X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko ja mam parcie na Emilkę :D :D <3

gigsa, juwelka, Daisy lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    widze ze nie tylko ja mam parcie na Emilkę :D :D <3
    Mój mąż już od 2 lat trzyma się kurczowo Emilki :)
    Ja chciałam Adama lub Dominika, ale o Adamie mąż nawet słyszeć nie chce :(

usia89 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:

Czy wie któraś z Was ile kosztuje badanie na toksoplazmozę?

Z tego co się orientuję w Diagnostyce w Łodzi, to koszt 80-90 zł za komplet (igg+igm)

juwelka wrote:
    dziewczyny a ja się w sumie teraz cieszę że mam prenatalne dosyć późno - 13tydz 1 dzień, większe prawdopodobieństwo na płeć:)

Juwelko ja mam zaraz po Tobie 14.01, nie ukrywam, że tez liczę na płeć. Ba nawet jestem przekonana, że lekarz coś wypatrzy.

radiszka lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • ola25@ Znajoma

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected]

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nadzieję, że chociaż jakąś wstępną informację o płci dostanę na prenatalnych, choć mi w domu wszyscy powiedzieli, że nie ma najmniejszych szans, że za wcześnie...sama już nie wiem, więc się nie nastawiam za bardzo...

201507044662.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie , ogólnie lekarz mówi że wszystko ok jest to 13 tydzień 6 dni i termin z usg na 01.07.2014 czyli trochę do przodu tak jak wg ostatniej @ :) a na pierwszym USG był 05.07 a w karcie mam 04.07 masakra za każdym razem coś innego :D

dalej tylko nie wiem czy to on czy ona :/ mimo że dzidziuś fikał to lekarz mówi że za wcześnie :/
    Jestem strasznie dzisiaj zadowolona bo prosiłam maluszka przed wizytą żeby nie spał i rzeczywiście nie spał fikał co chwile i machał rączką pokazywał najpierw jedną że ma 5 paluszków później drugą .. dobrze że mój M był ze mną bo by mi nie uwierzył :D USG miałam przez brzuch .. lekarz mówił że spróbujemy tak a jak będzie źle to dopochwowo to chyba nie było źle skoro tak tylko zostało :)

Na początku zmartwiła chyba lekarza ta przezorność bo wyszła 0,24 a od 0,25 już są złe podejrzenia i mierzył później chyba ze 3 razy jeszcze i już wychodziła 1,6 - 1,8 więc myślę że nie jest źle chyba :/ , kość nosowa też ok, nóżki, stopki, pęcherz, żołądek budowa i położenie serduszka itd maluch ma już ponad 7,2 cm :)
    Ale się rozpisałam sorki ale tak fajnie machał masakra :D
    Zdjęć też nie dodam bo na monitorze było fajnie widać a zdjęcia średnie :/

Gratuluję pozostałych udanych wizyt :*

usia89, Smartunia, As-ia, gigsa, jenny88, mufinka, believe, kahaśka, MarliOne, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie bo dopiero teraz przeczytałam w opisie USG a lekarz nic nie wspomniał na ten temat chodzi o trofoblast że jest usadzony na dnie i na tylnej ścianie .. to dobrze ?

• juwelka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:13

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, Bardzo ciężko Was nadrobić.... gratulację udanych wizyt:) Brzuszki macie cudowne:)
    Któraś z Was pytała o kwas foliowy ja do wczoraj brałam femibion natal 1, zostało mi jeszcze 6tabletek ale już je odstawiłam i od dziś biorę femibion natal 2 plus z kwasem DHA.
    Pisałyście też o bakteriach w moczu. Ja muszę właśnie zrobić na następną wizytę badanie ogólne moczu plus posiew moczu dla pewności, ja od ponad tygodnia przestałam wstawać tak często siusiu w nocy,wcześniej wstawałam co 2godz teraz raz w nocy czy to normalne?
    dziś była u mnie kuzynka:) oczywiście pochwaliliśmy się ciążą,było wielkie szczęście i już w spadku będę miała ciuszki,leżaczek i inne piękne rzeczy:)
    Któraś z Was pytała o koszty toksoplazmy u mnie zależy gdzie w labolatorium "diagnostyka" 35zł za jeden wynik w szpitalu 19zł za jeden wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:41

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak was czytam i sobie myśle czy moja dzidzia nie jest jakaś mała:(
    każda pisze, że 7cm ma bobas.
    ja byłam tydzień temu czyli w 12 tyg 2 dniu i dzidzia miała 6 cm... dokładnie 5,8...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam po pierwszym prenatalnym.
    Wszystko wyszło dobrze. NT 1,6. Kość nosowa widoczna, rączki, nóżki i stopki obecne. Serduszko bije 156.
    No i mamy juz 6,1 cm :)

Jutro idę do swojego gina, zobaczymy czy mu wyjdzie to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 21:01

tinka, usia89, jenny88, juwelka, mufinka, believe, ania86poz, Smartunia, MarliOne, MarliOne lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marteczka ja dzisiaj byłam 13 i 6 a dzidziuś ma 7,24 czyli ponad tydzień później a ok 1,5 cm różnicy a myślę że w półtora tygodnia twój bobas na pewno tyle urośnie czyli wszystko ok :) a jak byłam w 11 to miał nieco ponad 4 więc myślę że z twoim wszystko ok :)

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczko nie denerwuj się, ja byłam 11t5d według usg wyszło 12t0d i bobas miał 57,8mm więc tak jak Twój. Gdyby coś było nie tak to lekarz by Ci od razu powiedział, nie martw się na zapas kochana:*
    Jutro kilka nas ma genetyczne, ojjj będą kolejne relacje :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka, śliczny brzuszek!! :)

dora8201, ja też ostatnio namiętnie przeglądam wózki, ale na razie te, które podobają mi się wizualnie i byłabym gotowa je kupić, mają dużo negatywnych opinii. A z drugiej strony te, które znajdują się na górze w rankingach, mi się w ogóle nie podobają.

Jeśli chodzi o imię, u nas dla dziewczynki już daaaaawno wybrane - Hania (mąż już wiele lat temu mi powiedział, że dziewczynce da tak na imię). Dla chłopca nie mamy za bardzo wybranego. Podoba nam się Kuba lub Kacper, ale nie jesteśmy przekonani.

serena1989, ja polecam staniki z Eqotiq. Teraz jest promocja, że jak się kupi produkty za 300 zł, to płaci się za to 150 zł. Ja się wybieram w środę zobaczyć, czy zostało coś ciekawego, bo promocja tylko do końca miesiąca. Ale naprawdę warto! Ja od ładnych kilku lat kupuję tylko tam bieliznę i jestem bardzo zadowolona.

Sandra94w, ja też mam zwierzęta i też na początku słyszałam, żeby je oddać, szczególnie, że wyszła mi ostatnio ujemna toxo. Ale lekarka mi powiedziała, żebym po prostu dbała o higienę i często myła ręce. Nic więcej.

Dziewczyny, ale macie już piękne brzuszki :) :)

Mia S, gratuluję udanej wizyty!

Odnośnie kwasu foliowego - ja zamierzam jeszcze brać do następnej wizyty u ginekologa (prywatnego), na którą idę ok. 10.01 i wtedy zapytam, czy przerzucić się na kompleks witamin, czy jeszcze nie. Wtedy zacznę II trymestr, więc teoretycznie można już zacząć brać te witaminy. Widzę, że dużo z dziewczyn bierze Pregna Plus i ja chyba też na nie się zdecyduję.

radiszka, ja za całe badanie na toxo płaciłam chyba ok. 70 zł.

Anuska127, witaj! Nie przejmuj się. Może akurat sobie spało maleństwo i machnęło tylko, żeby Cię nie martwić :) ważne, że serduszko bije, a lekarz, jak by zauważył coś niepokojącego, to na pewno by Ci o tym powiedział.

tinka, Tobie też gratuluję udanej wizyty! Ale już duży maluszek u Ciebie :)

kahaśka, cieszę się, że u Ciebie też wszystko w porządku!

kahaśka, dora8201, Mia S, Smartunia lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh obudziłam się na siusiu o 2... Pobudka o 2 oznacza zawsze to samo - brak snu do min 4... Zła godzina jak dla mnie...

Cieszę ze wszystkie wizyty podchodzą dane dobre wieści - mam nadzieje ze ta tendencja zostanie utrzymana:)

BELIEVE ranking wózków? Gdzie taki znalazłaś? A które to są tak ładne jak krytykowane a które brzydkie i dobre? Podziel się wiedzą:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dawno się nie odzywałam i nie jestem w stanie Was nadrobić... Ja dzisiaj na 16 mam prenatalne :) Płeć na 100 % będzie jeszcze tajemnicą, ale mąż mówi, że będzie dziewczynka ;) W poprzedniej ciąży od początku mówił, że będzie chłopak i się sprawdziło, więc mam nadzieję że teraz też zgadnie :D

Nona, Lena87, Daisy, believe lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana ale tu cisza:(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:54

Coleen, juwelka, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja...:)

Ja wczoraj cały dzień w łóżku przez to przeziębienie, mężu tylko do łazienki pozwalał mi się ruszyć a dziś powtórka z rozrywki...kolejny łóżkowy dzień się szykuje...

201507044662.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ;) witamy się w II trymestrze ;) dziś usg genetyczne o 18 i nie mogę się doczekać ;)
    Miłego dnia Wam życzę ;)

Smartunia, Nona, kahaśka, gigsa, usia89, Daisy, believe lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ