Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNona zazdroszczę
My chcieliśmy jechać na sylwestra w góry ale jednak zostajemy w domu bo to kawał drogi i martwimy się żeby nie zaszkodzić maleństwu.
Oglądałam ostatnio 1 odc. tego filmu i jak dla mnie super. Dzisiaj przed wizytą włączę sobie jeszcze 2 odc
Kurde juz się nie mogę doczekać usg... ciekawe ile już podrósł mój bobas
Miłego dnia Dziewczynykierzynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zacznę od najważniejszych informacji - będziemy mieli synka!!!!!
Czyli jednak przeczucia się sprawdziły
Było ładnie widać, byliśmy wczoraj na usg prenatalnym u tego lekarza z certyfikatem FMF i powiedział, że jest pewien, że chłopiec, więc ja mu wierzę
Badanie i dopochwowo i przez brzuch. Kość nosowa, przeziernosc, przepływy wszystko powiedział, że dobrze, ale dokładny opis od niego dostaniemy jak przyjdą wyniki testu pappa i beta hcg, a to ok. tygodnia (jak u Ciebie gigsa), 5.01 mamy dzwonić i nam powie kiedy możemy przyjść. Wszystkie wydruki ze zdjęciami i wynikami zostawił sobie do opisu, ale dla mnie to nieistotne, jestem przeszczesliwa, że chłopiec i ze wszystko jest ok!
Mąż zachwycony badaniem choć zestresowany, dzidziuś się pięknie ruszal, więc co się napatrzylismy to nasze
Byłam wczoraj też na szybkiej wizycie u mojego gina w związku z tym zapaleniem pęcherza, dał mi antybiotyk, ale najpierw po raz trzeci mam dziś powtórzyć badanie moczu i zrobic posiew, żeby lek nie zafalszowal wyników. Zbadal też na szybko czynność serca - bije ładnie 160.
Believe - dziś popatrzę za stanikami w Esotiq w takim razie
Marteczka - A wpisujesz sobie w pomiarach belly wielkość maluszka? Jak wygląda Twój wykres? Bo ja po każdej wizycie wpisuję i na początku nasza dzidzia też wolno rosła i była w dolnym percentylu, że się bałam czy na badanie prenatalne 24.12 będzie miała wymagane 4,5cm, a już 22.12 wyskoczyła i miała 5,2cm i teraz jest w tym środkowym percentylu, więc chyba nie ma reguły, ani powodów do przejmowania się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:29
Smartunia, Tysia85, MarliOne, gigsa, Nona, Coleen, Sabela, jenny88, juwelka, dora8201, usia89, kierzynka, Lena87, Daisy, tinka, believe, Ivettka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witajcie
Ja dziś z samego rana musiałam zawieźć synka na bal karnawałowy do przedszkola i chyba popsułam wycieraczki w samochodzie .... Ślubny przeszczęśliwy echh....
Serena Gratuluje synka,super ,że wszystko ok po usg
trzymam kciuki za wszystkie wizyty &&& ,powodzenia dziewczynyNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam i ja!
ja już po prenatalnych... matko ale się stresowałam ale zupełnie niepotrzebnie bo wszystko wyszło jak najbardziej w porządkuzaraz jadę jeszcze do labo zrobić ten test podwójny. Póki co pięknie mi badania obniżyły ryzyko trisomii bo z wieku wyszło mi ryzyko tirsomii 21 1:399 a po wprowadzeniu danych skorygowało się do 1:7978
trisomia 18 mam 1:6082 a 13 mam <1:20000... zobaczymy jak po wynikach pappy będzie....
maluch ma 5,3cm pięknie najpierw spał a potem jak się rozbrykał to badanie trwało ponad 40min bo nie dał serducha posłuchać, przewodu żylnego sprawdzić ale mój gin się uparł i przetrzymał go i udało się
płci nie poznałam (nawet w sumie nie liczyłam) bo powiedział, że czasem jak najbardziej się zdarza, że dziecko się szatańsko dobrze ułoży i pokaże co tam skrywa i jest pewność 80% ale nie moje dziecko... no nic trzeba cierpliwie czekać....
zdjęć mam mnóstwo ale same specjalistyczne - przepływy, wykresy, plamy nieokreślone - mam 2 zdjęcia główki to potem Wam pokaże bo już śliczna łepetynka jest
aaaa i termin mi się na 13 lipca przesunął.... i zmienię wg później wg usg bo wg om wypada w urodziny teściowej (16go) a tego strasznie nie chciałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 12:08
Smartunia, Nona, Daisy, believe lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
potem dziewczyny jak będziecie miały opisy usg to podzielcie się tymi ryzykami preeklampsji przed 34, 37tc i samoistnym porodem przedwczesnym przed 34tc - bo mi to ostatnie wyszło największe 1:206 ale nie wiem czy takie są "normy" czy jak....
Nona wrote:Asia- za co przebrany Twój synek?
Liczysz na drugiego chłopca?Domalowałam tylko wąsy i strój pierwsza klasa
Jeśli chodzi zaś o płeć to jest Nam wszystko jedno, mamy już pareczkę
Od początku Naszego związku marzyła Nam się dwójeczka z małym odstępem wieku ( jest 2,5 roku ) ,a gdy maluchy podrosną i staną się samodzielne pomyślimy o wymarzonym trzecim dziecku. Pierworodna w kwietniu skończy 9 lat ,zaś Makary w październiku 7, a w drodze jest to wymarzone 3 cie
Gdy chodziłam w ciąży ze starszakami nigdy nie udało mi się zgadnąć czy to chłopiec czy dziewczynka ,ślubny od początku miał dobre przeczucia. Teraz twierdzi ,że będzie chłopczyk ,a Ja natomiast skłaniam się ku dziewczynce. Zobaczymy ....[/QUOTE]
Nona wrote:P.S. dla nowych koleżanek: jest lista na 1 stronie wątku-zachęcam żeby się wpisać-kto skąd i co i jak
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:dora-super wieści. Czyli każde kolejne usg moze zmienić date porodu patrząc po wielkosci dziecka w mm? Czy np znów na połówkowym może się zmienić? Ciekawe
Też mnie interesuja te RYZYKA PREEKLAMPSJI przed 34, 37tc i RYZYKO SAMOISTNEGO PORODU PRZEDWCZESNEGO przed 34tc
WKLEJAC INFO dziewczynki
dziś się dowiedziałam od koleżanki że mleko z piersi można dodawać do kąpieli dziecak jak ma suchą skórę, na ropiejące oczko-nie wiedziałam ze ma też takie zastosowania.
Planujecie karmić piersią? Jak długo? Marzę żeby mi się udało i żebym wytrzymała rok
wiesz co mój gin twierdzi, że do daty porodu to własnie to usg jest najważniejsze - wcześniej mi nie podawał daty i później też już nie bo po 14 tc wchodzą w rachubę już różnice osobnicze - wiadomo wysocy rodzice mogą mieć dłuższe dziecko a niscy - mniejsze, obwód brzuszka się zmienia w zaleznoścu czy dziecko wysikane czy nie... on uznaje za ten najwłaściwszy termin właśnie ten z usg prenatalnego... potem wychodzą różne
co do karmienia - z synem karmiłam kilkanaście dni i przypłaciłam to depresją - potem mój M przemówił mi do rozsądku i przeslismy na mieszane - ściągałam swoje i reszte dodawaliśmy modyfikowanego i jak ręką odjął - ale Młody miał mega refluks, uczulenie na wszystko kolki do 6 miesiąca w związku z tym i galopujący azs więc miał problem ze ssaniem.... teraz jak mi dane będzie karmić piersią to będę ale już bez takiej spiny... no i na bank będę ściągać i butlą też podawać żeby się przyzwyczajało bo potem problem bo mleczarnia musi być co 3 godziny blisko więc ani wyjść nigdzie na dłużej samej ani nicNona lubi tę wiadomość
Nona wrote:Też mnie interesuja te RYZYKA PREEKLAMPSJI przed 34, 37tc i RYZYKO SAMOISTNEGO PORODU PRZEDWCZESNEGO przed 34tc
WKLEJAC INFO dziewczynki
Maatko, przed tym postem nie wiedziałam nawet, że coś takiego jest, muszę doczytać, a Wy obeznane dziewczyny piszcie
Nona wrote:dziś się dowiedziałam od koleżanki że mleko z piersi można dodawać do kąpieli dziecak jak ma suchą skórę, na ropiejące oczko-nie wiedziałam ze ma też takie zastosowania.
Ja słyszałam o tym. Zabieg stosowany szeroko przez wszystkie eko mamy, a rozpropagowany szerzej m.in przez Reni Jusis. Ja podchodzę do tego sceptycznie i na pewno nie skorzystam, raczej nie moja bajka.
Nona wrote:Planujecie karmić piersią? Jak długo? Marzę żeby mi się udało i żebym wytrzymała rok
Ja jestem wielką zwolenniczką naturalnego karmienia, planuję co najmniej 6 miesięcy, ale czas pokaże. Nie chcę też sobie robić wielkiej spiny, jeśli będę miała problem z laktacją, a dziecko nie będzie przybierało na wadze, albo wydarzy się coś innego czego teraz nie przewiduję, będę karmić mlekiem modyfikowanym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 12:53
Nona lubi tę wiadomość
-
ależ ja nie znoszę Reni Jusis
omg
))
koszmarna babka moim zdaniem (proszę się w razie czego nie obrażać
ciekawe czy jakby niani nie miała, i niewiele siana to czy też by była taka super hiper EKO ?!Nona, Coleen, Daisy, dora8201, Ivettka lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny