X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY trzymam mocno kciuki,

LIVIA piękny groszek! niech rośnie pięknie i zdrowo i na następnym usg będzie serducho pikało jak dzwoneczek :))

TYSIA ale masz cudowne zdolności!!!! piękne!!!

ja w pierwszej ciąży też tylko 2 sikańce, zero bety, usg w ok 12tc i byłam najszczęśliwsza na świecie... w następnej zupełnie inaczej i nic dobrego z tego nie wyszło więc teraz gin dał mi zakaz na betę a usg zrobimy za tydzień niecały żeby upewnić się czy jest na miejscu.... a tak a'propos to musze go zapytać (jak będzie wszystko w porządku) bo często mnie zakuwa tak kilka cm po lewo od pępka gdzie mi się ten pęcherzyk usadowił czy będzie się zgadzało:P

strasznie mnie dziś boli głowa.... w ciąży z synem póki chodziłam do pracy to miałam codziennie migreny, poszłam na zwolnienie i jak ręką odjął.... mam nadzieję, że teraz też tak będzie....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Ja na tarczyce biore letrox 50.
    TSH mam 1,33. Przed ciążą brałam codziennie 1 tabl.
    W ciąży mam brać 1 dzień 1 tabl. drugi dzień 1,5 tabl. i tak na zmianę i co jakiś czas kontrolować poziom hormonu.
    Lekarka mi mówiła że przy tarczycy można nie raz urodzić zdrowsze dziecko, jak kobieta która tej tarczycy nie " leczy". Miała 1 przypadek że jej pacjentka urodziła bliźniaki, u 1 dziecka podejrzewali autyzm, ale po jakimś czasie się okazało że dziecko też ma problem z tarczycą a drugie dziecko jest całkiem zdrowe. I to które przyjmowało hormon tarczycy miało lepsze wyniki w szkole, szybciej się uczył i był mniej nerwowy od swojego brata który był zdrowy :)

Mnie tarczyca nie przeraża mimo wszystko. Są o wiele gorsze choroby. Trzeba tylko zawsze dzień zaczynać od tej " cudownej tabletki " i się kontrolować.

Także dziewczyny " tarczycowe " głowa do góry bo wszystko będzie dobrze :)

A za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam mocno kciuki <3 :)

Usia witaj w klubie też biorę Letrox ale 75mg....u mnie zapisów też do endo nniema,ale kazał przyjsc jak tylko sie okaze ze jestem w ciąży. Mam nadzieję że ta dawka maleństwu nie szkodzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ehhh, ja też w poniedziałek, strasznie mi się dluzy :/

A myślałam że tylko ja wariuję :D

kahaśka lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:49

Ivettka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe życie z kotami. Wychodzącymi. Obecnie jedena sztuka siedząca w domu. Mąż przejął sprzątanie kuwety. w kwietniu wyniki toxo oba ujemne. Dziś robiłam powtórkę i mam nadzieję, że nie przechodzę właśnie zakażenia.
    Właśnie sobie teraz pomyślałam, że nie dostałam skierowania na cytomegalie hmmm a tego nigdy nie badalam.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    ja tez idę w poniedziałek, nie mogę wytrzymać aż się czegoś dowiem;) myślicie ze będzie widać serduszko, czy za szybko?:)
    U mnie tydzień temu był tylko zarodek, więc pewnie u Ciebie tez będzie za wcześnie
    Chociaż może..... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:02

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że jeszcze nie, mi wg kalendarza belly dopiero od wczoraj serduszko może być widoczne na USG. Ja na wtorek czekam jak na zbawienie.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja też całe życie z kotami. Wychodzącymi. Obecnie jedena sztuka siedząca w domu. Mąż przejął sprzątanie kuwety. w kwietniu wyniki toxo oba ujemne. Dziś robiłam powtórkę i mam nadzieję, że nie przechodzę właśnie zakażenia.
    Właśnie sobie teraz pomyślałam, że nie dostałam skierowania na cytomegalie hmmm a tego nigdy nie badalam.

Ja kuwetę dalej sprzątam ale w rękawiczkach. Tak na prawdę od kota cieżko się zarazić, trzeba by chyba kilkudniową kupę kota do ust sobie władować :D Bardziej niebezpieczne ponoś jest grzebanie w ziemi w ogródku bez rekawiczek, nie mycie owoców i warzyw no i surowe mięso...

A cytomegalię jak nie dostałaś skierowania to może sama sobie zrób, 30 zł chyba płaciłam więc tragedii nie ma a serce spokojniejsze ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:50

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poprosze nastepna wizyte na 24.11 :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Ja już też po lekarzu,kamień z serca moja fasolka ma 8mm i bije już serduszko:) 139 uderzeń na minute:) następną wizytę mam 12 grudnia i termin porodu na 4 lipca:) niestety ciaza zagrozena mam dużo leżeć i nie przemęczać się.

Ivettka, olitka, Daisy, believe lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, wiem ze sie latwo mowi o pozytywnym mysleniu ale teraz musisz byc optymistka, dla Was dwojga!

Na pokrzepienie powiem Ci ze w pierwszej ciazy nikt nie dawal mojemu synkowi szansy..
    mialam krwiaki, 3 razy ladowalam w szpitalu z mega krwawieniem a do tego beta zle przyrastala a nawet spadała a malutki w 6 t 2 d mial tetno 54. No i co? Teraz stoi kolo mnie i prosi o chlebek z miodkiem na kolacje :)

Takze wlaz pod kocyk, wlacz sobie w TV jakies komedie i objadaj sie pysznymi, zdrowymi rzeczami:)
    Bedzie dobrze... musi byc :)

Sabela, Daisy lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosze o zmianę na liście - pierwsza wizyta zmieniona z 19.11. na 14.11., kolejna 28.11. no i termin porodu lekarka wyliczyla jak na razie na 20 lipca jednak ;-)

Ivettka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ Wam cudownie , że już jesteście na "tej fioletowej stronie"
    Czytam wasze posty i ciesze sie razem z wami!!:)
    co prawda jeszcze na różowej stronie się obijam w listopadowych groszkach i watpie żebym do was lipcóweczki dołączyła , choć bardzo mi się marzy:) urodziłabym sobie dziecko na 30-stkę:):)
    no nic trzymam za was kciuki, rośnijcie zdrowo!!
    obym się pojawiła, jak nie 27 cykl przede mną- ale co tam:):)dam radę:)
    buziaki dziewczyny:)* trzymajcie się ciepło!!

livia30, Sabela, olitka, pepitka, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie kochane. Ja już też po lekarzu,kamień z serca moja fasolka ma 8mm i bije już serduszko:) 139 uderzeń na minute:) następną wizytę mam 12 grudnia i termin porodu na 4 lipca:) niestety ciaza zagrozena mam dużo leżeć i nie przemęczać się.

Będzie dobrze, główka do góry, gratuluję ujrzenia fasolki :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:52

anetaa1607, Sabela lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy stosuj się do zaleceń lekarza, dużo wypoczywaj i z każdym dniem będzie lepiej :*

Aneta super, że serduszko widziałaś. cudowna chwila- ja się od tego momentu bardzo uspokoiłam.

Juwelka w poniedziałek chyba za wcześnie za serduszko- ja byłam w 5w5d i był tylko pęcherzyk z żółtkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:54

Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy trzymam kciukasy! Musi byc dobrze, przy takiej końskiej dawce lekow nie ma innej opcji!

U mnie pojawil sie taki na beżowo podbarwiony śluz. Zastanawiam się, czy nie jest to jakiś efekt uboczny wczorajszego badania. ... póki co leżę i się byczę, co innego pozostaje?;;-)

Daisy lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:52

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim ;)

ChillaTeqilla, mnie na szczęście póki co piersi w ogóle nie bolą. Wiem, że u wielu osób pierwszym objawem jest ból piersi, a u mnie na razie bez różnicy ;)

Livia, śliczny groszek ;)

Cati - beta piękna!!

Daisy, nie załamuj się. Grunt to Twoje pozytywne nastawienie. Musisz sama wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze. A my będziemy trzymać kciuki i na pewno będzie wszystko dobrze <3 <3

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ