X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana dawaj te imiona!

U nas Hania na tapecie to chyba jedno imie co do ktorego na 100% sie zgadzamy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:23

Libusza lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oklepanych imion to Mateusz też do takich należy ;-)

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?

Każdy wybiera jakie chce, mi osobiście zwisa czy wybrane przeze mnie jest popularne czy nie - nam ma się podobać.

Ja wczoraj przeżyłam traumę jak mąż mi wypisał imiona jakie mu sie podobają dla syna ale juz się zreflektował całe szczęście. Musiałam się poryczeć ale pomogło ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:23

gigsa lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:23

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona u nas Hania nie jest popularna, osobiscie mialam jedna kolezanke w podstawowce, potem zadnej na swojej drodze nie spotkalam. Moja cora chodzila do 3 przedszkoli i nie miala w grupie zadnej Hani i teraz w podatawowce tez nie ma. :) Z kolei Mateusz to sie czesto powtarza, Maciek takze ;)

Co do dalszych wyjazdow to prawdopodobnie uderzymy do Chorwacji gdzies w maju, no ale moj sie troche birzy bo z brzuchem itp. No ale pytam sie jak nie brzuchem to co? W sierpniu z 1msc dzieckiem? Nie odpuszcze wakacji kosztem ciazy, no chyba ze lekarz kategorycznie zabroni ;)

A Hania wystepuje w jakims serialu? Yh nie znam sie bo nie ogladam seriali wiec na to nie patrze, dla mnie to zadne serialowe imie, tylko imie dla mojego dziecka. Jeszcze Izabela mi sie podoba, moja siostra ma tak na imie i moja babcia, tez fajnie by bylo gdyby po prababci mozna bylo dac :) Imie by przeszlo na kolejne pokolenie :) A najgorzej bedzie jak sie okaze ze to chlopiec bo wtedy czarna dupa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 11:41

livia30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim narzeczonym zastanawiamy się jeszcze, ale z takich ciekaszych propozycji imion to Maja lub Jagoda dla dziewczynki i Staś lub Jaś dla chłopca :)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zależy - widzisz w moim otoczeniu pełno jest Mateuszów. To, ze w 2014 roku jest na 14 miejscu nie oznacza, ze nie ma ich pełno dookoła bo wcześniej już się ich trochę narodziło ;-) Nie ma co krytykować niczyich wyborów, każdy wybiera imię jakie mu się podoba dla jego dziecka. Mi osobiście zrobiło się nie miło jak przeczytałam, że rzygasz jakimiś tam imionami mimo, że nie wymieniłaś żadnego z moich wybranych.

jenny88, gigsa, juwelka, believe lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy to masz tak samo jak u nas - dla dziewczynki wybrane bez problemu ale dla chłopca masakra, na nic nie możemy się zdecydować :D

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:24

Libusza lubi tę wiadomość

• MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielne :) Aleeee się dziś wyspałam. Może to dlatego, że 2 ostatnie noce były prawie nieprzespane. A dziś takie sny miałam, że łoooo. Chyba przez ten brak <3. A co do imion to u Nas problem bo mój D. zgadza się na jedno imię męskie: Dawid. Mi podoba się też Dominik, Filip, Sebastian. A co do dziewczynki to w sumie nie możemy się zdecydować jest Liliana, Nadia, Daria. Trzeba trochę z mężem ponegocjowac :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Przyszłam się przywitać i życzyć miłej niedzieli :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Daisy to masz tak samo jak u nas - dla dziewczynki wybrane bez problemu ale dla chłopca masakra, na nic nie możemy się zdecydować :D

U mnie dokładnie tak samo :-) dla dziewczynki mnóstwo imion które nam się podobają, dla chłopca ciężko ;-)

zem3wn15az3szllg.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja.... marzę o maszynie czasu żeby przenieść się do 2 trymestru bo niestety ale nie wyrabiam.... to co się dzieje ostatnie kilka dni to koszmar a jak mam wyjść z domu to jak nosze worki na kupy psa tak nosze teraz worki dla siebie i nie na kupy....

dziś na szczeście udało mi się na mega szybko pozałatwiać kilka spraw z moimi chłopakami - kupiłam M prezenty pod choinkę (w tym roku sam sobie wybrał na szczęście bo głowy nie mam póki co), znalazłam prezenty dla Młodego, które wczoraj na necie wyszperałam i coś mnie tknęło żeby jeszcze nie zamawiać a dziś 2 z 4 znalazłam taniej w sklepie niż na necie! więc M podjedzie później kupić. No i prezenty na urodziny dla kolegów też udało mi sie fajne w promocji kupić.... ale właśnie leżę w łóżku z miską obok i czuje że po południe będzie fatalne

co do imion to dla mnie wyznacznikiem popularności jest link który Livia podała i koledzy i koleżanki mojego Młodego z przedszkola czy wcześniej żłobka - Hanie są mega popularne, w żłobku syn miał 2 i w przedszkolu też 2, Mateusz też się znalazł tu i tu :)
    dla nas ważne jest żeby imię było znane i "swojskie" ale aktualnie niezbyt popularne i żeby oficjalna wersja brzmiała jak potoczna - bez skrótów typu Małgorzata - Gosia, Gabriela - Gabrysia/Gabi czy jak tam no i żeby brzmiało godnie w wieku dziecięcym ale i dorosłym i żeby pasowało do różnych wyborów życiowych (np nie wiem czy poszłabym do lekarki Dżesiki Kowlaskiej, czy do pana Brajana Lewandowskiego po poradę prawną :P)... i w kręgu takich szukać będziemy kolejnego... dla dziewczynek mam kilka spełniających warunki, dla chłopców niekoniecznie.... natomiast wiem, że fajnie jak dziecko ma "indywidualne" imię zwłaszcza jak nie lubimy po nazwisku - w przedszkolu każde dziecko, które ma powtarzalne imię ma ksywę od nazwiska albo po nazwisku jest przez resztę dzieci nazywane.. a mój syn na swojej drodze nie spotkał jeszcze dziecka ze swoim imieniem, natomiast sporo dorosłych imienników bo ma mega popularne imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 14:05

Daisy, Nona, mała2930 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale też uważam, że imię to sprawa mega indywidualna i nie czuję, żebym miałam prawo krytykować imiona, które np Wy wybierzecie czy ktokolwiek inny bo to nie moje dziecko, nie moja decyzja i nie moja sprawa :) byle urząd zaklepał imię :P

Mia S, livia30, gigsa, gigsa lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie zawsze podobało Lena, nie wiem czy wtedy było juz takie popularne, pewnie nie bo podoba mi sie od jakiś 7 lat. Zawsze mówiłam ze jak będzie córeczka to będzie własnie Lenka i tak pozostanie. Nie zwracam uwagi na rankingi itp. Z damskich podoba mi sie tez Asia ale raczej nie zmienię kosztem popularnej jak to mówicie Lenki.
    Męskie duzo cięzej Maćki, Mateusze do mnie nie przemawiają, wolałabym Olka czy Jasia:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    a mi sie zawsze podobało Lena, nie wiem czy wtedy było juz takie popularne, pewnie nie bo podoba mi sie od jakiś 7 lat. Zawsze mówiłam ze jak będzie córeczka to będzie własnie Lenka i tak pozostanie. Nie zwracam uwagi na rankingi itp. Z damskich podoba mi sie tez Asia ale raczej nie zmienię kosztem popularnej jak to mówicie Lenki.
    Męskie duzo cięzej Maćki, Mateusze do mnie nie przemawiają, wolałabym Olka czy Jasia:)

pocieszę Cię bo Lena była mega popularna w ok 2007-2009r. czyli te 7 lat temu był wysyp:) a teraz coraz mniej Lenek jest :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chłopczyka Kamil albo Tomek, a dla dziewczynki bardzo nam się podobają: Julia, Hania i Nadia.
    Niby dla dziewczyn popularne, ale może gdzieś w dużych miastach - u nas nie bardzo :) z resztą zobaczymy. Najważniejsze że dla chłopca mamy mniej więcej wybrane bo tutaj najciężej się nam było dogadać.

Kamilka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdańsk 2014r.: 8 tys. 916 dzieci, z czego aż 256 dziewczynek rodzice nazwali Julią, a 242 chłopców Jakubem. Następne w kolejności to Lena (201 dziewczynek), Maja (176), Zuzanna (174), a także Jan (182), Kacper (150) i Szymon (149) wśród chłopców.
    Także w Gdyni i Sopocie królują Julia i Jakub. W tym pierwszym mieście na 1 tys. 957 dzieci mamy 72 Julie i 58 Jakubów. Oprócz tego popularnością cieszyły się Maja, Zuzanna, Jan i Filip. W Sopocie podobnie, choć pojawiają się takie imiona jak Nina, Martyna, Franciszek czy Adam.

Także wydaje mi się, że nie ma tu nigdzie Hani, takze nie kierujcie się swoimi regionami, bo to, co u Was może być takie MEGA POPULARNE, w innym rejonie moze byc MEGA RZADKOŚCIĄ.

Nigdy nie śmiałabym skrytykować imienia, które ktoś wybrał. Widocznie dla osoby, która nadaje imie swojemu dziecku jest ono najpiękniejsze, jedyne, wyjątkowe i będzie najbardziej pasować. Nie wiem jak to może podlegać krytyce ze strony obcych osób.

Mia S, jenny88, livia30 lubią tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    pocieszę Cię bo Lena była mega popularna w ok 2007-2009r. czyli te 7 lat temu był wysyp:) a teraz coraz mniej Lenek jest :)
    Heheh w 2007r miałam 16 lat więc jeszcze nie sledziłam rankingów:P Wiem ze była w szkole Jedna jedyna dziewczyna Lena stąd mi sie spodobalo:)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam Maria albo Michał :)

Zgredek, mała2930 lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ