodziły bliźniaki - jedna w 34/35 tc, a druga 35/36 tc.
Gin mi powiedział, że od 34 tc są już płuca wykształcone, a dobrze byłoby dotrwać do 36 tc.
Ja się muszę dowiedzieć jak to jest z bliźniakami, w szpitalu w którym chcę rodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 20:39

--
Mateusz
23.08.2018 [*] 9t+4d 
-
Ja przy bliźniakach wolałabym cc, ale zobaczymy jak to będzie. Na kolejnej wizycie popytam trochę o wszystko, bo ostatnio za duży szok był i nie zapytałam praktycznie o nic. Poza tym mój gin nie jest zbyt rozmowy. Jak coś zapytam to odpowie, a jak nie to nie. Mam nadzieję, że z czasem znajdę z nim wspólny język.jenny88 wrote:U mnie ciąża z synkiem po 12h porodu w szpitalu skończyła się CC i mój gin (bo chodzę do tego samego) stwierdził, że przy ciąży bliźniaczej raczej będzie drugie CC.
edit:
Moje 2 znajome urodziły bliźniaki - jedna w 34/35 tc, a druga 35/36 tc.
Gin mi powiedział, że od 34 tc są już płuca wykształcone, a dobrze byłoby dotrwać do 36 tc.
Ja się muszę dowiedzieć jak to jest z bliźniakami, w szpitalu w którym chcę rodzić.
Z tego co piszesz to trzeba trzymać kciuki obyśmy jak najdłużej chodziły w trójpaku
-
A to mój gin różnie - czasem sam coś gada, a czasem trzeba go ciągnąć za językgigsa wrote:Ja przy bliźniakach wolałabym cc, ale zobaczymy jak to będzie. Na kolejnej wizycie popytam trochę o wszystko, bo ostatnio za duży szok był i nie zapytałam praktycznie o nic. Poza tym mój gin nie jest zbyt rozmowy. Jak coś zapytam to odpowie, a jak nie to nie. Mam nadzieję, że z czasem znajdę z nim wspólny język.
Z tego co piszesz to trzeba trzymać kciuki obyśmy jak najdłużej chodziły w trójpaku

Tak, tak każdy dzień - tydzień są ważne
Musi być dobrze - innej opcji nie widzę
gigsa lubi tę wiadomość

--
Mateusz
23.08.2018 [*] 9t+4d 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak Lipcowe Mamusie zapatrują się na przygotowywanie Świąt, spędzacie je w domu czy wyjeżdżacie do rodziny? Nie wyobrażam sobie w takim stanie w jakimjestem (ciągłe zmęczenie i senność) przygotowywać Świąt.
Myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wproszenie się do rodziców
-
WitajKasieńskaA wrote:Witam:) Również jestem Lipcóweczką
Termin mam na 18-go 
Wytrwałości i samych pozytywnych dni wszystkim Lipcóweczkom:)
Pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Jeśli dobrze zrozumiałam to u mnie dwukosmówkowa dwuowodniowa, ale ręki uciąć nie dam, bo nie pamiętam. Coś gin mowiła i rysowała na kartce żeby mi nakreślić obraz sytuacji, ale dokładnie teraz nie powiem, bo mogę skłamać. Wypytam o wszystko w środę.jenny88 wrote:Gigsa a wiesz jaką masz dokładnie ciążę ??
Mi dziś gin powiedział, że ciąża bliźniacza jednokosmówkowa-dwuowodniowa... Ponoć dzieci maja być tej samej płci - zobaczymy
-
nick nieaktualnyJenny ściskam Ci ęmocno i gratuluję
lepszego prezentu nie mogliście otrzymać 
Kasieńka witamy po fioletowej stronie
U mnie był cały dzień w łóżku
myślałam że jak przyjdzie ten 10 tydzień to ustąpi a tu coraz gorzej, co nie zjem to blee. Jak tak dalej będzie to też ruszam do apteki po coś. A wczoraj zasnęłam wpół do 4
. Zazdroszczę co niektórym że wstają tak wcześnie..
Miłego dzionka
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny

Jeeny, piękny prezent dostaliście
, również bym taki chciała dostać ale przed owulacją był tylko jeden pęcherzyk
..
Cieszę się że chodź jeden cud noszę pod
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:05
-
Witam dziewczyny, ostatnio nie mam głowy się odzywać, siedzę w domu na zwolnieniu, wstaję o 12, kładę się spać o 20, mdłości jak były tak są - i tak mi mija dzień za dniem, chyba nawet szybciej leci jak jest się w domu, niż jak się chodzi do pracy bo już od 2 dni jesteśmy w 10 tygodniu!
Wizyta kontrolna u gina już w najbliższy poniedziałek, to już 2 tygodnie odkąd po raz drugi widzialam moje maleństwo, mam nadzieję, ze wszystko jest ok i ustalę z ginem kolejną wizytę (mam zwolnienie do 22.12 i zamierzam je kontynuować) oraz termin badań prenatalnych na które pójdę z mężem.
Jak na razie tajemnica jest zachowana, nikt nic nie wie, wczoraj przyszły dodatki do prezentów świątecznych dla rodziców - książki 'Poradnik dla babci i dziadka' - w ten sposób chcemy im powiedzieć podczas Wigilii
Do nas przychodzi moja mama z bratem, a wieczorkiem po naszej wigilii skoczymy do K rodziców 
Zamówiłam też sobie 'Kalendarz mojej ciąży' i już zaczynam go studiować i wypisywać
Miłego weekendu Kochane!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 08:36