X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aszka1 Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    U nas też imiona na tapecie, Hehe problem w tym, że to Młody wybiera i ciężko z nim o tym dyskutować na dzidzie wola Hanka to Hanka tamto ewentualnie zastanawia sie co jak w brzuchu jest Filip a on tak głupio do niego mówi. I jeszcze jeden dylemat mojego dziecka jak jem jakieś warzywa to wola w przerażeniem " mamo czy Ty myślisz, że Hanka to lubi"

Daisy, Smartunia, Mia S, dora8201 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg1ttorfoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wizyta 8go, dzień po USG, to się dowiem co to za cholerstwo... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się dzisiaj i ja :)

mam nadzieję że u was wszystko ok, nadrobię jak wrócę z wizyty bo teraz szybko obiad muszę zjeść i szykować się na wizytę .. mam nadzieję że wszystko ok i liczę po cichu że lekarz ma dobry sprzęt i oko i może zobaczy czy to on czy ona :)

Smartunia, Daisy, Ivettka, As-ia, believe lubią tę wiadomość

• adelka Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    Hej witam się dzisiaj i ja :)

mam nadzieję że u was wszystko ok, nadrobię jak wrócę z wizyty bo teraz szybko obiad muszę zjeść i szykować się na wizytę .. mam nadzieję że wszystko ok i liczę po cichu że lekarz ma dobry sprzęt i oko i może zobaczy czy to on czy ona :)

Daj znać po wizycie jak poszło i czy udało się dojrzeć płeć. Trzymam kciuki by wszystko było w porządku

nzjd3e3k77lw28hh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umowilam na wizyte na 02.01 jednak takze tydzien szybciej i gdzie indziej. :) takze jeszcze pare dni do spotkania z fasola :) A na usg prenatalne na 7.01 mi sie udalo umowic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 16:13

Lena87 lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny pochwalcie się imionami wymyślonymi bo tajemnicze jesteście strasznie :)

My Dawidek lub Lenka, narazie lekarz obstawił dziewczynkę więc może będzie LEnka :P zobaczymy 13 stycznia czy potwierdzi, jak tak to chyba skuszę się na mega różowy malusi ciuszek w rozmiarze 56:D!!!
    Moja mam dziś w h&m nie mogła sie opanować mówi : KUPIE!!!!:D
    mówie kurna poczekaj do 13 stycznia:D OJJJ KUPIEEEE...
    mówie NIE:D! jak będzie chłopak? to rózowego nie założy:D

Daisy lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko ale macie super brzuszki:D jak patrze na wasze to sobie mysle czy ze mną wszystko jest ok? bo wcale nie mma takiego dużego patrząc na Was :p
    ze 2 tyg temu wydawał mi się taki duży ale teraz nic chyba nie urósł.
    Szukalam dziś spodni ciązowych w h&m ale nie bylo;(
    kupiłam za to super wygodne jeansowe leginsy w wielgachnym rozmiarze co by brzuszka nie sciskać :P

Kochane a powiedzcie mi, od okresu dojrzewania mam małe rozstepy na ''boczkach''
    myślicie, że mi się rozleją? nic narazie nie smaruję na to i nie wiem czy zaczynać już? boję się że się rozejdą i zrobią czerwone...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:

Kochane a powiedzcie mi, od okresu dojrzewania mam małe rozstepy na ''boczkach''
    myślicie, że mi się rozleją? nic narazie nie smaruję na to i nie wiem czy zaczynać już? boję się że się rozejdą i zrobią czerwone...
    Ja tez bardzo szybko rosłam jako nastolatka i dorobiłam się rozstępów na placach i kilku na boczkach ,w ciążach doszło mi kilka nowych ,ale żadne nie były takie czerwone ;)

trzymam kciuki za Wasze wizyty &&&&

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka blade rozstepy nie powinny Ci sie rozejsc no cos Ty :) one sa stare. Nowe beda bordowe oczywiscie nie zyczymy sobie :)

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie siedze choć nie powinnam bo pełno żeczy do zrobienia i nadrabiam wszystko co naskrobałyscie przez święta i co do samopoczucia ciąży to myślałam będąc w pierwszej ciąży ze źle się czuje ale porównujac do tej ciązy to tragedia miałam nadzieje na lepsze samopoczucie a ja sie czuje jak na wiecznym kacu tylko bez procentów masakra już sama nie wiem co mam robić a do tego moja mała znowu na antybiotykach :(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiajcie!
    Uhhh trochę mi zajęło żeby Was nadrobić, choć nie było mnie tu tylko 2 dni ;)
    Dziewczyny wszystkie brzuszki są piękne! Aż mi szkoda, że mój jeszcze się nie ujawnia spod tłuszczyku, bo też niestety zawsze męczyła mnie oponka... Aaa no i rzeczywiście po zdjęciach od razu widać, że w drugiej i kolejnej ciąży brzusio szybciej się ujawnia :)

Flexi - no teściu zabłysnął naprawdę... współczuję!
    U mnie bez większego szału, moja mama nie wytrzymała i pod koniec świąt wychlapała nowinę moim ciotkom, których notabene nie lubię i nie zależało mi na ich zdaniu. A z kolei u męża rodziny zupełnie bez szału, ale teściowie mają już trzy wnuczki wiec pewnie to już dla nich nie nowina...

Co do samopoczucia, to w święta piłam sobie raz dziennie miętową herbatkę i nawet trochę podjadłam :) Z kolei dziś nie bardzo mi jedzenie idzie, a do tego czuje kłucia jakieś w okolicy lewej pachwiny i ból krzyżów okroopny (chyba mi doopka rośnie :/ )

Czy wie któraś z Was ile kosztuje badanie na toksoplazmozę?

Pozdrawiam Was!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:01

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Anuska127 Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Również mam termin na lipiec :) Ost wyszło, że na 20, ale po dzisiejszej wizycie gin. stwierdził, że dzidzia powinna urodzić się w granicach 16 lipca :) Także witam Was serdecznie :) Od razu chciałam się Was zapytać o jedną rzecz- czy też na USG nie widziałyście znacznych ruchów maleństwa będąc w 11tyg 4 dniu? Bo u mnie tylko nozka lekko zafalowała i nic;( Niby lekarz nic nie mówił, że to źle ale jakoś się martwię tym faktem :( Miałam taką nadzieję, że dzidzia mi pomacha a tu klops :(

Daisy, Lena87, jenny88, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anuska127

201507044662.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Anusia! u mnie na usg ostatnim jeszcze nie było ruchu... ale jak byłam w pierwszej ciąży o miałam w 12tc usg to też mi się mały nie ruszał bo spał... potem na koniec popukał gin głowicą w niego i się poruszał i spał dalej :P skoro gin nie mówił, że coś źle tzn że nie jest źle :)

Lena87 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Anuska127 Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    witaj Anusia! u mnie na usg ostatnim jeszcze nie było ruchu... ale jak byłam w pierwszej ciąży o miałam w 12tc usg to też mi się mały nie ruszał bo spał... potem na koniec popukał gin głowicą w niego i się poruszał i spał dalej :P skoro gin nie mówił, że coś źle tzn że nie jest źle :)

Matko dzięki wielkie :) Bo już normalnie się zastanawiam co jest :D Ale fakt może sobie spała także odpuszczam niepotrzebne stresowanie, niech sobie rusza się jak nie patrzę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anuska ;)

u Mnie ostatnio fasolka troszkę się poruszała a raczej lekko zafalowała jak glizdeczka ;)

Jeśli chodzi o prenatalne to Ja mam 13 stycznia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 17:39

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:13

Lena87, Smartunia, Daisy lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prenatalne chyba mam w ostatniej chwili...mam nadzieję, że nie będzie za późno ale to już 13 tydz i 6 dzień...

juwelka lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po świętach :)

Ja już po usg prenatalnym. Gin mówi, że wszystko ok, ale na wyniki z krwi muszę czekać ponad 7 dni. Dzieciaki mają już ponad 6 cm :) Dziś spały sobie w najlepsze i musieliśmy je do badania trochę rozruszać ;)
    Miałam badanie usg najpierw przez pochwę, a potem przez brzuch. Niestety zdjęcia usg są tragiczne i nawet nie ma co wstawiać. Dobrze, że na monitorze się napatrzyłam. Oczywiście przez to, że mało się ruszały to nawet nie było jak sprawdzić co tam mają między nogami i nadal żyję w nieświadomości. Kolejna wizyta dopiero 2 lutego, to będzie 17t3d. Mam nadzieję, że wtedy gin coś już wypatrzy, bo ciekawość mnie zżera.

Co do brzucha to jak coś zjem to go widać, ale rano przed śniadaniem to jeszcze nie jest taki duży. Jak nie zapomnę to cyknę jutro fotkę.

U nas jeszcze nie wybieraliśmy imion. Jedynie na co oboje się godzimy to Emilia i Dominik. Oczywiście mąż obstawia, że będzie parka. Ostatnio nawet mu się to śniło :) Może się sprawdzi, bo test pozytywny w szczęśliwym cyklu też sobie wyśnił.

Smartunia, Lena87, Daisy, jenny88, Ivettka, Coleen, tinka, dora8201, MarliOne lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Znalezione na forum. Może kogoś zainteresuje.

http://portal.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

http://telewizjarepublika.pl/neurobiolog-w-dzieci-wpompowuje-sie-skandaliczna-ilosc-szczepionek-tylko-po-to-zeby-mogly-zarabiac-koncerny-farmaceutyczne,9863.html

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ