Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dora super, że wszystko ok!
Serena gratuluję synka!
Nona termin porodu z usg bierze się pod uwagę z tych usg do 14tc bo wtedy każde dziecko rośnie jednakowo, potem dziecko rośnie już różnym tempem i termin się będzie dalej zmieniał ale nie bierze się już go pod uwagęNona lubi tę wiadomość
-
Ja też czytałam o blw i myślę, że to spoko metoda. W mojej rodzinie w kilku przypadkach całkiem się to udawało. Maluch wpychał kawałeczki jedzenia do ust, nosa, wcierał we włosy i krzesełko do karmienia
ale poznawał smaki i sam decydował co i jak je. Opcja na pewno nie na każdy posiłek, bo można szału dostać ze sprzątaniem i szorowaniem malucha
ale planuję przetestować.
Myślę, że dziecko które jest cały czas karmione przez kogoś dorosłego, a nie je samodzielnie rozleniwia się i później dochodzi do absurdów typu karmienie łyżeczką 4-latka, albo jedzenie tylko przy bajce
ania86poz trzymam! Będzie dobrze zobaczyszNona, ania86poz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny
Co do blw to ja jestem za. W sumie mo to wisi czy cos spadnie i sie pobrudzi - posprzatamCore karmilam i to byla katorga chwilami byla juz dosc duza i trzeba bylo karmic
Tak samo z pieluchami na lato od razu na ogrod i niech sika ile wlezie az sie nauczy ze do nocnika trzeba.
Nona co do piwa bezalkoholowego to pamietaj ze one maja alkohol do 0.5 w kazdym jest napisane. Ja znalazlam w auchanie 0.0 jakies niefirmowe bavaria sa 3 smaki do wyboru poszukaj w necie gdzie mozna je kupic u Ciebie. Chetnie bym kupila jakies wino bezalkoholowe. Wczoraj mialam smaka na somersby
ale napilam sie fanty
gdzie fanty nie pijam ble i zawsze mam po niej rozwolnienie i po kazdym zoltym piciu to teraz nic
.
Co do poduchy to planuje kupic w styczniu ale chyba C albo G najbardziej mi sie widza
Aaa dostalam od mikolaja ten adapter Be Safe i jest mega super!Takze polecam smialo. Ma szeroki pas regulacji do montazu takze i na male siedzenia bedzie ok do osobowek i na szerokie typu suv, jeep itp.
Ogladalam monitory tetna plodu i widze ze za 100ke mozna juz kupic. I teraz nie wiem moj mowi kupmy a ja sie boje ze bede swirowac zwlaszcza na koncowce ciazy. Ale on mowi ze na teraz jako taki gadzet zeby sobie czasem podsluchac serduszko, glownie chodzi o core zeby dac jej posluchac. Jest do tego kabel i mozna zgrywac na kompa - super pamiatka a do tego ponoc dziecku jak sie puszcza po porodzie nagrania to sie uspokaja.
Dla dziewczyn ktore maja Chomika - sciagnelam sobie ksiazke 'W oczekiwaniu na dziecko' - ponad 500str do czytaniaCalkiem przyjemna lektura
Nona lubi tę wiadomość
-
Quote:
Ogladalam monitory tetna plodu i widze ze za 100ke mozna juz kupic. I teraz nie wiem moj mowi kupmy a ja sie boje ze bede swirowac zwlaszcza na koncowce ciazy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:ja planuje kupić pozytywkę i przykładać od 2 trym do brzuszka codziennie przed snem w łóżku i przyzwyczajać dziecko do tego dźwięku-widziałam ten motyw na jednym filmie o porodach-dzidziuś się uspokoił jak tuż po porodzie usłyszał ten znany mu od kilku miesięcy dźwięk.
ja Młodemu puszczałam Fasolkipotem jak się urodził i wył to mu śpiewałam ogórka i inne i siedział cicho
próbowałam też Młodego od najwcześniejszego czasu uczyć samodzielności - miał 6-7 miesięcy to dostał łychę w rękę i próbował zjeść z miseczki co tam miał - on miał jedną a ja drugą i tak go dokarmiałam... albo kluchy ręka wcinał...Nona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
dziewczyny dolaczam do tych,ktore mialy albo maja dzis prenatalne.Usg robil mi moj gin,ale za to w szpitalu i wszystko pomalu nam wytlumaczyl. Maluszek ma 6,89mm, NT 1,7mm i jest kosc nosowa.Pobrali mi tez krew,za 4 tyg drugie pobranie i dopiero bede cos wiedziala. To jest tzw test zintegrowany,podobno ma najwieksza dokladnosc,tyle,ze trzeba dluzej czekac.Na szczescie tutaj wszystkie te badania sa za darmo. Po dzisiejszym badaniu troche odetchnelam i jeszcze dwa dni i drugi trymestr juuuuupi:)
Gratuluje samych dobrych wiesci i trzymam kciuki za pozniejsze wizyty&&&& Co do plci to nic nie wiem,lekarz powiedzial,ze na nastepnym badaniu,czyli po 15stym stycznia
juwelka mam nadzieje,ze mdlosci szybko przejda:*Nona, Daisy, usia89, Smartunia, As-ia, Ivettka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny