SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAISY trzymam mocno kciuki,

LIVIA piękny groszek! niech rośnie pięknie i zdrowo i na następnym usg będzie serducho pikało jak dzwoneczek :))

TYSIA ale masz cudowne zdolności!!!! piękne!!!

ja w pierwszej ciąży też tylko 2 sikańce, zero bety, usg w ok 12tc i byłam najszczęśliwsza na świecie... w następnej zupełnie inaczej i nic dobrego z tego nie wyszło więc teraz gin dał mi zakaz na betę a usg zrobimy za tydzień niecały żeby upewnić się czy jest na miejscu.... a tak a'propos to musze go zapytać (jak będzie wszystko w porządku) bo często mnie zakuwa tak kilka cm po lewo od pępka gdzie mi się ten pęcherzyk usadowił czy będzie się zgadzało:P

strasznie mnie dziś boli głowa.... w ciąży z synem póki chodziłam do pracy to miałam codziennie migreny, poszłam na zwolnienie i jak ręką odjął.... mam nadzieję, że teraz też tak będzie....

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Ja na tarczyce biore letrox 50.
    TSH mam 1,33. Przed ciążą brałam codziennie 1 tabl.
    W ciąży mam brać 1 dzień 1 tabl. drugi dzień 1,5 tabl. i tak na zmianę i co jakiś czas kontrolować poziom hormonu.
    Lekarka mi mówiła że przy tarczycy można nie raz urodzić zdrowsze dziecko, jak kobieta która tej tarczycy nie " leczy". Miała 1 przypadek że jej pacjentka urodziła bliźniaki, u 1 dziecka podejrzewali autyzm, ale po jakimś czasie się okazało że dziecko też ma problem z tarczycą a drugie dziecko jest całkiem zdrowe. I to które przyjmowało hormon tarczycy miało lepsze wyniki w szkole, szybciej się uczył i był mniej nerwowy od swojego brata który był zdrowy :)

Mnie tarczyca nie przeraża mimo wszystko. Są o wiele gorsze choroby. Trzeba tylko zawsze dzień zaczynać od tej " cudownej tabletki " i się kontrolować.

Także dziewczyny " tarczycowe " głowa do góry bo wszystko będzie dobrze :)

A za wszystkie wizyty dzisiejsze trzymam mocno kciuki <3 :)

Usia witaj w klubie też biorę Letrox ale 75mg....u mnie zapisów też do endo nniema,ale kazał przyjsc jak tylko sie okaze ze jestem w ciąży. Mam nadzieję że ta dawka maleństwu nie szkodzi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Ehhh, ja też w poniedziałek, strasznie mi się dluzy :/

A myślałam że tylko ja wariuję :D

kahaśka lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:49

Ivettka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też całe życie z kotami. Wychodzącymi. Obecnie jedena sztuka siedząca w domu. Mąż przejął sprzątanie kuwety. w kwietniu wyniki toxo oba ujemne. Dziś robiłam powtórkę i mam nadzieję, że nie przechodzę właśnie zakażenia.
    Właśnie sobie teraz pomyślałam, że nie dostałam skierowania na cytomegalie hmmm a tego nigdy nie badalam.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    ja tez idę w poniedziałek, nie mogę wytrzymać aż się czegoś dowiem;) myślicie ze będzie widać serduszko, czy za szybko?:)
    U mnie tydzień temu był tylko zarodek, więc pewnie u Ciebie tez będzie za wcześnie
    Chociaż może..... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 18:02

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że jeszcze nie, mi wg kalendarza belly dopiero od wczoraj serduszko może być widoczne na USG. Ja na wtorek czekam jak na zbawienie.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja też całe życie z kotami. Wychodzącymi. Obecnie jedena sztuka siedząca w domu. Mąż przejął sprzątanie kuwety. w kwietniu wyniki toxo oba ujemne. Dziś robiłam powtórkę i mam nadzieję, że nie przechodzę właśnie zakażenia.
    Właśnie sobie teraz pomyślałam, że nie dostałam skierowania na cytomegalie hmmm a tego nigdy nie badalam.

Ja kuwetę dalej sprzątam ale w rękawiczkach. Tak na prawdę od kota cieżko się zarazić, trzeba by chyba kilkudniową kupę kota do ust sobie władować :D Bardziej niebezpieczne ponoś jest grzebanie w ziemi w ogródku bez rekawiczek, nie mycie owoców i warzyw no i surowe mięso...

A cytomegalię jak nie dostałaś skierowania to może sama sobie zrób, 30 zł chyba płaciłam więc tragedii nie ma a serce spokojniejsze ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:50

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poprosze nastepna wizyte na 24.11 :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Ja już też po lekarzu,kamień z serca moja fasolka ma 8mm i bije już serduszko:) 139 uderzeń na minute:) następną wizytę mam 12 grudnia i termin porodu na 4 lipca:) niestety ciaza zagrozena mam dużo leżeć i nie przemęczać się.

Ivettka, olitka, Daisy, believe lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, wiem ze sie latwo mowi o pozytywnym mysleniu ale teraz musisz byc optymistka, dla Was dwojga!

Na pokrzepienie powiem Ci ze w pierwszej ciazy nikt nie dawal mojemu synkowi szansy..
    mialam krwiaki, 3 razy ladowalam w szpitalu z mega krwawieniem a do tego beta zle przyrastala a nawet spadała a malutki w 6 t 2 d mial tetno 54. No i co? Teraz stoi kolo mnie i prosi o chlebek z miodkiem na kolacje :)

Takze wlaz pod kocyk, wlacz sobie w TV jakies komedie i objadaj sie pysznymi, zdrowymi rzeczami:)
    Bedzie dobrze... musi byc :)

Sabela, Daisy lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosze o zmianę na liście - pierwsza wizyta zmieniona z 19.11. na 14.11., kolejna 28.11. no i termin porodu lekarka wyliczyla jak na razie na 20 lipca jednak ;-)

Ivettka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ Wam cudownie , że już jesteście na "tej fioletowej stronie"
    Czytam wasze posty i ciesze sie razem z wami!!:)
    co prawda jeszcze na różowej stronie się obijam w listopadowych groszkach i watpie żebym do was lipcóweczki dołączyła , choć bardzo mi się marzy:) urodziłabym sobie dziecko na 30-stkę:):)
    no nic trzymam za was kciuki, rośnijcie zdrowo!!
    obym się pojawiła, jak nie 27 cykl przede mną- ale co tam:):)dam radę:)
    buziaki dziewczyny:)* trzymajcie się ciepło!!

livia30, Sabela, olitka, pepitka, Daisy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie kochane. Ja już też po lekarzu,kamień z serca moja fasolka ma 8mm i bije już serduszko:) 139 uderzeń na minute:) następną wizytę mam 12 grudnia i termin porodu na 4 lipca:) niestety ciaza zagrozena mam dużo leżeć i nie przemęczać się.

Będzie dobrze, główka do góry, gratuluję ujrzenia fasolki :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:52

anetaa1607, Sabela lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy stosuj się do zaleceń lekarza, dużo wypoczywaj i z każdym dniem będzie lepiej :*

Aneta super, że serduszko widziałaś. cudowna chwila- ja się od tego momentu bardzo uspokoiłam.

Juwelka w poniedziałek chyba za wcześnie za serduszko- ja byłam w 5w5d i był tylko pęcherzyk z żółtkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2014, 19:54

Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy trzymam kciukasy! Musi byc dobrze, przy takiej końskiej dawce lekow nie ma innej opcji!

U mnie pojawil sie taki na beżowo podbarwiony śluz. Zastanawiam się, czy nie jest to jakiś efekt uboczny wczorajszego badania. ... póki co leżę i się byczę, co innego pozostaje?;;-)

Daisy lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2015, 13:52

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim ;)

ChillaTeqilla, mnie na szczęście póki co piersi w ogóle nie bolą. Wiem, że u wielu osób pierwszym objawem jest ból piersi, a u mnie na razie bez różnicy ;)

Livia, śliczny groszek ;)

Cati - beta piękna!!

Daisy, nie załamuj się. Grunt to Twoje pozytywne nastawienie. Musisz sama wierzyć w to, że wszystko będzie dobrze. A my będziemy trzymać kciuki i na pewno będzie wszystko dobrze <3 <3

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ