X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Nie martw się, na pewno wszystko będzie ok <przytul>
    Może ciąża jest po prostu młodsza i dlatego jeszcze nie widać ??

A co Ci pokazuje belly ??
    Mi belly pokazało, że serduszko powinno być widoczne od 6t4d. Miałam niespodziewaną wizytę w 7t3d (wg usg 7t1d) i już biło. Za to wczoraj wg OM było 9t0d a wg usg wyszło 8t2d i 8t4d...

Aaaa no właśnie jenny Gratuluję 2ch maluchów!! :) :*

U mnie wg belly 6t1d a wg USG wyszło 5t4d :/

jenny88 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka no to dlatego jeszcze nie było widać, spokojnie, na pewno będzie dobrze.

Jenny wow ale zaskoczenie, gratuluję!!!!

nie wiedziałam, ze tak późno mogą się bliźniaki ujawnić. Boże, oby mnie tylko tak gin nie zaskoczył
    dziś jestem tak zmęczona że nie mam siły nawet z łóżka wstać :/

jenny88, Daisy lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:47

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:47

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie!

Też jestem tzw. "Lipcówką 2015". Czytam wasze wpisy i tak miło czyta sie jak cieszycie się waszymi ciązami... Każdy szczegół raduje wasze serca. Tak właśnie powinno być, powinien to być magiczny czas. U Mnie niestety nie jest tak kolorowo. Przeżywam depresje ciążową. W sumie nie tylko ciążową, ale stokroć zwiększoną niż przed. Pozdrawiam

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    U mnie wg belly 6t1d a wg USG wyszło 5t4d :/
    To już wiesz dlaczego nie było widać serduszka. Głowa do góry na pewno będzie wszystko ok! :) <kciuki!>
    mufinka wrote:
    nie wiedziałam, ze tak późno mogą się bliźniaki ujawnić. Boże, oby mnie tylko tak gin nie zaskoczył
    dziś jestem tak zmęczona że nie mam siły nawet z łóżka wstać :/
    Z tego co nam gadał gin w pierwszej ciąży to bliźniaki mogą się ujawnić do 14 tc albo 16 tc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 14:48

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Wpadłam na chwilkę się przywitać i pogratulować dobrych wieści :)
    U nas już prawie połowa ciąży a też pamiętam swoją wizytę i stres czy będzie serduszko <3
    Wszystko będzie dobrze!! A lipiec to cudny miesiąc na urodziny :) Wiem bo sama urodziłam się w środku lata :)

Dużo dobrego!!! :*

Mia S, Daisy, Ivettka, Libusza lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalicie się Mamusie czy dostałyście coś od Mikołaja czy byłyście w tym roku niegrzeczne i przyniósł tylko rózgę? ;)

Daisy lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemanko Czarna Owca :)

Może zwróc się do lekarza o pomoc, niektore leki w ciąży można brać, a poprawią nastrój tak, że będziesz mogla się cieszyć z bycia mamusią ;)

Cokolwiek teraz by się nie działo, i jak ch**** nie było, to dziecko to ogromny dar, zobaczysz, że będzie wszytsko dobrze !

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 wrote:
    Pochwalicie się Mamusie czy dostałyście coś od Mikołaja czy byłyście w tym roku niegrzeczne i przyniósł tylko rózgę? ;)

Ja to chyba byłam bardzo niegrzeczna, bo nawet rózgi nie dostałam :P albo Mikołaj nie dotarł tu do mnie na koniec świata ;)

Linka05 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:48

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie był:P tzn zjadłam pyszną kolacyjke w sphinxie z męzem, nie mikołajem:P
    Z racji tego ze zazyczylam sobie drogaśny prezent na święta to mikołajki odpuszczam:p

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Witajcie ja po wczorajszej wizycie załapałam doła... Gin na początku twierdził, że już dużo powinniśmy zobaczyć, a później nagle się okazało, że tylko pęcherzyk ciążowy 1,56cm i nie ma jeszcze serduszka. Do tego nastraszył mnie, że czasem się ono nie pojawia i jest tylko pusty pęcherzyk, no i teraz sie boję :( kazał mi przyjść na ponowne USG za 2 tyg.

Nie przejmuj sie napewno wzystko bedzie dobrze, ja bylam 6t0d i tez tylko pecherzyk byl, a jak bylam w srode to wg OM byl 9t0d a wg USG 8t2d moze owu byla pozniej poprostu :) Napewno bedzie dobrze zobaczysz!

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo :) na mikolajki nic a na mikołaja będzie duużyh :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeślichodzi o poród w 3-mieście to ja się zastanawiam nad Kliniczną, ale jeszcze sie zobaczy :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie bylo wiec raczej bardzo niegrzeczna bylam hehe ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, Gratuluje bliźniaków:)
    ja w pon. do dr i się dowiem czy przypadkiem drugiego fasola nie ma,;)
    w rodzinie są bliźniaki :) Mikołaj był ale myślę ze największy prezent dostałam :D i noszę go w sobie.

• Linka05 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi zgadza się :) Największe prezenty mamy w brzuszkach :) ale jakieś drobiazgi też nas ucieszą ;) Jak nie dziś to pod choinką ;)

usia89 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Na szczęście dziś nie naskrobałyśćie za dużo i mogłam dość szybko nadrobić ;-)

My generalnie świąt nie obchodzimy, ale z racji tego, że rodzina tak, to po prostu jedziemy do teściów. Wigilia przy stole to dla nas nic więcej jak tradycja, wspólny czas z rodziną.

Mikołaj u nas był, u całej rodzinki, więc chyba wszyscy byli grzeczni ;-)

Nona udanego pobytu w Warszawie!

Serena ależ ja Ci współczuję :( Zwolnienie na bank dostaniesz, nie ma innej opcji przy takim samopoczuciu.... oby na dniach puściło.. U mnei od paru dni, odpukać, jest lepiej, mdłości prawie nie ma.

Juwelko, a jak u Ciebie? LEpiej po tych czopkach? Można je cały czas brać, czy musisz jakąś przerwę robić?

Miłego mikołajkowego wieczoru :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa skasowalo mi sie wszystko :/

Juwelko tak w Swiss to koszt 6000. Na szczescie starczy nam i na inne wazne potrzeby, takze nikt i nic na tym nie utraci, mysle ze osobiscie tylko na tym zyskam..ja rodzilam wlasnie na Zaspie. I powiedzialam po porodzie od razu, ze nigdy w zyciu wiecej nie chce rodzic, a na pewno nigdy tam! Dopiero po 5 latach doszlam do siebie i znowu zaczelam myslec o ciazy, jak zaszlam to pierwsze co panika ze porod mnie czeka. Ja mam po Zaspie traume na cale zycie. Dlatego powiedzialam jasno ze jesli znow mam rodzic to tylko w klinice. Moj nawet nie oponowal. Teraz dla mnie najwazniejszy jest moj komfort psychiczny i ludzkie traktowanie. Licze, ze tam nie beda rozpychac mi rozwarcia z 0 na 10 palcami. 'OOOO NIE MA PANI W OGOLE ROZWARCIA? ZARAZ PANI ZROBIMY'. Moje darcie i placz slyszal caly korytarz, patrzeli na mnie wszyscy z politowaniem gdy wyszlam. Az boli na wspomnienie :( :( :( Wiecej sie jeszcze dzialo takze nie bede tego opisywac. Dodam, ze na 3 dobe chcieli mnie wypisac z dzieckiem z bardzo wysoka bilirubina, juz bylam spakowana i lekarz inny niz przez te 3 dni przyszedl dac mi wypis i mowi O A CO PANI CORKA TAKA ZOLTA!? Okazalo sie ze lekarze olali to, ja nie wiedzialam ze ona zolta czy karnacja taka. Zspedzilysmy kolejne 4 doby pod lampami..
    DLA MNIE OSOBISCIE TEN SZPITAL TO JEDNA WIELKA MASAKRA I OMIJAM GO SZEROKIM LUKIEM :(

Linka a i do mnie przyszedl mikolaj, nie bezposrednio do buta, tylko zabral mnie do jubilera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2014, 20:15

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ