Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja łożysko mam na tylnej wysoko... ale też jak pytałam swojego poprzedniego to mówił, że teraz jak macica bardzo szybko rośnie to łożysko zmienić ścianę może niewiadomo kiedy... ważne żeby nie było nisko i nie zasłaniało szyjki...
ja kopy czuję ciągle na dole bo Mała jest od 1 usg przez każde kolejne pośladkowo albo poprzecznie, nigdy nie kopała mnie powyżej pępka... 3 ginów pytałam i każdy mówi, że to nic jeszcze nie znaczy ale skoro na usg kręci się w każdą stronę ale nigdy głową w dół i ja nie czuję też żeby kopała po żebrach to może być tak, że już tak zostanie... ale jeszcze kupa czasu więc w sumie nawet o tym nie myślę między usg
Wikaa imiona indywidualna sprawa każdego rodzica ale na Ilonę też bym się nie zgodziłamimo, że nie mam nic do tego imienia
wikaa lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dziewczynki mam usg umówione równo za tydzień na 18:-D cieszę się jak dziecko pfeee
co do łożyska nie mam pojęcia pisze coś na tym usg muszę sprawdzić ja też czuje ruchy bardzo nisko ale moja gin mówiła że macie mam do pępka więc wyżej nie będę czuła narazie
Ajc Dziewczynki Jeszcze TydIenwtedy dojrze wszystko dokładnie sprawdzi serduszko które do końca nie dało się obejrzeć no i może ta płeć bo w 3d to chyba już Będzie widać
A pytanie jeszcze czy jesli idę na 3d to całe badanie jest w 3d czy tylko momenty?bo tak w necie wyczytałam
I drugie pytanko czy jesli na zwykłym usg 2d źle widać niewiadomo czego bo sprzęt ma podobno dość nie stary to czy na tym 3d też może być nie bardzo widać? No i dodatkowo wód plodowych mam niby w normie ale nie jest ich za dużo to może przez to? -
Bombelek czy całe jest w 3D to zalezy od lekarza i od ogólnej widocznosci, przynajmniej u nas.
U mnie dla odmiany nawet na tym starym USG wczoraj, bylo tak wyraźnie widać, że aż lekarka była w szoku. Dlatego popatrzyła sobie przy okazji na to co chciała.
Ale u każdej osoby widać inaczej. Ilosć płynu właśnie, tkanka tłuszczowa, lokalizacja łożyska, wszystko ma wpływ chyba na to.
Dora, no u mnie wyglądało to tak
Brzucha nie miałam do 8 mca prawie w ogóle, jak leżałam na plecach to czułam dokladnie jaka część ciała dziecka jest pod moją ręką
Jak się oparłam to znajomi widzieli idealnie, rączkę nóżkę itp.
Młody był w poprzek. Poszłam na wizytę, pani posłuchała serduszka i mówi, że pasuje coś zrobić z tą pozycją, ponaciskała bardzo mocno brzuch wkoło dziecka, złapała za główkę, za dupkę i skręciła w dół. Całość trwała może z sekundę, nie bolało ale tak się czułam jakby mnie coś zassało od środka :p
Później przy porodzie lekarz powiedział, że mogła sobie odpuścić bo to się już rzadko praktykuje, ale dwie godziny później wypychał mi Młodego z brzuchaa to wręcz zakazane nawet
Koleżanki matka, miesiąc przede mną miała obracane dziecko w brzuchu ale juz w trakcie porodunie wiem jak i nie wnikam, ale mówiła, że żaden z czterech porodów jej tak nie bolał jak to odwracanie..
dora8201 lubi tę wiadomość
-
u mnie na polowkowym dzidzia byla juz gowka w dol. Wiem ze to wczesnie i jeszcze moze sie odwrocic, ale czuje kopniaki gdzies pod zebrami takze mam nadzieje ze zostala w takiej pozycji. Najgorsze, ze bede mogla zobaczyc dopiero w 34 tyg, bo dopiero wtedy mam ustalone usg
-
zania, dora, kate - cuuuuuuuuuuudaśne ciuszki
aż miło się ogląda
Ja dziś też wybrałam się z mężem na zakupki i nie moglismy się oprzeć pokusie i kupiliśmy 13 ubranek dla Kamilka hehehe, poszaleliśmy i jak w domciu je podokładałam do pozostałych to stwierdziliśmy że mamy już chyba komplet ubranek poczynając od noworodka do rozmiarku ok 68-74 (zobaczymy jak nam synuś będzie rósłale szuflady w komodzie wypełnione
więc zobaczymy....
biedroneczka - zazdroszczę ci że już ten test na glukozę masz załatwiony ja chyba we wtorek się zmobilizuję i to załatwię
juwelka - ja również podobnie jak kate biorę tardyferon ( żelazo) 1x dziennie 1 tabletkę i powiem ci że dzięki temu moje wyniki się poprawiły bo dotąd ciągle mi o brakowało;)
bombelek - cieszę się razem z tobą że uda ci się zrobić to dodatkowe usg
rex - mój synuś też ma nie raz takie dni że kopie ciągle, taki ruchliwy gagatek hehe to powiem ci że tak już do tych mocniejszych ruchów się przyzwyczaiłam że jak mój mąż przyłoży rękę do brzusia i poczuje lekkie kopniaki i się cieszy że czuć to mu mówię że to pikuś i ja tam już jestem nauczona mocniejszych więc aż strach się bać co będzie dalej hehehe
PS : Dziewczyny od dziś do 22.03 są zniżki 30 %-owe w Sinsay gdyby któraś była zainteresowanami mężuś zafundował takie cuda heheh
rex, bommbelek89, believe, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) Kasiulka super mąż
świetne ubranka:)
Ja dziś o 18.40 mam połówkowe i już czuję adrenalinędziewczyny jak wasza waga od początku ciąży?
Czarna owca gratuluję 24tc:) czas leci:) ja wczoraj zaczęłam 22tc:) miłego dnia:)ewela86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane, wybaczcie, że wtracam sie Wam w wątek, ale chyba jestescie na etapie kompletowania rzeczy dla siebie i malucha wiec moge Wam co nie co zaoferować.
Sprzedam:
-3 x podpaski bella mama [całe opak]
-2 x liglina
-podpaski duże z rossmana 12 i 20szt
-laktator baby ono naturell
-nakładki na brodawki
-tomme tippe wkładki laktacyjne
-6szt majtek jednorazowych
-wałeczki niebieskie welurowe do układania bobasa na boczku
-65szt pampersów zielonych nr 2
-14szt pampersów z rossmana nr 1.
Za całość oczekuję 120zł już z przesyłką. Zestaw +/- jest wart 200-250zł. Kontakt na pw.
Życzę pozytywnych chwil w ciąży no i dobrych wyników badan prenatalnychWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 13:03