X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak dobrze, ze już za sobą zakupy masz, ja jeszcze się zbieram i zaraz musze jechać :/ Kapuśniak za mna chodzi już 3 dzień :D

Lena87 lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę wszystkiego dobrego:*jeszcze niedawno ja zapisywałam sie do marcówek 2015 a tu juz lipcówki:) cieszę sie że jest nas- przyszłych mamusiek coraz więcej :)
    życzę samych udanych wizyt do końca ciąży i samych pięknych chwil i doświadczeń związanych z posiadaniem pod serduszkiem drugiego życia :)

Lenka87, Sabela, livia30, Lena87, believe, pepitka, Ivettka, libellula83 lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Od kilku dni was podczytuję i wszystkim bardzo mocno gratuluje:)
    Nieśmiało chyba mogę do was dołączyć:)
    W środę pozytywny sikacz :) beta 127.. w piatek beta 313..
    wizyta dopiero 24.11.
    Wg belly termin porodu na 24.07.
    Moja historia na belly best zaczela sie od forum o IVF.
    Moje pierwsze szczęście ma już prawie 6 lat. Udalo sie za pierwszym razem. Po jakimś czasie zaczelismy sie starac o kolejne dziecko. Na poczatku na luzie. Potem odpuscilismy bo zmiana pracy. Gdy wrocilismy do staran nadal bez powodzenia. 6 cykli na clo i dalej nic. Gin zrobil w koncu badanie na droznosc i dla mnie wiadomosc ktora mnie zalamala obustronna niedroznosc jajowodow i jedynie in vitro wchodzi w gre.
    W sierpniu zakwalifikowali nas do programu rzadowego. We wrzesniu punkcja i transfer niestety nie udany.
    Na pocz listopada kolejne podejscie i jak na razie wszystko wskazuje ze się udalo:)
    Chociaż wiadomo że na razie to sam początek ale jestem dobrej myśli:)

Lenka87, Daisy, livia30, pepitka, Lena87, cati, Tysia85, believe, Nona, Ivettka, mała2930, mufinka, libellula83, olitka, dora8201, mikimiki25 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Lenka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogłam zebrać, ale jakoś się udało :P I tak jeszcze raz będę dzisiaj szła, jak mężu wróci z pracy, żebym nie musiała dźwigać :P Coś mnie w brzuchu pobolewa :/ chyba się położę troszkę

[*]17tc Aniołek-31.01.2015 :( Na zawsze w naszych sercach <3
    Julia 21.02.2016 <3 2850 g szczęścia <3
    p655zbmhi58rbvwi.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja tylko na chwilke.
    U mnie wszystko ok, lutka chyba juz dziala bo boli mnie glowa :D

Lenaaaaaaaa!!!! Gratulacje!
    Ale Wy macie wysokie te bety od razu, mam nadzieje ze u mnie to nic zlego nie wrozy! Grunt, ze prawidlowo przyrasta :)
    Milego dnia kochane zajrze pozniej! ♡♡♡

livia30, Lena87, Nieukowa, Ivettka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger Gratuluję ;)

Daisy mówiłam że na którymś wątku się ponownie spotkamy <3

Daisy lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - :) witaj po fioletowej stronie !! : )

Ginger - mialas trudna droge za soba , tym bardziej gratulacje i zycze juz teraz nudnych 9 miesiecy :))

Lena87 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się przywitać:-)
    Miłego weekendu!

Daisy lubi tę wiadomość

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Dzien dobry!
    Ja tylko na chwilke.
    U mnie wszystko ok, lutka chyba juz dziala bo boli mnie glowa :D

Lenaaaaaaaa!!!! Gratulacje!
    Ale Wy macie wysokie te bety od razu, mam nadzieje ze u mnie to nic zlego nie wrozy! Grunt, ze prawidlowo przyrasta :)
    Milego dnia kochane zajrze pozniej! ♡♡♡

DAISY ALE SIĘ CIESZĘ ŻE CI SIĘ UDAŁO!!! Na OF starałaś się praktycznie tak samo długo jak ja jak zaszłam i proszę, w następnym miesiącu widzę cię na fioletowej :D Kciukam za nudną ciążę, zresztą gratuluję wszystkim Wam dziewczyny!

pepitka, Daisy, Ivettka, mała2930, Lenka87 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    wizyta dopiero 24.11.
    Moje pierwsze szczęście ma już prawie 6 lat. Udalo sie za pierwszym razem. Po jakimś czasie zaczelismy sie starac o kolejne dziecko. Na poczatku na luzie. Potem odpuscilismy bo zmiana pracy. Gdy wrocilismy do staran nadal bez powodzenia. 6 cykli na clo i dalej nic. Gin zrobil w koncu badanie na droznosc i dla mnie wiadomosc ktora mnie zalamala obustronna niedroznosc jajowodow i jedynie in vitro wchodzi w gre.
    W sierpniu zakwalifikowali nas do programu rzadowego. We wrzesniu punkcja i transfer niestety nie udany.
    Na pocz listopada kolejne podejscie i jak na razie wszystko wskazuje ze się udalo:)
    Witamy serdecznie i gratulacje że po tak trudnej drodze wreszcie się udało :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    wizyta dopiero 24.11.

Witaj! Gratuluję tym bardziej, że tak długo się staraliście! Spokojnych i nudnych 9 miesięcy! <3

• kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,pisałam do was w zeszłą sobote,że też mam termin na lipiec,dostałam plamień w piątek poszłam do gina i dostałam 2x1luteiny,udało mi się przetrwać na tej małej dawce do czwartku.Na wizycie zobaczyłam maleńką 3mm kruszynkę z serduszkiem 125 uderzeń,zamienił mi luteine ns duphaston(?) 2x2 i zalecił ciąg dalszy leżenia.Po zmianie leków prawie przestałam plamić,ale zwiększyła mi się ilość śluzu,miała któraś tak z was?
    I

Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Hej dziewczyny,pisałam do was w zeszłą sobote,że też mam termin na lipiec,dostałam plamień w piątek poszłam do gina i dostałam 2x1luteiny,udało mi się przetrwać na tej małej dawce do czwartku.Na wizycie zobaczyłam maleńką 3mm kruszynkę z serduszkiem 125 uderzeń,zamienił mi luteine ns duphaston(?) 2x2 i zalecił ciąg dalszy leżenia.Po zmianie leków prawie przestałam plamić,ale zwiększyła mi się ilość śluzu,miała któraś tak z was?
    I
    Gratuluję ujrzenia serduszka :) Co do duphastonu to jest to progesteron syntetyczny, luteina jest naturalna, ponoć ten pierwszy jest silniejszy, ale ilu lekarzy tyle opinii. A z tym sluzem, to miałam tak w pierwszej ciąży też po ustaniu plamien. Leż, odpoczywaj i sie nie przejmuj :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pepitka,to jest już moja trzecia ciąża,którą zaczełam zupełnie inaczej,stąd moje nerwy i wątpliwości,a przy mojej dwójce szkrabów(3i 5 lat)ciężko o stały odpoczynek

Ivettka lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka30 wrote:
    Dzięki pepitka,to jest już moja trzecia ciąża,którą zaczełam zupełnie inaczej,stąd moje nerwy i wątpliwości,a przy mojej dwójce szkrabów(3i 5 lat)ciężko o stały odpoczynek
    Oj wiem coś o tym, wprawdzie mam tylko jedną córcie ale rozrabia za pięciu lobuzów ;) u mnie na odwrót w pierwszej ciąży na początku były problemy, teraz odpukać na razie jest wszystko dobrze.
    Zdrowka dla Ciebie i dla Groszka :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger mamy ten sam tp! :) :)
    Gratuluje! Nawet dzieciaczki no dosc podobnie, tyle ze moja ma skonczone 7 ;)

Nieukowa, bardzo mi milo spotykac wszystkie kolezanki z owu, kazda z Was, bez wyjatku tak milo mnie tu gosci i z radosnym zaskoczeniem ;)

Co do dupka i lutki to wlasnie dziwne maja podejscie lekarze :) Moja gin cisnie mnie lutka, dla niej dupek w ogole chyba nie istnieje. Ale powiem Wam wczoraj kupowalam na ryczalt, takze kilka groszy zaoszczedzilam :D Choc wczoraj i tak poplynelam ponad 500zl i do tego jeszcze ok. 170km :D ale czego sie nie robi..
    Nastepna wizyte tez mam w Gdyni, nie wiem dlaczego :/ i znowu tyle km bo krew w Gdansku, potem jazda po corke do szkoly i znowuz do Gdyni wtedy. No trudno, dopoki sie dobrze czuje to moge jezdzic.

Objawow poza lekkim bolem glowy dzis rano praktycznie zero. Bylam w auchanie na zakupach, chcialam kupic jasnego davidoffa by odstawic czarnego bo ta czarna kawa jest naprawde dosc mocna, no ale jak na zlosc nie bylo ani jednej sztuki!!! A zawsze jest od groma, zawsze sie zastanawiam czy ktos oprocz mnie w ogole to kupuje bo stoja wrecz zakurzone :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Kurde, na pusty żołądek mnie mdliło, więc zjadłam śniadanie i teraz jest jeszcze gorzej :/

Ja mam tak samo, po wszystkim mi od jakiegoś czasu nie dobrze, niewiem co tu zjesc zeby nie mdliło..

• pepitka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Ja mam tak samo, po wszystkim mi od jakiegoś czasu nie dobrze, niewiem co tu zjesc zeby nie mdliło..
    Oto jest pytanie :/ mi też jest niedobrze i na pusty żołądek i jak coś zjem, tylko zupy jakoś toleruje. Ostatnio zjadłam taką mega pikantną zupke chińską i mi sie tak dobrze po niej zrobiło :D ale nie chce za często karmić Groszka tą chemią mimo że tak dobrze sie po niej czułam ;)

Ivettka, mikimiki25 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) życzę wam miłego weekendu ;) i dobrego samopoczucia ;-)
    jadę dziś do przyszłych teściów- mój D. chce im już powiedzieć radosną nowinę ;-)

trzymajcie się ciepło i nie piszcie aż tak dużo, bo nadrabiania będę miała 3 godziny;pp

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa estradiol mam 109 a minimum tp 215.. :( :( :(

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ