X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś powiedział, że płeć to najprawdopodobniej na połówkowym, bo wcześniej to musi być super widok a on nie chce z fusów wróżyć. Moja kuzynka w pierwszej ciąży do 8 m-ca miała mieć chłopca a 3tyg przed porodem okazało się, że dziołcha. Całą wyprawkę miała dla chłopca :) A córka po prostu miała okazałe wargi sromowe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia, zdrowiej :)

serena1989, gratuluję synka! Fajnie, że już poznaliście płeć i że badania wyszły dobrze.

dora8201, Tobie też gratuluję wizyty!

radiszka, ja mam typu C, dokładnie taką: http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/ i już ją kiedyś zachwalałam tutaj. Polecam bardzo. Odkąd ją dostałam, w końcu się wysypiam :)
    Nona wrote:
    Dziewczyny-zamierzam na Sylwestra wypić wino bezalkoholowe. Orientowałyście sie w ofercie? Dziś znałazłam 1 sklep w Krk gdzie można takie winko kupić. Oczywiscie w necie też np tu:
    http://winabezalkoholowe.pl/wina

Nie ukrywam że możliwe że maj-czerwiec cyzli sezon wiosna/lato skusze sie na piwko bezalkoholowe ;-)

każdy ma swoje grzeszki ;-)

Ja dzisiaj zrobiłam sobie winko grzane bezalkoholowe. W smaku do grzańca mu pewnie daleko, ale smakuje bardzo dobrze i będę się nim jutro ratowała :D

juwelka, trzymaj się cieplutko! Oby te mdłości w końcu się opuściły, bo już dość się wycierpiałaś :)

Ja monitora na pewno nie kupuję. Nie chcę się stresować.

jenny88, cudowne wieści! Gratuluję udanej wizyty. Maleństwa cudowne <3
    Marteczka91 wrote:
    http://dino.sklep.pl/nowy/glebokospacerowy-wozek-3w1-joolz-day-quadro-2015-spacerowkagondola-fotelik-maxi-cosi-pebble-kurier-gratis-p-19901.html

zakochałam się w wózku... tylko nie w jego cenie :P
    wysoko w rankingach:)

ajjjjjj jakby tak tą cenę przez 2 podzielić?

Marteczka, to jest dokładnie ten wózek, o którym pisałam. Cud miód malinka! I wysoko oceniany <3 <3 Jednak liczę na wyprzedaż co najmniej 50% :D haha

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Było ich dzisiaj tyle, że ciężko wszystkim z osobna odpisać :)

Smartunia, Nona, radiszka lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas trzaskający mróz -18 stopni. W sumie to się cieszę, ze w domu siedzę i nie musze wychylać nosa!!!
    Jak tam nocka minela Mamusie?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Jak tam nocka minela Mamusie?
    U mnie ciężko ... rozłożyło mnie totalnie ,gardło,katar ech... mam nadzieję,że antybiotyk który dostałam na drogi moczowe poradzi sobie i z tym,ma dość szerokie spektrum działania.

Kobietki bardzo się cieszę,że wszystkie badania wychodzą pomyślnie ;)

Wczoraj w tesco zaopatrzyłam się w kolejne bodziaki :D Cena rewelacja z 65zł na 18,50 ;) Słodziaki z Kubusiem puchatkiem ,kolor ecry i beż ,także i dla chłopca i dziewczynki pasują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 08:35

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:56

jenny88 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się chce nosa spod kołdry wysunąć :)
    Nie mogłam spać pół nocy. Idzie się wykończyć. A teraz boję się wstać, że znowu będę miała mdłości :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kahaśka ja też nie spałam, jakoś się głupio budzę i kręcę w nocy, nie umiem sobie miejsca znaleźć.
    No jakbym siebie widziała :)
    czy to ogranizm przygotowuje się do nocnego wstawania? Szczerze, wolałabym sobie pospać

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 12 tygodniu :)
    Gratuluję wizyt ale wam zazdroszcze a ja muszę jeszcze czekać
    Nona my też domówka tyle że we troje córcia na pewno zaapewni nam wiele atrakcji :) macie jakies pomysły na dzisiejszą kolację?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kierzynka, mała2930 lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę na inkubator party :D
    Będą 4 pary, w tym 3 w ciąży. Pewnie skończymy zaraz po północy hehe

Nona, kierzynka, mała2930, cati lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kierzynka, usia89 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Witam się z pracy z kubkiem roibos. Cieszę się, że nie wszystkie mają presję balu bo pierwszy raz zostajemy na Sylwestra z mężem we dwoje i tak dziwnie :-) ale cieszę się, bo ja to od 20:00 jestem już śpiąca więc bym padła na pewno.
    Witam się w 12 tygodniu. Czekam na prenatalne i odliczam!
    hehe mam tak samo ;) kilka propozycji było ale odmowiliśmy bo zasnęłabym przy stole ;)

Nona lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś spędzamy kameralnie, u dwójki znajomych, ja robię sushi (oczywiście bez surowej ryby), a mąż chilli con carne :)

Wczoraj obkupiłam się w ciuchy ciążowe w C&A, bo caly czas tylko legginsy i bluza, a jak wyjść do ludzi to nie ma w czym... Mam nowe czarne spodnie z pasem (to się chyba nazywa tunel), spódnicę, dwie bluzki dłuższe, tunikę i sweterek :) Ja jestem z tych co to nie zamierzają się zaniedbać w ciąży, więc ciuchy nie są jakieś takie workowe na przeczekanie, tylko ładnie dopasowane i podkreślające brzuszek.

Za forumową radą zawitalam do Esotiq i mam dwa nowe w końcu wygodne staniki i 3 pary majtek, skorzystałam z promocji 50% za smsa i zamiast 400zł zostawiłam 200... Przy mojej bardzo szczupłej budowie ciała naprawdę zaskoczył mnie mój nowy rozmiar - 80E! A naprawdę jestem szczupła...

Co do pytania jak się czuję z wiedza o płci - świetnie! Takie miałam przeczucia, jak i cała rodzina hehe, więc jestem przeszczesliwa :)

Wczoraj byłam zawieźć mocz do badań. Dla tych dziewczyn, które będą miały zleconych posiew - potrzebny będzie specjalny sterylny pojemnik. Ja przynioslam w zwykłym z apteki i przyjęli mi tylko do badania ogólnego, a dziś na posiew muszę zawieźć jeszcze raz w tym innym.

Nie wiem czy pisałam, bo ciężko za wami nadążyć, ale od kilku dni bardzo delikatnie, ale czuję ruchy dzidzi :) Nie cały czas, i tylko jak jestem spokojna, leżę w łóżku itp., ale wiem na pewno, że to to! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:32

Nona, Ivettka, Smartunia, Lenka87, kierzynka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena hmmm nie chce jakos psuć momentu ale to mze być praca zyly brzusznej a nie maleństwo. Troche za wcześnie by czuć ruchy 7cm bobasa... Takie jest moje zdanie.

A co do sylwestrowej nocy to my we trójkę. Chory syn nam zapewni fajerwerki

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi - A ta żyła też jakoś się objawia w tym okresie? Wiesz nie określe tego na 100%, w końcu nie jestem wróżką :-) Ale mi lekarz powiedział, że to się zdarza u bardzo szczupłych kobiet wcześniej... Tym bardziej, że wiadomo, że nie są to ruchy czy kopniaczki, ale bardziej określam to jako 'motylki w brzuszku' i nie są cały czas w tym samym miejscu. Jak się pojawią te prawdziwe kopniaczki to się utwierdzę albo nie :)

Dziewczyny, a gdzie można kupic to wino bezalkoholowe? Jakie preferujecie, a może piwa?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    My też dziś spędzamy kameralnie, u dwójki znajomych, ja robię sushi (oczywiście bez surowej ryby), a mąż chilli con carne :)

Wczoraj obkupiłam się w ciuchy ciążowe w C&A, bo caly czas tylko legginsy i bluza, a jak wyjść do ludzi to nie ma w czym... Mam nowe czarne spodnie z pasem (to się chyba nazywa tunel), spódnicę, dwie bluzki dłuższe, tunikę i sweterek :) Ja jestem z tych co to nie zamierzają się zaniedbać w ciąży, więc ciuchy nie są jakieś takie workowe na przeczekanie, tylko ładnie dopasowane i podkreślające brzuszek.

Za forumową radą zawitalam do Esotiq i mam dwa nowe w końcu wygodne staniki i 3 pary majtek, skorzystałam z promocji 50% za smsa i zamiast 400zł zostawiłam 200... Przy mojej bardzo szczupłej budowie ciała naprawdę zaskoczył mnie mój nowy rozmiar - 80E! A naprawdę jestem szczupła...

Co do pytania jak się czuję z wiedza o płci - świetnie! Takie miałam przeczucia, jak i cała rodzina hehe, więc jestem przeszczesliwa :)

Wczoraj byłam zawieźć mocz do badań. Dla tych dziewczyn, które będą miały zleconych posiew - potrzebny będzie specjalny sterylny pojemnik. Ja przynioslam w zwykłym z apteki i przyjęli mi tylko do badania ogólnego, a dziś na posiew muszę zawieźć jeszcze raz w tym innym.

Nie wiem czy pisałam, bo ciężko za wami nadążyć, ale od kilku dni bardzo delikatnie, ale czuję ruchy dzidzi :) Nie cały czas, i tylko jak jestem spokojna, leżę w łóżku itp., ale wiem na pewno, że to to! :)

Cieszę się, że spodobało Ci się Esotiq :) ja też dzięki temu, że parę lat temu poszłam do tego sklepu po bieliznę, mam w końcu właściwie dobrany stanik i też zaskoczył mnie rozmiar, ale jak sobie przypomnę jak wyglądały moje staniki wcześniej po kilku praniach, to... A poza tym zawsze trafiam na bardzo miłe ekspedientki, które zawsze pomogą coś wybrać ;) szczególnie, że mi zazwyczaj podoba się tam za dużo rzeczy ;) ja niestety tym razem nie skorzystam jednak z rabatu 50%, bo już nie mam kiedy tam jechać, ale podejrzewam, że za miesiąc lub dwa znowu będzie podobna wyprzedaż.

I też by pasowało mi się wybrać po jakieś spodnie ciążowe. Ostatnio jak mierzyłam, to jeszcze ten pas był zdecydowanie za duży.

• believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Flexi - A ta żyła też jakoś się objawia w tym okresie? Wiesz nie określe tego na 100%, w końcu nie jestem wróżką :-) Ale mi lekarz powiedział, że to się zdarza u bardzo szczupłych kobiet wcześniej... Tym bardziej, że wiadomo, że nie są to ruchy czy kopniaczki, ale bardziej określam to jako 'motylki w brzuszku' i nie są cały czas w tym samym miejscu. Jak się pojawią te prawdziwe kopniaczki to się utwierdzę albo nie :)

Dziewczyny, a gdzie można kupic to wino bezalkoholowe? Jakie preferujecie, a może piwa?

Na pewno w Ikei ;) ale to jest chyba grzane wino bezalkoholowe. A tak to chyba ciężko znaleźć, trzeba byłoby poszukać. A o piwie dziewczyny pisały kilka stron wcześniej.

Ja zastanawiam się jak będzie można wyczuć te ruchy, bo mi często coś "bulgocze" w brzuchu (przed ciążą też tak miałam) i nie wiem jak to odróżnię od ruchów bobasa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ