X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    Pepitka u mnie brzucholek podobny do twojego i sprawdza sie ze w następnych ciązach szybciej sie pokazuje:)
    Dokladnie ;) mam nadzieję tylko że kiedyś ten brzuch sie opamieta bo mi juz chcą wmówić bliźniaki ;D

A jak tam wogole bratowa i jej dzidzius?

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    As-ia ja myślę o detektorze tym :
    http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-zel-baterie-fv-i4849017906.html
    Ten faktycznie porządnie wygląda ,musze pomyśleć ;)
    dzięki za link

Usia gratuluję II trymestru ;)

usia89, cati lubią tę wiadomość

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja!
    ale macie pięękne brzuszki!!! mój jest taki jak był - jeśli ciąża to tylko spożywcza póki co :)
    widziałam że pytałyście o ciuszki - ja na pewno kupię kilka na 56 - bodziaków, wierzchnie jakieś okrycia typu sweterek, spodenki czy coś na długi na pewno 62, mniejszych nie będę brała

imion u nas brak - miałam parcie na imię jakiś czas temu ale coś tam jakąś listę uzgodniliśmy i chyba na tą chwilę mi wystarczy bo odpuściłam ;) bardziej od kilku dni patrzę na wózki bo zdecydowałam, że jednak gondolę chcę - zwłaszcza, że jak w lipcu urodzimy to zaraz październik kiedy zimno się robi to dopiero maluch 3 miesiące ma i zimę do 6-7 miesiąca więc w gondoli lepiej chronione od zimna i wiatru niż w spacerówce rozłożonej na płasko - gdybym rodziła w lutym (jak było pierwotnie)/marcu/kwietniu/maju to odpuściłabym gondolę bo na zimę i tak by dziecko wyrosło... tylko teraz trzeba szukać dużej gondoli a nie maluchnej...

co do szkoły rodzenia - przed 1 porodem chodziłam - było fajnie i dużo M dało... teraz odpuścimy raczej bo raz dużo wiemy a dwa póki co nie wiem gdzie będę rodzić ale wiem, że na bank 50-60km od nas więc nie bardzo też czas M będzie miał, żeby jeździć co tydzień czy ile...ale wszystkim Wam przed 1 porodem polecam gorąco bo naprawdę warto! plusem niezaprzeczalnym jest też to, że zwiedzanie porodówki jest w tych szkołach przy szpitalach

aaa jeszcze z siusianiem pisałyście - ja od kilku dni mam strasznie - chodzę wieczorami co 40min, posikuję bardziej, a wygląda to tak ;)
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/10696348_850479534983144_1331313721268145523_n_zps014d4456.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 09:57

Ivettka, mała2930, radiszka lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze mówią że mała jest silna jak na swój wiek i że są dobrej myśli stan był krytyczny ale stabilny z godziny na godzinę sie poprawiał nawet zaczeli podawac jej mleko narazie po 1 mililitrze ale zawsze to cos a bratowa dobrze dochodzi do siebie po cesarce jak wyjdzie przenosi sie do łodzi do małej:)

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pochwalcie się imionami wymyślonymi bo tajemnicze jesteście strasznie :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mial być Julian ale ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Aleksandra i tu kłopotu i sporów nie było :) Gorzej dla dziewczynki, nie mam żadnego pomysłu a jestem przekonana że właśnie będzie corcia...

dora8201 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja dopiero imię będę wybierać, jak poznamy płeć. Nie chce się teraz stresować, bo jak słyszę propozycje męża to włos mi się jeży na głowie :)

dora8201, Mia S, mała2930, believe, hibiskus lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w pierwszej ciąży jak każdy nam się próbował mieszać w wybór imienia (a zwłaszcza teściowa) to z pełną powagą mówiliśmy, że będzie Gwidon i całą ciążę przy nich Gwidon i Gwidon :) po porodzie jakiegokolwiek imienia byśmy nie dali to każdemu się podobało :P

hibiskus lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne zdjęcia! U mnie też już powoli coś widać, postaram się wieczorkiem wrzucić zdjęcie. Chyba niedługo będę musiała pomyśleć o jakichś ciuchach ciazowych, bo już wszystko mnie opinia, a spodnie noszę z odpietym guzikiem, w grę wchodzą tylko legginsy i sukienki. Bardzo mi się też powiększyły piersi do tego stopnia, że już wszystko mi się wrzyna i wypływa ;-) Tak więc chyba czas na nowy stanik, możecie coś polecić?

Skoro tak zachwalacie Tesco to dziś akurat tam będę, więc zerknę co mają. Wczoraj w Lidlu zaczęła się wyprzedaż, między innymi na ciuszki Lupilu, nie mogłam się powstrzymać i kupiłam śliczny misiowaty polarek na zamek z kapturkiem z uszkami za 15zl, wzięłam rozmiar 86 tak, żeby było na okres jesienno-zimowy. Także mąż się śmieje (byliśmy razem), że proces się rozpoczął ;-) Były piękne różowe, ale wzięłam kremowy, żeby później nie było ;-) Wzięłam też piękne skarpeteczki antypoślizgowe, dwie pary za 4zl. Też postaram się wam wieczorkiem wrzucić zdjęcie.

Dziś ważny dzień, na 17 idziemy na wizytę do prywatnego gabinetu tego innego lekarza, który wykonuje w LuxMedzie badania prenatalne, stresuję się jak nie wiem, trzymajcie kciuki! Wzięłam przedwczoraj ta saszetkę Monuralu, bo kolejne wyniki wyszły nie lepsze, a poza tym już mam wszystkie objawy zapalenia pęcherza i jest to bardzo, bardzo nieprzyjemne, i powiem szczerze, że czuję, że troszkę pomogło, ale wciąż nie całkiem, cały czas czuję swędzenie, pieczenie itp. Martwi mnie to... Poradzę się tego innego lekarza na wizycie.

Trzymajcie kciuki i udanego dnia :) U nas za parę dni (1.01) II trymestr!!! ;)

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora u nas jeszcze zanim się zaręczyliśmy ustalony został Ignacy :-) Dla córki jakby co nie mamy, ale na razie pierwsze usg pokazało chłopca, więc nie zaprzątam sobie głowy dziewuszką ;) choć nie ukrywam, że nie obraziłabym się na drugą córę :D
    Dzieci będą miały drugie imię, ale tego może jeszcze będę ujawniała, bo sama nie wiem czy USC się na to zgodzi.

Idę cyknąć fotę brzucha, zaraz może i ja wstawię :-)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena, moja córa ma 21 msc i nosi rozmiar 86 ;-) Myśle, ze na zime, to ubranka będziemy kupowały 68-74

hibiskus lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super brzuszki :) Ja jeszcze czekam na swój brzusio ale mam nadzieje że już niedługo :) Jutro już nareszcie USG i będę mogła podejrzeć moje maleństwo, tak się zastanawiam czy brać ze sobą przyszłego tatusia czy jeszcze poczekać :)
    Co do imion to dla dziewczynki mamy już wybrane Julka, a dla chłopca pewnie będziemy szukać jak na USG okaże się że to mały mężczyzna :D

Dziewczyny macie zwierzaki w domu? Bo ja mam małego psa który na widok dzieci dostaje szału i papugę. Cała rodzina mnie męczy żebym pozbyła się zwierząt z domu bo to bakterie itd...A mi by chyba serce pękło gdybym miała oddać moje zwierzaki :(
    Co o tym myślicie? :)

• As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena kciuki za wizytę &&&, Ja też przed każda drżę ,my matki chyba już tak mamy ;)
    Odnośnie zapalenia pęcherza,to często występuje ono w towarzystwie z zap.pochwy i może stąd to pieczenie i świąd. Z pewnością gin. coś dziś zaradzi. Współczuję ,bo wiem jak te dolegliwości uprzykrzają życie ...
    Sandra94w wrote:

Dziewczyny macie zwierzaki w domu? Bo ja mam małego psa który na widok dzieci dostaje szału i papugę. Cała rodzina mnie męczy żebym pozbyła się zwierząt z domu bo to bakterie itd...A mi by chyba serce pękło gdybym miała oddać moje zwierzaki :(
    Co o tym myślicie? :)
    Moje dzieci od małego wychowywane są z psami ,mamy w domu dwa i dzięki temu mimo,że alergia nie jest im obca na psy uczulone nie są ;) I wydaje mi się,że akceptacja nowego członka rodziny przez psa to kwestia czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:34

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruzchol 13t2d

sfkkma.jpg

2i1cos6.jpg

1115ikj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:39

jenny88, dora8201, usia89, Sabela, Smartunia, gigsa, Coleen, cati, Flexi, mała2930, juwelka, Daisy, Ivettka, pepitka, libellula83, radiszka, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ja mam w domu psa i kota - kot - dachowiec od zawsze taki trochę dziki - życie toczy się na jego zasadach - on decyduje kiedy głaskany jest itp... odkąd przeprowadziliśmy się jest jeszcze bardziej dziki - bo wychodzący - w domu w zasadzie tylko śpi i je. Pies to zupełnie inna bajka - jest jeszcze młody - ma 7 miesięcy, golden liżący wszystko i wszystkich - zakładam, że maluch będzie miał całą buzie kilka razy dziennie wylizaną.... w życiu i absolutnie nie myślałam nigdy, żeby je oddać czy cokolwiek - jedyne co, bardzo pilnuje szczepień (zwłaszcza kota bo o psie to pamiętamy normalnie) i odrobaczana są częściej

Daisy, Konwalia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny takie duże zdjęcia wrzucacie, że tak naprawdę nie widać na nich tego co powinno - Tysia u mnie widać tyły a brzuch ucięty ;)

edit: od razu lepiej :) fajny brzusio:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:40

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny :) Tylko utwierdziłyście mnie w przekonaniu że pies to dobry towarzysz dla dziecka :) A więc muszę wprowadzić troche dyscypliny i nowych zasad i czekamy na bobasa :D

Tysia85 ale masz już fajny brzuszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2014, 10:43

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - właśnie zawuażyłam i poprawiłam ;-) Nie mam tu opcji żeby podejrzeć post przed wysłaniem, dlatego poprawiam po wysłaniu ;-)

My też mamy kota, zaszczepionego, odrobaczanego ( a właśnie, trzeba znowu) i żyje super z małą. gdzieś kiedyś czytałam, że zwierzę z dzieckiem od małego zmniejsza ryzyko alergii, ale niestety nie pamiętam gdzie to było i o co dokładnie chodziło :/

dora8201 lubi tę wiadomość

Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Dzięki wielkie dziewczyny :) Tylko utwierdziłyście mnie w przekonaniu że pies to dobry towarzysz dla dziecka :) A więc muszę wprowadzić troche dyscypliny i nowych zasad i czekamy na bobasa :D

my naszego od początku uczymy żeby nie gryzł w żadnej sytuacji - mamy 6-latka w domu który czasem dość dzikie zabawy wymyśla więc też dobieraliśmy rasę do dzieci - żeby był oazą cierpliwości i łagodności - często mu wkładamy palce czy ręce w pysk, oduczamy gryzienia zabawek nie jego (z tym mamy problem bo robi to tylko kiedy nas nie ma więc ciężko nam zareagować w trakcie), ma zakaz wchodzenia na kanapę czy łóżko nasze (syn mu pozwolił wchodzić na swoje), najtrudniej oduczyć nam go kładzenia łapy na nas - ma taki odruch, że jak podejdzie do kogokolwiek to kładzie łapę na nas jakby chciał żeby złapać go za nią (jak za rękę) i czasem kładąc tą łapę robi to dość niedelikatnie...

i strasznie jestem ciekawa jak to będzie z maluchem i psiorem

zpbnio4p92q84lda.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam iść jutro na wizyte, ale patrze w necie że ktoś się z dzisiaj wypisał, bo mają rejestracje internetową ;))) i o 5 rano się wpisałam, i jużz jestem po !
    bo bym do jutra umarła ;))))

Jest 10tc, wszytsko się zgadza!! Mały ma 3cm ;))))) I wiecie co- machał do mnie dzisiaj łapką !!! mało się nie poryczałam ;))))))) Wygląda jak mały żelek Haribo :D

Dziś pierwszy raz słyszałam serduszko, znów się mało nie poryczałam, łzy w oczach ;))))

Pytałam gina kiedy się mogę przestać martwić, no i mówi, no że wszytsko wygląda że jest bardzo dobrze, ale za 2 tygodnie to będę mogła odetchnąć ;) I za 2 tyg pierwsze usg prenatalne ;)

No bo umówiłam sobie dwa ;) 12.01 i 19.01 ;))))

usia89, Sabela, dora8201, Flexi, mała2930, Tysia85, Daisy, tinka, believe lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ