Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy, Gigsa, Nona gratuluję poznania płci, aż mi się łezka w oku zakręciła jak czytałam te Wasze pełne radości posty
Ja dopiero w poniedziałek idę do gina na nfz, mam nadzieję, że zrobi mi genetyczne i coraz bardziej zaczynam się bać...Chyba zamykam całą naszą listę pod tym względem. Co do płci mam wielką nadzieję, że uda sie podejrzeć, ja i mąż chcielibyśmy synka, ale z córci też bym się bardzo cieszyła, a patrząc na to, że jego brat ma 3 córki to raczej pewnie małe szanse na synia...
Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
dora8201 wrote:mo w poprzedniej ciąży w ok 15-16tc jeden gin powiedział, że będzie chłopak. Poten poszliśmy na połówkowe do innej babki i ta, że dziewczyna - na chłopca to w ogóle jej nie wygląda... więc poszliśmy do 3 - ten nie mógł się zdecydować - stary alkoholik ale bardzo dobry specjalista od usg ale mega bezpośredni - jak to ujął "na fiuta to mu to nie wygląda ale na wargi sromowe jest za duże", 4 gin tak samo nie mógł ocenić... w międzyczasie mojej koleżance urodziło się dziecko hermafrodyczne - cios dla nich niesamowity i odpowiedzialność bo musieli płeć wybrać.... i ja już miałam wizje, że u nas będzie podobnie.... na szczęście wróciliśmy do naszego pierwszego gina i ten nam zdjęcie jajek zrobił i wyjaśnił, że czasem jest tak, że siusiak się jakby przyklejał do ciała i go nie widać ale wtedy widać jądra...
generalnie połowa ciąży upłynęła pod hasłem "czy są jajka i siurek?" i takie było moje pierwsze pytanie po porodzie
Nam wczoraj gin dokładnie pokazywał te siusiaki. Jeden maluch to sam nogi rozłożył i wywalił to co tam ma. Gin mówił, że jest pewny w 100% że siusiaki już nie znikną, bo inaczej by nic nie powiedział.
Nona lubi tę wiadomość
-
Bommbelek przepraszam, ale polubiłam posta zanim przeczytałam 2 jego część. Tej drugiej części o stracie nie lubię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:42
1kasiulka1, bommbelek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
ja tez wstalam po 11..gardlo boli, glowa boli kurde musialo mnie przewiac wczoraj gdzies a taka radosna latalam rozpieta itp nie zwracalam uwagi na pogode wieczorem
Dzis mam wywiadowke po poludniu i na 19 gina dopiero..ale pozno eh. Ale tylko wyniki, l4 i nic takiego.
Wczoraj krew i mocz i wyniki wciaz idealne nic poza nornami, mocz super,ph nadal 7. Ciekawe co na to gin czy kaze brac jakies tabsy bo ja nadal tylko kwa foliowy 5mg
Dzis 14t1d ♡ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To prawda, że ludzie zalewają nas swoimi oczekiwaniami. A ja oczekiwań oprócz tego, żeby bejbi było zdrowe i żebym je szczęśliwie urodziła - nie mam i nikt ich na mnie nie wymusi. Czy syn czy córka będę kochała nad życie!
Na pewno nikomu bym nie powiedziała że zbrzydł i dlatego będzie mieć córkę. Szwagierka w ciąży do najpiękniejszych nie należała, a ma syna. Nigdy nie poddałam jej wyglądu ocenie, zresztą po własnej stracie maleństwa nawet za bardzo nie interesowała mnie wtedy jej ciąża.Wiem tyle, że marzyła o córce. Moja bratowa twierdzi, że może właśnie dlatego jest zazdrosna i mi pojechała tak, bo może noszę pod sercem córkę, coś co było jej spełnieniem marzeń, bo jej rodzice mają już trzech wnuków, więc pewnie chciała spełnić ich oczekiwania i pewnie też dlatego, że lepiej znoszę od niej ciążę, choć wymiotowałam tylko 4 razy (i dziękuję Bogu, że tak rzadko, bo wiem jakie to okropieństwo), to nie powiedziałabym, że lżej, bo co parę dni męczy mnie dwudniowa migrena, gdzie nawet sen nie przynosi ulgi. Każda przechodzi to po swojemu..
Obraziła mnie i to jeszcze w gronie rodziny. Tak mnie wtedy zatkało, że nawet nic nie odpowiedziałam, mąż tylko skwitował "o jak miło, jaki komplement, ja nie widzę, żadnych zmian na gorsze, a że się zaokrągliła na twarzy to chyba w ciąży normalne" no i tyle... Ale zwyczajnie jest mi przykro. Mój tata nazwał zachowanie z jej strony brakiem kultury, albo nie za wysokim poziomem IQ hehe. Nawet mnie tym rozbawiłto chyba tak na pocieszenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:28
Daisy, Nona, wikaa lubią tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
nick nieaktualnyChillaTeqilla wrote:To prawda, że ludzie zalewają nas swoimi oczekiwaniami. A ja oczekiwań oprócz tego, żeby bejbi było zdrowe i żebym je szczęśliwie urodziła - nie mam i nikt ich na mnie nie wymusi. Czy syn czy córka będę kochała nad życie!
Na pewno nikomu bym nie powiedziała że zbrzydł i dlatego będzie mieć córkę. Szwagierka w ciąży do najpiękniejszych nie należała, a ma syna. Nigdy nie poddałam jej wyglądu ocenie, zresztą po własnej stracie maleństwa nawet za bardzo nie interesowała mnie wtedy jej ciąża.Wiem tyle, że marzyła o córce. Moja bratowa twierdzi, że może właśnie dlatego jest zazdrosna i mi pojechała tak, bo może noszę pod sercem córkę, coś co było jej spełnieniem marzeń, bo jej rodzice mają już trzech wnuków, więc pewnie chciała spełnić ich oczekiwania i pewnie też dlatego, że lepiej znoszę od niej ciążę, choć wymiotowałam tylko 4 razy (i dziękuję Bogu, że tak rzadko, bo wiem jakie to okropieństwo), to nie powiedziałabym, że lżej, bo co parę dni męczy mnie dwudniowa migrena, gdzie nawet sen nie przynosi ulgi. Każda przechodzi to po swojemu..
Obraziła mnie i to jeszcze w gronie rodziny. Tak mnie wtedy zatkało, że nawet nic nie odpowiedziałam, mąż tylko skwitował "o jak miło, jaki komplement, ja nie widzę, żadnych zmian na gorsze, a że się zaokrągliła na twarzy to chyba w ciąży normalne" no i tyle... Ale zwyczajnie jest mi przykro. Mój tata nazwał zachowanie z jej strony brakiem kultury, albo nie za wysokim poziomem IQ hehe. Nawet mnie tym rozbawiłto chyba tak na pocieszenie
Współczuję Ci bardzo szwagierki...Twoja bratowa może mieć rację z tą córką... Jeżeli będziesz mieć córkę to niewykluczone, że jeszcze gorzej będzie się zachowywać
A ona [szwagierka] jest nie tylko niewychowana czy o niskim poziomie IQ, ale jest też wredną, zawistną istotą, która pokaże co potrafi jak urodzisz córkę.. Przykro mi, że to piszę i Cię przepraszam, ale nie mogłam tego nie skomentować.. Musisz nauczyć się ją ignorować, bo wysiądziesz psychicznie przy tej kobiecie..
ChillaTeqilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny