X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:52

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dla chłopca imię wybrane gorzej z dziewczynką ... dziś rzuciłam kilka imion ślubnemu i wszystkie były na nie ,więc chłopak dostał zadanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 20:39

Nona lubi tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona za pierwszy razem sie ten system nie sprawdził ;) po prostu dyskutowaliśmy. I tak imiona żeńskie z grupy "owocowo-kwiatowej" mężowi nie leżą, tak samo jak staropolskie męskie. Nie podobają mu sie tez imiona typu Pola, Nela, Lena, itp.
    Mi z kolei nie pasują imiona długie, mające wiele zdrobnien. Mam specyficzny gust i musze go jakos wprowadzić w myślenie męża:)

Mamy robocze opcje i jak dla dziewczynki każde z nas z dwóch, które mamy woli inne. A co do męskiego imienia Piotr jest prawie przekonany a ja wcale :/

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór
    nie nadrobiłam wszystkiego, ale widzę, że pojawiły się nowe mamusie, a także fotki brzuszków :-)
    Jutro też strzelę fotę, brzusio troszkę już wystaje.

przepraszam, ale nie pamięam która z Was pisała o ruchach - mi się jakoś tydzień czy dwa temu wydawało przez 3 dni, że coś czułam i w zasadzie byłam prawie pewna że to "to". Ale teraz jako nic nie czuję, wiec to może zwidy moje :D W pierwszej ciązy czułam ok. 18tc, teraz liczę na ciut szybciej...

Nona, ja uważam, że kilka ciuszków 56 nie zaszkodzi - wzrost Twój i męża nie muszą mieć związku z wagą urodzeniową dziecka. Za to milion innych rzeczy tak: np. cukrzyca ciążowa ( częściej rodza się wieksze dzieci) czy też wady pępowiny ( np. dwu a nie trójnaczycniowa) - dzieci rodzą się zwykle mniejsze, drobnijesze. ciuszki 62 będą moim zdaniem na sam początek za duże -i to nawet nie przez długość, ale przez szerokość ubranek.

padnięta jestem po długiej podróży, chyba zaraz idę spać...

Nona lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• juwelka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:08

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• believe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po wizycie. Dzisiaj na NFZ, więc bez USG, ale mogłam usłyszeć bicie mojego małego serduszka <3 <3

A tak to wszystko w porządku. Plamienie dalej jest, więc dostałam Duphaston na kolejne 3 tygodnie .

Lekarka dziwiła się, że ja pracuję. Pytała, dlaczego nie biorę L4 szczególnie przy plamieniach. Ale jej wyjaśniłam, że od stycznia będę pracowała krócej i że nie mam ciężkiej fizycznie pracy, więc zrozumiała, ale dziwiła się bardzo...

dora8201, Daisy lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!

doczytałam resztę :-)

Szkoła rodzenia - rewelacja jak dla mnie - teraz oczywiście już nie będziemy szli, ale przed córką bardzo nam się przydała. szczególnie mężowi :-)
    ćwiczenia pomagające przy porodzie, opieka nad noworodkiem, kąpiel, przewijanie, pielęgnacja pępka, techniki karmienia, szczepienia, etc. do tego mnóstwo próbek producentów dla mamy i dla bobasa. W Warszawie na madalińskiego szkołę mieliśmy darmową - tylko trzeba mieć meldunek (stały lub czasowy) w warszawie ( nie wiem, czy gmin przyległych też). A na szkołę chodziliśmy po 20 tc.

Po kilku dniach spędzonych u teściowej moja psychika potrzebuje kilka dni, żeby wrócić do normy.... na razie potwierdza się, że nawet najlepsza tesciowa przestaje być super jak pojawia się wnuk/wnuczka...... Mam po dziurki w nosie tłumaczenia i walk o to, że moja córka nie je jeszcze czekolady i pije wodę...

widziałyście, że powstały już wrześniówki???? Bomba!

Daisy lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Tysia ha ha skąd ja to znam, walkę o żywienie z babcia i pra babcia. Najchetniej by Igora ciastkami upasly o to najlepiej tuz przed obiadem albo kolacja. I to dawanie po kryjomu jest najgorsze:(

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, czyżbyś szła do Koali do szkoły rodzenia? Xd
    My na pewno też się przejdziemy gdzieś na kurs, chociaż mnie jako położnej to niczego nowego nie będą w stanie powiedzieć, ale mąż... wiadomo że jak ja mu coś mówię to nie słucha :P

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja nareszczie trochę spokoju mała śpi m w pracy a ja leniuchuje:)Czekam kiedy w końcu te mdłości mnie odpuszczą .Jutro wizyta na nfz ciekawe czy z usg tydzień temu na pierwszej wizycie u tego pana usg było teraz kazał mi przyjęś po tygodniu troche dziwne ale ok juz nie mogę sie doczekać:)
    Co do szkoły rodzenia ja nie chodziłam w czasie pierwszej ciąży i teraz chyba też nie pójdę mam juz doświadczenie hehe:)Co do ciuszków to na mojego szkraba 56 były za duże a tak ogólnie to ja uzywałam tak z nie lubiane kaftaniki pod pajace na noc żeby małej cieplej było i żeby nie obcierały pępuszka ale myslę że latem to inna sprawa. a co do bodów z tesco to ja nie lubiłam tych w wielopakach bo się bardzo rozchodziły pod szyjka i później zwracałam uwage żeby miały zapinania :)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle to zapomniałam pogratulować udanych ujawnień ciąży , udanych wizyt oraz tych waszych brzuszków ja tez mam widoczny ale on jest widoczny od ostatniej ciąży no trochę więcej i nie za bardzo jest co pokazywać:)

• pepitka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)
    Wczoraj o obiecalam zdjecie brzusia a więc tadam oto my :D

30j5m3c.jpg

34orms9.jpg

usia89, mała2930, Flexi, jenny88, Sabela, Smartunia, believe, gigsa, Ivettka, cati, Daisy, Tysia85, anetaa1607 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka Śliczny brzuszek :D

pepitka lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie mogłam się obudzić... W nocy budzę się co chwilę ,bo pęcherz nie daje mi spać ,do tego jeszcze nie mogę znaleźć pozycji do spania ... Najlepiej śpi mi się na brzuchu,a teraz już nie da rady ,także koniecznie muszę zaopatrzyć się w rogal do spania

Pepitka brzuś imponujący :)

Believe super,że po wizycie wszystko ok

Ja kolejną wizytę mam 13 tego i już się nie mogę doczekać ,bo zawsze podglądamy malucha ,a mina Ślubnego bezcenna gdy wpatruje się w monitor :D

Dziewczyny myślę cały czas o tym detektorze tętna ,macie może jakieś sprawdzone modele ?

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka super duży brzuś!

Z tymi babciami to widzę że nie tylko ja tak mam? nie wiem o co chodzi z tą czekoladą ale moja też po kryjomu daje młodemu wrr!

Z imionami to był mały problem u nas dla chłopca, nie mogliśmy dojść do porozumienia. ale po usg prenatalnym na którym po raz pierwszy mąż zobaczył dzidzi, był pod takim wrażeniem, że zgodził się na imię które zaproponowałam i nawet zaczęło mu się podobać! imię dla dziewczynki akpcetował wcześniej ale szukał alternatywy a po usg powiedział, że zostaje jednak to :)

jeju ale byśmy chcieli, żeby się ta dziewczynka potwierdziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:47

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia teraz dojrzałam, że i ty wstawiłaś zdjecie brzuszka- jaka piłeczka fajna

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka u mnie brzucholek podobny do twojego i sprawdza sie ze w następnych ciązach szybciej sie pokazuje:)

• usia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As-ia ja myślę o detektorze tym :
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-zel-baterie-fv-i4849017906.html

bo ten akurat pokazuje ile wynosi tętno a tańsze niestety nie mają wyświetlacza.

Mufinka ojj tak robi się piłeczka, piłeczka była na dziewuszkę ? rodzina z mojej strony stawia na dziewczynkę, a ja czuję że będzie chłopczyk :P

a tak w ogóle w końcu powitałam II trymestr i na dzień dobry były mdłości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:51

Smartunia, cati, believe lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ