Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kwas foliowy biorę do niedzieli (w piątek zaczynam II trymestr), a potem planuję odstawić i tylko witaminy. Gin nie namawiał na żadne konkretne, więc muszę czegoś poszukać w aptece ;)

Stopniowo będę odstawiać też dupka - zostało mi 18 tabl., więc muszę to jakoś sensownie podzielić ;)

---
    Postaram się za chwilę coś nadrobić tylko muszę zrobić sobie i synkowi kolację ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już w domu po wizycie :) Wszystko jest na zdjęciach :)
    617b02baefcd5780med.jpg
    c8b09ab109961944med.jpg

nick nieaktualny, Sabela, nick nieaktualny, ania86poz, gigsa, usia89, nick nieaktualny, mufinka, juwelka, jenny88, libellula83, serena1989, nick nieaktualny, believe, Tysia85, Smartunia, As-ia, mała2930, kierzynka lubią tę wiadomość

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:56

Lenka87 lubi tę wiadomość

• Lenka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zdjęciu leży spokojnie, ale ogólnie tak strasznie się wiercił, że gin nie mógł go pomierzyć :P

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać bo ten dzień był strasznie wyczerpujący. Dobranoc :*

p655zbmhi58rbvwi.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać wizyty za 2 tyg :) nadal zero objawów oprócz częstego sikania

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lenka śliczny bobas i też już duży :) I widzę że chyba też machał rączkami jak mój :)

Nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów .. ale pewnie kilka pierwszych nie będę wiedzieć że to to :/

ja w takim opisie mam właśnie napisane trofoblast na w dnie na ścianie tylnej i nie wiedziałam co to znaczy ale czytałam wczoraj na innym forum że chyba jest ok.

To też stopniowo będę ostawiać teraz biorę 2*1 a za ok 2-3 będę przez tydzień brać po 1 .
    Sabela nie wiem czy ty też tak masz ale ja potrafię ze 4 razy albo i więcej bo już nie liczę wstawać w nocy siusiu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 20:42

Lenka87 lubi tę wiadomość

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dino.sklep.pl/nowy/glebokospacerowy-wozek-3w1-joolz-day-quadro-2015-spacerowkagondola-fotelik-maxi-cosi-pebble-kurier-gratis-p-19901.html

zakochałam się w wózku... tylko nie w jego cenie :P
    wysoko w rankingach:)

ajjjjjj jakby tak tą cenę przez 2 podzielić?

believe, nick nieaktualny, MarliOne lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany 4k :D nieźle!

Ale jestem głupia... po co tak gadam, że tak się super czuje, jak za chwile wcale tak nie jest i żałuje każdego zjedzonego dzisiaj smakołyku ? :D

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po drugich prenatalnych. Wyszły tak samo jak wczoraj NT 1,6 tylko dzidziuś się skurczył ;) ale dziś za żadne skarby nie chciał się pomierzyć, przyjmował wszystkie pozycje tylko nie tą co potrzeba, nawet na głowie stawał :) badanie trwało chyba z godzinę.
    Teraz juz jestem spokojna, nie robię PAPPA. One tylko zamęt robią i nerwowke.

nick nieaktualny, believe, Tysia85, nick nieaktualny, Smartunia, mała2930 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Flexi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja! dzidzia ma się dobrze, ma 25mm, serduszko mocno bije :) wszystko ok, wyobraźcie sobie, ze dzis pani z nfztu byla mila na prawdę. alozyli mi tez "duza kartę ciazy" i kolejna wizyta za 3 tyg.
    A do mojego giną na prenatalne idę 19.01.
    Acha, ciaza mlodsza o 5 dni niż wskazuje OM ale w normie. I wiek ciazy pasuje do terminu owulki :)

Niestety mój Mlody nadal choruje, distal antybiotyk ale noce sa koszmarne wiec nie mam sily z dzien siedzieć na forum.

Cieszę sie, ze Wasze wizyty przebiegly tak cudownie, zdjęcia fantastico! aaaa Serena i Jenny i Tysia jak się czujecie z wiedza o plci??

libellula83, Tysia85, Smartunia, Lenka87 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    A mam pytanie odnośnie duphostonu czy odstawiłyście tak po prostu czy stopniowo ? ja mam po prostu dokończyć opakowanie i koniec i trochę się tego boję :/

Zastanawiam się czy nie lepiej zostawić sobie ze 3-4 tab w razie jakby się coś działo ? Pomóżcie :/
    Do tej pory brałam 2x1 tabl, ale dziś gin powiedział, żeby zmienić na 2x0.5tabl (czyli 1 na dzień). Zostało mi 18 tabl i będę robić tak, że z tydzień lub dłużej będę brać po 1 tabl dziennie, a potem po pół dziennie aż mi się skończy opakowanie.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Cieszę sie, ze Wasze wizyty przebiegly tak cudownie, zdjęcia fantastico! aaaa Serena i Jenny i Tysia jak się czujecie z wiedza o plci??
    Póki co traktuję to z przymrużeniem oka ;) chociaż mąż jest pewny, że będą dziewczyny, bo "on wie co robił". W pierwszej ciąży też tak gadał i się sprawdziło ;) Zobaczę jeszcze co powie drugi gin w piątek. A na 100% (o ile nie ułożą się dziwnie) potwierdzi się za 3 tyg i wtedy będę się cieszyć i kombinować nad imionami, zakupami itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 21:58

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka wrote:
    A mam pytanie odnośnie duphostonu czy odstawiłyście tak po prostu czy stopniowo ? ja mam po prostu dokończyć opakowanie i koniec i trochę się tego boję :/

Zastanawiam się czy nie lepiej zostawić sobie ze 3-4 tab w razie jakby się coś działo ? Pomóżcie :/
    ja bralam progesteron do piatku,wczesniej dwie globulki dziennie,a przez ostatnie dwa tyg jedna,zostawilam sobie pol opakowania dla swietego spokoju i wszedzie ze soba woze...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zmieniacie sobie termin porodu na belly? Nie wiem czy zostawić pierwotny, czy zmienić. Dzidziuś i tak sam zdecyduje kiedy przyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 22:31

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiam,mam tylko 2-3 dni różnicy.

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny, ale ja Wam zazdraszczam tych widoków :) U mnie jeszcze tydzień do prenatalnego, chyba zwariuję... cieszę się że wstępnie poznałyście płeć, mam nadzieje że mój lokator tez się ujawni :)

A tak z innej beczki to tracę głos :( od wczoraj tak mnie boli gardło, dziś ledwo mówię i doszedł do tego jeszcze jeden problem,a mianowicie krew, nie wiem czy jeszcze na starym roku nie zaliczę rodzinnego. Okropnie mnie dusi, zamiast z Picolo będę chyba siedzieć z syropem albo soczkiem malinowym.
    I takie jeszcze pytanko do mamuniek po cc, czy macie ostre bóle w podbrzuszu? Ja tak mam od paru dni, czasem to aż się zegnę w pół :/ , może jestem przewrażliwiona, może to kwestia rozciągania tam wszystkiego... w każdym bądź razie powiem o tym ginowi na wizycie za tydzień.

Dobrej nocki bez ekscesów :)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Dziewczyny, zmieniacie sobie termin porodu na belly? Nie wiem czy zostawić pierwotny, czy zmienić. Dzidziuś i tak sam zdecyduje kiedy przyjść :)
    Nie, mam ten który wyznaczyło belly i pokrywa mi się z tym z om i wpisanym do karty ciązy.

Teraz tp mogą się zmieniać co chwilę, wszystko zależy od pomiaru maluszków.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

• Flexi Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska ja nie zmieniam bo jak to dzis gin mi mowila, termin z om jest terminem orientacyjnym do +/- 2 tygodni dlatego tez mówi sie, ze porod o terminie to ten miedzy 38 a42 tygodniem. Bo ciaza teoretycznie trwa te 40tygodni.
    Ivettko ja mam taki bol w miejscu ciecia gdy np szybko wykonam nagle, naciagajacy ta okolice ruch albo jak mocno kichnę.
    W ogóle musze jakos zapamiwtac by poprosić gona by mi zrobil ust blizny, jak ona sie trzyma i jaka ma grubość.

Kurczę w pierwszej ciąży to mi się nie snilo by na prenatalnym pkec choc wstępnie poznać i dopiero w 23 tygodniu sie dowiedzieliśmy. Ale oboje z mężem mieliśmy silne przeczucie i tym razem jest tak samo :)

nick nieaktualny, Smartunia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ