Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ewela86 wrote:Rozumiem Cie doskonale bo mam dokladnie tak samo! ;( zalamka poprostu nie objadam sie a waga szaleje... Spodnie ciazowe nosze od 11 tygodnia, bo kazde uciskaly mnie w brzuch jak siedzialam, a teraz o niebo lepiej
A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże. -
U mnie waga stoi w miejscu ale brzuszek wyskoczyl ( ale ja jestem osoba z nadwaga wiec póki co na ciążowy nie wygląda ). Gin mi mowil, ze w drugiej ciazy i to po takim czasie szybkie wyjdzie bo powloki brzuszne sie szybkie rozluzniaja. No cóż ok.
Ja nie chce nic mówić ale niektóre dziewczyny to i do 6 miesiąca mdłości mecza. Ja za to juz zgagę odczuwam. Moja ciazowa zmora. Do tego zeby i dziasla zrobily sie super wrażliwe i wstaje na siku w nocy:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 12:59
-
believe wrote:
Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.
u mnie waga +1kg i brzuszek widoczny
Marlione dzidziuś wielki! chyba sporo starszy niż wiek z OM?
U mnie też pierwsza ciąża w porównaniu z drugą to poezja, w tej się czuję 100 razy gorzej
-
believe wrote:A gdzie kupiłaś spodnie ciążowe? Ja kiedyś byłam w H&M i mierzyłam jedne, ale ten pas był o dużo za duży i spadał mu z brzucha. Teraz już brzuszek jest większy, ale obawiam się, że tamte dalej by były za duże.
Ja tez mierzylam w kilku sklepach miedzy innymi w H&M i tez byly za duze. Na szczescie udalo mi sie i kupilam w New Look (nie wiem czy ten sklep jest w Polsce) tylko rozmiar mniejszy niz normalnie nosze tzn moj rozm to 40 a ja kupilam 38 i byly idealne. Teraz jak juz je nosze to troszke mi zjezdzaja z tylka , ale i tak milion razy wygodniej niz w starych -
cati wrote:Co wy bralyscie na przeziebienie ?
,typowe dla kobiet w ciązy
cati wrote:Te urządzonko do sluchania rytmu serduszka (doppler ) to byl zakup w 10! jak to mnie uspokaja
cati wrote:p.s. jesli ktos nowy chce sie wpisac do tabelki niech napisze date porodu
believe wrote:Czy Wy już coś przytyłyście? Ja nie należę do szczupłych osób, brzuszek jest już widoczny, ale waga stoi w miejscu.
I Wam się pochwalę dziś wyraźnie poczułam ruch malucha i to nie były jelita ,bo po chwili była poprawkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:18
Smartunia, Aszka1, Nona, Ivettka, belladonna, mała2930, Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się
też macie?
Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 14:57
cati lubi tę wiadomość
-
ania86poz wrote:Wczoraj zauważyłam na brzuchu ciemną ciążową linię. Podoba mi się
też macie?
Też czekam na pierwsze ruchy, tłumaczę sobie, że wtedy będę spokojniejsza:)...
Ja wczoraj też ją właśnie zauważyłam. Ale u mnie jest jeszcze taka niewyraźna - widać ją dopiero jak się przyjrzę. -
Co do wagi, to ja omijam ją od chwili ujrzenia dwóch kresek. Już przed ciążą waga straszyła:) Choć mimo mojej nadwagi muszę przyznać, że mam bardzo dobre wyniki krwi i moczu. Hemoglobina na maxa- 16, ginekolog powiedział, że jeszcze nie widział u ciężarnej takiego wyniku. No ale wystarczy spojrzeć na mnie, do anemii mi daleko:).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:23
-
Mia S wrote:Cati! Od kiedy coś można usłyszeć tym detektorem ?
skakał mi po calym brzuchu ( ale to przez kaszel )
godzina czasu i znalazlam doslownie na srodku brzucha.jak zawsze lewa strona a dzis srodek:)
Co do lini to ja dzis ja zauwazylam , ale moze dlatego ze wczoraj sobie wloski wydepilowalam na brzuchu i dopiero dzis ladnie wszystko wyglada . Tez sie ciesze z owej liniurocza jest.
brzuchol
14 tydz.
Dla porownania tu zdjecie z 5 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 15:49
Malenq, usia89, pepitka, ania86poz, Nona, Mia S, Flexi, tinka, Smartunia, jenny88, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
serio mam najwiekszy ? eee cos mnie tu slodzicie ;P
Nona - ale oprocz brzucholato mam jeszcze bolacy krzyz i tu pomaga joga ...
do tego ja nie wiem czy bym potrafila odroznic bombelki gazu od malenstwa
Ale prawda jest taka ! kazda z nas gwiazdą jest !)))
apropo bodziaczkow to ja ostatnio kupilam za 13 zl w Tesco 6 szt. bodziaczkoww takim szesciopaku. Rozmiar 60 cos . Nie dla siebie bo nie wiem jeszcze co tam w brzuszku grasuje ale wydaje mi sie ze przecena solidna
a i bardzo sliczne !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 16:47
Nona, Ivettka, Smartunia, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:No to jak ktoras na większy brzuszek ciążowy nic cati proszę o foto. Nie oponka poswiateczna się nie liczy
Cati jesteś pionierem. Pierwsze usg 3d.pierwszy brzuszek.super
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie Mamuśki
Cati śliczny masz brzusio:) , pierwszych ruchów i ja się nie mogę doczekać, jeśli to prawda co piszą na belly to jeszcze 2-3 tygodnie. Brzuchowi jeszcze się tak nie przyglądałam czy kresa jest, ale pewnie niedługo się pojawi
edit: już ją mężu znalazłWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:06
Nona lubi tę wiadomość
-
Cati ! Brzuszek masz piękny
U mnie z 9t+0d
A z 12t+6d taki :
patrze i patrze ale linii na brzuchu u mnie nie widać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 17:48
ania86poz, mała2930, Sabela, Daisy, Tysia85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
powoli rośnie ale kreski nie mam
Jeszcze trochę i każda będzie wstawiać zdj brzuszkai będzie album
Za mną od kilku dni chodziły śledzie w śmietanie, i czytałam na necie że niby się nie powinno ich jeść bo przecież są surowe, ale tak za mną chodziły że nie wytrzymałam i musiałam sobie nałożyćwiecie co ??? Jak wzięłam do ust tak oniemiałam
boziu jakie to jest pyszne
mówi się że jak kobieta w ciąży ma na coś ochotę to powinna sobie to zjeść
i tak więc zrobiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 18:17
hibiskus, Smartunia, cati lubią tę wiadomość
-
Nona ja mam 180 a mąz 200 wzrostu. A synek urodził sie 53 i nawet w ciuszki 50 się mieścił - przez dwa dni ale zawsze, także nie sugeruj się wzrostem bo moze być różnie. I brzuch miałam jak z bliźniakami, przepowiadali mi ponad 4kg dziecko a 2830g się pojawiło na świecie.
Także myślę, że nawet jak urodzisz koło 56 cm to ciuszki 62 będą dużo za duże i też się będą zwijać.
Cati i Usia no brzusie superaśne, u mnie też już widać, ale ja mam paskudny brzuch po pierwszej ciąży i z nadwagą także ja koło 20tyg się pokaże z moim pasiatym brzuchem.
A co do zachcianek to mąż dziś jechał po rurki z krememNona, usia89, Smartunia lubią tę wiadomość
-
ja podczytuje ,ale walczę z chorobą małej i z sennością oczywiście. nie udało mi się odebrać wyników krwi przed świętami a pewnie anemia tam wyskoczyła (a propo któraś napisała że anemicznie nie wygląda bo ma nadwagę) ja mam 20kg nadwagi a mimo to co jakiś czas mi się odzywa,nie ma reguły. ja mam nadal -4kg, ale za to brzuch mi wywaliło (w drugiej ciązy podobnież szybciej wyskakuje) momentami to mam jak w 7 miesiącu ;p muszę uważać co jem bo wystarczyło,że podkradłam mężowi plasterek świeżej cebuli i umierałam cały dzień,myślałam,że mi brzuch pęknie tak spuchł.
ja usg 5 tycznia mam nadzieję,że fasolka nadgoniła,nie chce już żadnych niespodzianek.
usia też chodzą za mną śledzie w śmietanieusia89 lubi tę wiadomość