X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Rozumiem Cie doskonale bo mam dokladnie tak samo! ;( zalamka poprostu nie objadam sie a waga szaleje... Spodnie ciazowe nosze od 11 tygodnia, bo kazde uciskaly mnie w brzuch jak siedzialam, a teraz o niebo lepiej :)

A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stoi w miejscu ale brzuszek wyskoczyl ( ale ja jestem osoba z nadwaga wiec póki co na ciążowy nie wygląda ). Gin mi mowil, ze w drugiej ciazy i to po takim czasie szybkie wyjdzie bo powloki brzuszne sie szybkie rozluzniaja. No cóż ok.

Ja nie chce nic mówić ale niektóre dziewczyny to i do 6 miesiąca mdłości mecza. Ja za to juz zgagę odczuwam. Moja ciazowa zmora. Do tego zeby i dziasla zrobily sie super wrażliwe i wstaje na siku w nocy:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:59

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:

Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.

u mnie waga +1kg i brzuszek widoczny

Marlione dzidziuś wielki! chyba sporo starszy niż wiek z OM?

U mnie też pierwsza ciąża w porównaniu z drugą to poezja, w tej się czuję 100 razy gorzej

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże.

Ja tez mierzylam w kilku sklepach miedzy innymi w H&M i tez byly za duze. Na szczescie udalo mi sie i kupilam w New Look (nie wiem czy ten sklep jest w Polsce) tylko rozmiar mniejszy niz normalnie nosze tzn moj rozm to 40 a ja kupilam 38 i byly idealne. Teraz jak juz je nosze to troszke mi zjezdzaja z tylka , ale i tak milion razy wygodniej niz w starych :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Co wy bralyscie na przeziebienie ?
    Na przeziębienie dobre są suplementy prenalen ;),typowe dla kobiet w ciązy
    cati wrote:
    Te urządzonko do sluchania rytmu serduszka (doppler ) to byl zakup w 10! jak to mnie uspokaja :)
    Wczoraj właśnie przeglądałam detektory na allegro,ale mam pewne obawy,że mogę deczko zbzikować gdy coś tam nie zadziała...
    cati wrote:
    p.s. jesli ktos nowy chce sie wpisac do tabelki niech napisze date porodu :)
    U mnie termin trochę ruchomy ze względu na plemienia -przed miesiączką,ale w karcie ciąży oficjalnie mam wpisany 3 lipiec

believe wrote:
    Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.
    Ja też nigdy do szczupłych nie należałam,a że to moja 3 ciąża brzuchol mam pokaźny ,a na plusie ok 5-6kg.... (masakra)

I Wam się pochwalę dziś wyraźnie poczułam ruch malucha i to nie były jelita ,bo po chwili była poprawka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:18

Smartunia, Aszka1, Nona, Ivettka, belladonna, mała2930, Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As-ia ale zazdroszczę ja się już nie mogę doczekać pierwszych ruchów...:) a na wadze przybrałam podobnie do Ciebie ok 4-5 kg...

201507044662.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:57

cati lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania86poz wrote:
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...

Ja wczoraj też ją właśnie zauważyłam. Ale u mnie jest jeszcze taka niewyraźna - widać ją dopiero jak się przyjrzę.

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to ja omijam ją od chwili ujrzenia dwóch kresek. Już przed ciążą waga straszyła:) Choć mimo mojej nadwagi muszę przyznać, że mam bardzo dobre wyniki krwi i moczu. Hemoglobina na maxa- 16, ginekolog powiedział, że jeszcze nie widział u ciężarnej takiego wyniku. No ale wystarczy spojrzeć na mnie, do anemii mi daleko:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:23

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Cati! Od kiedy coś można usłyszeć tym detektorem ?
    od 12 chodz ja jestem w 14 to dzis mialam problem ze znalezieniem malego :D skakał mi po calym brzuchu ( ale to przez kaszel )
    godzina czasu i znalazlam doslownie na srodku brzucha. ;D jak zawsze lewa strona a dzis srodek:)

Co do lini to ja dzis ja zauwazylam , ale moze dlatego ze wczoraj sobie wloski wydepilowalam na brzuchu i dopiero dzis ladnie wszystko wyglada . Tez sie ciesze z owej lini :) urocza jest.

brzuchol :P
    14 tydz.
    745c819ef8920ca6.jpg
    Dla porownania tu zdjecie z 5 tyg ;)
    9da8897486bfcb97gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:49

Malenq, usia89, pepitka, ania86poz, Nona, Mia S, Flexi, tinka, Smartunia, jenny88, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:51

Ivettka, Mia S, Smartunia, Sabela, Daisy lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio mam najwiekszy ? eee cos mnie tu slodzicie ;P
    Nona - ale oprocz brzuchola ;D to mam jeszcze bolacy krzyz i tu pomaga joga ...
    do tego ja nie wiem czy bym potrafila odroznic bombelki gazu od malenstwa ;)

Ale prawda jest taka ! kazda z nas gwiazdą jest !:))))
    apropo bodziaczkow to ja ostatnio kupilam za 13 zl w Tesco 6 szt. bodziaczkow :) w takim szesciopaku. Rozmiar 60 cos . Nie dla siebie bo nie wiem jeszcze co tam w brzuszku grasuje ale wydaje mi sie ze przecena solidna :) a i bardzo sliczne !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:47

Nona, Ivettka, Smartunia, Daisy lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No to jak ktoras na większy brzuszek ciążowy nic cati proszę o foto. Nie oponka poswiateczna się nie liczy :)
    Cati jesteś pionierem. Pierwsze usg 3d.pierwszy brzuszek. :) super
    o cholibka , a pozniej dziewczyny bedom mnie tłuc bo im bedzie smutno :(

Nona lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :)

Cati śliczny masz brzusio:) , pierwszych ruchów i ja się nie mogę doczekać, jeśli to prawda co piszą na belly to jeszcze 2-3 tygodnie. Brzuchowi jeszcze się tak nie przyglądałam czy kresa jest, ale pewnie niedługo się pojawi :)

edit: już ją mężu znalazł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:06

Nona lubi tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ! Brzuszek masz piękny <3

U mnie z 9t+0d

16bx75h.jpg

A z 12t+6d taki :

2dab08x.jpg

patrze i patrze ale linii na brzuchu u mnie nie widać... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:48

ania86poz, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

hibiskus, cati lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli rośnie ale kreski nie mam :P

Jeszcze trochę i każda będzie wstawiać zdj brzuszka :D i będzie album :D

Za mną od kilku dni chodziły śledzie w śmietanie, i czytałam na necie że niby się nie powinno ich jeść bo przecież są surowe, ale tak za mną chodziły że nie wytrzymałam i musiałam sobie nałożyć :D wiecie co ??? Jak wzięłam do ust tak oniemiałam :D boziu jakie to jest pyszne :D mówi się że jak kobieta w ciąży ma na coś ochotę to powinna sobie to zjeść :D i tak więc zrobiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:17

hibiskus, Smartunia, cati lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja mam 180 a mąz 200 wzrostu. A synek urodził sie 53 i nawet w ciuszki 50 się mieścił - przez dwa dni ale zawsze, także nie sugeruj się wzrostem bo moze być różnie. I brzuch miałam jak z bliźniakami, przepowiadali mi ponad 4kg dziecko a 2830g się pojawiło na świecie.
    Także myślę, że nawet jak urodzisz koło 56 cm to ciuszki 62 będą dużo za duże i też się będą zwijać.
    Cati i Usia no brzusie superaśne, u mnie też już widać, ale ja mam paskudny brzuch po pierwszej ciąży i z nadwagą także ja koło 20tyg się pokaże z moim pasiatym brzuchem.

A co do zachcianek to mąż dziś jechał po rurki z kremem :D

Nona, usia89, Smartunia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczytuje ,ale walczę z chorobą małej i z sennością oczywiście. nie udało mi się odebrać wyników krwi przed świętami a pewnie anemia tam wyskoczyła (a propo któraś napisała że anemicznie nie wygląda bo ma nadwagę) ja mam 20kg nadwagi a mimo to co jakiś czas mi się odzywa,nie ma reguły. ja mam nadal -4kg, ale za to brzuch mi wywaliło (w drugiej ciązy podobnież szybciej wyskakuje) momentami to mam jak w 7 miesiącu ;p muszę uważać co jem bo wystarczyło,że podkradłam mężowi plasterek świeżej cebuli i umierałam cały dzień,myślałam,że mi brzuch pęknie tak spuchł.
    ja usg 5 tycznia mam nadzieję,że fasolka nadgoniła,nie chce już żadnych niespodzianek.

usia też chodzą za mną śledzie w śmietanie :D

usia89 lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ