X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by któraś miała ochotę zrobić sobie wino grzane bezalkoholowe, to polecam: http://eforevent.pl/bezalkoholowe-grzane-wino/

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lenka87, Smartunia lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi sie przypomniało, ze któraś z Was pisała ze mleko z pierś można dodac do kąpieli itp.
    I to jest super extra sprawdzony sposób jak malych ma ropiejace oczko czy katar. Zakroplić oczko czy nosek kilkoma kroplami i po dwóch dniach jak reka odjal. Serio.
    A nie jestem z tych eko postrzelonych mam typu Reni Jusis. Normalnie żywię dziecko, używam Pampersów i w ogóle

Lenka87, Nona, Smartunia, Coleen lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do niespania... W ciagu 5 dni spalam 5h. Dramat. Wczoraj nie spalam ani minuty, dzis okolo godzine

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Coleen Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka91 wrote:
    Lampki szampana nie odmowie, nie ma co popadac w paranoje:P

Ja bym nie piła, tyle mówi się o szkodliwości każdej ilości alkoholu w ciąży. Myślę, że nie ma co ryzykować, ale oczywiście Twoja decyzja.
    Nona wrote:
    Z okazji Sylwestra chyba czas na seks :-)

Nona, musiałaś przypomnieć ;P Ja mam zakaz :(
    Z sylwestrowych przyjemności pozostaje mi jedzenie ;)

Nona, hibiskus lubią tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie zapach super maja kosmetyki dziecięce z Hipp. Och uwielbiam ;)

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądam poduszki ciążowe na allegro i wszystkie są takie wielkie... jak ktoś już kupił i używa to podeślijcie linka:)

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • Coleen Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    A do mnie zapach super maja kosmetyki dziecięce z Hipp. Och uwielbiam ;)
    Hipp do tej pory też był moim ulubionym, dopóki nie zaczęłam używać kosmetyków bez parabenów i sztucznych dodatków. Teraz ten zapach zastępuje mi baby dream fur mama i moim zdaniem o niebo lepiej się wchłania.

Nona lubi tę wiadomość

17u93e5eksatl8vo.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania86poz wrote:
    Przeglądam poduszki ciążowe na allegro i wszystkie są takie wielkie... jak ktoś już kupił i używa to podeślijcie linka:)

Pisałam o mojej kilka stron temu: http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/ Polecam :)

Dziewczyny, ja już zmykam, więc życzę Wam udanego sylwestra i szczęśliwego nowego roku :)

ania86poz, Coleen lubią tę wiadomość

• ania86poz Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do paranoi to mój ginekolog wczoraj szeroko się uśmiechnął na pytanie, czy mogę pić herbatę miętową:) powiedział, że pewnie w necie wyczytałam. Pić oczywiście można. Podobnie z zieloną, jako przykład dał Chińczyków, którzy piją tylko zielną herbatę:)

Co do procentów ja zostaje przy bezalkoholowych trunkach:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:33

mała2930, hibiskus lubią tę wiadomość

14.01. usg (inny ginekolog)
    27.01. wizyta ginekolog prowadzący
    m3sxyx8dyqbx39tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Przepraszam nie nadrobię wpadłam tylko z pytaniem poki co - mam od 2 w nocy tragiczną migrenę (w wigilie jak dostalam do trzymam mnie do drugiego dnia świat) z boku łzy ciurkiem mi lecą, ledwo widzę i wymiotuje z bólu - miewa któraś z Was migreny? Jak sobie radzicie? Robię okłady, smaruje czoło i kark, nie nawet apap (ale on nie pomaga tylko jakby poboczne skutki łagodzi), leżę i odpoczywam (jesli to odpoczynkiem można nazwać) - możecie jeszcze coś polecić? Mój gin na nartach, nie będę mu przeszkadzać, przychodnia dzis zamknięta a na ip nie pojadę bo raz ze jestem sama z synem w domu, a dwa boję się że dadzą mi tam coś czego nie powinni, co zaszkodzi malcowi i nie bardzo wolne będę miała....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• gigsa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Wy już dawno na nogach. Ja dopiero godzinę temu wyłuszczyłam się z łóżka.
    Co do poduszki to kupiłam taką, ale jeszcze do mnie nie doszła.

http://www.pippin.pl/pl_PL/p/MOTHERHOOD-kojec%2C-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-Brazowy-Wzor-Kwiatowy/3239

Spodnie ciążowe mam z H&M. O takie

http://www.hm.com/pl/product/56802?article=56802-A

Pas jest jeszcze dość szeroki, ale tak układam pod bluzką żeby nie było widać. Są mega wygodne, bo wreszcie nic nie ciśnie mnie w brzuch i nie muszę chodzić z rozpiętym guzikiem :) Poza tym mam dość chodzenia w samych leginsach.
    Dostanę jeszcze dwie pary spodni ciążowych od koleżanki. Jedne też jeansy rurki z H&M, a drugie jakieś materiałowe. Mam nadzieję, że się w nie zmieszczę. No i jeszcze kilka bluzek.

Kupiłam sobie jeszcze dwie pary leginsów ciążowych (czarne i grafitowe)ale w nich jeszcze nie chodzę, bo na razie śmigam w normalnych.

Co do sylwestra to mięliśmy iść do znajomych, ale jednak zostajemy w domu :) U nas też dziś krewetki. Zrobię jeszcze dwie sałatki no i oczywiście dla mnie picolo

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    a co później po ciąży zrobić z taką wielką poduszką? Ok, dla maluszka ale jak podrośnie, szkoda mi 100zł, ja sobie jaśka wezmę miedzy nogi i zroluję i też ok.
    ja potem sprzedam, albo oddam jakiejś ciążowej z rodziny lub znajomej

Nona, hibiskus lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Flexi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora natychmiast kontaktuj się z lekarzem!!! Migreny w ciazy i to dlugotrwale, nawracające sa groźne.

Ciul z tym, ze gin na nartach. Ja niestety jak mam migreny to nic nie pomaga, a mam je od 10 roku zycia. Wszelkie rezonanse i tomografy nic nie wykazują. Taka moja uroda ;(

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flexi wrote:
    Dora natychmiast kontaktuj się z lekarzem!!! Migreny w ciazy i to dlugotrwale, nawracające sa groźne.

Ciul z tym, ze gin na nartach. Ja niestety jak mam migreny to nic nie pomaga, a mam je od 10 roku zycia. Wszelkie rezonanse i tomografy nic nie wykazują. Taka moja uroda ;(

Flexi jakbym o sobie czytała. Ja też od paru ładnych lat męczę się z uporczywym bólem głowy. Tomografy, rezonanse - nic. Już nawet próbowali mi psychotropy wciskać, pewnie, że niby sobie zmyślam. A ten ból jest i jest.... :(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ