SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    Rozumiem Cie doskonale bo mam dokladnie tak samo! ;( zalamka poprostu nie objadam sie a waga szaleje... Spodnie ciazowe nosze od 11 tygodnia, bo kazde uciskaly mnie w brzuch jak siedzialam, a teraz o niebo lepiej :)

A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże.

• Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga stoi w miejscu ale brzuszek wyskoczyl ( ale ja jestem osoba z nadwaga wiec póki co na ciążowy nie wygląda ). Gin mi mowil, ze w drugiej ciazy i to po takim czasie szybkie wyjdzie bo powloki brzuszne sie szybkie rozluzniaja. No cóż ok.

Ja nie chce nic mówić ale niektóre dziewczyny to i do 6 miesiąca mdłości mecza. Ja za to juz zgagę odczuwam. Moja ciazowa zmora. Do tego zeby i dziasla zrobily sie super wrażliwe i wstaje na siku w nocy:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:59

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:

Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.

u mnie waga +1kg i brzuszek widoczny

Marlione dzidziuś wielki! chyba sporo starszy niż wiek z OM?

U mnie też pierwsza ciąża w porównaniu z drugą to poezja, w tej się czuję 100 razy gorzej

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże.

Ja tez mierzylam w kilku sklepach miedzy innymi w H&M i tez byly za duze. Na szczescie udalo mi sie i kupilam w New Look (nie wiem czy ten sklep jest w Polsce) tylko rozmiar mniejszy niz normalnie nosze tzn moj rozm to 40 a ja kupilam 38 i byly idealne. Teraz jak juz je nosze to troszke mi zjezdzaja z tylka , ale i tak milion razy wygodniej niz w starych :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Co wy bralyscie na przeziebienie ?
    Na przeziębienie dobre są suplementy prenalen ;),typowe dla kobiet w ciązy
    cati wrote:
    Te urządzonko do sluchania rytmu serduszka (doppler ) to byl zakup w 10! jak to mnie uspokaja :)
    Wczoraj właśnie przeglądałam detektory na allegro,ale mam pewne obawy,że mogę deczko zbzikować gdy coś tam nie zadziała...
    cati wrote:
    p.s. jesli ktos nowy chce sie wpisac do tabelki niech napisze date porodu :)
    U mnie termin trochę ruchomy ze względu na plemienia -przed miesiączką,ale w karcie ciąży oficjalnie mam wpisany 3 lipiec

believe wrote:
    Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.
    Ja też nigdy do szczupłych nie należałam,a że to moja 3 ciąża brzuchol mam pokaźny ,a na plusie ok 5-6kg.... (masakra)

I Wam się pochwalę dziś wyraźnie poczułam ruch malucha i to nie były jelita ,bo po chwili była poprawka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:18

Smartunia, Aszka1, Nona, Ivettka, belladonna, mała2930, Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As-ia ale zazdroszczę ja się już nie mogę doczekać pierwszych ruchów...:) a na wadze przybrałam podobnie do Ciebie ok 4-5 kg...

201507044662.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:57

cati lubi tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania86poz wrote:
    Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się;) też macie?

Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...

Ja wczoraj też ją właśnie zauważyłam. Ale u mnie jest jeszcze taka niewyraźna - widać ją dopiero jak się przyjrzę.

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi, to ja omijam ją od chwili ujrzenia dwóch kresek. Już przed ciążą waga straszyła:) Choć mimo mojej nadwagi muszę przyznać, że mam bardzo dobre wyniki krwi i moczu. Hemoglobina na maxa- 16, ginekolog powiedział, że jeszcze nie widział u ciężarnej takiego wyniku. No ale wystarczy spojrzeć na mnie, do anemii mi daleko:).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:23

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Cati! Od kiedy coś można usłyszeć tym detektorem ?
    od 12 chodz ja jestem w 14 to dzis mialam problem ze znalezieniem malego :D skakał mi po calym brzuchu ( ale to przez kaszel )
    godzina czasu i znalazlam doslownie na srodku brzucha. ;D jak zawsze lewa strona a dzis srodek:)

Co do lini to ja dzis ja zauwazylam , ale moze dlatego ze wczoraj sobie wloski wydepilowalam na brzuchu i dopiero dzis ladnie wszystko wyglada . Tez sie ciesze z owej lini :) urocza jest.

brzuchol :P
    14 tydz.
    745c819ef8920ca6.jpg
    Dla porownania tu zdjecie z 5 tyg ;)
    9da8897486bfcb97gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:49

Malenq, usia89, pepitka, ania86poz, Nona, Mia S, Flexi, tinka, Smartunia, jenny88, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:51

Ivettka, Mia S, Smartunia, Sabela, Daisy lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio mam najwiekszy ? eee cos mnie tu slodzicie ;P
    Nona - ale oprocz brzuchola ;D to mam jeszcze bolacy krzyz i tu pomaga joga ...
    do tego ja nie wiem czy bym potrafila odroznic bombelki gazu od malenstwa ;)

Ale prawda jest taka ! kazda z nas gwiazdą jest !:))))
    apropo bodziaczkow to ja ostatnio kupilam za 13 zl w Tesco 6 szt. bodziaczkow :) w takim szesciopaku. Rozmiar 60 cos . Nie dla siebie bo nie wiem jeszcze co tam w brzuszku grasuje ale wydaje mi sie ze przecena solidna :) a i bardzo sliczne !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:47

Nona, Ivettka, Smartunia, Daisy lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• cati Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    No to jak ktoras na większy brzuszek ciążowy nic cati proszę o foto. Nie oponka poswiateczna się nie liczy :)
    Cati jesteś pionierem. Pierwsze usg 3d.pierwszy brzuszek. :) super
    o cholibka , a pozniej dziewczyny bedom mnie tłuc bo im bedzie smutno :(

Nona lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :)

Cati śliczny masz brzusio:) , pierwszych ruchów i ja się nie mogę doczekać, jeśli to prawda co piszą na belly to jeszcze 2-3 tygodnie. Brzuchowi jeszcze się tak nie przyglądałam czy kresa jest, ale pewnie niedługo się pojawi :)

edit: już ją mężu znalazł :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:06

Nona lubi tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ! Brzuszek masz piękny <3

U mnie z 9t+0d

16bx75h.jpg

A z 12t+6d taki :

2dab08x.jpg

patrze i patrze ale linii na brzuchu u mnie nie widać... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:48

ania86poz, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

hibiskus, cati lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli rośnie ale kreski nie mam :P

Jeszcze trochę i każda będzie wstawiać zdj brzuszka :D i będzie album :D

Za mną od kilku dni chodziły śledzie w śmietanie, i czytałam na necie że niby się nie powinno ich jeść bo przecież są surowe, ale tak za mną chodziły że nie wytrzymałam i musiałam sobie nałożyć :D wiecie co ??? Jak wzięłam do ust tak oniemiałam :D boziu jakie to jest pyszne :D mówi się że jak kobieta w ciąży ma na coś ochotę to powinna sobie to zjeść :D i tak więc zrobiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:17

hibiskus, Smartunia, cati lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja mam 180 a mąz 200 wzrostu. A synek urodził sie 53 i nawet w ciuszki 50 się mieścił - przez dwa dni ale zawsze, także nie sugeruj się wzrostem bo moze być różnie. I brzuch miałam jak z bliźniakami, przepowiadali mi ponad 4kg dziecko a 2830g się pojawiło na świecie.
    Także myślę, że nawet jak urodzisz koło 56 cm to ciuszki 62 będą dużo za duże i też się będą zwijać.
    Cati i Usia no brzusie superaśne, u mnie też już widać, ale ja mam paskudny brzuch po pierwszej ciąży i z nadwagą także ja koło 20tyg się pokaże z moim pasiatym brzuchem.

A co do zachcianek to mąż dziś jechał po rurki z kremem :D

Nona, usia89, Smartunia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • hibiskus Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczytuje ,ale walczę z chorobą małej i z sennością oczywiście. nie udało mi się odebrać wyników krwi przed świętami a pewnie anemia tam wyskoczyła (a propo któraś napisała że anemicznie nie wygląda bo ma nadwagę) ja mam 20kg nadwagi a mimo to co jakiś czas mi się odzywa,nie ma reguły. ja mam nadal -4kg, ale za to brzuch mi wywaliło (w drugiej ciązy podobnież szybciej wyskakuje) momentami to mam jak w 7 miesiącu ;p muszę uważać co jem bo wystarczyło,że podkradłam mężowi plasterek świeżej cebuli i umierałam cały dzień,myślałam,że mi brzuch pęknie tak spuchł.
    ja usg 5 tycznia mam nadzieję,że fasolka nadgoniła,nie chce już żadnych niespodzianek.

usia też chodzą za mną śledzie w śmietanie :D

usia89 lubi tę wiadomość

p3s7zno.png

5837sjn.png

di4wqpt.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ