Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam Dziewczynki
Z zaśnięciem u mnie nie było problemu, bo po całym dniu na nogach padłam jak mucha. dziś rano poleciałam tak jak mówiłam do rodzinnej,osłuchała, patrzyła ale nic nie znalazła, kazała się leczyć domowymi sposobami, płukać gardło szałwią + do picia sok z miodem i cytryna i czosnkiem. Teraz tak mi się spać chce niesamowicie ze niewiem jak ja do 0.00 wytrzymam
Mi się w nocy śniło że bąbel już kopałNona, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Serena no lekarze podają, ze pierworódki czuja ruchy okolo 17-19 tygodnia ruchy w pełni świadomie. A te szczuple na pewno wczesniej ale zeby aż 5 tygodni wczesniej to troche jednak mimo wszystko wcześnie.
Nam w szkole rodzenia polozne mowily,ze okolo 12-14 tygodnia niektóre mogą odczuwać prace zyly brzusznej lub nawet jelit i mylić z ruchami dziecka z tego względu, ze powiekszajaca sie macica, rozsuwajaca sie miednica itp uciskaja na inne wewnętrzne organy. I stad te pontlki jak i np obolaly pęcherz, rwa kulszowa i inne dolegliwości.
Ale mamy tu fachowca JagodaP moze cos wiecej powie na ten tematjenny88, hibiskus lubią tę wiadomość
-
Hello
Ja się nie wysypiam w nocy, jak się przebudze to brzuch mnie tak ciągnie, muszę powoli pozycję zmienić.
My dzis jemy sushi, panierowany camembert z żurawiną i do tego różne przekąski.
Zaraz w pracy będziemy wznosić toast szampanem a ja nie mogę
Mi gin powiedział, że w drugiej i kolejnej ciąży NAJWCZEŚNIEJ można poczuć ruchy w 14tc a w pierwszej jeszcze później. Ja jeszcze czekam, można się pomylić to czasem sa podobne ruchy w brzuchu ale to nie to bo wiem już jak to powinno wyglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam Kobietki
No ja wczoraj miałam USG i maluch ma już 4,5 cm
12 stycznia następne usg tym razem już prenatalne więc mam nadzieje że tak jak u Was wszystko będzie dobrze
Pozdrawiam i życzę wszystkim udanego sylwestra oraz szczęśliwego nowego rokuNo i oczywiście żeby bobasy zdrowo i pięknie rosły
believe, Nona, usia89, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Witam Dziewczyny...
Moja noc dziś tragedia...wczoraj niby czułam się już ciut lepiej, a przez noc mnie rozłożyło...pół nocy bez snu...już nie wiem co robić, żeby ten kaszel przeszedł...katar się dziś pojawił dodatkowo...masakra...
Na sylwestra mieliśmy iść do znajomych, ale zostajemy sami w domu i w sumie nam to na rękę...mi zostanie picie soku żurawinowego...
Co do ruchów bobasa, też się nie mogę doczekać, choć nie wiem czy będę umiała rozpoznać, że to właśnie to...
Miłego dnia...Nona lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Ja dołączam do grona źle śpiącychJuż od jakiegoś czasu śpię fatalnie. Właśnie przeglądam poduszki i zaraz jakąś zamówię. Moja koleżanka, obecnie w 6 miesiącu ciąży mówi, że od kiedy ma poduszkę śpi jak dziecko, więc mam nadzieję
My też spędzamy sylwestra w domu. Mięliśmy iść do znajomych, ale wyskoczymy chyba tylko ok 23:00 złożyć życzeniaszczerze mówiąc nie mam ochoty na większe wyjście.
mufinka wrote:
My dzis jemy sushi, panierowany camembert z żurawiną i do tego różne przekąski.
Będziesz jadła sushi z surowej ryby Mufinko? Czy masz może jakiś patent na marynowaną smażoną lub gotowaną rybę zamiast surowej? Ja od jakiegoś czasu mam wielką ochotę na sushi, ale zastanawiam się co zrobić z rybą, aby nie była surowa a smakowała jak surowaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:32
Nona lubi tę wiadomość
-
Witam w ostatnim dniu roku, który przyniósł nam to największe szczęście
Ja dziś sylwestra spędzam z rodzicami, dwiema starszymi siostrami, ich mężami i dziećmi. Będzie bardzo rodzinnie i wesoło
Ja zaopatrzylam się w szampana dla dzieci i kupie dziś jeszcze piwko bezalkoholowe w piwoszu - fajny sklep z dużym wyborem piw bez %. Piłam juz bawarie i bardzo smakuje mi ta przeszniczna
Nona lubi tę wiadomość
-
BELIVE cuuudo co??
myslisz ze go przecenią
?? Mamy jeszcze czas na kupno wózka więc może jakiś minusik...ale nie sądze aby cena poszla duuuzo w dól.
-
Nona wrote:O właśnie believe, o takich myślę. Mam nadzieję, że będą takie miękkie fajne mimo, że dopasowane tak jak np te szare tregginsy za 99zł. Nogawki mogą być STRAIGHT niekoniecznie SUPER SKINNY:-)
Bluzke na razie nie kupuję ale połowa stycznia- 2 trym wtedy popatrze na spodnie.
One na całą ciążę starczą tak? Czasem lipiec bywa zimny po kilkanaście stopni więc całoroczne chcę, chyba te szare tregginsy
Tak, na całą, bo u góry jest ten pas rozciągający się.Nona lubi tę wiadomość
-
Marteczka91 wrote:BELIVE cuuudo co??
myslisz ze go przecenią
?? Mamy jeszcze czas na kupno wózka więc może jakiś minusik...ale nie sądze aby cena poszla duuuzo w dól.
Nooooomój mąż już marudzi, że szukam wózka ładnego, a nie funkcjonalnego
Dla nie mogących spać - pomyślcie naprawdę o poduszce dla kobiet w ciąży. -
Ojc chyba i ja dzis zrobie skok na tesco itd w poszukiwaniu piwka 0%...
Idziemy do znajomej pary na osiedle posiedziec;).
Lampki szampana nie odmowie, nie ma co popadac w paranoje:PLenka87, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Omnomnom Nona pychota co?
Ja to malo uzdolniona jestem aby takie cuda robićNona lubi tę wiadomość