X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:51

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nic nie jem, tak mi w brzuchu burczy że oszaleję zaraz, niedobrze mi głodu, zrobię sobie chyba maleńką kiełbaskę bo jak zaraz czegoś nie zjem to będzie bueee.

A czemuż to pasztetów w ciąży nie wolno? :O

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Libusza Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pierwszy raz o pasztecie słyszę, że nie wolno. Raczej chyba wolno :P

Jak tak czytam o Waszych mdłościach to współczuje bardzo, a z drugiej strony ja w ogóle nie mam mdłości i cały czas się zastanawiam czy wszystko jest ok z Maleństwem :/

Dzisiaj miałam ciężki dzień. Od 8 rano byłam na kursie. Do domu dojechałam po 18 i padam ze zmęczenia. Teraz leżę, piję ciepłą herbatkę i odpoczywam.

Spokojnego wieczoru!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:24

• Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadam pasztet podpiekany tylko i wyłącznie z Gzelli. Innego nie rusze za diabla a zaczelam miec smaka na poczatku ciazy jak jeszcze nie wiedzialam ze zaszlam :D Bo ogolnie nie znosze pasztetu ble!
    Na obiadek zjadlam 2 podudzia z kurczaka zapiekane w piekarniku z marchewka i jablkiem pieczonym MNIAM MNIAM! :D I kopytka do tego, bo chcialam zapchac sobie na dluzej zoladek :) Zjadlam troche i teraz jest ok :) Apetyt ogolnie mam rano, ale tak ok 10-11. Teraz czekam na koktail z owoców leśnych i puszcze Master Chefa, bo teraz spauzowałam.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Juwelka mam nadzieje ze jak nam mdlosco przemina z wiatrem to sie spotkamy, tak samo Gigsa i Livia bo chyba wszystkie z okolic Trojmiasta :) No i reszta jeski kogos ominelam to przepraszam ♡

O ja chętnie ;-) Tylko jak na razie walcze jeszcze w mdłościami i słabym samopoczuciem. Mam nadzieję, że w styczniu najpóźniej wszystko się unormuje ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    O ja chętnie ;-) Tylko jak na razie walcze jeszcze w mdłościami i słabym samopoczuciem. Mam nadzieję, że w styczniu najpóźniej wszystko się unormuje ;-)

Livia ja tez srednio, ale zauwazylam ze jak wychodze z domu to za dnia czuje sie o niebo lepiej niz jak mam ten dzien caly w domu przesiedziec. Wieczorem za to musze za to cierpiec, a do tego mecza mnie wieczorami mega nerwobole idace w nodze az do kolana, ale wyczytalam dzis zeby klasc sie na przeciwnej nodze zeby nie uciskac. Sprobuje to zamiast nospy nastepnym razem. Ponoc to normalne bo wiezadla itp, no ale mnie az ciagnie w kolanie! I ZAWSZE lewa strona. Livia ale super by bylo jakbysmy razem na porodówce lezaly. ;)
    Twoja Dzidzia jest jednak znacznie wieksza, bo moja 03.12 miala dopiero 5.9mm, a Twoja 28.11 juz ponad 7mm. No ale zobaczymy, ja poprzedni termin mialam na 31.07, a 11.07 juz poszlam ze skierowaniem na porod z donoszona ciaza :)
    Uciekam milego wieczorku dla wszystkich <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 20:18

livia30 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Maja też bardzo ładnie:)

A dla chłopca podoba nam się jeszcze Alan, ale to tak bardzo wstępnie:)

Moja starsza córa to Maja ;-)

juwelka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Juwelka mam nadzieje ze jak nam mdlosco przemina z wiatrem to sie spotkamy, tak samo Gigsa i Livia bo chyba wszystkie z okolic Trojmiasta :) No i reszta jeski kogos ominelam to przepraszam ♡
    Ja niestety mam do Was daleko :( a chętnie bym się spotkała :)

Co do imion to mamy pewien układ z mężem. On wybiera imię dla dziewczynki, a ja dla chłopca. Oczywiście z możliwością sprzeciwu w razie czego ;)
    Z tych, które chcemy i oboje się na nie zgadzamy to Emilia i Dominik.
    Mi jeszcze podoba się Adam, Wiktor i Oliwier. Mężowi Maksymilian, Michał i Maciej. Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to bardzo dużo mi się podoba: wspomniana Emilia, Maja (to typ męża nr 2), Alicja, Hania, Asia, Zuzia, Oliwia i pewnie jeszcze kilka innych o których zapomniałam w tym momencie.
    Także jest z czego wybierać. Z tym, że mąż też musi zaakceptować ;)

Daisy lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy może i być, że się spotkamy bo widzę, ze planujemy już w tym samym szpitalu rodzić a i terminy podobne ;-)

Ja staram się kręcić w ciągu dnia i coś robić bo faktycznie jak leżę ciągle to mdłości mnie okropne wtedy dopadają a z drugiej strony męczę się okrutnie szybko i co chwile muszę odpoczywać, dużo śpię, wmuszam jedzenie w siebie na siłę... No ale ciągle odliczam dni do drugiego trymestru - z każdym dniem coraz bliżej ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja pierwszą córę przenosiłam wiec nigdy nic nie wiadomo ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Libusza ja jeszcze dwa dni temu narzekałam na brak mdłości a teraz
    .. ledwo wytrzymuję by nie lecieć do wc... masakra...

radiszka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana! A nie mówiłam, żebyś nie narzekała na ich brak? :D

Mia S lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jesteście niezawodne w zapewnianiu rozrywki na wieczór ;)
    nadrobiłam!

Widziałam dyskusję na temat imion, prezentów, świąt i pasztetu ;)

ja co do imion jeszcze nawet nie rozmawiałam z moim D.jest kilka w głowie, które mi się podobają, ale głośno nie były mówione ;)
    chyba mniejszy problem miałabym wybrać imię dla dziewczynki :)

już we wtorek wizyta u lekarza, nie mogę się doczekać! :)

byłam dziś z moim na kursie przedślubnym (pierwszym), o ile część, na której mówił ksiądz o uczciwości małżeńskiej była ok, tak kobieta która prowadziła wykład o naturalnej metodzie planowania poczęć była jak Hitler, tylko nie miała wąsów.
    stwierdziła, że lepsza jest śmierć niż rozwód i w ogóle takie ceregiele opowiadała, że musiałam ograniczyć swoją percepcję, bo inaczej bym wyszła jak robot ;p

livia30, gigsa, Mia S, Daisy, radiszka lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Libusza Znajoma

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Libusza ja jeszcze dwa dni temu narzekałam na brak mdłości a teraz
    .. ledwo wytrzymuję by nie lecieć do wc... masakra...

Dziękuję Sana, pocieszyłaś mnnie ;)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm pasztetowa dyskusja ;-) Ja właśnie od paru tygodniu przymierzam się do zrobienia własnego pasztetu... znalazłam przepis na kwestiasmaku.com i muszę nad nin pomyśleć, bo wygląda ciekawie

u mnie dzis na kolację bagietka z mozarellą, pomidorem i pesto, ależ to za mną chodziło... mniamm

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2015, 15:24

• Sana Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mówiłaś Livia a ja wierzyć nie chciałam i teraz mam :D
    Libusza oj nie dziękuj, jak Cię mdłości dopadną to będziesz prosić żeby poszły precz :P no ale tak już z nami jest - nie ma objawów - źle, są - jeszcze gorzej :P

U mnie teraz było tak kiepsko pewnie dlatego że od obiadu, czyli od 14, praktycznie nic nie jadłam i to z głodu chyba. Ale co jeść, jak człowiek na nic apetytu nie ma? ;)

Zazdroszczę Wam tego planowanego spotkania! Szkoda że tak mało jest lipcówek ze Śląska :(

Libusza lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:52

livia30, Ivettka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabunia wrote:
    Marteczka91 jesz kanapke z pasztetem...mm tez za mna chodzi ale slyszalam, ze pasztety sa zabronione w ciąży

o maatko:D a co złego w pasztecie zrobionym przez babcie :D? przeciez to same naturalne składniki HELP:D?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ