X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młodzieniec, 20 go kończy 3 latka,a ciuchy nosi na 110 :), w 56 tez troszkę pomykał, ale krótko :) urodził się 56 i 3830 :)

Jak wszystkie to i ja :)

13tc ( sory że w takim stroju :D )
    wymcefhu9ffd_t.jpg

a to wczorajsze
    2n1n7qeosydi_t.jpg

Niestety moja waga pozostawia wiele do zyczenia :(

Daisy, Smartunia, Flexi, juwelka, Tysia85, jenny88, usia89, dora8201, mała2930, believe lubią tę wiadomość

• adelka Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki poświątecznie :)
    Przez całe święta podczytywałam Was, ale miałam problemy z zasięgiem więc pisanie nie bardzo wchodziło w grę :( Myślami jednak cały czas byłam z Wami.
    Nasze święta były treściwe i z przygodami...Zacznę od tego, ze popsuł nam się samochód a mieliśmy jechać do teściów w Tatry. Moi rodzice okazali dobre serca i pożyczyli nam swoje auto. Niestety w drodze powrotnej auto pokazało, ze ma za mało oleju. Niewiele myśląc zatrzymałam się i postanowiliśmy dolać. Dopiero po 150 km i odstawieniu auta rodzicom okazało się że dolałam oleju silnikowego do płynu chłodnicowego...Nie wiem czy to zaćmienie umysłu, czy coś innego. Po 16 latach jeżdżenia samochodem, taka pomyłka...SZOK.

Z innej beczki, teściowie się bardzo ucieszyli i pogratulowali. Wszyscy od strony męża liczą na córkę, bo mają już 4 wnuków więc przydałaby się wnuczka. U mnie w rodzinie jest to obojętne, gdyż będzie to pierwszy wnuk.

Piękne te Wasze brzuszki. Ja spod warstwy tłuszczu nie mogę jeszcze dojrzeć swojego.
    Trzymajcie się cieplutko

Daisy, mała2930 lubią tę wiadomość

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettko nie tylko Ty masz coś do swojej wagi.
    Ja to nie robię zdjecia gołego brzucha bo moj rozstępy sprawią, że Wam ekrany popękają:(

Ivettka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi, Ivettka super :)
    Dziewczyny co Wy z ta waga super wygladacie, nie badzcie takie zakompleksione! ;)

Ivettka czytalam posty Twoje. Przyjmij wyrazy wspolczucia. :/

• Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos ogłaszania nowiny.. u nas wszyscy poza tesciem zareagowali spontanicznie i optymistycznie. a ten mruknął: eeeee nie cieszta sie jeszcze, dziś jest jutro może nie być ciąży.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo kwasu foliowego, to ja się tez zastanawiam ile jeszcze brać...zostało mi jeszcze 1 całe opakowanie i 1 blistr...i niew iem co z tym zrobię...

• Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja to na prawdę mam wagę mega w porównaniu z niektórymu kruszynkami z forum, ale cóz zrobić, nie zadbało sie o to kiedyś to teraz pokutuję, a i tak udało mi się zrzucić kilka kg przed ciążą... no i póki co nic nie przytyłam tylko brzuch wyskoczył, a w pierwszej ciąży to już z 5 kg było na plusie na tym etapie.

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Ivettko nie tylko Ty masz coś do swojej wagi.
    Ja to nie robię zdjecia gołego brzucha bo moj rozstępy sprawią, że Wam ekrany popękają:(

Ja mam to samo :) nie przejmuj się :)

Daisy, dziękuję. Najgorsze czeka mnie jutro, ale będę starała się uczestniczyć w tym nieco z tyłu, za duży stres żeby stać blisko, cóż życie toczy się dalej. Najbardziej współczuje siostrze (jego córce), bidulka w 8 miesiącu ciąży, oby to się jakoś źle na niej nie odbiło..

A nadwaga przez niedoczynność, jeść jem normalnie, śniadanie obiad kolacja, ale lokator jeszcze domaga się jedzenia o 1-2 w nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 14:25

Daisy lubi tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na te Wasze brzuszki i aż się uśmiecham...:) cudny widok...:) Może i ja kiedyś się przełamię i zrobię zdjęcie, bo póki co się wstydzę...mój tłuszcz robi swoje...:/

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia do odważnych świat należy :)

• Coleen Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to za gadanie?
    Żadna z Was nie ma za dużo kilogramów. Koniec kropka. :)

Jesteśmy w ciąży, jesteśmy piękne i mamy brzuszki niektóre większe, niektóre mniejsze :)
    Zrzucaniem wagi zajmiemy się po ciąży, teraz cieszmy się że jest wszystko dobrze :)

Poza tym dokładnie widać u Was tendencję, że drugą ciążę widać szybciej :) a my z pierwszym bobasem musimy uzbroić się w cierpliwość :)

Daisy, Smartunia, juwelka, Ivettka, usia89, mała2930 lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w 7tc jak robilam fote to juz widzialam zarys haha ;).

Jutro zrobie jakies logiczne zdjecie bo dzis bez makijazu i w dresach i w czapce na glowie bo w domu wciaz zimno ;) i wlosy nieumyte :D

Ja mam jeszcze niecale opakowanie kwasu 5mg i chyba bede oddawac na forum. To samo z estrofemem. Mam chyba 3 czy 4 opakowania a za 2 dni odstawiam. Nie wiem po co tyle dostalam az i wykupilam wszystko naraz. Luteiny mam chyba akurat. Mam tez clo ktorego nawet nie otworzylam i do tego kilka sztuk od Pirelki kiedys dostalam :D Nic nie zuzylam wiec jak tylko bede mogla wszystko odstawic to na rozowym oddam jakiejs kolezance.

A wlasnie pisalyscie ze juz sa wrzesniowki lece zajrzec kto tam wpadl na sierpien jeszcze no i wrzesien :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:12

Daisy, Coleen, Ivettka lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettko dasz rade... Choc ja nie wiem czy bym poszła na pogrzeb...

Wiecie co ja juz jestem przyzwyczajona do nadwagi ale mam pkan po ciazy ostro sie wziac za siebie. Znalazłam dovra dla siebie dietę. Może cis poćwiczę. A może uda sie dluzej piersią karmić i Maleństwo pomoże w zrzucaniu wagi :)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi... ale tesciu zabłysnął... o ku....a

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny nadrobilam troche,przez swieta bylismy u tesciow,w gorach i nie mialam dostepu do kompa,cudowne te Wasze brzuszki <3 ,moj tez juz widac,ale moze wstawie fotke jutro po wizycie,na ktora juz sie stresuje.Jestem strasznie przeziebiona i sie tym martwie,pije mleko z miodem,herbate z cytryna i swiezy sok z pomaranczy,ale cos nic nie pomaga od 5 dni chodze zakatarzona,zalzawiona i glowa mi peka
    mam do Was pytanie: pobolewa Was czasem brzuszek?bo ja dosc czesto czuje klucia to po lewej,to prawej stronie...

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne macie brzuchole ,Ja jako matka 3-ego dziecka straszyć rozstępami Was nie będę :D ,ale muszę pstryknąć jakąś fotę w ubraniu "mojego olbrzyma"

Odnośnie kwasu foliowego ,to Ja od tygdnia zamiast niego biorę polecony przez gina zestaw witamin pregna plus ;)

Ostatnio mojego gina. zaniepokoiły pobolewania w podbrzuszu i zlecił posiew moczu ,miałam odezwać się gdy coś będzie nie tak .Odebrałam dziś wyniki i okazuje się ,że mam bakterię e coli w moczu. Dzwoniłam do mojej położnej i jutro mam podejść do gabinetu do doktora po receptę na antybiotyk echhh cały czas coś :(
    Pocieszyła mnie,że ta bakteria bardzo często występuje u ciężarnych i ,żeby nie panikować ,ale Ja już o niczym innym nie mogę myśleć ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 14:51

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wyniki właśnie- pH znów 6,0 czyli może jednak dziewuszka hehe, a powiedzcie mi co znaczy Leukocyty 100? a powinno być nieobecne..

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki właśnie- pH znów 6,0 czyli może jednak dziewuszka hehe, a powiedzcie mi co znaczy Leukocyty 100? a powinno być nieobecne..
    Obecność leukocytów w moczu może świadczyć o infekcji ,lepiej skonsultować wyniki z ginem

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S teściu w ogole ma tendencje do cóż tu dużo pisac wkurwi... Mnie swoimi przemyślanymi komentarzami. Ale nic na to nie poradzę.

Asiu dobrze, ze zrobilas badanie i serio nie przejmuj sie tym tak bardzo. Dostaniesz leki i będzie dobrze :)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ