X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja poświątecznie!
    Ale piękne brzuszki mnie atakują! Super! Ja się jeszcze nie chwale, bo musiałabym boczki w fotoszopie pousuwać ;)
    Gratuluje udanych wizyt i kciukam za następne:)
    Ivettka, strasznie mi przykro, trzymaj się cieplutko:(

U nas bez większych niespodzianek. U mnie w domu wielka euforia. Mama, babcia i siostra oczywiście się popłakały.Tacie i dziadziusiowi też oczy się zaszkliły. W drugi dzień świąt cała rodzina się zwaliła do nas, ciotki, wujki, kuzynowie. Była w centrum uwagi , wszyscy się cieszyli. No wypas, nie wiedziałam, że to będzie takie miłe:)
    A u męża? eh... teściowa: "no fajnie, fajny prezent na święta". I koniec tematu. Teściu ni słowa. Gdyby żona od brata męża się coś tam nie popytała to nawet nie wiedzieliby kiedy termin. Widziałam, że nawet mężowi się przykro zrobiło, mimo, ze nie chciał im gadać. Ale ja się spodziewałam. Specyficzni ludzi.
    No i żal mam troszkę do siostry męża. Nie było jej jak my tam byliśmy, minęłyśmy się.Jak nie trzeba to dzwoni co 5 minut, wszystko chce wiedzieć a tak nawet eska nie wysłała. No ale cóż. Rodziny się nie wybiera dobrze, że maż jest całkiem inny no i, że u mnie się strasznie cieszą :)

Ogólnie święta są strasznie męczące:) Wróciliśmy w soboęe w nocy do siebie i wczoraj leniliśmy się cały dzień i było super:)
    Z objawów to w ogóle nie czuje się jakbym była w ciąży. Nic mnie nie boli, jest super.Oby tak do samego końca. Waga po świętach na szczęście stoi w miejscu :)

Nona, Ivettka lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie

U mnie pierwsze dni po świętach i wizyta u lekarza i przeziębienie, także czas zacząć kurację...oby szybko przeszło...

co do imion to u nas jest problem z imieniem dla chłopca, w sumie byliśmy zdecydowani na imię Filip, ale okazało się, że mój siostrzeniec będzie nosił takie imię. Dla dziewczynki chyba nam łatwiej i zastanawiamy się nad trzema imionami: Marcelina, Patrycja lub Anita. Jednak nic nie wiadomo może się jeszcze wszystko zmieni. No i u nas na pewno dziecko będzie miało drugie imię. Chłopiec za moim mężem Piotr a dziewczynka za mną Marta..:)

201507044662.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia super że wizyta udana i wszystko dobrze

Tysia jaki duuży brzuszek!

U nas nie będzie drugiego imienia. ja mam i sam kłopot z tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 11:02

Mia S lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też syn nie ma drugiego imienia i maluch mieć nie będzie - ja mam bo u mojego taty w rodzinie daje się drugie, u mamy nie ale że tata był nas rejestrować to nam dał :P nie lubię mieć drugiego imienia, wkurza mnie wpisywanie go wszędzie w oficjalne dane i wkurzam się tylko jak przychodzą pisma z banku/urzędu/rachunki i wszędzie figuruje pod dwojgiem imion... bleee - tyle dobrze, ze w szkole podstawowej i LO nie brali tego imienia pod uwagę ale teraz wszędzie - na każdej liście obecności jak ktoś ma 2 to ma 2... u syna w przedszkolu jak szafki podpisane są to są z listy i nie jest podpisane że Gabrysia Jakaśtam tylko Gabriela Antonina Jakaśtam, Piotr Zdzisław Jakiśtam.... dziwnie to wygląda....

Sabela lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    A u męża? eh... teściowa: "no fajnie, fajny prezent na święta". I koniec tematu. Teściu ni słowa. Gdyby żona od brata męża się coś tam nie popytała to nawet nie wiedzieliby kiedy termin. Widziałam, że nawet mężowi się przykro zrobiło, mimo, ze nie chciał im gadać. Ale ja się spodziewałam. Specyficzni ludzi.

u mnie podobnie... tylko, że ja do teściów nie chodzę, raz w roku się widuję z nimi u nas w domu na urodzinach syna - i Młody mi powiedział kilka dni temu że wygadał teściom że jestem w ciąży, więc pytam co powiedzieli? a ten , że nic! spytałam więc mojego M dziś czy wiedzą - powiedział, że tak i że niby się ucieszyli - więc mu powiedziałam, że Młody powiedział, że nic nie mówili to próbował pokrętnie tłumaczyć, że w szoku byli! (jakby moja ciąża była nie wiem jak szokująca bo mam 15 lat albo 50, albo śmiertelnie chora jestem, samotna, facetem czy nie wiem w jakiej sytuacji ciąża może być tak szokująca) ale że niby teraz się dopytują jak się czuję... taaa i pewnie sie cieszą jak słyszą, że fatalnie i wymiotuje i w ogóle be

Mia S lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    u nas też syn nie ma drugiego imienia i maluch mieć nie będzie - ja mam bo u mojego taty w rodzinie daje się drugie, u mamy nie ale że tata był nas rejestrować to nam dał :P nie lubię mieć drugiego imienia, wkurza mnie wpisywanie go wszędzie w oficjalne dane i wkurzam się tylko jak przychodzą pisma z banku/urzędu/rachunki i wszędzie figuruje pod dwojgiem imion... bleee - tyle dobrze, ze w szkole podstawowej i LO nie brali tego imienia pod uwagę ale teraz wszędzie - na każdej liście obecności jak ktoś ma 2 to ma 2... u syna w przedszkolu jak szafki podpisane są to są z listy i nie jest podpisane że Gabrysia Jakaśtam tylko Gabriela Antonina Jakaśtam, Piotr Zdzisław Jakiśtam.... dziwnie to wygląda....

Ja też mam i też nie lubię. Już z mężem ustaliliśmy, że też dajemy jedno. Chyba mi nie wywinie numeru i nie poda dwóch jak pójdzie zarejestrować do urzędu :)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas od początku ustaliliśmy,że Nasze dzieci będą nosiły po jednym imieniu ze względu na sprawy urzędowe właśnie ;)

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie i w 12 tygodniu :) :)

U nas ciążowy comming out, przebiegł w miłej atmosferze. Moim rodzicom powiedzieliśmy już podczas składania życzeń, mama się popłakała, a tata miał łzy w oczach :) Teściom powiedzieliśmy w pierwszy dzień świąt, teściowa też miała łzy w oczach, a teść był uradowany (to ich 6 wnuk będzie). Ogólnie wszyscy bardzo się ucieszyli, wypytywali mnie o wszystko i wspólnie w obu rodzinach uznano, że to najlepszy prezent świąteczny :)

Poza tym przejadłam się i trochę męczyło mnie to siedzenie przy stole i ciągłe rozmowy. Po powrocie musiałam odespać :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Cieszę, się, ze nasze grono tylko się powiększa! Same dobre wieści, super :)
    No i gratuluję brzuszków!!! Ja miałam zrobić zdjęcie i wrzucić, ale przez noc zeszło mi całe poświąteczne obżarstwo i nie mam czym z Wami konkurować :( poczekam jeszcze 2 tygodnie :)

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia zamierzamy chodzić, głownie ze względu na męża, bo ja pewnie poradziłabym sobie z niemowlakiem bez przygotowania, ale uważam że mężczyzna przed pierwszym dzieckiem powinien się dokształcić w tym temacie :)

Sandra94w, absolutnie nie pozbywaj się zwierząt. Ja mam kotkę i nie wyobrażam sobie, że mogłabym ja oddać, jest członkiem mojej rodziny tak jak moje dziecko. Poza tym dzieci lepiej się rozwijają ze zwierzętami, uczą się odpowiedzialności i wrażliwości od małego.

Sabela, Smartunia, believe lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tym samym pepitka ma najwiekszy brzuszek :D

Sabela, usia89, Daisy, pepitka, kahaśka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o drugie imię, to ja również skłaniam się ku nie nadawaniu.
    Sama nie mam i nie czuję, żeby mi czegoś brakowało. Nie za bardzo też, oprócz tradycji rodzinnej, potrafię sobie wytłumaczyć sens nadawania 2 imion. A jeśli nie wiem o jakimś ważnym aspekcie to mnie uświadomcie :)

17u93e5eksatl8vo.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt!
    Co do zwierząt to ja mam psa, wziętego ze schroniska podczas pierwszej ciąży.

My tez ustaliliśmy z mężem, ze dzieci będą miały jedno imię ale jak pezyszla pielęgniarka w szpitalu i zapytala o imię do papierów samo wyskoczylo drugie, po mężu :)
    Zrobiłam psikusa mężowi hi hi.tesciowa potem caly czas komentowala, ze ja to musze na prawdę męża kochać.. Ech nie, udaje ;)

Ja jutro idę na wizytę i będzie zaczęty 11tyd- ciekawe kto mnie z ekranu przywita. Ile maluch yrosl od ostatniej wizyty ;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • usia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy to pytanie już było ale co z kwasem foliowym w II trymestrze, powinno się go brać dalej czy odstawić ? :)

Ivettka lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Flexi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Tysia to mój syn ma 18 miesięcy i nosi 92 rozmiar :D

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaa!! wogole... to mam karte ciąży !
    no w końcu !

Cieszę się jak z pierwszego dyplomu w podstawówce! :DDD

Ale jestem szczęśliwa dzisiaj ;) Bosko ! Oby mi wystarczyło na 2 tygodnie do koeljnej wizytki !

cc2dc619a0d2a806med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 12:11

Flexi, mała2930, Tysia85, Daisy, dora8201, juwelka, usia89, Smartunia, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadam napewno drugie imię, u nas w rodzinie wszyscy mają... może przesada bo faceci mają na drugie Maria, ale będą napewno dwa :)

Mój brat też dał swojej córeczce dwa, i teraz mówimy do niej tymi dwoma imionami naraz i strasznie to przyjemnie brzmi, bo są dość nietuzinkowe ;)

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Aaa Tysia to mój syn ma 18 miesięcy i nosi 92 rozmiar :D
    Flexi, u nas własnie jakiś zastój jest, tzn. mając 18msc nosiła 74-80 i teraz dopiero 86 i powoli na 92 wchodzimy - i też zależy, czasem górę ma 86 a spodnie juz 92 itd.

aaaaaa po świętach na wadze na szczęście prawie tak samo, jakieś 300gr więcej, więc luz, takie wahania mam w ciągu tygodnia więc dramatu nie ma. Ale ogólnie to jestem do przodu ok. 1kg-1,5kg. W pierszej ciązy w 12tc miałam 1,4kg na plusie, więc chyba dramatu nie ma

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:10

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi dziewczyny mój ma 6 lat skończone we wrześniu a krótkie spodnie nosi na rozmiar 92-96 :) jest długi a chuuudy w tyłku....

MIA jaki piękny okrąglasek!!!! śliczności!!!

ja jutro mam prenatalne - doczekać się nie mogę już i strasznie żałuję bo M miał ze mną iść ale przełożył mi gin badania na rano i niestety M musi być w pracy... eh no najważniejsze, żeby było wszystko dobrze

Mia S, juwelka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia ja na razie biorę kwas foliowy ale na wizycie pewnie lekarz zaleci już jakieś witaminy dla ciężarnych i tam jest już kwas foliowy więc wtedy ten zwykły się odstawia.

usia89 lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:10

Sabela, dora8201, usia89, mała2930, Lena87, Smartunia, Coleen, Daisy, mufinka, Ivettka, kahaśka, Tysia85, As-ia, libellula83, jenny88, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ