X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, fajnie spodnie widziałam w H&M, ale tak jak pisałam, były jeszcze za duże. Zobacz sobie tutaj: http://www.hm.com/pl/subdepartment/LADIES?Nr=4294928852#Nr=4294916193

Nona lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma z H&M i same wąskie rurki, także myślę, że "ta" odzież też idzie z trendami :)

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki :)

Z zaśnięciem u mnie nie było problemu, bo po całym dniu na nogach padłam jak mucha. dziś rano poleciałam tak jak mówiłam do rodzinnej,osłuchała, patrzyła ale nic nie znalazła, kazała się leczyć domowymi sposobami, płukać gardło szałwią + do picia sok z miodem i cytryna i czosnkiem. Teraz tak mi się spać chce niesamowicie ze niewiem jak ja do 0.00 wytrzymam :)
    Mi się w nocy śniło że bąbel już kopał :)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena no lekarze podają, ze pierworódki czuja ruchy okolo 17-19 tygodnia ruchy w pełni świadomie. A te szczuple na pewno wczesniej ale zeby aż 5 tygodni wczesniej to troche jednak mimo wszystko wcześnie.
    Nam w szkole rodzenia polozne mowily,ze okolo 12-14 tygodnia niektóre mogą odczuwać prace zyly brzusznej lub nawet jelit i mylić z ruchami dziecka z tego względu, ze powiekszajaca sie macica, rozsuwajaca sie miednica itp uciskaja na inne wewnętrzne organy. I stad te pontlki jak i np obolaly pęcherz, rwa kulszowa i inne dolegliwości.
    Ale mamy tu fachowca JagodaP moze cos wiecej powie na ten temat

jenny88, hibiskus lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Ja się nie wysypiam w nocy, jak się przebudze to brzuch mnie tak ciągnie, muszę powoli pozycję zmienić.

My dzis jemy sushi, panierowany camembert z żurawiną i do tego różne przekąski.

Zaraz w pracy będziemy wznosić toast szampanem a ja nie mogę ;)

Mi gin powiedział, że w drugiej i kolejnej ciąży NAJWCZEŚNIEJ można poczuć ruchy w 14tc a w pierwszej jeszcze później. Ja jeszcze czekam, można się pomylić to czasem sa podobne ruchy w brzuchu ale to nie to bo wiem już jak to powinno wyglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:05

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena ale wiesz to teoria. A praktycznie nie wiem co czulas.;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kobietki :) No ja wczoraj miałam USG i maluch ma już 4,5 cm :) 12 stycznia następne usg tym razem już prenatalne więc mam nadzieje że tak jak u Was wszystko będzie dobrze :)
    Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego sylwestra oraz szczęśliwego nowego roku :) No i oczywiście żeby bobasy zdrowo i pięknie rosły :)

believe, Nona, usia89, Ivettka lubią tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny...

Moja noc dziś tragedia...wczoraj niby czułam się już ciut lepiej, a przez noc mnie rozłożyło...pół nocy bez snu...już nie wiem co robić, żeby ten kaszel przeszedł...katar się dziś pojawił dodatkowo...masakra...

Na sylwestra mieliśmy iść do znajomych, ale zostajemy sami w domu i w sumie nam to na rękę...mi zostanie picie soku żurawinowego...:)

Co do ruchów bobasa, też się nie mogę doczekać, choć nie wiem czy będę umiała rozpoznać, że to właśnie to...;)

Miłego dnia...:)

Nona lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Ja dołączam do grona źle śpiących :( Już od jakiegoś czasu śpię fatalnie. Właśnie przeglądam poduszki i zaraz jakąś zamówię. Moja koleżanka, obecnie w 6 miesiącu ciąży mówi, że od kiedy ma poduszkę śpi jak dziecko, więc mam nadzieję :)

My też spędzamy sylwestra w domu. Mięliśmy iść do znajomych, ale wyskoczymy chyba tylko ok 23:00 złożyć życzenia :) szczerze mówiąc nie mam ochoty na większe wyjście.
    mufinka wrote:

My dzis jemy sushi, panierowany camembert z żurawiną i do tego różne przekąski.

Będziesz jadła sushi z surowej ryby Mufinko? Czy masz może jakiś patent na marynowaną smażoną lub gotowaną rybę zamiast surowej? Ja od jakiegoś czasu mam wielką ochotę na sushi, ale zastanawiam się co zrobić z rybą, aby nie była surowa a smakowała jak surowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:32

Nona lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coleen będzie z wędzonej ryby :)

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ostatnim dniu roku, który przyniósł nam to największe szczęście ;) Ja dziś sylwestra spędzam z rodzicami, dwiema starszymi siostrami, ich mężami i dziećmi. Będzie bardzo rodzinnie i wesoło :) Ja zaopatrzylam się w szampana dla dzieci i kupie dziś jeszcze piwko bezalkoholowe w piwoszu - fajny sklep z dużym wyborem piw bez %. Piłam juz bawarie i bardzo smakuje mi ta przeszniczna :)

Nona lubi tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BELIVE cuuudo co??:) myslisz ze go przecenią;)?? Mamy jeszcze czas na kupno wózka więc może jakiś minusik...ale nie sądze aby cena poszla duuuzo w dól.:(

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    O właśnie believe, o takich myślę. Mam nadzieję, że będą takie miękkie fajne mimo, że dopasowane tak jak np te szare tregginsy za 99zł. Nogawki mogą być STRAIGHT niekoniecznie SUPER SKINNY:-)
    Bluzke na razie nie kupuję ale połowa stycznia- 2 trym wtedy popatrze na spodnie.
    One na całą ciążę starczą tak? Czasem lipiec bywa zimny po kilkanaście stopni więc całoroczne chcę, chyba te szare tregginsy :-)

Tak, na całą, bo u góry jest ten pas rozciągający się.

Nona lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    BELIVE cuuudo co??:) myslisz ze go przecenią;)?? Mamy jeszcze czas na kupno wózka więc może jakiś minusik...ale nie sądze aby cena poszla duuuzo w dól.:(

Nooooo :) mój mąż już marudzi, że szukam wózka ładnego, a nie funkcjonalnego :)

Dla nie mogących spać - pomyślcie naprawdę o poduszce dla kobiet w ciąży.

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojc chyba i ja dzis zrobie skok na tesco itd w poszukiwaniu piwka 0%...
    Idziemy do znajomej pary na osiedle posiedziec;).
    Lampki szampana nie odmowie, nie ma co popadac w paranoje:P

Lenka87, Nona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omnomnom Nona pychota co?:)
    Ja to malo uzdolniona jestem aby takie cuda robić:P

Nona lubi tę wiadomość

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ