SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:52

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:07

usia89, Smartunia lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zachcianki też mam :P mandarynki też wcinałam jak szalona, szczególnie przy mdłościach :) a dzisiaj trochę zaszalałam bo zjadłam domowe frytki, później śledzie w śmietanie, potem czekoladę a teraz dopchałam kilka chipsów :P raz na jakiś czas bierze mnie na " nie zdrowe " jedzenie :) a innego dnia jedyne co bym mogła jeść to owoce różnego typu :D

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy lubi tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Piękne macie te brzuszki,ja mam też wielki ale to nie z powodu ciąży:) choć widze po sobie że brzuch urósł bo spodnie cisną mnie na brzuchu a przytyłam od początku niecałe 2kg.
    Juwelka ja od początku świąt tez co chwilę łapie za coca-cole bardzo mi smakuje i myślę że nie można przesadzać że wszystko może nam zaszkodzić, zjadłam też bardzo dużo śledzi
    Nona przed chwilą koleżanka do mnie dzwoniła że w pepcco są przeceny na body i ciuszki dla niemowlaków,ceny zaczynają się od 2zł.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchole świetne dziewczyny macie ,a jakie z Was szczuplaki ... matko kompleksów się nabawię ...
    Nona wrote:
    U mnie dalej nic. Zero dolegliwości, zero brzuszka, zero linii
    Kochana ciesz się ,jednym słowem stworzona do chodzenia w ciąży ;)
    Nona wrote:
    Jeśli doświadczone mamuśki coś doradza będę wdzięczna. Tak wiem ze za wcześnie :)
    Bodziaki świetnie sprawdzają się te kopertowe ,szybko się je zakłada ;)

cati wrote:
    apropo bodziaczkow to ja ostatnio kupilam za 13 zl w Tesco 6 szt. bodziaczkow :) w takim szesciopaku. Rozmiar 60 cos . Nie dla siebie bo nie wiem jeszcze co tam w brzuszku grasuje ale wydaje mi sie ze przecena solidna :) a i bardzo sliczne !
    Tak to prawda w tesco można teraz świetną wyprawkę f&f skompletować za grosze ,Ja kupiłam bodziaki 6 sztuk za 14 zł ,śliniaki 5 sztuk za 6zł, a i rewelacyjne pieluchy tetrowe kolorowe 6 sztuk za 10zł .Także jeśli macie w pobliżu to warto podskoczyć ;)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szkoły rodzenia u nas w szpitalu jest darmowa szkoła dla każdej kobiety i ja się tam wybieram:) szkoła jest dla kobiet od 26tyg ciąży harmonogram zajęć jest już wystawiony,muszę podjechać zapytać się kiedy mam się zapisać żeby było wolne miejsce.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Nona przed chwilą koleżanka do mnie dzwoniła że w pepcco są przeceny na body i ciuszki dla niemowlaków,ceny zaczynają się od 2zł.
    Fakt w pepco bodziaki są fajne jeśli chodzi o ogólny wygląd,natomiast jakość bardzo kiepska .Jedno ,dwa prania i szwy każdy w innym miejscu

Daisy lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki macie, ja też już mam trochę ale ostatnio zrobiłam sobie zdjęcie na leżąco i nie mogę się na nie napatrzeć bo w tej pozycji wygląda super jak ciążowy a nie jak poświąteczny ( bo normalnie jak stoję to czasem jak ciążowy a czasem jeszcze jak poświąteczny :D:D )

Co do ciuszków to ja po swoich przejściach mam jeszcze zakaz kupowania :) Chociaż mam jeden kocyk mały nowy bo był dołączony do rogala którego dostałam pod choinkę, a tak to mąż mi jeszcze zabrania kupować :)

a co do szkoły rodzenia czytałam chyba o 2 w swojej okolicy ale jeszcze się nie zdecydowałam .. ale jakbym chciała rodzić z mężem u mnie w szpitalu to muszę zaliczyć szkołę u nas a jeszcze się nie zdecydowałam do końca gdzie będę rodzić :/

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów też już strasznie chciałabym poczuć .. nie mogę się doczekać .. co chwilę sprawdzam w innych książkach kiedy można już poczuć ( jakby miało mi to coś dać że przez to będzie szybciej :D )

Jutro mam wizytę i znowu stres czy jest wszystko ok .. chyba nigdy mi to nie przejdzie przed każda wizytą będę mieć stres :/

Ja jestem jakieś 1,5 kg do przodu więc myślę że jest w miare, ale dzisiaj też miałam dzień niezdrowego jedzenia :/

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    a co do szkoły rodzenia czytałam chyba o 2 w swojej okolicy ale jeszcze się nie zdecydowałam .. ale jakbym chciała rodzić z mężem u mnie w szpitalu to muszę zaliczyć szkołę u nas a jeszcze się nie zdecydowałam do końca gdzie będę rodzić :/
    U Nas na szczęście szkoła rodzenia nie jest wymagana jeśli chodzi o poród rodzinny ,a z pewnością będziemy rodzić razem. Czasu brak na szkołę rodzenia ,a doświadczenie już w temacie porodu mamy ,także będzie dobrze ;)

tinka lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dziewuszki piękne te wasze brzuszki :D
    Mój też już jest pokaźny, jak nie zapomnę to zrobię zdjecie i wstawie. I nie jest to oponka po świętach :P fakt, do szczuplaczkow może nie należę ale akurat brzuch tak poza ciążą miałam zawsze płaski.

Juwelka, super że u ciebie juz lepiej, a ja bym sie tak bardzo ta pepsi nie przejmowala na razie, tobie potrzebne kalorie ;)

Usia, śledzie w smietanie mmmmm :) wczoraj nawet wieczorem je jadlam przed spaniem :) a jeszcze ostatnio mi bardzo smakowaly grzybki marynowane, takie octowe słone i bardzo pikantne, POEZJA :)

Nona, ja tez wcinam dużo mandarynek :) fajnie że coming-out tak sie udał, ale jak inaczej miało być ;) co do szkoły rodzenia to nie poradzę bo nie chodzilam i teraz tez nie będę, szkołę rodzenia miałam przy pierwszym prodzie hehe :)

usia89, juwelka lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka lubi tę wiadomość

• hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka ja w pierwszej ciąży piłam dużo coli,po prostu nie mogłam się powstrzymać;p jakoś super nie powinno ci zaszkodzić co najwyżej przytyjesz co Tobie akurat nie zaszkodzi;p

juwelka lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    powoli rośnie ale kreski nie mam :P

Jeszcze trochę i każda będzie wstawiać zdj brzuszka :D i będzie album :D

Za mną od kilku dni chodziły śledzie w śmietanie, i czytałam na necie że niby się nie powinno ich jeść bo przecież są surowe, ale tak za mną chodziły że nie wytrzymałam i musiałam sobie nałożyć :D wiecie co ??? Jak wzięłam do ust tak oniemiałam :D boziu jakie to jest pyszne :D mówi się że jak kobieta w ciąży ma na coś ochotę to powinna sobie to zjeść :D i tak więc zrobiłam :P

mi znowu lekarz powiedział, żebym śledzie jadła bo to jedna z najzdrowszych ryb dla ciężarnych
    ania86poz wrote:
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

nie mam i mam nadzieję, że nie będę miała

dla mnie ta kreska i wypukły pępek to najgorszy widok w ciąży

Cati chyba faktycznie masz największy brzuszek!

aczkolwiek wczoraj jak poszliśmy na imprezę ze znajomymi to nie musieliśmy oznajmiać ciąży bo wszyscy na wejściu się sami zorientowali jak mnie zobaczyli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:05

usia89, Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam do szkoły rodzenia razem z mężem i na prawdę fajnie bylo. Maz sobie dużo uświadomił bo wiecie my kobiety to male encyklopedie wiedzy a oni jakos nie czytają o ciazy, porodzie itp.
    Niestety nie pamięta od którego tygodnia zaczelam, po prostu polozna przypiela mnie do danej grupy na podstawie terminu porodu. I u nas ta kobkretna byla platna - 200zl.

Ostatnio mam parcie na wybór imienia. Ciągle wertuje kalendarze, szukam po necie. I jak znajdę cos fajnego to mężowi nie pasuje. Mamy inny gust. A to przeciez nasz wspólny wybór. Jedynie wiemy, ze na drugie będzie Aleksandra lub Aleksander - po mnie :)

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ