SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś powiedział, że płeć to najprawdopodobniej na połówkowym, bo wcześniej to musi być super widok a on nie chce z fusów wróżyć. Moja kuzynka w pierwszej ciąży do 8 m-ca miała mieć chłopca a 3tyg przed porodem okazało się, że dziołcha. Całą wyprawkę miała dla chłopca :) A córka po prostu miała okazałe wargi sromowe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia, zdrowiej :)

serena1989, gratuluję synka! Fajnie, że już poznaliście płeć i że badania wyszły dobrze.

dora8201, Tobie też gratuluję wizyty!

radiszka, ja mam typu C, dokładnie taką: http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/ i już ją kiedyś zachwalałam tutaj. Polecam bardzo. Odkąd ją dostałam, w końcu się wysypiam :)
    Nona wrote:
    Dziewczyny-zamierzam na Sylwestra wypić wino bezalkoholowe. Orientowałyście sie w ofercie? Dziś znałazłam 1 sklep w Krk gdzie można takie winko kupić. Oczywiscie w necie też np tu:
    http://winabezalkoholowe.pl/wina

Nie ukrywam że możliwe że maj-czerwiec cyzli sezon wiosna/lato skusze sie na piwko bezalkoholowe ;-)

każdy ma swoje grzeszki ;-)

Ja dzisiaj zrobiłam sobie winko grzane bezalkoholowe. W smaku do grzańca mu pewnie daleko, ale smakuje bardzo dobrze i będę się nim jutro ratowała :D

juwelka, trzymaj się cieplutko! Oby te mdłości w końcu się opuściły, bo już dość się wycierpiałaś :)

Ja monitora na pewno nie kupuję. Nie chcę się stresować.

jenny88, cudowne wieści! Gratuluję udanej wizyty. Maleństwa cudowne <3
    Marteczka91 wrote:
    http://dino.sklep.pl/nowy/glebokospacerowy-wozek-3w1-joolz-day-quadro-2015-spacerowkagondola-fotelik-maxi-cosi-pebble-kurier-gratis-p-19901.html

zakochałam się w wózku... tylko nie w jego cenie :P
    wysoko w rankingach:)

ajjjjjj jakby tak tą cenę przez 2 podzielić?

Marteczka, to jest dokładnie ten wózek, o którym pisałam. Cud miód malinka! I wysoko oceniany <3 <3 Jednak liczę na wyprzedaż co najmniej 50% :D haha

Gratuluję wszystkim udanych wizyt! Było ich dzisiaj tyle, że ciężko wszystkim z osobna odpisać :)

Smartunia, Nona, radiszka lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas trzaskający mróz -18 stopni. W sumie to się cieszę, ze w domu siedzę i nie musze wychylać nosa!!!
    Jak tam nocka minela Mamusie?

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Jak tam nocka minela Mamusie?
    U mnie ciężko ... rozłożyło mnie totalnie ,gardło,katar ech... mam nadzieję,że antybiotyk który dostałam na drogi moczowe poradzi sobie i z tym,ma dość szerokie spektrum działania.

Kobietki bardzo się cieszę,że wszystkie badania wychodzą pomyślnie ;)

Wczoraj w tesco zaopatrzyłam się w kolejne bodziaki :D Cena rewelacja z 65zł na 18,50 ;) Słodziaki z Kubusiem puchatkiem ,kolor ecry i beż ,także i dla chłopca i dziewczynki pasują

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 08:35

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:56

jenny88 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się chce nosa spod kołdry wysunąć :)
    Nie mogłam spać pół nocy. Idzie się wykończyć. A teraz boję się wstać, że znowu będę miała mdłości :(

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Kahaśka ja też nie spałam, jakoś się głupio budzę i kręcę w nocy, nie umiem sobie miejsca znaleźć.
    No jakbym siebie widziała :)
    czy to ogranizm przygotowuje się do nocnego wstawania? Szczerze, wolałabym sobie pospać

Nona lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 12 tygodniu :)
    Gratuluję wizyt ale wam zazdroszcze a ja muszę jeszcze czekać
    Nona my też domówka tyle że we troje córcia na pewno zaapewni nam wiele atrakcji :) macie jakies pomysły na dzisiejszą kolację?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kierzynka, mała2930 lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę na inkubator party :D
    Będą 4 pary, w tym 3 w ciąży. Pewnie skończymy zaraz po północy hehe

Nona, kierzynka, mała2930, cati lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kierzynka, usia89 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Witam się z pracy z kubkiem roibos. Cieszę się, że nie wszystkie mają presję balu bo pierwszy raz zostajemy na Sylwestra z mężem we dwoje i tak dziwnie :-) ale cieszę się, bo ja to od 20:00 jestem już śpiąca więc bym padła na pewno.
    Witam się w 12 tygodniu. Czekam na prenatalne i odliczam!
    hehe mam tak samo ;) kilka propozycji było ale odmowiliśmy bo zasnęłabym przy stole ;)

Nona lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś spędzamy kameralnie, u dwójki znajomych, ja robię sushi (oczywiście bez surowej ryby), a mąż chilli con carne :)

Wczoraj obkupiłam się w ciuchy ciążowe w C&A, bo caly czas tylko legginsy i bluza, a jak wyjść do ludzi to nie ma w czym... Mam nowe czarne spodnie z pasem (to się chyba nazywa tunel), spódnicę, dwie bluzki dłuższe, tunikę i sweterek :) Ja jestem z tych co to nie zamierzają się zaniedbać w ciąży, więc ciuchy nie są jakieś takie workowe na przeczekanie, tylko ładnie dopasowane i podkreślające brzuszek.

Za forumową radą zawitalam do Esotiq i mam dwa nowe w końcu wygodne staniki i 3 pary majtek, skorzystałam z promocji 50% za smsa i zamiast 400zł zostawiłam 200... Przy mojej bardzo szczupłej budowie ciała naprawdę zaskoczył mnie mój nowy rozmiar - 80E! A naprawdę jestem szczupła...

Co do pytania jak się czuję z wiedza o płci - świetnie! Takie miałam przeczucia, jak i cała rodzina hehe, więc jestem przeszczesliwa :)

Wczoraj byłam zawieźć mocz do badań. Dla tych dziewczyn, które będą miały zleconych posiew - potrzebny będzie specjalny sterylny pojemnik. Ja przynioslam w zwykłym z apteki i przyjęli mi tylko do badania ogólnego, a dziś na posiew muszę zawieźć jeszcze raz w tym innym.

Nie wiem czy pisałam, bo ciężko za wami nadążyć, ale od kilku dni bardzo delikatnie, ale czuję ruchy dzidzi :) Nie cały czas, i tylko jak jestem spokojna, leżę w łóżku itp., ale wiem na pewno, że to to! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 09:32

Nona, Ivettka, Smartunia, Lenka87, kierzynka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena hmmm nie chce jakos psuć momentu ale to mze być praca zyly brzusznej a nie maleństwo. Troche za wcześnie by czuć ruchy 7cm bobasa... Takie jest moje zdanie.

A co do sylwestrowej nocy to my we trójkę. Chory syn nam zapewni fajerwerki

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi - A ta żyła też jakoś się objawia w tym okresie? Wiesz nie określe tego na 100%, w końcu nie jestem wróżką :-) Ale mi lekarz powiedział, że to się zdarza u bardzo szczupłych kobiet wcześniej... Tym bardziej, że wiadomo, że nie są to ruchy czy kopniaczki, ale bardziej określam to jako 'motylki w brzuszku' i nie są cały czas w tym samym miejscu. Jak się pojawią te prawdziwe kopniaczki to się utwierdzę albo nie :)

Dziewczyny, a gdzie można kupic to wino bezalkoholowe? Jakie preferujecie, a może piwa?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    My też dziś spędzamy kameralnie, u dwójki znajomych, ja robię sushi (oczywiście bez surowej ryby), a mąż chilli con carne :)

Wczoraj obkupiłam się w ciuchy ciążowe w C&A, bo caly czas tylko legginsy i bluza, a jak wyjść do ludzi to nie ma w czym... Mam nowe czarne spodnie z pasem (to się chyba nazywa tunel), spódnicę, dwie bluzki dłuższe, tunikę i sweterek :) Ja jestem z tych co to nie zamierzają się zaniedbać w ciąży, więc ciuchy nie są jakieś takie workowe na przeczekanie, tylko ładnie dopasowane i podkreślające brzuszek.

Za forumową radą zawitalam do Esotiq i mam dwa nowe w końcu wygodne staniki i 3 pary majtek, skorzystałam z promocji 50% za smsa i zamiast 400zł zostawiłam 200... Przy mojej bardzo szczupłej budowie ciała naprawdę zaskoczył mnie mój nowy rozmiar - 80E! A naprawdę jestem szczupła...

Co do pytania jak się czuję z wiedza o płci - świetnie! Takie miałam przeczucia, jak i cała rodzina hehe, więc jestem przeszczesliwa :)

Wczoraj byłam zawieźć mocz do badań. Dla tych dziewczyn, które będą miały zleconych posiew - potrzebny będzie specjalny sterylny pojemnik. Ja przynioslam w zwykłym z apteki i przyjęli mi tylko do badania ogólnego, a dziś na posiew muszę zawieźć jeszcze raz w tym innym.

Nie wiem czy pisałam, bo ciężko za wami nadążyć, ale od kilku dni bardzo delikatnie, ale czuję ruchy dzidzi :) Nie cały czas, i tylko jak jestem spokojna, leżę w łóżku itp., ale wiem na pewno, że to to! :)

Cieszę się, że spodobało Ci się Esotiq :) ja też dzięki temu, że parę lat temu poszłam do tego sklepu po bieliznę, mam w końcu właściwie dobrany stanik i też zaskoczył mnie rozmiar, ale jak sobie przypomnę jak wyglądały moje staniki wcześniej po kilku praniach, to... A poza tym zawsze trafiam na bardzo miłe ekspedientki, które zawsze pomogą coś wybrać ;) szczególnie, że mi zazwyczaj podoba się tam za dużo rzeczy ;) ja niestety tym razem nie skorzystam jednak z rabatu 50%, bo już nie mam kiedy tam jechać, ale podejrzewam, że za miesiąc lub dwa znowu będzie podobna wyprzedaż.

I też by pasowało mi się wybrać po jakieś spodnie ciążowe. Ostatnio jak mierzyłam, to jeszcze ten pas był zdecydowanie za duży.

• believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serena1989 wrote:
    Flexi - A ta żyła też jakoś się objawia w tym okresie? Wiesz nie określe tego na 100%, w końcu nie jestem wróżką :-) Ale mi lekarz powiedział, że to się zdarza u bardzo szczupłych kobiet wcześniej... Tym bardziej, że wiadomo, że nie są to ruchy czy kopniaczki, ale bardziej określam to jako 'motylki w brzuszku' i nie są cały czas w tym samym miejscu. Jak się pojawią te prawdziwe kopniaczki to się utwierdzę albo nie :)

Dziewczyny, a gdzie można kupic to wino bezalkoholowe? Jakie preferujecie, a może piwa?

Na pewno w Ikei ;) ale to jest chyba grzane wino bezalkoholowe. A tak to chyba ciężko znaleźć, trzeba byłoby poszukać. A o piwie dziewczyny pisały kilka stron wcześniej.

Ja zastanawiam się jak będzie można wyczuć te ruchy, bo mi często coś "bulgocze" w brzuchu (przed ciążą też tak miałam) i nie wiem jak to odróżnię od ruchów bobasa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ