X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, Gigsa, Nona gratuluję poznania płci, aż mi się łezka w oku zakręciła jak czytałam te Wasze pełne radości posty :)

Ja dopiero w poniedziałek idę do gina na nfz, mam nadzieję, że zrobi mi genetyczne i coraz bardziej zaczynam się bać... :/ Chyba zamykam całą naszą listę pod tym względem. Co do płci mam wielką nadzieję, że uda sie podejrzeć, ja i mąż chcielibyśmy synka, ale z córci też bym się bardzo cieszyła, a patrząc na to, że jego brat ma 3 córki to raczej pewnie małe szanse na synia...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    mo w poprzedniej ciąży w ok 15-16tc jeden gin powiedział, że będzie chłopak. Poten poszliśmy na połówkowe do innej babki i ta, że dziewczyna - na chłopca to w ogóle jej nie wygląda... więc poszliśmy do 3 - ten nie mógł się zdecydować - stary alkoholik ale bardzo dobry specjalista od usg ale mega bezpośredni - jak to ujął "na fiuta to mu to nie wygląda ale na wargi sromowe jest za duże", 4 gin tak samo nie mógł ocenić... w międzyczasie mojej koleżance urodziło się dziecko hermafrodyczne - cios dla nich niesamowity i odpowiedzialność bo musieli płeć wybrać.... i ja już miałam wizje, że u nas będzie podobnie.... na szczęście wróciliśmy do naszego pierwszego gina i ten nam zdjęcie jajek zrobił i wyjaśnił, że czasem jest tak, że siusiak się jakby przyklejał do ciała i go nie widać ale wtedy widać jądra...
    generalnie połowa ciąży upłynęła pod hasłem "czy są jajka i siurek?" i takie było moje pierwsze pytanie po porodzie :)
    Dora, ale jaja. Jak to wybrać? Muszę się zagłębić w temat.
    Nam wczoraj gin dokładnie pokazywał te siusiaki. Jeden maluch to sam nogi rozłożył i wywalił to co tam ma. Gin mówił, że jest pewny w 100% że siusiaki już nie znikną, bo inaczej by nic nie powiedział.

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek przepraszam, ale polubiłam posta zanim przeczytałam 2 jego część. Tej drugiej części o stracie nie lubię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:42

1kasiulka1, bommbelek89 lubią tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:28

Nona lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:32

• Daisy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja tez wstalam po 11..gardlo boli, glowa boli kurde musialo mnie przewiac wczoraj gdzies a taka radosna latalam rozpieta itp nie zwracalam uwagi na pogode wieczorem :D

Dzis mam wywiadowke po poludniu i na 19 gina dopiero..ale pozno eh. Ale tylko wyniki, l4 i nic takiego.

Wczoraj krew i mocz i wyniki wciaz idealne nic poza nornami, mocz super,ph nadal 7. Ciekawe co na to gin czy kaze brac jakies tabsy bo ja nadal tylko kwa foliowy 5mg ;)

Dzis 14t1d ♡

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:29

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MIKOLAY lubi tę wiadomość

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:29

Nona lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• radiszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może zdradzicie mi jakieś swoje sposoby na zgagę? Przyplątała się pare dni temu i już nie chce odpuścić... :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgage polecam gaviscon w buteleczce, w ciąży można brać ;) ja używałam przed i teraz też, mi pomaga bardzo :)

radiszka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, że ludzie zalewają nas swoimi oczekiwaniami. A ja oczekiwań oprócz tego, żeby bejbi było zdrowe i żebym je szczęśliwie urodziła - nie mam i nikt ich na mnie nie wymusi. Czy syn czy córka będę kochała nad życie!
    Na pewno nikomu bym nie powiedziała że zbrzydł i dlatego będzie mieć córkę. Szwagierka w ciąży do najpiękniejszych nie należała, a ma syna. Nigdy nie poddałam jej wyglądu ocenie, zresztą po własnej stracie maleństwa nawet za bardzo nie interesowała mnie wtedy jej ciąża. :( Wiem tyle, że marzyła o córce. Moja bratowa twierdzi, że może właśnie dlatego jest zazdrosna i mi pojechała tak, bo może noszę pod sercem córkę, coś co było jej spełnieniem marzeń, bo jej rodzice mają już trzech wnuków, więc pewnie chciała spełnić ich oczekiwania i pewnie też dlatego, że lepiej znoszę od niej ciążę, choć wymiotowałam tylko 4 razy (i dziękuję Bogu, że tak rzadko, bo wiem jakie to okropieństwo), to nie powiedziałabym, że lżej, bo co parę dni męczy mnie dwudniowa migrena, gdzie nawet sen nie przynosi ulgi. Każda przechodzi to po swojemu..
    Obraziła mnie i to jeszcze w gronie rodziny. Tak mnie wtedy zatkało, że nawet nic nie odpowiedziałam, mąż tylko skwitował "o jak miło, jaki komplement, ja nie widzę, żadnych zmian na gorsze, a że się zaokrągliła na twarzy to chyba w ciąży normalne" no i tyle... Ale zwyczajnie jest mi przykro. Mój tata nazwał zachowanie z jej strony brakiem kultury, albo nie za wysokim poziomem IQ hehe. Nawet mnie tym rozbawił ;) to chyba tak na pocieszenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 13:28

Daisy, Nona, wikaa lubią tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    To prawda, że ludzie zalewają nas swoimi oczekiwaniami. A ja oczekiwań oprócz tego, żeby bejbi było zdrowe i żebym je szczęśliwie urodziła - nie mam i nikt ich na mnie nie wymusi. Czy syn czy córka będę kochała nad życie!
    Na pewno nikomu bym nie powiedziała że zbrzydł i dlatego będzie mieć córkę. Szwagierka w ciąży do najpiękniejszych nie należała, a ma syna. Nigdy nie poddałam jej wyglądu ocenie, zresztą po własnej stracie maleństwa nawet za bardzo nie interesowała mnie wtedy jej ciąża. :( Wiem tyle, że marzyła o córce. Moja bratowa twierdzi, że może właśnie dlatego jest zazdrosna i mi pojechała tak, bo może noszę pod sercem córkę, coś co było jej spełnieniem marzeń, bo jej rodzice mają już trzech wnuków, więc pewnie chciała spełnić ich oczekiwania i pewnie też dlatego, że lepiej znoszę od niej ciążę, choć wymiotowałam tylko 4 razy (i dziękuję Bogu, że tak rzadko, bo wiem jakie to okropieństwo), to nie powiedziałabym, że lżej, bo co parę dni męczy mnie dwudniowa migrena, gdzie nawet sen nie przynosi ulgi. Każda przechodzi to po swojemu..
    Obraziła mnie i to jeszcze w gronie rodziny. Tak mnie wtedy zatkało, że nawet nic nie odpowiedziałam, mąż tylko skwitował "o jak miło, jaki komplement, ja nie widzę, żadnych zmian na gorsze, a że się zaokrągliła na twarzy to chyba w ciąży normalne" no i tyle... Ale zwyczajnie jest mi przykro. Mój tata nazwał zachowanie z jej strony brakiem kultury, albo nie za wysokim poziomem IQ hehe. Nawet mnie tym rozbawił ;) to chyba tak na pocieszenie :D

Współczuję Ci bardzo szwagierki... :/ Twoja bratowa może mieć rację z tą córką... Jeżeli będziesz mieć córkę to niewykluczone, że jeszcze gorzej będzie się zachowywać :/ A ona [szwagierka] jest nie tylko niewychowana czy o niskim poziomie IQ, ale jest też wredną, zawistną istotą, która pokaże co potrafi jak urodzisz córkę.. Przykro mi, że to piszę i Cię przepraszam, ale nie mogłam tego nie skomentować.. Musisz nauczyć się ją ignorować, bo wysiądziesz psychicznie przy tej kobiecie..

ChillaTeqilla lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was wykonuje jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży? Możecie coś polecić? Dziś zaczęłam te z kanału "fitappy" na youtube na I i II trymestr. Co sądzicie?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ