X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:52

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:07

usia89, Smartunia lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zachcianki też mam :P mandarynki też wcinałam jak szalona, szczególnie przy mdłościach :) a dzisiaj trochę zaszalałam bo zjadłam domowe frytki, później śledzie w śmietanie, potem czekoladę a teraz dopchałam kilka chipsów :P raz na jakiś czas bierze mnie na " nie zdrowe " jedzenie :) a innego dnia jedyne co bym mogła jeść to owoce różnego typu :D

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Piękne macie te brzuszki,ja mam też wielki ale to nie z powodu ciąży:) choć widze po sobie że brzuch urósł bo spodnie cisną mnie na brzuchu a przytyłam od początku niecałe 2kg.
    Juwelka ja od początku świąt tez co chwilę łapie za coca-cole bardzo mi smakuje i myślę że nie można przesadzać że wszystko może nam zaszkodzić, zjadłam też bardzo dużo śledzi
    Nona przed chwilą koleżanka do mnie dzwoniła że w pepcco są przeceny na body i ciuszki dla niemowlaków,ceny zaczynają się od 2zł.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchole świetne dziewczyny macie ,a jakie z Was szczuplaki ... matko kompleksów się nabawię ...
    Nona wrote:
    U mnie dalej nic. Zero dolegliwości, zero brzuszka, zero linii
    Kochana ciesz się ,jednym słowem stworzona do chodzenia w ciąży ;)
    Nona wrote:
    Jeśli doświadczone mamuśki coś doradza będę wdzięczna. Tak wiem ze za wcześnie :)
    Bodziaki świetnie sprawdzają się te kopertowe ,szybko się je zakłada ;)

cati wrote:
    apropo bodziaczkow to ja ostatnio kupilam za 13 zl w Tesco 6 szt. bodziaczkow :) w takim szesciopaku. Rozmiar 60 cos . Nie dla siebie bo nie wiem jeszcze co tam w brzuszku grasuje ale wydaje mi sie ze przecena solidna :) a i bardzo sliczne !
    Tak to prawda w tesco można teraz świetną wyprawkę f&f skompletować za grosze ,Ja kupiłam bodziaki 6 sztuk za 14 zł ,śliniaki 5 sztuk za 6zł, a i rewelacyjne pieluchy tetrowe kolorowe 6 sztuk za 10zł .Także jeśli macie w pobliżu to warto podskoczyć ;)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szkoły rodzenia u nas w szpitalu jest darmowa szkoła dla każdej kobiety i ja się tam wybieram:) szkoła jest dla kobiet od 26tyg ciąży harmonogram zajęć jest już wystawiony,muszę podjechać zapytać się kiedy mam się zapisać żeby było wolne miejsce.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Nona przed chwilą koleżanka do mnie dzwoniła że w pepcco są przeceny na body i ciuszki dla niemowlaków,ceny zaczynają się od 2zł.
    Fakt w pepco bodziaki są fajne jeśli chodzi o ogólny wygląd,natomiast jakość bardzo kiepska .Jedno ,dwa prania i szwy każdy w innym miejscu

Daisy lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki macie, ja też już mam trochę ale ostatnio zrobiłam sobie zdjęcie na leżąco i nie mogę się na nie napatrzeć bo w tej pozycji wygląda super jak ciążowy a nie jak poświąteczny ( bo normalnie jak stoję to czasem jak ciążowy a czasem jeszcze jak poświąteczny :D:D )

Co do ciuszków to ja po swoich przejściach mam jeszcze zakaz kupowania :) Chociaż mam jeden kocyk mały nowy bo był dołączony do rogala którego dostałam pod choinkę, a tak to mąż mi jeszcze zabrania kupować :)

a co do szkoły rodzenia czytałam chyba o 2 w swojej okolicy ale jeszcze się nie zdecydowałam .. ale jakbym chciała rodzić z mężem u mnie w szpitalu to muszę zaliczyć szkołę u nas a jeszcze się nie zdecydowałam do końca gdzie będę rodzić :/

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów też już strasznie chciałabym poczuć .. nie mogę się doczekać .. co chwilę sprawdzam w innych książkach kiedy można już poczuć ( jakby miało mi to coś dać że przez to będzie szybciej :D )

Jutro mam wizytę i znowu stres czy jest wszystko ok .. chyba nigdy mi to nie przejdzie przed każda wizytą będę mieć stres :/

Ja jestem jakieś 1,5 kg do przodu więc myślę że jest w miare, ale dzisiaj też miałam dzień niezdrowego jedzenia :/

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    a co do szkoły rodzenia czytałam chyba o 2 w swojej okolicy ale jeszcze się nie zdecydowałam .. ale jakbym chciała rodzić z mężem u mnie w szpitalu to muszę zaliczyć szkołę u nas a jeszcze się nie zdecydowałam do końca gdzie będę rodzić :/
    U Nas na szczęście szkoła rodzenia nie jest wymagana jeśli chodzi o poród rodzinny ,a z pewnością będziemy rodzić razem. Czasu brak na szkołę rodzenia ,a doświadczenie już w temacie porodu mamy ,także będzie dobrze ;)

tinka lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dziewuszki piękne te wasze brzuszki :D
    Mój też już jest pokaźny, jak nie zapomnę to zrobię zdjecie i wstawie. I nie jest to oponka po świętach :P fakt, do szczuplaczkow może nie należę ale akurat brzuch tak poza ciążą miałam zawsze płaski.

Juwelka, super że u ciebie juz lepiej, a ja bym sie tak bardzo ta pepsi nie przejmowala na razie, tobie potrzebne kalorie ;)

Usia, śledzie w smietanie mmmmm :) wczoraj nawet wieczorem je jadlam przed spaniem :) a jeszcze ostatnio mi bardzo smakowaly grzybki marynowane, takie octowe słone i bardzo pikantne, POEZJA :)

Nona, ja tez wcinam dużo mandarynek :) fajnie że coming-out tak sie udał, ale jak inaczej miało być ;) co do szkoły rodzenia to nie poradzę bo nie chodzilam i teraz tez nie będę, szkołę rodzenia miałam przy pierwszym prodzie hehe :)

usia89, juwelka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka ja w pierwszej ciąży piłam dużo coli,po prostu nie mogłam się powstrzymać;p jakoś super nie powinno ci zaszkodzić co najwyżej przytyjesz co Tobie akurat nie zaszkodzi;p

juwelka lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    powoli rośnie ale kreski nie mam :P

Jeszcze trochę i każda będzie wstawiać zdj brzuszka :D i będzie album :D

Za mną od kilku dni chodziły śledzie w śmietanie, i czytałam na necie że niby się nie powinno ich jeść bo przecież są surowe, ale tak za mną chodziły że nie wytrzymałam i musiałam sobie nałożyć :D wiecie co ??? Jak wzięłam do ust tak oniemiałam :D boziu jakie to jest pyszne :D mówi się że jak kobieta w ciąży ma na coś ochotę to powinna sobie to zjeść :D i tak więc zrobiłam :P

mi znowu lekarz powiedział, żebym śledzie jadła bo to jedna z najzdrowszych ryb dla ciężarnych
    ania86poz wrote:
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

nie mam i mam nadzieję, że nie będę miała

dla mnie ta kreska i wypukły pępek to najgorszy widok w ciąży

Cati chyba faktycznie masz największy brzuszek!

aczkolwiek wczoraj jak poszliśmy na imprezę ze znajomymi to nie musieliśmy oznajmiać ciąży bo wszyscy na wejściu się sami zorientowali jak mnie zobaczyli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:05

usia89, Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam do szkoły rodzenia razem z mężem i na prawdę fajnie bylo. Maz sobie dużo uświadomił bo wiecie my kobiety to male encyklopedie wiedzy a oni jakos nie czytają o ciazy, porodzie itp.
    Niestety nie pamięta od którego tygodnia zaczelam, po prostu polozna przypiela mnie do danej grupy na podstawie terminu porodu. I u nas ta kobkretna byla platna - 200zl.

Ostatnio mam parcie na wybór imienia. Ciągle wertuje kalendarze, szukam po necie. I jak znajdę cos fajnego to mężowi nie pasuje. Mamy inny gust. A to przeciez nasz wspólny wybór. Jedynie wiemy, ze na drugie będzie Aleksandra lub Aleksander - po mnie :)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ