Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
usia89 wrote:widze ze nie tylko ja mam parcie na Emilkę
Ja chciałam Adama lub Dominika, ale o Adamie mąż nawet słyszeć nie chceusia89 lubi tę wiadomość
-
radiszka wrote:
Czy wie któraś z Was ile kosztuje badanie na toksoplazmozę?
Z tego co się orientuję w Diagnostyce w Łodzi, to koszt 80-90 zł za komplet (igg+igm)
juwelka wrote:dziewczyny a ja się w sumie teraz cieszę że mam prenatalne dosyć późno - 13tydz 1 dzień, większe prawdopodobieństwo na płeć
Juwelko ja mam zaraz po Tobie 14.01, nie ukrywam, że tez liczę na płeć. Ba nawet jestem przekonana, że lekarz coś wypatrzy.
radiszka lubi tę wiadomość
-
Witam,
mam do sprzedania 3 opakowania Duphastonu terminy do 05.2016 w cenie 28 zł za opakowanie oraz witaminy femibion natal 1 za 30 zł/op. Zainteresowanych proszę o kontakt, najlepiej mailowy [email protected] -
nick nieaktualnyJa już po wizycie , ogólnie lekarz mówi że wszystko ok jest to 13 tydzień 6 dni i termin z usg na 01.07.2014 czyli trochę do przodu tak jak wg ostatniej @
a na pierwszym USG był 05.07 a w karcie mam 04.07 masakra za każdym razem coś innego
dalej tylko nie wiem czy to on czy onamimo że dzidziuś fikał to lekarz mówi że za wcześnie
Jestem strasznie dzisiaj zadowolona bo prosiłam maluszka przed wizytą żeby nie spał i rzeczywiście nie spał fikał co chwile i machał rączką pokazywał najpierw jedną że ma 5 paluszków później drugą .. dobrze że mój M był ze mną bo by mi nie uwierzyłUSG miałam przez brzuch .. lekarz mówił że spróbujemy tak a jak będzie źle to dopochwowo to chyba nie było źle skoro tak tylko zostało
Na początku zmartwiła chyba lekarza ta przezorność bo wyszła 0,24 a od 0,25 już są złe podejrzenia i mierzył później chyba ze 3 razy jeszcze i już wychodziła 1,6 - 1,8 więc myślę że nie jest źle chyba, kość nosowa też ok, nóżki, stopki, pęcherz, żołądek budowa i położenie serduszka itd maluch ma już ponad 7,2 cm
Ale się rozpisałam sorki ale tak fajnie machał masakra
Zdjęć też nie dodam bo na monitorze było fajnie widać a zdjęcia średnie
Gratuluję pozostałych udanych wizyt :*usia89, Smartunia, As-ia, gigsa, jenny88, mufinka, believe, kahaśka, MarliOne, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny, Bardzo ciężko Was nadrobić.... gratulację udanych wizyt:) Brzuszki macie cudowne:)
Któraś z Was pytała o kwas foliowy ja do wczoraj brałam femibion natal 1, zostało mi jeszcze 6tabletek ale już je odstawiłam i od dziś biorę femibion natal 2 plus z kwasem DHA.
Pisałyście też o bakteriach w moczu. Ja muszę właśnie zrobić na następną wizytę badanie ogólne moczu plus posiew moczu dla pewności, ja od ponad tygodnia przestałam wstawać tak często siusiu w nocy,wcześniej wstawałam co 2godz teraz raz w nocy czy to normalne?
dziś była u mnie kuzynka:) oczywiście pochwaliliśmy się ciążą,było wielkie szczęście i już w spadku będę miała ciuszki,leżaczek i inne piękne rzeczy:)
Któraś z Was pytała o koszty toksoplazmy u mnie zależy gdzie w labolatorium "diagnostyka" 35zł za jeden wynik w szpitalu 19zł za jeden wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 20:41
-
tak was czytam i sobie myśle czy moja dzidzia nie jest jakaś mała:(
każda pisze, że 7cm ma bobas.
ja byłam tydzień temu czyli w 12 tyg 2 dniu i dzidzia miała 6 cm... dokładnie 5,8... -
Hej, witam po pierwszym prenatalnym.
Wszystko wyszło dobrze. NT 1,6. Kość nosowa widoczna, rączki, nóżki i stopki obecne. Serduszko bije 156.
No i mamy juz 6,1 cm
Jutro idę do swojego gina, zobaczymy czy mu wyjdzie to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 21:01
tinka, usia89, jenny88, juwelka, mufinka, believe, ania86poz, Smartunia, MarliOne, MarliOne lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarteczka ja dzisiaj byłam 13 i 6 a dzidziuś ma 7,24 czyli ponad tydzień później a ok 1,5 cm różnicy a myślę że w półtora tygodnia twój bobas na pewno tyle urośnie czyli wszystko ok
a jak byłam w 11 to miał nieco ponad 4 więc myślę że z twoim wszystko ok
-
Marteczko nie denerwuj się, ja byłam 11t5d według usg wyszło 12t0d i bobas miał 57,8mm więc tak jak Twój. Gdyby coś było nie tak to lekarz by Ci od razu powiedział, nie martw się na zapas kochana:*
Jutro kilka nas ma genetyczne, ojjj będą kolejne relacje -
pepitka, śliczny brzuszek!!
dora8201, ja też ostatnio namiętnie przeglądam wózki, ale na razie te, które podobają mi się wizualnie i byłabym gotowa je kupić, mają dużo negatywnych opinii. A z drugiej strony te, które znajdują się na górze w rankingach, mi się w ogóle nie podobają.
Jeśli chodzi o imię, u nas dla dziewczynki już daaaaawno wybrane - Hania (mąż już wiele lat temu mi powiedział, że dziewczynce da tak na imię). Dla chłopca nie mamy za bardzo wybranego. Podoba nam się Kuba lub Kacper, ale nie jesteśmy przekonani.
serena1989, ja polecam staniki z Eqotiq. Teraz jest promocja, że jak się kupi produkty za 300 zł, to płaci się za to 150 zł. Ja się wybieram w środę zobaczyć, czy zostało coś ciekawego, bo promocja tylko do końca miesiąca. Ale naprawdę warto! Ja od ładnych kilku lat kupuję tylko tam bieliznę i jestem bardzo zadowolona.
Sandra94w, ja też mam zwierzęta i też na początku słyszałam, żeby je oddać, szczególnie, że wyszła mi ostatnio ujemna toxo. Ale lekarka mi powiedziała, żebym po prostu dbała o higienę i często myła ręce. Nic więcej.
Dziewczyny, ale macie już piękne brzuszki
Mia S, gratuluję udanej wizyty!
Odnośnie kwasu foliowego - ja zamierzam jeszcze brać do następnej wizyty u ginekologa (prywatnego), na którą idę ok. 10.01 i wtedy zapytam, czy przerzucić się na kompleks witamin, czy jeszcze nie. Wtedy zacznę II trymestr, więc teoretycznie można już zacząć brać te witaminy. Widzę, że dużo z dziewczyn bierze Pregna Plus i ja chyba też na nie się zdecyduję.
radiszka, ja za całe badanie na toxo płaciłam chyba ok. 70 zł.
Anuska127, witaj! Nie przejmuj się. Może akurat sobie spało maleństwo i machnęło tylko, żeby Cię nie martwićważne, że serduszko bije, a lekarz, jak by zauważył coś niepokojącego, to na pewno by Ci o tym powiedział.
tinka, Tobie też gratuluję udanej wizyty! Ale już duży maluszek u Ciebie
kahaśka, cieszę się, że u Ciebie też wszystko w porządku!kahaśka, dora8201, Mia S, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Eh obudziłam się na siusiu o 2... Pobudka o 2 oznacza zawsze to samo - brak snu do min 4... Zła godzina jak dla mnie...
Cieszę ze wszystkie wizyty podchodzą dane dobre wieści - mam nadzieje ze ta tendencja zostanie utrzymana:)
BELIEVE ranking wózków? Gdzie taki znalazłaś? A które to są tak ładne jak krytykowane a które brzydkie i dobre? Podziel się wiedzą
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dzień dobry
Dawno się nie odzywałam i nie jestem w stanie Was nadrobić... Ja dzisiaj na 16 mam prenatalne
Płeć na 100 % będzie jeszcze tajemnicą, ale mąż mówi, że będzie dziewczynka
W poprzedniej ciąży od początku mówił, że będzie chłopak i się sprawdziło, więc mam nadzieję że teraz też zgadnie
Nona, Lena87, Daisy, believe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny