X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzałam do orbiteka wrócić, oczywiście tak na lajcie nie jakies maratony, a jak na zlosc okazało sie że mam łożysko przy ujsciu szyjki i dodatkowo skurcze, takze dostałam lutke i nakaz oszczędzania się. Takze z orbitka i innych ćwiczeń nici jak narazie.

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wykonuje ćwiczenia z fittapy ;) i dodatkowo raz w tyg chodzę na basen ;)

Nona lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • Mimi1990 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak kochane to witam sie w 16 tygodniu!!!!!! Ale ten czas leci, ja płci nie znam niestety a kolejna wizytę mam za miesiąc 20 lutego. Ale najważniejsze zeby było zdroweeee!!! Miłego dnia dziewczynki buźka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 15:16

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie" wizyta 25.10
    5djyxzkrahkgkrme.png
    atdcjw4zvcdu9pxq.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie że znacie juz płeć ;) ja moze sie dowiem dopiero na połówkowych ;) teraz nie chce mi sie wydawać kasy żeby sprawdzić kto tam siedzi ;) poza tym chce mieć nadzieję dłużej że to córka ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie kobietki chciałam się pochwalić moim nowym nabytkiem którym zaskoczył mnie mąż mianowicie jest to podgrzewacz do mleka w proszku Tommee Tippee Perfect Prep https://www.youtube.com/watch?v=ixMaZ9z_HpY nawet nie wiedziałam że jest coś tak fajnego co może ułatwić szczególnie nocne życie świeżo upieczonej mamie.

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) ja dziś buszowalam w ciuchu:) kupiłam 3 bodziaki i 1spioszki z gołymi nóżkami takie na lato:) ale tłumy!ugotowalam zupkę pomidorowa i zaczynam się pakować:) mąż po mnie przyjeżdża i po 3 miesiącach remontu wracamy do naszego domku:) od lutego będę miała neta dopiero wiec wtedy się odezwę:) jutro mam wizytę i usg genetyczne:) a wt badania na tarczyce,ściskam Was bardzo mocno:*

1kasiulka1, Nona, bommbelek89, ewela86, gigsa, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    Witam wszystkie kobietki chciałam się pochwalić moim nowym nabytkiem którym zaskoczył mnie mąż mianowicie jest to podgrzewacz do mleka w proszku Tommee Tippee Perfect Prep https://www.youtube.com/watch?v=ixMaZ9z_HpY nawet nie wiedziałam że jest coś tak fajnego co może ułatwić szczególnie nocne życie świeżo upieczonej mamie.

Nie planujesz karmić piersią?

Ja chodzą 1-2x w tygodniu na siłownię, podobnie jak przed ciążą (miałam przerwę na okres, w którym byłam bardzo zmęczona, w okolicach 7 tygodnia). Wiem, że jest niepolecane w ciąży, ale jakoś tak się przyzwyczaiłam. Poza tym kupiłam karnet na pół roku na miesiąc przed zajściem w ciążę, więc teraz muszę wykorzystać xD Po prostu ćwiczę z mniejszymi ciężarami a na brzuch same lajtowe ćwiczenia.

Nona lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Nie planujesz karmić piersią?
    Jasne że planuje karmienie piersią ale wiadomo że z tym karmieniem różnie bywa ( brak pokarmu, czy odrzucenie pokarmu przez maleństwo....) więc na pewno nie pogardziłam takim prezentem a i dostałam od żony kuzyna zwykły podgrzewacz więc w tym temacie jestem zaopatrzona ;)

radiszka oglądałam ćwiczenia fitappy które znalazłaś na youtubie i w poradniku którym dostałam od mojej Ginekolog jest większość tych ćwiczeń jak najbardziej polecanych.

radiszka lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    Jasne że planuje karmienie piersią ale wiadomo że z tym karmieniem różnie bywa ( brak pokarmu, czy odrzucenie pokarmu przez maleństwo....) więc na pewno nie pogardziłam takim prezentem a i dostałam od żony kuzyna zwykły podgrzewacz więc w tym temacie jestem zaopatrzona ;)

radiszka oglądałam ćwiczenia fitappy które znalazłaś na youtubie i w poradniku którym dostałam od mojej Ginekolog jest większość tych ćwiczeń jak najbardziej polecanych.

Fajnie wiedzieć, dziękuję :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:

Nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu albo jego odrzucenie przez maleństwo. Jest tylko niedostatecznie częste oraz niepirawidłowe przystawianie dziecka do piersi. Każda z nas jest tak zaprojektowana by móc wykarmić swoje dziecko, inaczej gatunek już dawno by wyginął.

Abstrahując od tematu, kiedy pojawiają się problemy z karmieniem lepiej zainwestować 150zł w poradę doradcy kaltacyjnego, który przyjdzie i skoryguje błędy, żeby móc dać dziecku to co najlepsze. Zamiast lecież do sklepu po zestaw butelek, podgrzewaczy, steryllizatorów i mieszanek. Nawet cenowo bardziej się opłaca karmić piersią z pomocą doradcy niż mieszanką mleczną ;)

Nie zrozum mnie źle, nie chciałabym tutaj prowadzić terroryzmu laktacyjnego, ale jako położna nie mogłam przemilczeć tego tematu. Bardzo jestem drażliwa w tej kwestii.

Nona lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:33

• JagodaP Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Zgadzam się z Jagoda. Na początek nastawiam się na KP i nie kupuje na zapas akcesoriów :)

No właśnie. Już same takie zakupy zmieniają nastawienie w głowie. Łatwiej się poddać.

Nona lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    mLMjp2.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, ale moi bracia za nic w świecie nie chcieli piersi, a ja ponoć bez problemu. Jeden z braci to już w ogóle miał problem nawet z mlekiem w proszku. Tata musiał jeździć 50km, żeby gdzieś tam jakieś specjalne kupić. Wiadomo, trzeba próbować, bo na początku bywa różnie, ale nie zawsze się da. Jeśli dziecko ma ciągle być głodne i płakać, a matka prawie ma wpaść w depresje, to lepiej sobie odpuścić. Koleżanka miała doradcę laktacyjnego, a pokarm był jak woda, a naprawdę się starała, bo z kasą krucho miała wtedy, żeby jeszcze na mleko wydawać, no ale cóż wyszło jak wyszło. Nie ma co kogoś potępiać, jak wszystko inne - to indywidualna sprawa. Jedne się decydują na CC, inne na poród SN, itp.
    Znam pannice, które od razu mówiła, że nie będzie karmić, bo ma dosyć dietek, nie picia alkoholu i palenia papierosów, no to już troszkę wieje egoizmem, bo raczej nie kierowała się dobrem dziecka. Moja chrzestna karmiła piersią, mała ładnie jadła, ale zrobiło jej się zapalenie w piersi, gorączka, wymioty, aż wylądowała w szpitalu i musieli jej przerwać pokarm. No nie ma na to reguły. A te gadżety jak będą to będą, mogą się przydać, jak np. innej koleżance, która nie miała pokarmu w jednej z piersi i musiała dokarmiać butlą, (zanim dała butle to przystawiała dziecię do tej "pustej piersi", żeby pomogło tę pierś odblokować, była cierpliwa i nie rezygnowała, aż w końcu metodą mieszaną pokarm wrócił i do tej drugiej, i jak widać gadżety się nie zmarnowały choć przez te pierwsze 2 tygodnie.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie z Jagodą nie zgadzam, i piersią karmić nie zamierzam.
    Całe szczęście że zmusić nikogo nie można, bo już presję czuję. heh

1kasiulka1, dora8201, ChillaTeqilla, Daisy lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda a powiedz jak poradzić sobie z wkleslymi brodawki? Ja córki w ogóle nie karmiłam po cesarce corke.dali mmi po24h i kazali karmic a ja nie potrafiłam mała płakała...przyleciała położna zobaczyła moje piersi próbowała przystąpić ale jak zobaczyła ze brodawki się chowają to pow o jejku to tu jest tragedia i kazała samej próbować ja miałam straszna depresję w Szpitalu położne krzyczała na mnie i wyzywaly od wyrodnych matek ze nie karmie a ja tylko beczalam.. Teraz nie zamierzam tam Rodzic
    Miałam te nakładki silikonowe na sutki ale nie pomogły
    Kupiłam Te niplette używałam ale jak nie mogłam zajść w ciążę to rzucilam w kąt a teraz znów nie można używać chyba
    Masz jakieś porady?

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ChillaTeqilla : Dzieki dokładnie z ust mi to wyjełaś bo o tego typu przypadki mi też chodziło. W mojej rodzinie był przypadek że wdało się zapalenie piersi no i trzeba było przerwać pokarm więc jak to powiedziałaś jest to indywidualna sprawa każdej z nas ;)

ChillaTeqilla lubi tę wiadomość

bnl7obo.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to tez uważam, że to indywidualna sprawa każdej kobiety. I nie zgadzam się z opinią, że nie ma czegos takiego jak brak pokarmu czy coś podobnego. Koleżanka, chyba jeszcze dziecka niema, a skończenie dopiero co studiów jednak nie daje takiej 100% wiedzy w praktyce. Dopiero kiedy rodzi sie dziecko, każda kobieta poznaje swoje ciało po porodzie, swoje piersi i przypadłości, jakim jest np. brak pokarmu, który widziałam nie raz.

1kasiulka1, katepr, Daisy lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również uważam że wybór w jaki sposób bedziemy karmić maluszka zależy tylko od nas samych, to że w prehistorii tylko karmiło się piersią nie znaczy że teraz tylko tak trzeba :)
    Sama zamierzam karmić piersią ale to że jestem położną nie znaczy że będę was wszystkie do tego namawiać - każda zrobi jak uważa :)

1kasiulka1, wikaa, MarliOne lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Czarna owca - Dzięki też właśnie widzę że koleżanka JagodaP troszeczkę wybiegła w przyszłość nazywając się położną nie mając jeszcze ukończonych w tym kierunku studiów i będąc w tak młodym wieku wydała dość surową opinię nie mając jak to dobrze ujęłaś 100% wiedzy w praktyce. Chciałabym móc karmić piersią po porodzie, jak będzie zobaczymy i mimo wszystko z podarku od męża się cieszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 18:57

Sandra94w, joka789, Daisy lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Ivetka czemu tak późno masz mieć połówkowe?

Gratuluje Gigsa i Daisy udanych wizyt :)

Tak gin wyliczył, tylko moim zdaniem to będzie ciut przypóźno. A w ogóle to chyba wcale nie będę szła na te usg nfz-owskie tylko pójdę od razu prywatnie. Po co mam się znów denerwować że nic nie pomierzy :/

A tak w ogóle to się witam :)

Sylwia87 lubi tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ