Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Flexi wrote:Pepitko ja słyszałam z kolei, ze druga ciążę znosi sie trudniej za to poród ponoć łatwiejszy.
. Pierwszą ciąże lepiej znosiłam w porównaniu do drugiej zaś poród na odwrót. Natomiast w obecnej ciąży czuję się najgorzej i żyję nadzieją,że poród będzie jeszcze szybszy i bezproblemowy
Marlione gratulacjesuper ,że maluch tak dobrze się rozwija
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2014, 21:07
-
MarliOne wrote:Melduje się. Badania ok. Przeziernosc i kość nosowa w normie. Serduszko biło 140 razy na minutę
Bobo ma już 7 cm. W ciagu 3 tygodni urósł 4,5 cm :)Jestem przeszczesliwa. Następna wizyta 23 stycznia. Jak ja to wytrzymam
Super ! Ciesze się
Wytrzymasz, wytrzymaszja Pierwsze usg miałam 30.11 a kolejne mam dopiero 23.01 to co ja mam powiedzieć ?
2 miesiące różnicy i czekania
-
As-ia a powiedz obkurczanie sie macicy ogólnie i to dziwne ciagniecie w macicy przy karmieniu piersią za drugim razem lepiej czy gorzej? A i oczyszczanie... Dluzej czy krócej?
Ja trzeciej ciąży nie planuje ale koleżanki z trojka czy czworka narzekaly na samopoczucie i odczucia w każde kolejnej ciazy
-
Flexi wrote:As-ia a powiedz obkurczanie sie macicy ogólnie i to dziwne ciagniecie w macicy przy karmieniu piersią za drugim razem lepiej czy gorzej? A i oczyszczanie... Dluzej czy krócej?
-
nick nieaktualnyJa też pierwszą ciążę znosiłam o niebo lepiej, miałam więcej poweru i wgl. A teraz to bym tylko spała i spała
. Jutro magiczny dzień, początek 4 miesiąca a zarazem 2 trymestru
oby był lepszy niż ten 1
Ewela86 dziękuję, najtrudniejsze przede mną dopiero :* -
Ooo! Ale mnie tu pocieszacie!! Juz myślałam, że to ja jakas dziwna i kolejna ciążę gorzej znoszę! Cieszę się że piszecie to z tymi kolejnymi ciążami i porodami:)
Tak w ogóle witam niedzielnie:) wiecie że 2 trymestr zaczyna się od 14tc?Ivettka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
!! 2 trymestr!!
))
Smartunia, believe, usia89, jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Witam w 2 trymestrze
zajrzalam do was na chwilke ;P
Zaczelam chodzic juz w ciazowych spodniachbo w pasie juz nie mam rozm.36
Ja znowu chora tym razem caly dom w pl kaszle prycha , itd...
Co wy bralyscie na przeziebienie ?
brzuszek na tyle mam duzy ze nie dam rady przed nikim ukryc ciazyto tez sie ciesze niezmiernie gdy rodzinka pyta jak sie czuje itd...
Te urządzonko do sluchania rytmu serduszka (doppler ) to byl zakup w 10! jak to mnie uspokajabywalo tak ze nie znajdywalam , ale to nie jest takie proste
trzeba nabrac wprawy i byc cierpliwym
a ze u nas sporo ciezarnych to troche pocwiczylam na nich
Czekam na wasze brzuszki i zdjecia malenstwsciskam was mocno :*** duuuuzo duzooo zdrowka !!
p.s. jesli ktos nowy chce sie wpisac do tabelki niech napisze date porodu
Smartunia, believe, anetaa1607, usia89, Ivettka lubią tę wiadomość
-
MarliOne, cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku i że z bobaskiem wszystko w porządku - rośnie jak na drożdżach!
Zielony_Domek, niektóre balsamy są zalecane od 4 miesiąca ze względu na skład. Bio Oil na pewno można dopiero od 2 trymestru stosować na obecność składzie pochodnej retinolu. Nie wiem jaki jest skład Tołpy, ale też gdzieś przeczytałam, że można go stosować dopiero od 2 trymestru.
Gratuluję wszystkim rozpoczęcia 2 trymestru!
Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.MarliOne lubi tę wiadomość
-
Witam i ja po świętach i od razu zgadzam się że druga ciąża w porównaniu do pierwszej dużo cięższa
Przynajmniej pierwszy trymestr, teraz już lepiej tylko ta senność
Waga hmm jestem na plus jeden brzuszek już zaczął rosnąć, czasem muszę odpiąć spodnie
najlepsze leginsy.
Pozdrawiam cieplutko i miłej niedzieli -
Witam sie niedzielnie
Gratulacje wszystkim wkraczajacym w 2 trymestr! Ja jeszzce tylko 3 dni i tez bede w 2 trymestrze
Smartunia wrote:Witam się serdecznie....
belive ja osobiście jestem załamana moją wagą jem normalnie jak zawsze a waga gna w górę jak szalona...
Rozumiem Cie doskonale bo mam dokladnie tak samo! ;( zalamka poprostu nie objadam sie a waga szaleje... Spodnie ciazowe nosze od 11 tygodnia, bo kazde uciskaly mnie w brzuch jak siedzialam, a teraz o niebo lepiej -
Ja brzucha nie mam, wchodzę we wszystkie spodnie bez problemu, jem kiepsko, mdłości i wymioty a mam 2 kg na plusie... Ja nie wiem co to będzie jak zacznę normalnie jeść i będzie mi juz dobrze....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif