Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U Nas dla chłopca imię wybrane gorzej z dziewczynką ... dziś rzuciłam kilka imion ślubnemu i wszystkie były na nie ,więc chłopak dostał zadanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:39
Nona lubi tę wiadomość
-
Nona za pierwszy razem sie ten system nie sprawdził
po prostu dyskutowaliśmy. I tak imiona żeńskie z grupy "owocowo-kwiatowej" mężowi nie leżą, tak samo jak staropolskie męskie. Nie podobają mu sie tez imiona typu Pola, Nela, Lena, itp.
Mi z kolei nie pasują imiona długie, mające wiele zdrobnien. Mam specyficzny gust i musze go jakos wprowadzić w myślenie męża:)
Mamy robocze opcje i jak dla dziewczynki każde z nas z dwóch, które mamy woli inne. A co do męskiego imienia Piotr jest prawie przekonany a ja wcaleNona lubi tę wiadomość
-
dobry wieczór
nie nadrobiłam wszystkiego, ale widzę, że pojawiły się nowe mamusie, a także fotki brzuszków
Jutro też strzelę fotę, brzusio troszkę już wystaje.
przepraszam, ale nie pamięam która z Was pisała o ruchach - mi się jakoś tydzień czy dwa temu wydawało przez 3 dni, że coś czułam i w zasadzie byłam prawie pewna że to "to". Ale teraz jako nic nie czuję, wiec to może zwidy mojeW pierwszej ciązy czułam ok. 18tc, teraz liczę na ciut szybciej...
Nona, ja uważam, że kilka ciuszków 56 nie zaszkodzi - wzrost Twój i męża nie muszą mieć związku z wagą urodzeniową dziecka. Za to milion innych rzeczy tak: np. cukrzyca ciążowa ( częściej rodza się wieksze dzieci) czy też wady pępowiny ( np. dwu a nie trójnaczycniowa) - dzieci rodzą się zwykle mniejsze, drobnijesze. ciuszki 62 będą moim zdaniem na sam początek za duże -i to nawet nie przez długość, ale przez szerokość ubranek.
padnięta jestem po długiej podróży, chyba zaraz idę spać...Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja już po wizycie. Dzisiaj na NFZ, więc bez USG, ale mogłam usłyszeć bicie mojego małego serduszka
A tak to wszystko w porządku. Plamienie dalej jest, więc dostałam Duphaston na kolejne 3 tygodnie .
Lekarka dziwiła się, że ja pracuję. Pytała, dlaczego nie biorę L4 szczególnie przy plamieniach. Ale jej wyjaśniłam, że od stycznia będę pracowała krócej i że nie mam ciężkiej fizycznie pracy, więc zrozumiała, ale dziwiła się bardzo...dora8201, Daisy lubią tę wiadomość
-
dzień dobry!
doczytałam resztę
Szkoła rodzenia - rewelacja jak dla mnie - teraz oczywiście już nie będziemy szli, ale przed córką bardzo nam się przydała. szczególnie mężowi
ćwiczenia pomagające przy porodzie, opieka nad noworodkiem, kąpiel, przewijanie, pielęgnacja pępka, techniki karmienia, szczepienia, etc. do tego mnóstwo próbek producentów dla mamy i dla bobasa. W Warszawie na madalińskiego szkołę mieliśmy darmową - tylko trzeba mieć meldunek (stały lub czasowy) w warszawie ( nie wiem, czy gmin przyległych też). A na szkołę chodziliśmy po 20 tc.
Po kilku dniach spędzonych u teściowej moja psychika potrzebuje kilka dni, żeby wrócić do normy.... na razie potwierdza się, że nawet najlepsza tesciowa przestaje być super jak pojawia się wnuk/wnuczka...... Mam po dziurki w nosie tłumaczenia i walk o to, że moja córka nie je jeszcze czekolady i pije wodę...
widziałyście, że powstały już wrześniówki???? Bomba!Daisy lubi tę wiadomość
-
Nona, czyżbyś szła do Koali do szkoły rodzenia? Xd
My na pewno też się przejdziemy gdzieś na kurs, chociaż mnie jako położnej to niczego nowego nie będą w stanie powiedzieć, ale mąż... wiadomo że jak ja mu coś mówię to nie słucha -
witam sie i ja nareszczie trochę spokoju mała śpi m w pracy a ja leniuchuje:)Czekam kiedy w końcu te mdłości mnie odpuszczą .Jutro wizyta na nfz ciekawe czy z usg tydzień temu na pierwszej wizycie u tego pana usg było teraz kazał mi przyjęś po tygodniu troche dziwne ale ok juz nie mogę sie doczekać
Co do szkoły rodzenia ja nie chodziłam w czasie pierwszej ciąży i teraz chyba też nie pójdę mam juz doświadczenie hehe:)Co do ciuszków to na mojego szkraba 56 były za duże a tak ogólnie to ja uzywałam tak z nie lubiane kaftaniki pod pajace na noc żeby małej cieplej było i żeby nie obcierały pępuszka ale myslę że latem to inna sprawa. a co do bodów z tesco to ja nie lubiłam tych w wielopakach bo się bardzo rozchodziły pod szyjka i później zwracałam uwage żeby miały zapinania
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
a tak wogóle to zapomniałam pogratulować udanych ujawnień ciąży , udanych wizyt oraz tych waszych brzuszków ja tez mam widoczny ale on jest widoczny od ostatniej ciąży no trochę więcej i nie za bardzo jest co pokazywaćhttps://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
Ja dziś nie mogłam się obudzić... W nocy budzę się co chwilę ,bo pęcherz nie daje mi spać ,do tego jeszcze nie mogę znaleźć pozycji do spania ... Najlepiej śpi mi się na brzuchu,a teraz już nie da rady ,także koniecznie muszę zaopatrzyć się w rogal do spania
Pepitka brzuś imponujący
Believe super,że po wizycie wszystko ok
Ja kolejną wizytę mam 13 tego i już się nie mogę doczekać ,bo zawsze podglądamy malucha ,a mina Ślubnego bezcenna gdy wpatruje się w monitor
Dziewczyny myślę cały czas o tym detektorze tętna ,macie może jakieś sprawdzone modele ? -
Pepitka super duży brzuś!
Z tymi babciami to widzę że nie tylko ja tak mam? nie wiem o co chodzi z tą czekoladą ale moja też po kryjomu daje młodemu wrr!
Z imionami to był mały problem u nas dla chłopca, nie mogliśmy dojść do porozumienia. ale po usg prenatalnym na którym po raz pierwszy mąż zobaczył dzidzi, był pod takim wrażeniem, że zgodził się na imię które zaproponowałam i nawet zaczęło mu się podobać! imię dla dziewczynki akpcetował wcześniej ale szukał alternatywy a po usg powiedział, że zostaje jednak to
jeju ale byśmy chcieli, żeby się ta dziewczynka potwierdziła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:47
-
As-ia ja myślę o detektorze tym :
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-zel-baterie-fv-i4849017906.html
bo ten akurat pokazuje ile wynosi tętno a tańsze niestety nie mają wyświetlacza.
Mufinka ojj tak robi się piłeczka, piłeczka była na dziewuszkę ? rodzina z mojej strony stawia na dziewczynkę, a ja czuję że będzie chłopczyk
a tak w ogóle w końcu powitałam II trymestr i na dzień dobry były mdłości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:51
Smartunia, cati, believe lubią tę wiadomość