Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marteczka91 wrote:Heheh w 2007r miałam 16 lat więc jeszcze nie sledziłam rankingów:P Wiem ze była w szkole Jedna jedyna dziewczyna Lena stąd mi sie spodobalo:)
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
tu jest ogólnopolski ranking najpopularniejszych i najmniej popularnych imion w Polsce - wg MSW https://www.msw.gov.pl/pl/aktualnosci/11689,Lena-i-Jakub-to-najpopularniejsze-imiona-mijajacego-roku.html
U mnie w mieście w 2013 roku najpopularniejsze imiona nadawane dzieciom to Jakub, Filip, Kacper, Wojciech, Michał, Julia, Zuzanna, Lena, Maja i Natalia.
Były też nietypowe imiona jak Samuel, Nell, Vanesa, Jesika, Brajan, Xavier, Justin, Kewin.
U nas chłopiec będzie Kamil albo Tomek, żadne inne imię nie wchodzi w grę raczej. Dla dziewczynki to jeszcze się zobaczy, ale pewnie na któreś które wcześniej podałam się zdedydujemy.
Ja też nie zamierzam krytykować niczyjego wyboru, imię dziecka to wyłączna sprawa rodziców.
Julia07.2015
-
wiecie moja przyjaciółka Kaśka dając dziecku na imię Hubert - też dość popularne - powiedziała, że ona w SP i LO miałam po 2-3 Kaśki jeszcze w klasie - była jedną z wielu ale jej to jakoś szczególnie nie zaszkodziło więc jak u jej syna w klasie będzie kilku Hubertów to też da radę - podobało im się to imię jako jedyne wspólne i plusy przeważyły minusy i już.... Kubusie, Lenki, Wiktory i Julki są tak samo szczęśliwymi dziećmi jak te z mało popularnymi imionami..
każdy w klasie miał po kilka imion takich samych - za moich czasów to były Kaśki, Gośki, Beaty, Maćki, Marciny i Dominiki
dlatego mamy szczęście bo mamy tyle imion i każdy może dawać jakie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 15:15
Daisy lubi tę wiadomość
o mój mąz ma Hubert:) i smieje sie ze jak bedzie syn to Hubert junior:P hue hue chcial by:P
Daisy, dora8201 lubią tę wiadomość
-
Ja mam takie imie, ze zawsze bylam jedna jedyna
Takze jak cos sie stalo w szkole i padlo moje imie to zawsze wszyscy nauczyciele i uczniowie wiedzieli ze dotyczy to wlasnie mojej osoby. Tak samo bylo w podstawowce, w liceum i na kazdych studiach, w pracy takzeWidze ze moja Wera jest dopiero 24 na liscie ufff
Ja wycinam szablony z bloku technicznego figurek do szopki. Strasznie pracochlonne, niebawem cora wroci to bedzie miala co malowac a ja bede zasypywac szopke siankiem (dla krolika) i bedziemy myslec jak pokryc dach
Moj tata zrobil szopke z drewna z sidingiem na dachu, jest w srodku zarowka i po podlaczeniu do kontaktu sie wszystko ladnie podwietla. A to wszystko na konkurs na najladniejsza szopke :)Zrobie 'z wierzchu' co cora nie da rady, a reszte niech robi sobie samaAczkowiek slyszalam w szkole, ze czesto cale rodziny sie angazuja w te i inne konkursy
Cora juz ma wygrana 3 miejsce w gminie w konkursie plastycznym o basniach, a takze wygrala konkurs szkolny w kat 0-3 na najciekawszego misia
Teraz pora na szopkę. Z taką prędkością te konkursy się pojawiają, że aż boję się co będzie następne
Żeby nie bylo, ze ją pcham bez potrzeby gdzies tam, to cora wykazuje dosc niezle zdolnosci plastyczne, chodzi takze na zajecia dodatowe
Mysle ze odziedziczyla to po mojej mamie, ktora jest bardzo uzdolniona pod tym wzgledem
Miłego popołudnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2014, 15:46
-
Dzień dobry!
widzę, ze ostra dyskusja rozgorzała na temat imion...
U nas syn będzie Ignacy - ustalone lata temu. Choć coraz bardziej podoba mi się Fryderyk - mały Frycek albo Ferdynand ( tutaj niestety od razu nasuwa się skojarzenie z "kiepskim"). Koleżanka ostatnio powiedziała mi, że imię Fryderyk jest bardzo pretensjonalneZwisa mi ta opinia oczywiście
Dla córki totalnie nie mamy pomysłu, tzn. mąż ma, ale mnie nie przekonuje - stare polskie imię, które może niefajnie brzmieć w obcym języku - nie ma swojego odpowiednika. Pewnie będziemy się nad tym zastanawiać jak potwierdzi się płeć -teraz szkoda naszej energii
Sama mam bardzo rzadkie imię ( w sensie w mojej grupie wiekowej bardzo rzadkie, bo teraz jest sporo dzieci o takim imieniu) i pewnie poniekąd dlatego szukam rzadziej wybieranego imienia dla dziecka. Wszystko zależy od punktu widzenie - kto co lubi - nie obrażajmy się tutaj nawzajem, bo wybór imienia to rola rodziców, a nie koleżanek z forum
Dziewczyny współczuję złego samopoczuciaMam nadzieję, że już niedługo poczujecie się lepiej... U mnie dziś średnio było, ale w porównaniu do Was to i tak mam luksus, więc nie narzekam.
Daisy lubi tę wiadomość
-
Juwelka
!! to będziemy miał Lenki, jak dobrze pójdzie
Piękne imię.
juwelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
a co do kolacji to u mnie o dziwo dwie kanapusie z pasztetem:O
Chyba coś się dzieje bo i wczoraj i dziś jakby mdłości mniej?
oby to był początek dobrego:) -
nick nieaktualny